Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻
Odpowiedz

Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2021, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie wrote:
    Dzieki dziewczyny, skutecznie zepsuli mi humor przed dlugim weekendem :/ dobrze, ze zobacze morze, chociaz troche sie zrelaksuje i zabiore pierwszy raz malucha na plaze ❤ jeszcze w brzuszku, ale juz bedzie piekne wspomnienie 🥰 na szczescie musze sie zajac pakowaniem itp, wiec chociaz zajecie bedzie, zeby sie nie wkurzac na robote

Wyjeżdżasz na weekend nad morze? Idealnie! <3 Pytasz, jak się relaksować, a tam będziesz miała najlepszą do tego możliwość :) Szum fal, gofry i wiadomo zmiana otoczenia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2021, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bebu wrote:
    Co do suplementów, to czy wiecie do kiedy powinno się brać kwas foliowy ? Czy jest w ogóle jakaś magiczna data od której powinno się przestać suplementować go w ciąży ?

Wygooglałam i według Instytutu Matki i Dziecka do 12 tygodnia, według artykułu na stronie Polskiego Banku Komórek Macierzystych do 16 tygodnia, ale to jest tak nieszkodliwe, że przecież i dłużej nie zaszkodzi ;)

Bebu, Dip88 lubią tę wiadomość

• Ariadne002 Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2021, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,
    dawno mnie nie bylo a tu sie tyle dzialo :D
    U nas szalone obchody Dnia Dziecka od niedzieli... a matka mistrz, kupiłam swojemu dziecku pieska interaktywnego o jakim marzyl ... i sie okazalo ze przed kazda komenda trzeba mowić Lusi a moje dziecko jako że wybilo przednie zebiszcza ledwo mowi S, wiec kundel go nie rozumie i potrzezbuje wsparcia w zabawie co go wkurza :D No matka roku ze mnie nie ma co :D XD

Gratulacje nowych ciąż ;* <3

Marcelq lubi tę wiadomość

2nn3xzkr9nr4vkgp.png
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2021, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    Wyjeżdżasz na weekend nad morze? Idealnie! <3 Pytasz, jak się relaksować, a tam będziesz miała najlepszą do tego możliwość :) Szum fal, gofry i wiadomo zmiana otoczenia.
    Tak, co prawda na jedna noc, ale wczesniej tez sie widze z przyjaciolkami, wiec babskie wsparcie tez troche podniesie na duchu 🥰

Kasiekkk lubi tę wiadomość

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2021, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ariadne002 wrote:
    Hej Dziewczyny,
    dawno mnie nie bylo a tu sie tyle dzialo :D
    U nas szalone obchody Dnia Dziecka od niedzieli... a matka mistrz, kupiłam swojemu dziecku pieska interaktywnego o jakim marzyl ... i sie okazalo ze przed kazda komenda trzeba mowić Lusi a moje dziecko jako że wybilo przednie zebiszcza ledwo mowi S, wiec kundel go nie rozumie i potrzezbuje wsparcia w zabawie co go wkurza :D No matka roku ze mnie nie ma co :D XD

Gratulacje nowych ciąż ;* <3

Właśnie miałam pisać, że Mama roku <3 Więcej okazji do wspólnych zabaw, skoro Młody potrzebuje wsparcia <3

• Moniiak Przyjaciółka

Wysłany: 2 czerwca 2021, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelq, witamy 😊 ja też od poniedziałku wiem , witaj w klubie 😊

Marcelq lubi tę wiadomość

n59y9jcgmc6pw58e.png
  • Moniiak Przyjaciółka

Wysłany: 2 czerwca 2021, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak już trochę upłynie czasu, każda z nas będzie obstawiać jaka płeć 😁 zobaczymy ile będzie trafień. Najważniejsze żeby było zdrowe, ale macie swoją wymarzoną ?♀️♂️

n59y9jcgmc6pw58e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2021, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odkąd zobaczyłam dwie kreski to nie ma dla mnie najmniejszego znaczenia płeć. Ważne żeby było zdrowe. No ale u nas to będzie pierwsza dzidzia❤️🥰

Eve lubi tę wiadomość

• Rosalie Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2021, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniiak wrote:
    Jak już trochę upłynie czasu, każda z nas będzie obstawiać jaka płeć 😁 zobaczymy ile będzie trafień. Najważniejsze żeby było zdrowe, ale macie swoją wymarzoną ?♀️♂️

Ja chcialabym dziewczynke, ale nastawiam sie na chlopaka 😅

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Kasienka22 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2021, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniiak wrote:

Ja marze o synku, ale obstawiam dziołszke 🙈

🙋🏽‍♀️ 25l.
    🙋🏽 27l.
    + 🐈🐈‍⬛

f2w3ikgn2nxq0ylr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2021, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a my chcielibyśmy dziewczynkę, ale dzisiaj śniło mi się, że to będzie chłopiec :D

• Kasienka22 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2021, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli póki co wszystko na opak 😂

Rosalie lubi tę wiadomość

🙋🏽‍♀️ 25l.
    🙋🏽 27l.
    + 🐈🐈‍⬛

f2w3ikgn2nxq0ylr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2021, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba taki mechanizm obronny, żeby się za bardzo nie nastawiać :D

W mojej rodzinie był taki przypadek, że na jednym usg wyszło, że dziewczynka, a jakiś czas później, że jednak to będzie chłopiec i Mama dzieciątka ładnych kilka dni nie mogła sobie z tym poradzić i ciągle dręczyło ją pytanie: "ale to gdzie moja córeczka?"

• Rosalie Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2021, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka22 wrote:
    Czyli póki co wszystko na opak 😂
    Dokladnie! Matko, jak wytrzymac do tej wizyty 😅 jeszcze tyle czasu...

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Kasienka22 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2021, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zastanawiacie się nad nifty?

🙋🏽‍♀️ 25l.
    🙋🏽 27l.
    + 🐈🐈‍⬛

f2w3ikgn2nxq0ylr.png
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2021, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    To chyba taki mechanizm obronny, żeby się za bardzo nie nastawiać :D

W mojej rodzinie był taki przypadek, że na jednym usg wyszło, że dziewczynka, a jakiś czas później, że jednak to będzie chłopiec i Mama dzieciątka ładnych kilka dni nie mogła sobie z tym poradzić i ciągle dręczyło ją pytanie: "ale to gdzie moja córeczka?"
    No wlasnie tego chcialabym uniknac, dlatego nastawiam sie na chlopaka :D

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2021, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka22 wrote:
    A zastanawiacie się nad nifty?
    My chyba zrobimy sanco

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Marcelq Koleżanka

Wysłany: 2 czerwca 2021, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniiak wrote:
    A tak z innej beczki, jakie suplementy z kwasem foliowym bierzecie ? Ja do tej pory brałam Pregna Start. I się zastanawiam czy dalej to , czy juz jakąś zwiekszona dawkę?🤔
    Ja biorę femibion 1 😉

uwo9skjosvqwcbnx.png
  • Kiniaa01 Przyjaciółka

Wysłany: 2 czerwca 2021, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniiak wrote:
    A tak z innej beczki, jakie suplementy z kwasem foliowym bierzecie ? Ja do tej pory brałam Pregna Start. I się zastanawiam czy dalej to , czy juz jakąś zwiekszona dawkę?🤔

Również brałam pregna start teraz zmieniłam na pregna plus ☺

• Marcelq Koleżanka

Wysłany: 2 czerwca 2021, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż chciałby syna 😅 a mi jest wszystko jedno, oby było zdrowe 😌. Jestem umówiona na USG na 18.06 będę wtedy w 6 tyg + 1 dniu ciąży. Jest ryzyko że nie będzie wtedy jeszcze widać ❤️

Belie lubi tę wiadomość

uwo9skjosvqwcbnx.png
‹‹ 144 145 146 147 148 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ