Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻
Odpowiedz

Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • Eve Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2021, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie najgorsza była pierwsza kąpiel przy pierwszym dziecku. Wszystko inne idzie spokojnie, powoli.

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Eve Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2021, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    Śniło mi się, że urodził się chłopiec :D I sen był o tyle realistyczny, że nic nie umiałam przy nim zrobić, wszystko mi tak pokracznie wychodziło 😂 Więc może to sen proroczy? 🤔😁
    Mnie 2-3 dni temu śniło się że urodziłam też chłopca,sama odebrałam sobie poród,nakarmilam noworodka spagetti i z brudnym wyszłam na spacer. To trzeba mieć pokręcone w tej głowie,żeby się takie rzeczy śniły 😁

Kasiekkk, Dip88 lubią tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2021, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve wrote:
    Mnie 2-3 dni temu śniło się że urodziłam też chłopca,sama odebrałam sobie poród,nakarmilam noworodka spagetti i z brudnym wyszłam na spacer. To trzeba mieć pokręcone w tej głowie,żeby się takie rzeczy śniły 😁

Hahahaha, za to spaghetti powinnaś dostać nagrodę :D

Ja w tym moim śnie chodziłam z tym maleństwem i szukałam jakichś pieluchomajtów na połóg i zastanawiałam się, czy jak ze mnie nie leci wodospad, to czy jeszcze zacznie i wtedy przydadzą się te majty, czy iść do lekarza 😂 No a to dziecko ciągle się rozkopywało, a było zimno i nie umiałam go szczelnie okryć. Także tak 😂😂😂

• Eve Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2021, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    Hahahaha, za to spaghetti powinnaś dostać nagrodę :D

Ja w tym moim śnie chodziłam z tym maleństwem i szukałam jakichś pieluchomajtów na połóg i zastanawiałam się, czy jak ze mnie nie leci wodospad, to czy jeszcze zacznie i wtedy przydadzą się te majty, czy iść do lekarza 😂 No a to dziecko ciągle się rozkopywało, a było zimno i nie umiałam go szczelnie okryć. Także tak 😂😂😂
    Te sny są takie pokręcone. Ale ja tak mam albo mi się nic nie śni,albo właśnie obawy w taki głupi sposób wychodzą.
    Pocieszające, że nie tylko ja tak mam.

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2021, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve wrote:
    Te sny są takie pokręcone. Ale ja tak mam albo mi się nic nie śni,albo właśnie obawy w taki głupi sposób wychodzą.
    Pocieszające, że nie tylko ja tak mam.
    Tak, dokładnie. Niewiele w nich logiki, ale są dziwnym zlepkiem tego wszystkiego, o czym się myśli 😁

Eve lubi tę wiadomość

• Kiniaa01 Przyjaciółka

Wysłany: 6 czerwca 2021, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulka86 wrote:
    Rosalie powiedz jeśli trzeba że coś Ci "siedzi " na żołądku 😀

Ja oczywiście testowałam. I oczywiście piękna biel. To ja już nic nie rozumiem.
    Co brać żeby nie było biochemów? Chyba tu jest problem albo te wszystkie blade kreski sobie uroiłam 😡🤦‍♀️
    Najlepsze że tak o zrobiłam dziś 3 testy ovu bo stwierdziłam że sprawdzę jak wyraźne są kreski kontrolne bo na teście wydała mi się blada. I wiecie co? 3 testy ovu są pięknie pozytywne a ja jestem 6 dni przed @. Jak to możliwe 😡🤣🥺

https://ibb.co/5k2jWZM

Mi również wychodziły testy owulacyjne pozytywnie (będąc już w ciąży) 😄

Ulka86 lubi tę wiadomość

• Ulka86 Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2021, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniaa01 wrote:
    Mi również wychodziły testy owulacyjne pozytywnie (będąc już w ciąży) 😄
    Dziękuję Kochana za wiadomość. Ale ja nie jestem wyjątkiem o reguły 🙈czekam na okres ,testy ciażowe negatywne więc zero złudzeń .Do okresu 5 dni więc czekam cierpliwie 🤷‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2021, 10:52

• Kiniaa01 Przyjaciółka

Wysłany: 6 czerwca 2021, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulka86 wrote:
    Dziękuję Kochana za wiadomość. Ale ja nie jestem wyjątkiem o reguły 🙈czekam na okres ,testy ciażowe negatywne więc zero złudzeń .Do okresu 5 dni więc czekam cierpliwie 🤷‍♀️

Nie ma się co załamywać 😘 ja również zrobiłam test 5dni przed miesiączka było tak biało że aż razilo po oczach 😂 nawet test rozbieralam na części pierwsze żeby się upewnić pod światło dzienne pod latarkę no nic dalej biało 😂 dopiero 2 dni później zobaczyłam kreskę 🥰
    Także głowa do góry 😘 3mam mocno kciuki!!

Ulka86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2021, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak się czujecie przy tych wysokich temperaturach?

• Eve Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2021, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    Na razie jest ok.

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2021, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    U mnie jak dobiło przez 2 dni do 30 st. to trochę słabo się czułam i miałam lekkie zawroty głowy, teraz jak jest po 20- kilka to jest ok 😉

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Kasienka22 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2021, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja się trochę odłączyłam od internetu bo zrobiłam sobie weekendowy wypoczynek w Bieszczadach 😅
    Ja się dość słabo czuje przy tych wysokich temperaturach, mecze się dwa razy szybciej i dwa razy bardziej 😅
    Czy doszło do was to, ze spodziewacie się dziecka? Bo do mnie ani trochę, niby wiem, ale nie dociera 🙈 mam nadzieje, że po wizycie u ginekologa się to zmieni 😁

Rosalie lubi tę wiadomość

🙋🏽‍♀️ 25l.
    🙋🏽 27l.
    + 🐈🐈‍⬛

f2w3ikgn2nxq0ylr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2021, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie bardzo męczy słońce i te temperatury. Też się szybko męczę. Właśnie sobie leże i odpoczywam. Do mnie raczej jeszcze nie dociera do końca. Niby wiem, ale to się dalej trochę wydaje abstrakcyjne.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2021, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To na szczęście nie jestem sama. Ja się zrobiłam straszną bańką, woda mi się zatrzymuje, jak postoję z 5 minut lub pochodzę, to robi mi się ciemno przed oczami, dyszę jak smok wawelski idąc po schodach, no normalnie masakra :/

Kasienka, meeega zazdroszczę wyjazdu w Bieszczady!

Do mnie dotarło niemal od razu, czuję się z tym wyśmienicie i zdecydowanie spełniona ❤️

Dip88, Eve lubią tę wiadomość

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2021, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaa .... dni mi się mylą i teraz załapałam, że jutro już poniedziałek i wkońcu wasze wizyty 😃 Od rana będę trzymać kciuki i czekać na wieści od was ✊✊❤️

Kasiekkk, Eve lubią tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2021, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Aaaaaa .... dni mi się mylą i teraz załapałam, że jutro już poniedziałek i wkońcu wasze wizyty 😃 Od rana będę trzymać kciuki i czekać na wieści od was ✊✊❤️

Ja dopiero wieczorem, więc będę wiercić dziurę w krześle, czekając 😁

Ale rano jeszcze jadę na betę, zgodnie z zaleceniem lekarki, żeby raz w tygodniu badać, więc jak około 14 będę miała wyniki, to i tak będę spokojniejsza, jak będzie ok :)

Eve lubi tę wiadomość

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2021, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    Ja dopiero wieczorem, więc będę wiercić dziurę w krześle, czekając 😁

Ale rano jeszcze jadę na betę, zgodnie z zaleceniem lekarki, żeby raz w tygodniu badać, więc jak około 14 będę miała wyniki, to i tak będę spokojniejsza, jak będzie ok :)

Napewno wszystko będzie ok, choć bety na tym etapie kompletnie nie umiałabym już interpretować, bo napewno będzie mega wysoka 😅 A wizyty popołudniu czy na koniec dnia to najgorsze co może być, nigdy nie lubiałam, bo siedzi się i tylko czeka, a czas się dłuży 🙈 Będę czekać z niecierpliwością razem z tobą ✊

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2021, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Napewno wszystko będzie ok, choć bety na tym etapie kompletnie nie umiałabym już interpretować, bo napewno będzie mega wysoka 😅 A wizyty popołudniu czy na koniec dnia to najgorsze co może być, nigdy nie lubiałam, bo siedzi się i tylko czeka, a czas się dłuży 🙈 Będę czekać z niecierpliwością razem z tobą ✊

Wiesz co, wrzucam sobie wyniki w kalkulator na belly, tam wykresy uwzględniają spowolnienie we wzroście przy becie 1500-6000 i są rozrysowane na sporo tygodni. Każdy wynik miałam jakieś 3-5mm na wykresie powyżej średniej, jak jutro będzie podobnie, to założę, że jest ok :)

Na szczęście mam mnóstwo zdjęć do obrobienia ze ślubów, spokojnie cały dzień będę miała zajęcie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2021, 21:13

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2021, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    Wiesz co, wrzucam sobie wyniki w kalkulator na belly, tam wykresy uwzględniają spowolnienie we wzroście przy becie 1500-6000 i są rozrysowane na sporo tygodni. Każdy wynik miałam jakieś 3-5mm na wykresie powyżej średniej, jak jutro będzie podobnie, to założę, że jest ok :)

Na szczęście mam mnóstwo zdjęć do obrobienia ze ślubów, spokojnie cały dzień będę miała zajęcie :)

To dobrze, że będziesz miała zajęcie, czas napewno dużo szybciej zleci... o ile za często nie będziesz patrzeć na zegarek 😅

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• nulka_23 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2021, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja upałów nie odczuwam wcale... Wprost przeciwnie, mam wrażenie że jest jeszcze chłodno 😅
    Czy dotarło że jestem w ciąży? Tak, chyba po tym jak powiedzieliśmy rodzicom. Tylko ja jako pesymistka ciągle się boję że coś jest nie tak. Czekam jak na szpilkach do wizyty którą mam za dwa tygodnie mimo że nie wiem czy będę miała wtedy usg (jakoś dziwne podejście ma medicover, albo ta lekarka).
    A mi tak smutno że jutro poniedziałek :( następny urlop dopiero w sierpniu :( zaczęłam się zastanawiać czy nie powiedzieć menagerce o ciąży, przynajmniej bym mogła się zwalniać z pracy do lekarza bez odrabiania tych godzin bo tyle co się teraz muszę nakombinować to ręce opadają. Z drugiej strony słuchać tego jaka jestem zła i niedobra...

‹‹ 152 153 154 155 156 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ