WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻
Odpowiedz

Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • Maddzia007 Nowa

Wysłany: 2 czerwca 2021, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    Nescafe ma bardzo dobrą zwykłą kawę bezkofeinową. Jeśli lubisz smak kawy, to koniecznie spróbuj, bo praktycznie nie czuć różnicy :)

Dziękuję! Na pewno kupię i przetestuję :)

Dziewczyny a co myślicie na temat podróżowania w ciąży?
    Nie byliśmy z mężem nigdzie od 3 lat, w tym roku planowaliśmy Tajlandię, ale ze względów bezpieczeństwa raczej zrezygnujemy. Natomiast zastanawiam się, czy powoli nie rozglądać się za jakąś Grecją lub Hiszpanią na sierpień. Oczywiście wszystko po konsultacji z ginekologiem.

3jgxsek2gqyl98md.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2021, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maddzia007 wrote:
    Dziękuję! Na pewno kupię i przetestuję :)

Dziewczyny a co myślicie na temat podróżowania w ciąży?
    Nie byliśmy z mężem nigdzie od 3 lat, w tym roku planowaliśmy Tajlandię, ale ze względów bezpieczeństwa raczej zrezygnujemy. Natomiast zastanawiam się, czy powoli nie rozglądać się za jakąś Grecją lub Hiszpanią na sierpień. Oczywiście wszystko po konsultacji z ginekologiem.
    My w sierpniu jedziemy 1000km do Pl na wakacje 😃 2,5 roku nie byliśmy już 🙈 I raczej pojedziemy autem, bo co chwile jakieś cyrki są i loty odwołują u nas teraz na ostatnią chwile albo do Pl jest, a na powrót już odwołany 🤷🏻‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2021, 22:02

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2021, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve wrote:
    To luzik. Ja też morsowalam i weszlam do morza w ten weekend. Dlatego pytałam🙂
    Super, to zobaczymy, moze sprobuje! :)

Eve lubi tę wiadomość

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2021, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miska997 wrote:
    No ja w pon zrobie bete jeśli bedzie dobrze to wtedy pojade do gina zrobie progesteron i wtedy zobaczymy. A beta jaka powinna byc jeśli wg jest ciaza? Powyżej 15? I progesteron jak najwyższy tak ?
    Ciąża jest od 5 w górę jak dobrze pamietam, a progesteron im wyższy tym lepszy 😉

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• AnnWer Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2021, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się mało co prawda udzielałam, ale dziś stała się tragedia i 8+2 to dzień ostatni mojej ciąży. Za mały pęcherzyk, jest niedobry mimo ze zarodek rośnie. Brązowe plamienia przeszły w czerwone i dziś znalazłam swoje maleństwo. A co jest na prawdę powodem 🤷 Trzymajcie się dziewczyny, trzymam za Was kciuki, a ja się muszę pozbierać.

relgh371eque54k9.png
  • miska997 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2021, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnWer wrote:
    Ja się mało co prawda udzielałam, ale dziś stała się tragedia i 8+2 to dzień ostatni mojej ciąży. Za mały pęcherzyk, jest niedobry mimo ze zarodek rośnie. Brązowe plamienia przeszły w czerwone i dziś znalazłam swoje maleństwo. A co jest na prawdę powodem 🤷 Trzymajcie się dziewczyny, trzymam za Was kciuki, a ja się muszę pozbierać.
    Kochana bedzie dobrze tylko sie nie załamuj rozumiem cie dobrze i to jest ogromny ból pustla ale musisz wierzyc ze bedzie dobrze. 💕

23.06.2015- Maja 😍👧
    2.09.2021- CP💔
    15.10.2021- II
    21.10.2021- beta 1001,01
    Mały Cud.😍
    4.11.2021- mamy serduszko❤ 6mm szczęścia🍀
    13.01.2022- będzie Syn ❤👶 (16tc)
    10.06.2022- Bartłomiej 😍👨
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2021, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnWer wrote:

Bardzo mi przykro 😪 trzymaj się

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2021, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnWer wrote:
    Bardzo mi przykro 😔 Tule mocno i trzymaj się jakoś 🥺

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• Marcelq Koleżanka

Wysłany: 2 czerwca 2021, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnWer wrote:
    Bardzo mi przykro. Gdybyś chciała o tym porozmawiać to pisz śmiało. Przechodziłam przez to, poroniłam w 7 tc.

uwo9skjosvqwcbnx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2021, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_911202 wrote:
    Witajcie ponownie, poszłam za Waszymi radami więc tak, jest 7 tygodni i 3 dni a beta 28476,9 ❤️ więc chyba całkiem w normie 🙈 a progesteron 15,13 tu akurat nie umiem sie wypowiedzieć, poradźcie proszę ❤️

Beta super! ❤️ Ale progesteron dosyć niski. Byłby ok na 7dpo, ale w ciąży powinien rosnąć, więc przydałby się duphaston. Zwłaszcza, że zdarzyło Ci się chyba nawet plamienie z tego co pamiętam?
    Więc nie stresuj się, bo nie jest bardzo niski, ale mógłby być ciut większy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2021, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miska997 wrote:
    Wlasnie. Jak test z tym progesteronem? Bo sama juz nie wiem. Niby im wyzszy tym lepszy u mnie norma do 15 w pon wyniki tydzień po owu i wynik 18.300 no niby owu była....w ciąży rośnie...dzis 10DPO jestem na tescie bladzioch ....cholera wie.
    Taki wynik tydzień po owu to rewelacja ❤️ W ciąży będzie rosnąć, ale powolutku, nie pędzi tak jak beta :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2021, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnWer wrote:

Tulę mocno! Bardzo mi przykro, że spotkała Cię taka tragedia...

• Rosalie Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2021, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    Taki wynik tydzień po owu to rewelacja ❤️ W ciąży będzie rosnąć, ale powolutku, nie pędzi tak jak beta :)

Czy zawsze sie powinno sprawdzic poziom progesteronu? Nie mam krwawien, wg mnie wszystko jest ok, ale wizyta dopieo za 2 tygodnie. Teoretycznie mam 18dpo

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2021, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie wrote:
    Czy zawsze sie powinno sprawdzic poziom progesteronu? Nie mam krwawien, wg mnie wszystko jest ok, ale wizyta dopieo za 2 tygodnie. Teoretycznie mam 18dpo

Ogólnie to nie zaszkodzi przecież, ale jeśli zdarzało Ci się badać wcześniej i był ok 7dpo, to prawdopodobnie teraz też będzie na odpowiednim poziomie 😊

Ja badałam, bo zwykle 7dpo mam niski i teraz też okazał się poniżej normy. Plamień też nie miałam.

Dip88, Rosalie lubią tę wiadomość

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2021, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie wrote:
    Myśle, że nigdy nie zaszkodzi sobie sprawdzić 😉 U Kasiekkk też wszystko ok, a jednak proga miała niskiego. U mnie znowu był w normie, ale od owu nie podskoczył wyżej i póki co też mam brać proga.

Rosalie lubi tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2021, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk a my znowu w tym samym momencie piszemy 😂 Ja już pół godz temu się obudziłam i spać nie mogę.... jeszcze 3,5 godz 😬

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• Martyna33 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2021, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie wrote:

Hej!
    Absolutnie nie ma wytycznych które mówią Żr należy badać proga z bhcg . Nie ma tez takiego proga przy którym wiadomo ze z ciąża wszystko ok. I z progiem 6 są ciąże, i z 15 czy 30. Jednym słowem- badanie tylko może zestresować, a badanie progesteronu nie jest wskazaniem do brania progesteronu gdy wyszedł on niski!
    Zdrowy zarodek sam pobudza produkcja progesteronu :)
    Sorki ze się wcinam, ale widze ze dużo osób tutaj łyka progesteron i myśli ze tak powinno być, a wcale nie:)
    W ciąży w ogóle nie powinno się tego badania wykonywać.
    To co napisałam oparte jest na badaniach :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2021, 06:35

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • miska997 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2021, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    No zobaczymy czy bedzie cos dzis test z rana taki bladzioch jak wczoraj ale teraz nie stresuje się narazie poczekam do miesiączki te kilka dni zrobie znow test i zobacze wtedy :)

23.06.2015- Maja 😍👧
    2.09.2021- CP💔
    15.10.2021- II
    21.10.2021- beta 1001,01
    Mały Cud.😍
    4.11.2021- mamy serduszko❤ 6mm szczęścia🍀
    13.01.2022- będzie Syn ❤👶 (16tc)
    10.06.2022- Bartłomiej 😍👨
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2021, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:
    Hej!
    Absolutnie nie ma wytycznych które mówią Żr należy badać proga z bhcg . Nie ma tez takiego proga przy którym wiadomo ze z ciąża wszystko ok. I z progiem 6 są ciąże, i z 15 czy 30. Jednym słowem- badanie tylko może zestresować, a badanie progesteronu nie jest wskazaniem do brania progesteronu gdy wyszedł on niski!
    Zdrowy zarodek sam pobudza produkcja progesteronu :)
    Sorki ze się wcinam, ale widze ze dużo osób tutaj łyka progesteron i myśli ze tak powinno być, a wcale nie:)
    W ciąży w ogóle nie powinno się tego badania wykonywać.
    To co napisałam oparte jest na badaniach :)
    U mnie w NL już od dawna lekarze mówią identycznie. Tutaj proga to tylko badają w klinikach, a tak to nie sprawdza się nawet, ale moja gin z kliniki mi dała, nie wiem może ze względu na wcześniejsze historie 🤷🏻‍♀️ Ogólnie to tu bierze się proga w większości przypadków tylko po ivf.

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2021, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja badałam proga w około 6dpo i miał 11,5 NG.
    Badałam go później z betą 14 dpo i wtedy był ok 32 NG przy becie 160.
    Mówię to tylko po to żeby pokazać jak ładnie u mnie sam urósł 🙂

‹‹ 146 147 148 149 150 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ