Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻
Odpowiedz

Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2021, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się witam w piątek! Czuję się jakbym miała kaca życia! 🤢 Boli głowa, szumi w niej, serce wali, niedobrze mi, bleeeh, masakra. Z wczorajszego wesela wróciliśmy do domu dopiero o 5 :/ Ja chociaż spałam w samochodzie, ale mąż 24h bez snu... Nigdy więcej!

• Kasienka22 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2021, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie witam 😀 i też dziś czuję się jak na kacu 😒 odliczam już dni do wizyty, ale strasznie się to ciągnie🙄

🙋🏽‍♀️ 25l.
    🙋🏽 27l.
    + 🐈🐈‍⬛

f2w3ikgn2nxq0ylr.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2021, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć w piątek. Ja też jakaś przejechaną byłam od rana,ale obiecałam moim chłopcom wycieczkę więc się ogarnęłam. Zauważyłam,że nie jem późno wieczorem żeby nie było mi niedobrze w nocy i rano nie zaczynam od śniadanie, to zaczynam się dziwnie czuć , za długa przerwa tu chyba tkwi problem.

Dziewczyny z wizytą w poniedziałek, na którą macie lekarza? Ja na 16.50

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2021, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    To ja miałam taką sytuację, dwa testy tej samej firmy i czułości odbarwiły się super, a trzeci najpóźniejszy baaardzo slabo. Też się załamałam i byłam pewna już, że biochem, a to po prostu test się słabo odbarwił. Napiszę jeszcze raz: te testy służą tylko do potwierdzania ciąży, nie do badania przyrostu bhcg i mogą być zawodne! Tak więc naprawdę Kochana, na spokojnie ❤️

Rosalie chyba też miała coś podobnego, że jej Facelle przecież uważany za bardzo dobry wyszedł słabo, mimo że dzień wcześniej była ładnie widoczna druga blada kreseczka

Tak, u mnie testy wychodzily mega slabo, dopiero przy becie 131 mialam w polowie podobne zabarwienie do kontrolnej, ale mega dwoch ciemnych krech nie doczekalam, a nowych testow nie bede juz kupowac 😅

U mnie apetyt na zmiane z mdlosciami, strasznie zle znosze upaly - nigdy ich nie lubilam, ale teraz bardzo szybko sie mecze, jest mi niedobrze i mega slabo, a wczoraj prawie wyrzygalam sniadanie, po raz pierwszy 🙈 wiec jakies tam lekkie znaki nadal sa :D

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2021, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ariadne002 wrote:
    Dziewczyny czy któraś tez ma teraz ssanie żołądka 24h/dobe ? Bo ja od tygodnia albo jestem pewranentnie głodna albo jest mi niedobrze 🙈
    Albo i to i to jednocześnie 🤣
    Dosłownie wrzucam w siebie jedzenie jak szalona, a mój metabolizm chyba porąbało bo mimo to schudłam 0,5kg a w sumie to nie bardzo jest z czego i trochę mnie to martwi :/
    U mnie przeciwnie, mam problem z jedzeniem, na wszystko mnie jeszcze gorzej mdli i na zapachy to samo 🤷🏻‍♀️ Zapycham się od rana do wieczora bułkami z serem, bo nic innego mi nie wchodzi, ewentualnie czasem przegryzę jakiś owoc 🙈

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2021, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    I ja się witam w piątek! Czuję się jakbym miała kaca życia! 🤢 Boli głowa, szumi w niej, serce wali, niedobrze mi, bleeeh, masakra. Z wczorajszego wesela wróciliśmy do domu dopiero o 5 :/ Ja chociaż spałam w samochodzie, ale mąż 24h bez snu... Nigdy więcej!
    O rety 🙉 To wypoczywaj teraz i wyśpijcie się dobrze 😉

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• Kiniaa01 Przyjaciółka

Wysłany: 4 czerwca 2021, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ✋👋
    Dzisiaj byłam u ginekologa założył mi kartę ciąży 😃 widziałam dzidziusia piękny robaczek już taki duży przez 2tyg bardzo się zmienił serduszko biło jak dzwon 😍 . Bez łez się nie obeszło 😍
    Życzę miłego dnia 🥰

Kasiekkk, Eve, nulka_23, Dip88, Rosalie, Ariadne002, Ulka86, Belie, Marcelq, Ola_45, Axon lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2021, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    O rety 🙉 To wypoczywaj teraz i wyśpijcie się dobrze 😉
    Tak, dzisiaj cały dzień lenistwa, bo jutro następne wesele. Tym razem na szczęście bez wyjazdu na drugi koniec Polski.

Eve, ja mam w poniedziałek na 19:20, więc pewnie najpóźniej 😊 Daj koniecznie znać, jak będziesz po wizycie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2021, 14:25

Dip88 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2021, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniaa01 wrote:
    Witam ✋👋
    Dzisiaj byłam u ginekologa założył mi kartę ciąży 😃 widziałam dzidziusia piękny robaczek już taki duży przez 2tyg bardzo się zmienił serduszko biło jak dzwon 😍 . Bez łez się nie obeszło 😍
    Życzę miłego dnia 🥰

Gratuluję udanej wizyty i bardzo zazdroszczę! 😍 Niesamowite przeżycie ❤️

• Eve Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2021, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    Tak, dzisiaj cały dzień lenistwa, bo jutro następne wesele. Tym razem na szczęście bez wyjazdu na drugi koniec Polski.

Eve, ja mam w poniedziałek na 19:20, więc pewnie najpóźniej 😊 Daj koniecznie znać, jak będziesz po wizycie!
    Dam znać,Ty też koniecznie.

Kasiekkk lubi tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Ariadne002 Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2021, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve wrote:
    Cześć w piątek. Ja też jakaś przejechaną byłam od rana,ale obiecałam moim chłopcom wycieczkę więc się ogarnęłam. Zauważyłam,że nie jem późno wieczorem żeby nie było mi niedobrze w nocy i rano nie zaczynam od śniadanie, to zaczynam się dziwnie czuć , za długa przerwa tu chyba tkwi problem.

Dziewczyny z wizytą w poniedziałek, na którą macie lekarza? Ja na 16.50

Ja na 10:10 :)

Dip88, Eve lubią tę wiadomość

2nn3xzkr9nr4vkgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2021, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie z kolei boli żołądek i jem właśnie bułki najchętniej... Próbuję też siemienia lnianego zalewanego woda, bo z niego robi się taki kisielek. Podobno to dobre na żołądek. No i do picia to tylko woda.
    Dzisiaj nawet nie bylam jakoś mocno senna wyjątkowo.
    W ogóle już mi najwygodniej w sukienkach 🤣 nie wiem co będzie dalej. Dobrze, że na lato idzie.

• Ola_45 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2021, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2021, 10:14

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r
    Mąż ✅
    Ja :
    Niepłodność idiopatyczna
    Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    IVF :
    I transfer - 5t.💔
    2 zarodki ❄️❄️
    II transfer - 19.11.2024
    testowanie - 27.11(15dpo zastrzyku,8dpo transferze)
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2021, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_45 wrote:
    Dip88 - Mialam dac znac jak z wizyta kolejna no wiec tak :
    Mialam HCG robione i wyszlo 1 takze ciazy nie wykrylo. Moze cos z testem albo za pozno test z krwi (3dni po dostaniu okresu).
    Robione mialam USG, troche jajeczek bylo, sporo naliczyla ale jeszcze male ponoc wiec jeszcze nie czas na owulacje (12dc dzisiaj). Badala mnie tez odnosnie tych moich boli strasznych okresowych, wymacala mnie strasznie. Nieprzyjemnie :x ale mowi ze ok.
    Powiedziala ze moje wyniki, meza wyniki i ogolnie nasz wiek daja nam szanse na ok 45% ciaze w rok. Powiedziala ze to dobry wynik i teraz mamy dwie opcje. Albo czekamy pol roku i jedziemy na testach owulacyjnych (nie wiem czemu tego monitoringu nie chce robic) albo od razu wspomagamy sie hormonalnie itp.
    Stwierdzilismy ze po tylu latach niezabezpieczania sie i takim czasie obserwacji cyklow bezowocnych bez sensu jest czekac na cud bo dla mnie testy nie sa gwarancja ze owu jest.
    Wiec podjelismy decyzje ze wdrazamy plan B.
    Od razu powiedziala ze bedzie HSG z kontrastem. Pozniej MOH- IUI
    IUI to wiem ze inseminacja ale ten MOH? Moze chodzi o stymulacje owulacji. 🤔

Powiedzcie mi inseminacja zawsze wyglada tak ze plemniki sa wprowadzane w gabinecie czy po calej tej procedurze mozna samemu w domu? 😂 glupie pytanie ale ja jestem zielona a nie chce zeby moj maz sie stresowal
    MOH + IUI to jest stymulacja owulacji z inseminacją. Wszystko odbywa się w gabinecie, bo to jest wstrzyknięcie prosto do macicy, sama nie byłabyś w stanie tego zrobić 😅 Dobrze, że HSG przed tym zrobią, bo zazwyczaj tutaj z tym zwlekają. Mojej dobrej koleżance udało się tutaj przy pierwszym podejściu do IUI, także trzymam kciuki ✊✊ I koniecznie informuj co i jak na bieżąco 😃

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• Ola_45 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2021, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2021, 10:14

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r
    Mąż ✅
    Ja :
    Niepłodność idiopatyczna
    Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    IVF :
    I transfer - 5t.💔
    2 zarodki ❄️❄️
    II transfer - 19.11.2024
    testowanie - 27.11(15dpo zastrzyku,8dpo transferze)
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2021, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_45 wrote:
    Dip88 chyba zle sformulowalam pytanie. Mi w sumie o ta stymulacje chodzilo. Myslalam na poczatku ze zaczniemy od samej stymulacji, zeby te jajeczka miec pod kontrola, i w odpowiednim momencie seksy. A tutaj wychodzi na to ze od razu chca inseminacje bez naturalnej proby. Troche mnie to przeraza 🙈
    Aaaaa nie załapałam 😂😂 Zawsze możesz powiedzieć, że chcecie najpierw spróbować bez IUI na samym stymulowanym cyklu. To jest wasza decyzja i z tym akurat problemu napewno nie będą robić 😉 U mnie po samej stymulacji zaskoczyło, a bardziej ją miałam na podkręcenie owulacji, więc widocznie różnie z tym jest. Pozatym z IUI nie ma czego się bać, a też w razie jakichkolwiek niepowodzeń żeby podejść do IVF trzeba mieć zaliczonych min. 6 podejść do IUI 🙈 Chyba, że ktoś ma ewidentnie na papierze, że nie ma innej opcji zajścia w ciąże to tylko wtedy odrazu robią, więc zazwyczaj w razie W nikt tu nie czeka tylko odrazu się decydują na IUI żeby nie tracić czasu. Na spokojnie zastanówcie się i podejmijcie decyzje 😉

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2021, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola posłuchaj sobie podcastu dziewczyn z akademii płodności. One na ból okresowy polecają sok z imbiru, może akurat coś Ci pomoże ☺️

https://akademiaplodnosci.pl/blog/2020/10/06/007-jak-zmniejszyc-bol-podczas-okresu/

Ola_45 lubi tę wiadomość

• Rosalie Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2021, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pojawily sie juz pierwsze wymioty, akurat orzed wyjazdem nad morze, najgorzej. Martwie sie, ze rodzina sie zorientuje, o co chodzi

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2021, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie, może mów że nabawiłaś się choroby lokomocyjnej i od pewnego czasu źle się czujesz w samochodzie?

Dziewczyny, myslałyście o zakupie detektora tętna płodu? Dziś mi się śniło że dostałam krwawienia i zaczęłam myśleć o zakupie :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2021, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nulka_23 wrote:
    Rosalie, może mów że nabawiłaś się choroby lokomocyjnej i od pewnego czasu źle się czujesz w samochodzie?

Dziewczyny, myslałyście o zakupie detektora tętna płodu? Dziś mi się śniło że dostałam krwawienia i zaczęłam myśleć o zakupie :(

Nulka, dla mnie to brzmi jak kolejny powód do mega stresowania się. Wydaje mi się, że pomiary na takim domowym sprzęcie mogą być obarczone błędem w porównaniu do tych wykonanych w gabinecie lekarskim i przez to narażać na niepotrzebny stres (ale to tylko tak na logikę, nie zagłębiałam się bardzo w ten temat).

No i w książce o ciąży, którą ostatnio czytałam było, że ani USG, ani użycie aparatu Dopplera nie jest przy częstym używaniu obojętne dla rozwijającego się płodu.

Dip88 lubi tę wiadomość

‹‹ 150 151 152 153 154 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ