Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCo do progesteronu, to jeszcze się wypowiem: nie jestem zwolenniczką brania go jak witaminek, ale wiem też, że to nie lekarze są w ciąży, tylko ja i to mój świat się zawali, a nie ich. Nie czytałam żadnych badań na ten temat i może i możliwe są ciążę przy progu 6, ale jeśli z ciałkiem żółtym jest wszystko ok i będzie dawało radę produkować tego hormonu coraz więcej. Ja powtarzałam badanie, żeby sprawdzić przyrost (o tej samej godzinie, żeby wyniki były miarodajne) i u mnie był spadek o połowę, mocno poniżej normy, która przecież i tak jest niska, bo 11ng/ml. Żaden lekarz nie zlecił mi badania, mimo że zawsze 7dpo mialam prog 6-9 ng/ml, bo tak naprawdę nikogo moje zdrowie nie obchodzi tak mocno jak mnie samą. Nie ma co szufladkować, bo tylko dlatego, że przed ciążą nikt mi nie wpisał w kartę (niedomoga lutealna) nie znaczy że go nie potrzebowałam.
Dipp, już mnie kciuki bolą, ale nadal trzymam ❤️
Rosalie, ból brzucha chyba u każdej z nas zelżał, a co do tego mocnego kłucia, to też miałam ze dwa razy właśnie po kichnięciu i nie wróżyło to u mnie nic złego.Rosalie lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRosalie wrote:Dzieki Kasiekkk, pomysle jeszcze nad tym progesteronem, u mnie bylo ok, 16, 7dpo. Moze zobacze czy wzrosl.
Na ten moment te klucia z nocy sie nie powtorzyly, bede obserwowac organizm
Miałaś bardzo ładny progesteron 7dpo, prawdopodobnie i w ciąży będzie ok -
nick nieaktualnyJa też mam czasem kłucia w podbrzuszu, ostatnio jak się zaśmiałam, albo przy kichaniu 🙂
Ja w 14 dpo, przy becie 160 miałam niezbyt mocną kreskę na pinku czułości 10 ☺️ była oczywiście normalnie widoczna, ale nie była jakaś mocna. 🙂Ulka86 lubi tę wiadomość
-
Dip88 wrote:
Może uda nam się z wózkami wybrać na spacer 😀Dip88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
AnnWer wrote:Ja się mało co prawda udzielałam, ale dziś stała się tragedia i 8+2 to dzień ostatni mojej ciąży. Za mały pęcherzyk, jest niedobry mimo ze zarodek rośnie. Brązowe plamienia przeszły w czerwone i dziś znalazłam swoje maleństwo. A co jest na prawdę powodem 🤷 Trzymajcie się dziewczyny, trzymam za Was kciuki, a ja się muszę pozbierać.
-
nick nieaktualnyDip88 wrote:
Matko, ja u klientów na zleceniu i prawie się rozryczałam 😍 Cudowne wieści! Rośnijcie zdrowo! ❤️Dip88 lubi tę wiadomość
-
Ulka86 wrote:Dipp cudownie !!! Wspaniałe wiadomości!Rośnij zdrowo ❤❤❤
Może uda nam się z wózkami wybrać na spacer 😀 -
Kasiekkk wrote:Matko, ja u klientów na zleceniu i prawie się rozryczałam 😍 Cudowne wieści! Rośnijcie zdrowo! ❤️
Marcelq, Kasiekkk, Ariadne002 lubią tę wiadomość
-
Dip88 wrote:Fajnie by było 😃
znów robiłam test kreska ciemniejsza niż rano ale staram się nie pić i nie sikać a już tyle sikałam że przestałam liczyć 🤣
Wg to wczoraj rozmawiałam z mężem i przypomniało mi się jak kilka dni po okresie nie pamiętam dokładnie kiedy to było na papierze po sikaniu zauważyłam maleńką ilość krwi ale taką małą "plamkę " i jeszcze mówiłam do męża że chyba się przy goleniu musiałam zaciąć albo coś i więcej taka sytuacja się nie powtórzyła.
Zaczynam świrować. Od wczoraj wieczora kłuje mnie prawy jajnik ale tak "pulsowo".
Żeby tylko dać radę psychicznie do okresu🤦♀️🙏 -
Ulka86 wrote:A może może... 😀🤞
znów robiłam test kreska ciemniejsza niż rano ale staram się nie pić i nie sikać a już tyle sikałam że przestałam liczyć 🤣
Wg to wczoraj rozmawiałam z mężem i przypomniało mi się jak kilka dni po okresie nie pamiętam dokładnie kiedy to było na papierze po sikaniu zauważyłam maleńką ilość krwi ale taką małą "plamkę " i jeszcze mówiłam do męża że chyba się przy goleniu musiałam zaciąć albo coś i więcej taka sytuacja się nie powtórzyła.
Zaczynam świrować. Od wczoraj wieczora kłuje mnie prawy jajnik ale tak "pulsowo".
Żeby tylko dać radę psychicznie do okresu🤦♀️🙏Ulka86 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ja właśnie zalogowałam się na swojej stronie szpitala i tak czytam opis dzisiejszy. A tam, że mam dużego krwiaka tuż nad zarodkiem 😕 A tak mnie ta czarna plama na zdjęciu zastanawiała, bo z małym nic takiego na zdjęciu nie miałam. Nawet nic mi nie powiedziała gin, totalna olewka tutaj jest 😠
-
nick nieaktualnyDip88 wrote:Dziewczyny ja właśnie zalogowałam się na swojej stronie szpitala i tak czytam opis dzisiejszy. A tam, że mam dużego krwiaka tuż nad zarodkiem 😕 A tak mnie ta czarna plama na zdjęciu zastanawiała, bo z małym nic takiego na zdjęciu nie miałam. Nawet nic mi nie powiedziała gin, totalna olewka tutaj jest 😠
Kochana, to może do nich zadzwoń i zapytaj o zalecenia? Moja kuzynka miała krwiak i bezwzględny nakaz leżenia. -
Kasiekkk wrote:Kochana, to może do nich zadzwoń i zapytaj o zalecenia? Moja kuzynka miała krwiak i bezwzględny nakaz leżenia.
-
nick nieaktualnyDip88 wrote:Oni tu nic nie robią do 12 tc dlatego pewnie nawet mi nie powiedziała 😠 Z małym też miałam krwiaka tylko jakoś od 8 tc do 16 tc i dużo plamiłam ciągle to kazały normalnie funkcjonować, tylko oszczędniej 😅 Więc nie mam po co do nich dzwonić nawet 🤷🏻♀️ Ale teraz już wiem czemu mam znów za 2 tyg usg, chociaż tyle dobrze, bo wtedy też tylko sprawdzali mi, bo zdziwiłam się że tak szybko. Normalnie to za miesiąc powinni mnie umówić. Także narazie co 2 tyg będę mieć usg, bo potem jeszcze do Pl ginekolog jadę na wizytę 😉
Oszczędzaj się i odpoczywaj!Dip88 lubi tę wiadomość