Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻
Odpowiedz

Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • Eve Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ariadne002 wrote:
    Ja już po wizycie :D Musialam jeszcze cos pilnie zjesc bo teraz mam dzikie napady głodu ...

Maluch na 7,9mm, tętno 130ud/min <3
    Wspaniale!

Ariadne002 lubi tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ariadne002 wrote:
    Ja już po wizycie :D Musialam jeszcze cos pilnie zjesc bo teraz mam dzikie napady głodu ...

Super, gratulacje!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2021, 13:00

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ariadne002 wrote:

Super! Gratulacje!

Teraz to już całkiem zaczynam myśleć że mój maluszek jest za mały 😕 ja na wizycie w 6+1 miałam 3.8mm

• Eve Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nulka_23 wrote:
    Super! Gratulacje!

Teraz to już całkiem zaczynam myśleć że mój maluszek jest za mały 😕 ja na wizycie w 6+1 miałam 3.8mm
    To jest człowiek,od poczęcia rozwija się i rośnie w swoim indywidualnym tempie. Także spokojnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2021, 13:27

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2021, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nulka_23 wrote:
    Super! Gratulacje!

Nulka, spokojnie! W 7 tygodniu ponoć Maleństwo rośnie około 1mm dziennie, więc to normalne, że między pierwszym dniem tygodnia, a ostatnim będzie spora różnica :)

Eve, Ariadne002 lubią tę wiadomość

• nulka_23 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja taki nerwus jestem... Dzięki dziewczyny, wiem że muszę wyluzować ale jakoś mi nie idzie :(

Ale spotkało mnie dziś coś miłego tylko mój kręgosłup moralny się uaktywnił... Dowiedziałam się dziś że od lipca dostane podwyżkę. I tak dumam czy powiedzieć że jestem w ciąży czy może lepiej przemilczeć...

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2021, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nulka, a u Ciebie w tym 6+1 było już wyczuwalne tętno maluszka?

Gratuluję podwyżki! Co do mówienia, to moim zdaniem jedno z drugim nie ma nic wspólnego. Przecież nie dostałaś podwyżki za to, że nie jesteś w ciąży, tylko za swoją pracę, która na pewno jest świetna niezależnie od tego, czy jesteś, czy nie jesteś w ciąży :)

• nulka_23 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    Nulka, a u Ciebie w tym 6+1 było już wyczuwalne tętno maluszka?

Gratuluję podwyżki! Co do mówienia, to moim zdaniem jedno z drugim nie ma nic wspólnego. Przecież nie dostałaś podwyżki za to, że nie jesteś w ciąży, tylko za swoją pracę, która na pewno jest świetna niezależnie od tego, czy jesteś, czy nie jesteś w ciąży :)
    Tak, było tętno 113/min :) na usg było widać jak miga serduszko:)

Niby tak ale podejrzewam że gdyby wiedzieli to by mi podwyżki nie dali...

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2021, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nulka_23 wrote:
    Tak, było tętno 113/min :) na usg było widać jak miga serduszko:)

Niby tak ale podejrzewam że gdyby wiedzieli to by mi podwyżki nie dali...

Matko, mam nadzieję, że u mnie też już będzie. Nie chcę się denerwować do kolejnej wizyty :/

To ze strony przełożonych byłoby to wtedy niemoralne. "Słuchaj, wykonujesz świetną robotę, naprawdę to doceniamy, ale jesteś w ciąży, więc nie masz co liczyć na jakąkolwiek nagrodę za swoje osiągnięcia zawodowe".

Teraz powinnaś skupić się na sobie i na dzieciątku. Na pewno dodatkowe pieniądze się przydadzą przy szykowaniu rzeczy dla maluszka :)

• nulka_23 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    Matko, mam nadzieję, że u mnie też już będzie. Nie chcę się denerwować do kolejnej wizyty :/

To ze strony przełożonych byłoby to wtedy niemoralne. "Słuchaj, wykonujesz świetną robotę, naprawdę to doceniamy, ale jesteś w ciąży, więc nie masz co liczyć na jakąkolwiek nagrodę za swoje osiągnięcia zawodowe".

Teraz powinnaś skupić się na sobie i na dzieciątku. Na pewno dodatkowe pieniądze się przydadzą przy szykowaniu rzeczy dla maluszka :)
    A kiedy masz wizyte? Patrzac na Twój suwaczek to myślę że już będzie :)

Kto wie co moja firma wymyśli 😂 ale fakt ze do wyprawki fajnie by było podwyższyć sobie wynagrodzenie... Tym bardziej że kompletnie się tego nie spodziewałam!

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2021, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nulka_23 wrote:

Kto wie co moja firma wymyśli 😂 ale fakt ze do wyprawki fajnie by było podwyższyć sobie wynagrodzenie... Tym bardziej że kompletnie się tego nie spodziewałam!

Właśnie dzisiaj wieczorem! Jeszcze wczoraj myślałam, że się nie denerwuję, ale dzisiaj już jestem przerażona. Próbuję się pocieszać, że według ostatniej owulacji mam 6+4, więc może jest szansa na <3

• nulka_23 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    Właśnie dzisiaj wieczorem! Jeszcze wczoraj myślałam, że się nie denerwuję, ale dzisiaj już jestem przerażona. Próbuję się pocieszać, że według ostatniej owulacji mam 6+4, więc może jest szansa na <3
    Myślę że nie masz się czym denerwować, chociaż ja przed swoją wizytą też byłam bardzo spanikowana 😂 nie mogłam się na niczym skupić, także wiem jak to jest 😂 żadne słowa nie uspokoją 😂 będę trzymała mocno kciuki ✊✊

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ariadne002 wrote:

Gratulacje !!!! ❤️❤️❤️

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nulka_23 wrote:

To się trzeba cieszyć! Bierz podwyżkę bez żalu, zaslużyłaś, dostaniesz i bedziesz mieć na papierze, to powiesz o ciąży. Żeby pracodawcy się tak pieścili z nami, co my z nimi 😅 i tak zarabiają krocie, w porównaniu do wypłat pracowników, wiec nie ma się co nimi przejmować! Wykonujesz super pracę, to należy się podwyżka i tyle! 😎

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:

To wy te tygodnie liczycie od owulacji, a nie od daty ostatniej miesiączki? 🙈 to gdzie ja jestem? W dupie chyba, ratunku! Pierwszy dzien okresu: 03.05, a owulacja teoretycznie 15.05, ktory to tydzień? Ja zwariuje chyba 😂

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie, dzięki ❤️ chyba właśnie takiego uświadomienia potrzebowałam ❤️ w sumie mogą się spodziewać że się staram bo zawsze im mówiłam że po ślubie będzie dziecko i że chcę dużą rodzine 😂

Rosalie lubi tę wiadomość

• nulka_23 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie wrote:
    To wy te tygodnie liczycie od owulacji, a nie od daty ostatniej miesiączki? 🙈 to gdzie ja jestem? W dupie chyba, ratunku! Pierwszy dzien okresu: 03.05, a owulacja teoretycznie 15.05, ktory to tydzień? Ja zwariuje chyba 😂
    Ja od ostatniej miesiączki liczyłam, później na usg wyszło że maleństwo jest mlodsze i teraz mi liczy apka automatycznie na podstawie planowanej daty porodu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2021, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie wrote:

Na spokojnie, już tłumaczę :D Wyliczenia od pierwszego dnia ostatniej miesiączki zakładają, że owulacja wystąpiła 14 dnia cyklu, jeśli w rzeczywistości była wcześniej, to ciąża może być kilka dni starsza, jeśli później - młodsza. To nie tak, że od ostatniej owulacji się liczy :)

Jak na belly wejdziesz w ustawienia w zakładkę ciąża, to możesz wybrać datę rozpoczęcia ciąży wyliczoną właśnie na podstawie daty ostatniej miesiączki lub na podstawie dnia ostatniej owulacji.

Jak ja miałam owulację troszkę wcześniej, to według ostatniej miesiączki mam 6+2, a biorąc pod uwagę owulację 6+4

Dip88 lubi tę wiadomość

• Rosalie Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    Na spokojnie, już tłumaczę :D Wyliczenia od pierwszego dnia ostatniej miesiączki zakładają, że owulacja wystąpiła 14 dnia cyklu, jeśli w rzeczywistości była wcześniej, to ciąża może być kilka dni starsza, jeśli później - młodsza. To nie tak, że od ostatniej owulacji się liczy :)

Jak na belly wejdziesz w ustawienia w zakładkę ciąża, to możesz wybrać datę rozpoczęcia ciąży wyliczoną właśnie na podstawie daty ostatniej miesiączki lub na podstawie dnia ostatniej owulacji.

Jak ja miałam owulację troszkę wcześniej, to według ostatniej miesiączki mam 6+2, a biorąc pod uwagę owulację 6+4
    Czyli mam chyba dobrze, ze 5 tydzien no i wyjdzie pewnie +/- dzien czy dwa, bo ja juz sama nie wiem kiedy owu byla 🤣 wizyta za tydzien, we wtorek, wiec moze sie dowiem cos wiecej 😅

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra,ja też się przyznaje zaczęłam się już denerwować.

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
‹‹ 154 155 156 157 158 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ