X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻
Odpowiedz

Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2021, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do progesteronu, to jeszcze się wypowiem: nie jestem zwolenniczką brania go jak witaminek, ale wiem też, że to nie lekarze są w ciąży, tylko ja i to mój świat się zawali, a nie ich. Nie czytałam żadnych badań na ten temat i może i możliwe są ciążę przy progu 6, ale jeśli z ciałkiem żółtym jest wszystko ok i będzie dawało radę produkować tego hormonu coraz więcej. Ja powtarzałam badanie, żeby sprawdzić przyrost (o tej samej godzinie, żeby wyniki były miarodajne) i u mnie był spadek o połowę, mocno poniżej normy, która przecież i tak jest niska, bo 11ng/ml. Żaden lekarz nie zlecił mi badania, mimo że zawsze 7dpo mialam prog 6-9 ng/ml, bo tak naprawdę nikogo moje zdrowie nie obchodzi tak mocno jak mnie samą. Nie ma co szufladkować, bo tylko dlatego, że przed ciążą nikt mi nie wpisał w kartę (niedomoga lutealna) nie znaczy że go nie potrzebowałam.

Dipp, już mnie kciuki bolą, ale nadal trzymam ❤️

Rosalie, ból brzucha chyba u każdej z nas zelżał, a co do tego mocnego kłucia, to też miałam ze dwa razy właśnie po kichnięciu i nie wróżyło to u mnie nic złego.

Rosalie lubi tę wiadomość

• Rosalie Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2021, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Kasiekkk, pomysle jeszcze nad tym progesteronem, u mnie bylo ok, 16, 7dpo. Moze zobacze czy wzrosl.
    Na ten moment te klucia z nocy sie nie powtorzyly, bede obserwowac organizm :)

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2021, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie wrote:
    Dzieki Kasiekkk, pomysle jeszcze nad tym progesteronem, u mnie bylo ok, 16, 7dpo. Moze zobacze czy wzrosl.
    Na ten moment te klucia z nocy sie nie powtorzyly, bede obserwowac organizm :)

Miałaś bardzo ładny progesteron 7dpo, prawdopodobnie i w ciąży będzie ok :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2021, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam czasem kłucia w podbrzuszu, ostatnio jak się zaśmiałam, albo przy kichaniu 🙂
    Ja w 14 dpo, przy becie 160 miałam niezbyt mocną kreskę na pinku czułości 10 ☺️ była oczywiście normalnie widoczna, ale nie była jakaś mocna. 🙂

Ulka86 lubi tę wiadomość

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2021, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje się po wizycie. OvuFriend jednak dobrze mi wyliczył tc od owu 😅 Dziś 6+3 i jest bijące serduszko ❤️ Dzidzi ma 6,7 mm i kolejne usg 16 czerwca 😃

cfbe591967e8.jpg

Eve, Belie, Rosalie, Kasiekkk, Marcelq, Axon, Gravity, Ola_45, Moniiak, Ariadne002 lubią tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Ulka86 Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2021, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Melduje się po wizycie. OvuFriend jednak dobrze mi wyliczył tc od owu 😅 Dziś 6+3 i jest bijące serduszko ❤️ Dzidzi ma 6,7 mm i kolejne usg 16 czerwca 😃

cfbe591967e8.jpg
    Dipp cudownie !!! Wspaniałe wiadomości!Rośnij zdrowo ❤❤❤
    Może uda nam się z wózkami wybrać na spacer 😀

Dip88 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2021, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip cudowne wieści 😍to wizytujesz dzień po mnie 😁

Dip88 lubi tę wiadomość

• Moniiak Przyjaciółka

Wysłany: 3 czerwca 2021, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnWer wrote:
    Ja się mało co prawda udzielałam, ale dziś stała się tragedia i 8+2 to dzień ostatni mojej ciąży. Za mały pęcherzyk, jest niedobry mimo ze zarodek rośnie. Brązowe plamienia przeszły w czerwone i dziś znalazłam swoje maleństwo. A co jest na prawdę powodem 🤷 Trzymajcie się dziewczyny, trzymam za Was kciuki, a ja się muszę pozbierać.
    Trzymaj się kochana:( tulimy Cie mocno.

n59y9jcgmc6pw58e.png
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2021, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 gratulacje!! Duzo zdrowia dla Ciebie i maluszka! Super wieści 😍

Dip88 lubi tę wiadomość

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2021, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:

cfbe591967e8.jpg

Matko, ja u klientów na zleceniu i prawie się rozryczałam 😍 Cudowne wieści! Rośnijcie zdrowo! ❤️

Dip88 lubi tę wiadomość

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2021, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulka86 wrote:
    Dipp cudownie !!! Wspaniałe wiadomości!Rośnij zdrowo ❤❤❤
    Może uda nam się z wózkami wybrać na spacer 😀
    Fajnie by było 😃

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2021, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    Matko, ja u klientów na zleceniu i prawie się rozryczałam 😍 Cudowne wieści! Rośnijcie zdrowo! ❤️
    Oj z tymi emocjami to u mnie podobnie 😅 Teraz ja trzymam kciuki i czekam z niecierpliwością na wasze wizyty ✊❤️

Marcelq, Kasiekkk, Ariadne002 lubią tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• Ulka86 Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2021, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Fajnie by było 😃
    A może może... 😀🤞
    znów robiłam test kreska ciemniejsza niż rano ale staram się nie pić i nie sikać a już tyle sikałam że przestałam liczyć 🤣

Wg to wczoraj rozmawiałam z mężem i przypomniało mi się jak kilka dni po okresie nie pamiętam dokładnie kiedy to było na papierze po sikaniu zauważyłam maleńką ilość krwi ale taką małą "plamkę " i jeszcze mówiłam do męża że chyba się przy goleniu musiałam zaciąć albo coś i więcej taka sytuacja się nie powtórzyła.
    Zaczynam świrować. Od wczoraj wieczora kłuje mnie prawy jajnik ale tak "pulsowo".
    Żeby tylko dać radę psychicznie do okresu🤦‍♀️🙏

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2021, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulka86 wrote:
    A może może... 😀🤞
    znów robiłam test kreska ciemniejsza niż rano ale staram się nie pić i nie sikać a już tyle sikałam że przestałam liczyć 🤣

Wg to wczoraj rozmawiałam z mężem i przypomniało mi się jak kilka dni po okresie nie pamiętam dokładnie kiedy to było na papierze po sikaniu zauważyłam maleńką ilość krwi ale taką małą "plamkę " i jeszcze mówiłam do męża że chyba się przy goleniu musiałam zaciąć albo coś i więcej taka sytuacja się nie powtórzyła.
    Zaczynam świrować. Od wczoraj wieczora kłuje mnie prawy jajnik ale tak "pulsowo".
    Żeby tylko dać radę psychicznie do okresu🤦‍♀️🙏
    Dasz radę 💪 Mnie jajniki do tej pory jeszcze czasem zabolą, tylko kłucie bardziej zmieniło się już w takie ciągnięcie jajników. Najważniejsze żeby póki co kreska ciemniała. Trzymam kciuki ✊❤️

Ulka86 lubi tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• Marcelq Koleżanka

Wysłany: 3 czerwca 2021, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:

cfbe591967e8.jpg
    Cudownie ❤️ Gratulacje !

Dip88 lubi tę wiadomość

uwo9skjosvqwcbnx.png
  • Kasienka22 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2021, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:

cfbe591967e8.jpg

Wspaniale, gratulacje! 🥰

Dip88 lubi tę wiadomość

🙋🏽‍♀️ 25l.
    🙋🏽 27l.
    + 🐈🐈‍⬛

f2w3ikgn2nxq0ylr.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2021, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja właśnie zalogowałam się na swojej stronie szpitala i tak czytam opis dzisiejszy. A tam, że mam dużego krwiaka tuż nad zarodkiem 😕 A tak mnie ta czarna plama na zdjęciu zastanawiała, bo z małym nic takiego na zdjęciu nie miałam. Nawet nic mi nie powiedziała gin, totalna olewka tutaj jest 😠

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2021, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Dziewczyny ja właśnie zalogowałam się na swojej stronie szpitala i tak czytam opis dzisiejszy. A tam, że mam dużego krwiaka tuż nad zarodkiem 😕 A tak mnie ta czarna plama na zdjęciu zastanawiała, bo z małym nic takiego na zdjęciu nie miałam. Nawet nic mi nie powiedziała gin, totalna olewka tutaj jest 😠

Kochana, to może do nich zadzwoń i zapytaj o zalecenia? Moja kuzynka miała krwiak i bezwzględny nakaz leżenia.

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2021, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    Kochana, to może do nich zadzwoń i zapytaj o zalecenia? Moja kuzynka miała krwiak i bezwzględny nakaz leżenia.
    Oni tu nic nie robią do 12 tc dlatego pewnie nawet mi nie powiedziała 😠 Z małym też miałam krwiaka tylko jakoś od 8 tc do 16 tc i dużo plamiłam ciągle to kazały normalnie funkcjonować, tylko oszczędniej 😅 Więc nie mam po co do nich dzwonić nawet 🤷🏻‍♀️ Ale teraz już wiem czemu mam znów za 2 tyg usg, chociaż tyle dobrze, bo wtedy też tylko sprawdzali mi, bo zdziwiłam się że tak szybko. Normalnie to za miesiąc powinni mnie umówić. Także narazie co 2 tyg będę mieć usg, bo potem jeszcze do Pl ginekolog jadę na wizytę 😉

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2021, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Oni tu nic nie robią do 12 tc dlatego pewnie nawet mi nie powiedziała 😠 Z małym też miałam krwiaka tylko jakoś od 8 tc do 16 tc i dużo plamiłam ciągle to kazały normalnie funkcjonować, tylko oszczędniej 😅 Więc nie mam po co do nich dzwonić nawet 🤷🏻‍♀️ Ale teraz już wiem czemu mam znów za 2 tyg usg, chociaż tyle dobrze, bo wtedy też tylko sprawdzali mi, bo zdziwiłam się że tak szybko. Normalnie to za miesiąc powinni mnie umówić. Także narazie co 2 tyg będę mieć usg, bo potem jeszcze do Pl ginekolog jadę na wizytę 😉

Oszczędzaj się i odpoczywaj!

Dip88 lubi tę wiadomość

‹‹ 148 149 150 151 152 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ