Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻
Odpowiedz

Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Rosalie, Ty uważaj na siebie!
    Moim zdaniem każda kobieta jest inna, ja początkowo miałam delikatny ból piersi a obecnie już nic. Są pełniejsze ale ja przytylam jeszcze przed ciąża więc to może to.

Rosalie lubi tę wiadomość

• Rosalie Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawe na szczescie pije mrozona, wiec nic mi nie grozi 🤣 jedynie obowiazkow sobie dokladam, bo znowu trzeba prac 😅
    No to dobrze, w ogole jakos lepiej sie czuje, troche mniej mdlosci, troche mniej klucia w podbrzuszu, chyba, ze szybko wstane, kichme albo mocno sie smieje.

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie wyrabiam, tak mi gorąco i duszno 🥵 Okna pootwierałam, a tu dalej nic 🙈 No nie idzie usnąć 🥴

U nas z dnia na dzień zrobiło się lato, a ja po 3 dniach już mam dość 🤣🤣

98c27b743083.png

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie wrote:
    Dziewczyny, czy brak bolu piersi moze na cos wskazywac? Sa ciezkie, sutki 'stoja' zdecydowanie czesciej niz przed ciaza 😅 ale poza tym nic sie nie dzieje, nie ma zylek, nie sa bolesne, moze sutki lekko wrazliwsze. Jest sie czym niepokoic czy olac temat? 😊
    U każdej jest inaczej, nie ma co się martwić na zapas 😉 Mnie w drugiej ciąży zaczęły dopiero trochę boleć jakoś w 6-7 tc 🤷🏻‍♀️ A teraz aktualnie mam tylko obolałe przy dotyku i nic pozatym, tak samo miałam w pierwszej ciąży. A żyłki na piersiach to np mi się pojawiały dopiero po porodzie jak zaczęły więcej mleka nabierać i wtedy też dopiero zaczęłam odczuwać, że są ciężkie 😅 W trakcie ciąży takich rzeczy nie miałam 🤪

Rosalie lubi tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    A ja nie wyrabiam, tak mi gorąco i duszno 🥵 Okna pootwierałam, a tu dalej nic 🙈 Miałam zamknięte, bo z przyzwyczajenia myślałam, że za zimno będzie, dopiero teraz zerknęłam na temp na dworze 🤦🏼‍♀️ No nie idzie usnąć 🥴

U nas z dnia na dzień zrobiło się lato, a ja po 3 dniach już mam dość 🤣🤣

98c27b743083.png
    Tak edytowałam, że jeszcze raz dodałam 🙈 Ciążowa papka mózgowa chyba mi się włącza 🤣🤣🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2021, 23:37

Paulina95, Rosalie lubią tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• nulka_23 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2021, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip jak ja Ci temperatury zazdroszcze! Mi się już marzy lato... No i ja spać nie mogę drugą noc...

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2021, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie bolą cycki, sutki mam teraz bardziej wrażliwe, ale jakichś specjalnych żyłek to nie mam.🙂
    Ja wam zazdroszczę tej kawy, ja sobie odpuściłam. Mój żołądek się zrobił jakiś taki wrażliwy. Najchętniej bym jadła same bułki.

Kasiekkk lubi tę wiadomość

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2021, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nulka_23 wrote:
    Dip jak ja Ci temperatury zazdroszcze! Mi się już marzy lato... No i ja spać nie mogę drugą noc...
    Oj jeszcze będziesz narzekać na te temperatury 😂😂

Już jutro mam wizytę 😱 Oby ten dzień szybko zleciał. Pozatym dziś znowu głupoty mi się śniły, ale takie straszne, gorzej niż w horrorach, nie będę opowiadać co, bo sceny były zbyt drastyczne 🤦🏼‍♀️

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2021, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belie wrote:
    Mnie bolą cycki, sutki mam teraz bardziej wrażliwe, ale jakichś specjalnych żyłek to nie mam.🙂
    Ja wam zazdroszczę tej kawy, ja sobie odpuściłam. Mój żołądek się zrobił jakiś taki wrażliwy. Najchętniej bym jadła same bułki.

Ooo ja od 2 dni jem same bułki i to tylko z samym serem 🙈 Nic innego mi za bardzo nie wchodzi.

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• Rosalie Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2021, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Ooo ja od 2 dni jem same bułki i to tylko z samym serem 🙈 Nic innego mi za bardzo nie wchodzi.
    Apropo temperatur - u nas kolo 20 stopni, ale odpalam klime juz 😅 nienawidze lata

Tez mnie naszlo ma bulki! 🤣

Dip88 lubi tę wiadomość

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2021, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    U każdej jest inaczej, nie ma co się martwić na zapas 😉 Mnie w drugiej ciąży zaczęły dopiero trochę boleć jakoś w 6-7 tc 🤷🏻‍♀️ A teraz aktualnie mam tylko obolałe przy dotyku i nic pozatym, tak samo miałam w pierwszej ciąży. A żyłki na piersiach to np mi się pojawiały dopiero po porodzie jak zaczęły więcej mleka nabierać i wtedy też dopiero zaczęłam odczuwać, że są ciężkie 😅 W trakcie ciąży takich rzeczy nie miałam 🤪

Super, dziekuje! Wiekszosc ru narzeka wlasnie na cycki i sie troche zmartwilam :D

Dip88 lubi tę wiadomość

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2021, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie wrote:
    Super, dziekuje! Wiekszosc ru narzeka wlasnie na cycki i sie troche zmartwilam :D
    To ja jestem cyckowym przypadkiem! :D ale to nie jest tak, że one mnie bolą codziennie, są dni, kiedy jest tragedia, a są takie całkiem spoko, lekko bolesne przy dotyku i wrażliwsze. Ale ogólnie zrobiły się bardzo pełne i właśnie żylaste, w ogóle mi się nie podobają, a to przecież dopiero początek 😬 Więc Ty kobieto to się ciesz i niech jak najdłużej Cię nie męczą, nie potrzebujesz wszystkich możliwych objawów ciąży 😉

Ooo, to u mnie na odwrót i strasznie mi zimno. Dzisiaj spałam pod kołdrą, dwoma kocami i w skarpetkach. No dosłownie jak zimą :/ Tylko mąż się przegrzewa w nocy, nie rozumiem czemu 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2021, 08:05

• Rosalie Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2021, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    To ja jestem cyckowym przypadkiem! :D ale to nie jest tak, że one mnie bolą codziennie, są dni, kiedy jest tragedia, a są takie całkiem spoko, lekko bolesne przy dotyku i wrażliwsze. Ale ogólnie zrobiły się bardzo pełne i właśnie żylaste, w ogóle mi się nie podobają, a to przecież dopiero początek 😬

Ooo, to u mnie na odwrót i strasznie mi zimno. Dzisiaj spałam pod kołdrą, dwoma kocami i w skarpetkach. No dosłownie jak zimą :/ Tylko mąż się przegrzewa w nocy, nie rozumiem czemu 😂
    A to tez czasem, na zmiane mam albo mi goraco albo po pracy drzemka pod dwoma kocami i swetrem 😅

Przede mna dluga trasa w weekend, obawiam się mdlosci w aucie, a bede jechac z rodzinka i nie chce, zeby sie domylsili... kupie cole, za rada dip88, jest cos jeszcze, vo warto, zebym miala pod reka w razie czego? Oprocz reklamowki 🤣
    Wszedzie czytam o jakis ciastkach imbirowych, gdzie to w ogole dostac w PL? Nie jadam ciastek 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2021, 08:07

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2021, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Oj jeszcze będziesz narzekać na te temperatury 😂😂

Już jutro mam wizytę 😱 Oby ten dzień szybko zleciał. Pozatym dziś znowu głupoty mi się śniły, ale takie straszne, gorzej niż w horrorach, nie będę opowiadać co, bo sceny były zbyt drastyczne 🤦🏼‍♀️

O nieee... A ja miałam taką nadzieję na następne sny w stylu klimatyzowanej kanapy 😊

Jakoś nie mogę się doczekać Twojej wizyty 😁

Dip88, Mka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2021, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belie wrote:

Też odstawiłam kawę, piąteczka! Ale ja jeszcze na etapie przygotowań do ciąży wiedziałam, że będę chciała odstawić kawę, herbatę i colę.

No i zdecydowanie prawda, co piszesz, że przy wrażliwym żołądku nie ma co go męczyć jeszcze kawą

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2021, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie wrote:
    A to tez czasem, na zmiane mam albo mi goraco albo po pracy drzemka pod dwoma kocami i swetrem 😅

Przede mna dluga trasa w weekend, obawiam się mdlosci w aucie, a bede jechac z rodzinka i nie chce, zeby sie domylsili... kupie cole, za rada dip88, jest cos jeszcze, vo warto, zebym miala pod reka w razie czego? Oprocz reklamowki 🤣
    Wszedzie czytam o jakis ciastkach imbirowych, gdzie to w ogole dostac w PL? Nie jadam ciastek 😅

Mi na zwykłą chorobę lokomocyjną (nie w ciąży) pomagało życie gumy, może i u Ciebie się sprawdzi :)

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2021, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie wrote:

Oprócz coli żadnego złotego środka póki co nie znalazłam 🙈 Także dalej nie pomogę, z imbirem różnie jest, jednym pomaga, drugim nie, a u jeszcze innych jest gorzej 😬

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2021, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    O nieee... A ja miałam taką nadzieję na następne sny w stylu klimatyzowanej kanapy 😊

Jakoś nie mogę się doczekać Twojej wizyty 😁

😂😂😂 ... No dziś mój mózg poszedł po całości, nawet nie mam pojęcia skąd taki sen 🙈

Doczekać się nie możesz, bo jesteśmy na podobnym etapie i niedługo też twoja wizyta 😉 Ja mam jakieś przeczucie, że jutro będzie za wcześnie na serduszko 🤷🏻‍♀️

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2021, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    😂😂😂 ... No dziś mój mózg poszedł po całości, nawet nie mam pojęcia skąd taki sen 🙈

Doczekać się nie możesz, bo jesteśmy na podobnym etapie i niedługo też twoja wizyta 😉 Ja mam jakieś przeczucie, że jutro będzie za wcześnie na serduszko 🤷🏻‍♀️
    Widziałam na belly zdjęcia usg z serduszkiem 5+6, a nawet 5+5, wierzę, że jutro zobaczysz serduszko ❤️

Dip88 lubi tę wiadomość

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2021, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    Widziałam na belly zdjęcia usg z serduszkiem 5+6, a nawet 5+5, wierzę, że jutro zobaczysz serduszko ❤️
    Oby... bo oszaleje niedługo 🙈
    Dobrze, że chociaż wizytę mam rano i nie będę musiała długo czekać 😅

Kasiekkk lubi tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

‹‹ 141 142 143 144 145 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ