Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻
Odpowiedz

Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2021, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do progesteronu, to jeszcze się wypowiem: nie jestem zwolenniczką brania go jak witaminek, ale wiem też, że to nie lekarze są w ciąży, tylko ja i to mój świat się zawali, a nie ich. Nie czytałam żadnych badań na ten temat i może i możliwe są ciążę przy progu 6, ale jeśli z ciałkiem żółtym jest wszystko ok i będzie dawało radę produkować tego hormonu coraz więcej. Ja powtarzałam badanie, żeby sprawdzić przyrost (o tej samej godzinie, żeby wyniki były miarodajne) i u mnie był spadek o połowę, mocno poniżej normy, która przecież i tak jest niska, bo 11ng/ml. Żaden lekarz nie zlecił mi badania, mimo że zawsze 7dpo mialam prog 6-9 ng/ml, bo tak naprawdę nikogo moje zdrowie nie obchodzi tak mocno jak mnie samą. Nie ma co szufladkować, bo tylko dlatego, że przed ciążą nikt mi nie wpisał w kartę (niedomoga lutealna) nie znaczy że go nie potrzebowałam.

Dipp, już mnie kciuki bolą, ale nadal trzymam ❤️

Rosalie, ból brzucha chyba u każdej z nas zelżał, a co do tego mocnego kłucia, to też miałam ze dwa razy właśnie po kichnięciu i nie wróżyło to u mnie nic złego.

Rosalie lubi tę wiadomość

• Rosalie Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2021, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Kasiekkk, pomysle jeszcze nad tym progesteronem, u mnie bylo ok, 16, 7dpo. Moze zobacze czy wzrosl.
    Na ten moment te klucia z nocy sie nie powtorzyly, bede obserwowac organizm :)

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2021, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie wrote:
    Dzieki Kasiekkk, pomysle jeszcze nad tym progesteronem, u mnie bylo ok, 16, 7dpo. Moze zobacze czy wzrosl.
    Na ten moment te klucia z nocy sie nie powtorzyly, bede obserwowac organizm :)

Miałaś bardzo ładny progesteron 7dpo, prawdopodobnie i w ciąży będzie ok :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2021, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam czasem kłucia w podbrzuszu, ostatnio jak się zaśmiałam, albo przy kichaniu 🙂
    Ja w 14 dpo, przy becie 160 miałam niezbyt mocną kreskę na pinku czułości 10 ☺️ była oczywiście normalnie widoczna, ale nie była jakaś mocna. 🙂

Ulka86 lubi tę wiadomość

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2021, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje się po wizycie. OvuFriend jednak dobrze mi wyliczył tc od owu 😅 Dziś 6+3 i jest bijące serduszko ❤️ Dzidzi ma 6,7 mm i kolejne usg 16 czerwca 😃

cfbe591967e8.jpg

Eve, Belie, Rosalie, Kasiekkk, Marcelq, Axon, Gravity, Ola_45, Moniiak, Ariadne002 lubią tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Ulka86 Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2021, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Melduje się po wizycie. OvuFriend jednak dobrze mi wyliczył tc od owu 😅 Dziś 6+3 i jest bijące serduszko ❤️ Dzidzi ma 6,7 mm i kolejne usg 16 czerwca 😃

cfbe591967e8.jpg
    Dipp cudownie !!! Wspaniałe wiadomości!Rośnij zdrowo ❤❤❤
    Może uda nam się z wózkami wybrać na spacer 😀

Dip88 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2021, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip cudowne wieści 😍to wizytujesz dzień po mnie 😁

Dip88 lubi tę wiadomość

• Moniiak Przyjaciółka

Wysłany: 3 czerwca 2021, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnWer wrote:
    Ja się mało co prawda udzielałam, ale dziś stała się tragedia i 8+2 to dzień ostatni mojej ciąży. Za mały pęcherzyk, jest niedobry mimo ze zarodek rośnie. Brązowe plamienia przeszły w czerwone i dziś znalazłam swoje maleństwo. A co jest na prawdę powodem 🤷 Trzymajcie się dziewczyny, trzymam za Was kciuki, a ja się muszę pozbierać.
    Trzymaj się kochana:( tulimy Cie mocno.

n59y9jcgmc6pw58e.png
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2021, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 gratulacje!! Duzo zdrowia dla Ciebie i maluszka! Super wieści 😍

Dip88 lubi tę wiadomość

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2021, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:

cfbe591967e8.jpg

Matko, ja u klientów na zleceniu i prawie się rozryczałam 😍 Cudowne wieści! Rośnijcie zdrowo! ❤️

Dip88 lubi tę wiadomość

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2021, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulka86 wrote:
    Dipp cudownie !!! Wspaniałe wiadomości!Rośnij zdrowo ❤❤❤
    Może uda nam się z wózkami wybrać na spacer 😀
    Fajnie by było 😃

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2021, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    Matko, ja u klientów na zleceniu i prawie się rozryczałam 😍 Cudowne wieści! Rośnijcie zdrowo! ❤️
    Oj z tymi emocjami to u mnie podobnie 😅 Teraz ja trzymam kciuki i czekam z niecierpliwością na wasze wizyty ✊❤️

Marcelq, Kasiekkk, Ariadne002 lubią tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• Ulka86 Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2021, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Fajnie by było 😃
    A może może... 😀🤞
    znów robiłam test kreska ciemniejsza niż rano ale staram się nie pić i nie sikać a już tyle sikałam że przestałam liczyć 🤣

Wg to wczoraj rozmawiałam z mężem i przypomniało mi się jak kilka dni po okresie nie pamiętam dokładnie kiedy to było na papierze po sikaniu zauważyłam maleńką ilość krwi ale taką małą "plamkę " i jeszcze mówiłam do męża że chyba się przy goleniu musiałam zaciąć albo coś i więcej taka sytuacja się nie powtórzyła.
    Zaczynam świrować. Od wczoraj wieczora kłuje mnie prawy jajnik ale tak "pulsowo".
    Żeby tylko dać radę psychicznie do okresu🤦‍♀️🙏

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2021, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulka86 wrote:
    A może może... 😀🤞
    znów robiłam test kreska ciemniejsza niż rano ale staram się nie pić i nie sikać a już tyle sikałam że przestałam liczyć 🤣

Wg to wczoraj rozmawiałam z mężem i przypomniało mi się jak kilka dni po okresie nie pamiętam dokładnie kiedy to było na papierze po sikaniu zauważyłam maleńką ilość krwi ale taką małą "plamkę " i jeszcze mówiłam do męża że chyba się przy goleniu musiałam zaciąć albo coś i więcej taka sytuacja się nie powtórzyła.
    Zaczynam świrować. Od wczoraj wieczora kłuje mnie prawy jajnik ale tak "pulsowo".
    Żeby tylko dać radę psychicznie do okresu🤦‍♀️🙏
    Dasz radę 💪 Mnie jajniki do tej pory jeszcze czasem zabolą, tylko kłucie bardziej zmieniło się już w takie ciągnięcie jajników. Najważniejsze żeby póki co kreska ciemniała. Trzymam kciuki ✊❤️

Ulka86 lubi tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• Marcelq Koleżanka

Wysłany: 3 czerwca 2021, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:

cfbe591967e8.jpg
    Cudownie ❤️ Gratulacje !

Dip88 lubi tę wiadomość

uwo9skjosvqwcbnx.png
  • Kasienka22 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2021, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:

cfbe591967e8.jpg

Wspaniale, gratulacje! 🥰

Dip88 lubi tę wiadomość

🙋🏽‍♀️ 25l.
    🙋🏽 27l.
    + 🐈🐈‍⬛

f2w3ikgn2nxq0ylr.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2021, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja właśnie zalogowałam się na swojej stronie szpitala i tak czytam opis dzisiejszy. A tam, że mam dużego krwiaka tuż nad zarodkiem 😕 A tak mnie ta czarna plama na zdjęciu zastanawiała, bo z małym nic takiego na zdjęciu nie miałam. Nawet nic mi nie powiedziała gin, totalna olewka tutaj jest 😠

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2021, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Dziewczyny ja właśnie zalogowałam się na swojej stronie szpitala i tak czytam opis dzisiejszy. A tam, że mam dużego krwiaka tuż nad zarodkiem 😕 A tak mnie ta czarna plama na zdjęciu zastanawiała, bo z małym nic takiego na zdjęciu nie miałam. Nawet nic mi nie powiedziała gin, totalna olewka tutaj jest 😠

Kochana, to może do nich zadzwoń i zapytaj o zalecenia? Moja kuzynka miała krwiak i bezwzględny nakaz leżenia.

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2021, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    Kochana, to może do nich zadzwoń i zapytaj o zalecenia? Moja kuzynka miała krwiak i bezwzględny nakaz leżenia.
    Oni tu nic nie robią do 12 tc dlatego pewnie nawet mi nie powiedziała 😠 Z małym też miałam krwiaka tylko jakoś od 8 tc do 16 tc i dużo plamiłam ciągle to kazały normalnie funkcjonować, tylko oszczędniej 😅 Więc nie mam po co do nich dzwonić nawet 🤷🏻‍♀️ Ale teraz już wiem czemu mam znów za 2 tyg usg, chociaż tyle dobrze, bo wtedy też tylko sprawdzali mi, bo zdziwiłam się że tak szybko. Normalnie to za miesiąc powinni mnie umówić. Także narazie co 2 tyg będę mieć usg, bo potem jeszcze do Pl ginekolog jadę na wizytę 😉

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2021, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Oni tu nic nie robią do 12 tc dlatego pewnie nawet mi nie powiedziała 😠 Z małym też miałam krwiaka tylko jakoś od 8 tc do 16 tc i dużo plamiłam ciągle to kazały normalnie funkcjonować, tylko oszczędniej 😅 Więc nie mam po co do nich dzwonić nawet 🤷🏻‍♀️ Ale teraz już wiem czemu mam znów za 2 tyg usg, chociaż tyle dobrze, bo wtedy też tylko sprawdzali mi, bo zdziwiłam się że tak szybko. Normalnie to za miesiąc powinni mnie umówić. Także narazie co 2 tyg będę mieć usg, bo potem jeszcze do Pl ginekolog jadę na wizytę 😉

Oszczędzaj się i odpoczywaj!

Dip88 lubi tę wiadomość

‹‹ 148 149 150 151 152 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ