Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
Ariadne002 wrote:Ja już po wizycie Musialam jeszcze cos pilnie zjesc bo teraz mam dzikie napady głodu ...
Maluch na 7,9mm, tętno 130ud/min
Teraz to już całkiem zaczynam myśleć że mój maluszek jest za mały 😕 ja na wizycie w 6+1 miałam 3.8mm -
nulka_23 wrote:Super! Gratulacje!
Teraz to już całkiem zaczynam myśleć że mój maluszek jest za mały 😕 ja na wizycie w 6+1 miałam 3.8mmWiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2021, 13:27
👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
nick nieaktualnynulka_23 wrote:Super! Gratulacje!
Teraz to już całkiem zaczynam myśleć że mój maluszek jest za mały 😕 ja na wizycie w 6+1 miałam 3.8mm
Nulka, spokojnie! W 7 tygodniu ponoć Maleństwo rośnie około 1mm dziennie, więc to normalne, że między pierwszym dniem tygodnia, a ostatnim będzie spora różnicaEve, Ariadne002 lubią tę wiadomość
-
Ja taki nerwus jestem... Dzięki dziewczyny, wiem że muszę wyluzować ale jakoś mi nie idzie
Ale spotkało mnie dziś coś miłego tylko mój kręgosłup moralny się uaktywnił... Dowiedziałam się dziś że od lipca dostane podwyżkę. I tak dumam czy powiedzieć że jestem w ciąży czy może lepiej przemilczeć... -
nick nieaktualnyNulka, a u Ciebie w tym 6+1 było już wyczuwalne tętno maluszka?
Gratuluję podwyżki! Co do mówienia, to moim zdaniem jedno z drugim nie ma nic wspólnego. Przecież nie dostałaś podwyżki za to, że nie jesteś w ciąży, tylko za swoją pracę, która na pewno jest świetna niezależnie od tego, czy jesteś, czy nie jesteś w ciąży -
Kasiekkk wrote:Nulka, a u Ciebie w tym 6+1 było już wyczuwalne tętno maluszka?
Gratuluję podwyżki! Co do mówienia, to moim zdaniem jedno z drugim nie ma nic wspólnego. Przecież nie dostałaś podwyżki za to, że nie jesteś w ciąży, tylko za swoją pracę, która na pewno jest świetna niezależnie od tego, czy jesteś, czy nie jesteś w ciąży
Niby tak ale podejrzewam że gdyby wiedzieli to by mi podwyżki nie dali... -
nick nieaktualnynulka_23 wrote:Tak, było tętno 113/min na usg było widać jak miga serduszko:)
Niby tak ale podejrzewam że gdyby wiedzieli to by mi podwyżki nie dali...
Matko, mam nadzieję, że u mnie też już będzie. Nie chcę się denerwować do kolejnej wizyty
To ze strony przełożonych byłoby to wtedy niemoralne. "Słuchaj, wykonujesz świetną robotę, naprawdę to doceniamy, ale jesteś w ciąży, więc nie masz co liczyć na jakąkolwiek nagrodę za swoje osiągnięcia zawodowe".
Teraz powinnaś skupić się na sobie i na dzieciątku. Na pewno dodatkowe pieniądze się przydadzą przy szykowaniu rzeczy dla maluszka -
Kasiekkk wrote:Matko, mam nadzieję, że u mnie też już będzie. Nie chcę się denerwować do kolejnej wizyty
To ze strony przełożonych byłoby to wtedy niemoralne. "Słuchaj, wykonujesz świetną robotę, naprawdę to doceniamy, ale jesteś w ciąży, więc nie masz co liczyć na jakąkolwiek nagrodę za swoje osiągnięcia zawodowe".
Teraz powinnaś skupić się na sobie i na dzieciątku. Na pewno dodatkowe pieniądze się przydadzą przy szykowaniu rzeczy dla maluszka
Kto wie co moja firma wymyśli 😂 ale fakt ze do wyprawki fajnie by było podwyższyć sobie wynagrodzenie... Tym bardziej że kompletnie się tego nie spodziewałam! -
nick nieaktualnynulka_23 wrote:A kiedy masz wizyte? Patrzac na Twój suwaczek to myślę że już będzie
Kto wie co moja firma wymyśli 😂 ale fakt ze do wyprawki fajnie by było podwyższyć sobie wynagrodzenie... Tym bardziej że kompletnie się tego nie spodziewałam!
Właśnie dzisiaj wieczorem! Jeszcze wczoraj myślałam, że się nie denerwuję, ale dzisiaj już jestem przerażona. Próbuję się pocieszać, że według ostatniej owulacji mam 6+4, więc może jest szansa na
-
Kasiekkk wrote:Właśnie dzisiaj wieczorem! Jeszcze wczoraj myślałam, że się nie denerwuję, ale dzisiaj już jestem przerażona. Próbuję się pocieszać, że według ostatniej owulacji mam 6+4, więc może jest szansa na
-
Ariadne002 wrote:Ja już po wizycie Musialam jeszcze cos pilnie zjesc bo teraz mam dzikie napady głodu ...
Maluch na 7,9mm, tętno 130ud/minAriadne002 lubi tę wiadomość
-
nulka_23 wrote:A kiedy masz wizyte? Patrzac na Twój suwaczek to myślę że już będzie
Kto wie co moja firma wymyśli 😂 ale fakt ze do wyprawki fajnie by było podwyższyć sobie wynagrodzenie... Tym bardziej że kompletnie się tego nie spodziewałam!
To się trzeba cieszyć! Bierz podwyżkę bez żalu, zaslużyłaś, dostaniesz i bedziesz mieć na papierze, to powiesz o ciąży. Żeby pracodawcy się tak pieścili z nami, co my z nimi 😅 i tak zarabiają krocie, w porównaniu do wypłat pracowników, wiec nie ma się co nimi przejmować! Wykonujesz super pracę, to należy się podwyżka i tyle! 😎 -
Kasiekkk wrote:Właśnie dzisiaj wieczorem! Jeszcze wczoraj myślałam, że się nie denerwuję, ale dzisiaj już jestem przerażona. Próbuję się pocieszać, że według ostatniej owulacji mam 6+4, więc może jest szansa na
To wy te tygodnie liczycie od owulacji, a nie od daty ostatniej miesiączki? 🙈 to gdzie ja jestem? W dupie chyba, ratunku! Pierwszy dzien okresu: 03.05, a owulacja teoretycznie 15.05, ktory to tydzień? Ja zwariuje chyba 😂 -
Rosalie wrote:To wy te tygodnie liczycie od owulacji, a nie od daty ostatniej miesiączki? 🙈 to gdzie ja jestem? W dupie chyba, ratunku! Pierwszy dzien okresu: 03.05, a owulacja teoretycznie 15.05, ktory to tydzień? Ja zwariuje chyba 😂
-
nick nieaktualnyRosalie wrote:To wy te tygodnie liczycie od owulacji, a nie od daty ostatniej miesiączki? 🙈 to gdzie ja jestem? W dupie chyba, ratunku! Pierwszy dzien okresu: 03.05, a owulacja teoretycznie 15.05, ktory to tydzień? Ja zwariuje chyba 😂
Na spokojnie, już tłumaczę Wyliczenia od pierwszego dnia ostatniej miesiączki zakładają, że owulacja wystąpiła 14 dnia cyklu, jeśli w rzeczywistości była wcześniej, to ciąża może być kilka dni starsza, jeśli później - młodsza. To nie tak, że od ostatniej owulacji się liczy
Jak na belly wejdziesz w ustawienia w zakładkę ciąża, to możesz wybrać datę rozpoczęcia ciąży wyliczoną właśnie na podstawie daty ostatniej miesiączki lub na podstawie dnia ostatniej owulacji.
Jak ja miałam owulację troszkę wcześniej, to według ostatniej miesiączki mam 6+2, a biorąc pod uwagę owulację 6+4Dip88 lubi tę wiadomość
-
Kasiekkk wrote:Na spokojnie, już tłumaczę Wyliczenia od pierwszego dnia ostatniej miesiączki zakładają, że owulacja wystąpiła 14 dnia cyklu, jeśli w rzeczywistości była wcześniej, to ciąża może być kilka dni starsza, jeśli później - młodsza. To nie tak, że od ostatniej owulacji się liczy
Jak na belly wejdziesz w ustawienia w zakładkę ciąża, to możesz wybrać datę rozpoczęcia ciąży wyliczoną właśnie na podstawie daty ostatniej miesiączki lub na podstawie dnia ostatniej owulacji.
Jak ja miałam owulację troszkę wcześniej, to według ostatniej miesiączki mam 6+2, a biorąc pod uwagę owulację 6+4