Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
Rosalie powiedz jeśli trzeba że coś Ci "siedzi " na żołądku 😀
Ja oczywiście testowałam. I oczywiście piękna biel. To ja już nic nie rozumiem.
Co brać żeby nie było biochemów? Chyba tu jest problem albo te wszystkie blade kreski sobie uroiłam 😡🤦♀️
Najlepsze że tak o zrobiłam dziś 3 testy ovu bo stwierdziłam że sprawdzę jak wyraźne są kreski kontrolne bo na teście wydała mi się blada. I wiecie co? 3 testy ovu są pięknie pozytywne a ja jestem 6 dni przed @. Jak to możliwe 😡🤣🥺
https://ibb.co/5k2jWZMWiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2021, 09:39
-
nick nieaktualnyNulka, spokojnie, to był tylko sen. Z Twoim Maleństwem na pewno wszystko jest ok ❤️ Ale tak, na pewno w ciąży trochę tych stresów jest i obawiam się, że nie skończą się wraz z porodem 😁
Ula, ponoć większość biochemów nie ma żadnej wyraźnej przyczyny. Jeśli się doszukiwać powodów, to zbyt krótka faza lutealna lub zbyt cienkie endometrium mogą być powodem tego, że zarodek się nie zagnieżdża.Ulka86 lubi tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2021, 10:14
Belie lubi tę wiadomość
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Mąż ✅
Ja :
Niepłodność idiopatyczna
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
IVF :
I transfer - 5t.💔
2 zarodki ❄️❄️
II transfer - 19.11.2024
testowanie - 27.11(15dpo zastrzyku,8dpo transferze) -
Kasiekkk wrote:Nulka, spokojnie, to był tylko sen. Z Twoim Maleństwem na pewno wszystko jest ok ❤️ Ale tak, na pewno w ciąży trochę tych stresów jest i obawiam się, że nie skończą się wraz z porodem 😁
Ula, ponoć większość biochemów nie ma żadnej wyraźnej przyczyny. Jeśli się doszukiwać powodów, to zbyt krótka faza lutealna lub zbyt cienkie endometrium mogą być powodem tego, że zarodek się nie zagnieżdża.
Dip, czy w kolejnej ciąży jest łatwiej z tym stresem? Przyznam że zawsze marzyliśmy o dużej rodzinie ale ilość stresu mnie przeraża 🤦♀️ nawet jak myślę o porodzie to nie mam takiego lęku jaki mam gdy myślę że coś może być nie tak z maleństwem.
Odkryłam że jak mam dużo zajęć to nie mam mdłości 😂 wczoraj leżałam czytając książkę to źle się czułam, dziś od rana myje okna i sprzątam i czuje się idealnie 😂😂 -
Rosalie wrote:O boziu, dojechalam... ale to byla droga przez meke! Nic nie jadlam i wzielam moze 3 lyki wody, bo balam sie kolejnych wymiotow w aucie. Jak wysiadlam, to od razu sie rzucilam na jedzenie 😅
Rosalie lubi tę wiadomość
👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
Kasiekk, przy ciąży biochemicznej zarodek się zagnieżdża z tego co mi wiadomo, bo przecież wytwarza bhcg. Chyba może być tak, ze w tym zagniezdzaniu (które trwa sporo czasu) coś później idzie nie tak. Za to chyba immunologia odpowiada?
Ulka, po pierwsze testowanie aż tyle dni przed okresem nie ma sensu! Po drugie ciąża biochemiczna ma najczęściej miejsce gdy zarodek ma wadę genetyczną, źle się podzieliły jego komórki i nie ma on prawa przeżyć 🤷🏼♀️ Mówi się bodajze ze ciąże biochemiczne to 80% wszystkich ciąż. Tak po prostu jest i nic się z tym raczej nie robi.Ulka86, Dip88 lubią tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Chciałbym prosić czy możecie rzucić okiem? Znalazłam ulotkę od testów i rozumiem to tak na swój prosty rozum że testy nie wykryją hcg. Zgadza się? 😀 Bo się pogubiłam 🤣
"CZUŁOŚĆ I SWOISTOŚĆ Test owulacyjny moczu wykryje hLH w ludzkim moczu na poziomie wyższym niż 25 mlU/ml. Test został skalibrowany przez W.H.O. Standard (2. Międzynarodowy Standard WHO (IS) 80/552). Reakcja krzyżowa nie pojawia się, gdy HFSH (200 mlU/ml), HTSH (250 mlU/L) i hCG (500 mlU/mt) zostały dodane do ujemnego (0 miu/ml LH) i dodatniego (25 miU/ml LH ) okazów." -
Ulka86 wrote:Chciałbym prosić czy możecie rzucić okiem? Znalazłam ulotkę od testów i rozumiem to tak na swój prosty rozum że testy nie wykryją hcg. Zgadza się? 😀 Bo się pogubiłam 🤣
"CZUŁOŚĆ I SWOISTOŚĆ Test owulacyjny moczu wykryje hLH w ludzkim moczu na poziomie wyższym niż 25 mlU/ml. Test został skalibrowany przez W.H.O. Standard (2. Międzynarodowy Standard WHO (IS) 80/552). Reakcja krzyżowa nie pojawia się, gdy HFSH (200 mlU/ml), HTSH (250 mlU/L) i hCG (500 mlU/mt) zostały dodane do ujemnego (0 miu/ml LH) i dodatniego (25 miU/ml LH ) okazów."
Ulka, faktycznie, testy owulacyjne wykrywaja lh, nie hcg, natomiast widzialam na forum przypadki dziewczyn, ktorym wlasnie owulacyjne wychodzily pozytywny w ciazy -
Rosalie wrote:Ulka, faktycznie, testy owulacyjne wykrywaja lh, nie hcg, natomiast widzialam na forum przypadki dziewczyn, ktorym wlasnie owulacyjne wychodzily pozytywny w ciazy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2021, 20:21
-
Rosalie wrote:Ulka, faktycznie, testy owulacyjne wykrywaja lh, nie hcg, natomiast widzialam na forum przypadki dziewczyn, ktorym wlasnie owulacyjne wychodzily pozytywny w ciazy
Ulka86 lubi tę wiadomość
-
nulka_23 wrote:Ok na pewno się nie skończą, to chyba dopiero taki początek...
Dip, czy w kolejnej ciąży jest łatwiej z tym stresem? Przyznam że zawsze marzyliśmy o dużej rodzinie ale ilość stresu mnie przeraża 🤦♀️ nawet jak myślę o porodzie to nie mam takiego lęku jaki mam gdy myślę że coś może być nie tak z maleństwem.
Odkryłam że jak mam dużo zajęć to nie mam mdłości 😂 wczoraj leżałam czytając książkę to źle się czułam, dziś od rana myje okna i sprzątam i czuje się idealnie 😂😂Eve lubi tę wiadomość
-
Dip88 wrote:Szczerze?? 😅 Z każdą kolejną ciążą, z każdym kolejnym porodem stres jest jeszcze większy, a jeszcze jak któraś jest po trudnych przejściach to już w ogóle.... Im mniej wiesz, tym dłużej żyjesz 😅 ... Podobno 😂
-
nulka_23 wrote:😂😂😂😂 No to mnie pocieszyłaś 😂😂😂
Eve lubi tę wiadomość
-
Dip88 wrote:Hahah 😂😂 Tak serio, to też jak urodzi się maluszek to szybko się zapomina o tych dolegliwościach, stresach i porodzie 😉 Oczywiście nie dosłownie, ale nie myśli się o tym. Dopiero jak się zajdzie w kolejną ciąże to zapalają się wszystkie ostrzegawcze lampki 🙈 Ale myśle, że to jest normalne i naturalne, że się martwimy, poprostu w kolejnej ciąży dochodzą pewne doświadczenia z poprzedniej i tyle 😉
Dip88 lubi tę wiadomość
👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
nick nieaktualny
-
Kasiekkk wrote:Śniło mi się, że urodził się chłopiec I sen był o tyle realistyczny, że nic nie umiałam przy nim zrobić, wszystko mi tak pokracznie wychodziło 😂 Więc może to sen proroczy? 🤔😁