Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻
Odpowiedz

Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • Ulka86 Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2021, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie powiedz jeśli trzeba że coś Ci "siedzi " na żołądku 😀

Ja oczywiście testowałam. I oczywiście piękna biel. To ja już nic nie rozumiem.
    Co brać żeby nie było biochemów? Chyba tu jest problem albo te wszystkie blade kreski sobie uroiłam 😡🤦‍♀️
    Najlepsze że tak o zrobiłam dziś 3 testy ovu bo stwierdziłam że sprawdzę jak wyraźne są kreski kontrolne bo na teście wydała mi się blada. I wiecie co? 3 testy ovu są pięknie pozytywne a ja jestem 6 dni przed @. Jak to możliwe 😡🤣🥺

https://ibb.co/5k2jWZM

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2021, 09:39

• nulka_23 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2021, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk pewnie masz rację... Ciąża to same stresy :(

Ulka, nic nie jest jeszcze przesadzone, ja nadal trzymam za Ciebie kciuki✊

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2021, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nulka, spokojnie, to był tylko sen. Z Twoim Maleństwem na pewno wszystko jest ok ❤️ Ale tak, na pewno w ciąży trochę tych stresów jest i obawiam się, że nie skończą się wraz z porodem 😁

Ula, ponoć większość biochemów nie ma żadnej wyraźnej przyczyny. Jeśli się doszukiwać powodów, to zbyt krótka faza lutealna lub zbyt cienkie endometrium mogą być powodem tego, że zarodek się nie zagnieżdża.

Ulka86 lubi tę wiadomość

• Ola_45 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2021, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2021, 10:14

Belie lubi tę wiadomość

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r
    Mąż ✅
    Ja :
    Niepłodność idiopatyczna
    Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    IVF :
    I transfer - 5t.💔
    2 zarodki ❄️❄️
    II transfer - 19.11.2024
    testowanie - 27.11(15dpo zastrzyku,8dpo transferze)
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2021, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    Nulka, spokojnie, to był tylko sen. Z Twoim Maleństwem na pewno wszystko jest ok ❤️ Ale tak, na pewno w ciąży trochę tych stresów jest i obawiam się, że nie skończą się wraz z porodem 😁

Ula, ponoć większość biochemów nie ma żadnej wyraźnej przyczyny. Jeśli się doszukiwać powodów, to zbyt krótka faza lutealna lub zbyt cienkie endometrium mogą być powodem tego, że zarodek się nie zagnieżdża.
    Ok na pewno się nie skończą, to chyba dopiero taki początek...
    Dip, czy w kolejnej ciąży jest łatwiej z tym stresem? Przyznam że zawsze marzyliśmy o dużej rodzinie ale ilość stresu mnie przeraża 🤦‍♀️ nawet jak myślę o porodzie to nie mam takiego lęku jaki mam gdy myślę że coś może być nie tak z maleństwem.
    Odkryłam że jak mam dużo zajęć to nie mam mdłości 😂 wczoraj leżałam czytając książkę to źle się czułam, dziś od rana myje okna i sprzątam i czuje się idealnie 😂😂

• Rosalie Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2021, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O boziu, dojechalam... ale to byla droga przez meke! Nic nie jadlam i wzielam moze 3 lyki wody, bo balam sie kolejnych wymiotow w aucie. Jak wysiadlam, to od razu sie rzucilam na jedzenie 😅

Dip88, Marcelq lubią tę wiadomość

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2021, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie wrote:
    O boziu, dojechalam... ale to byla droga przez meke! Nic nie jadlam i wzielam moze 3 lyki wody, bo balam sie kolejnych wymiotow w aucie. Jak wysiadlam, to od razu sie rzucilam na jedzenie 😅
    To teraz już baw się dobrze 😉

Rosalie lubi tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2021, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekk, przy ciąży biochemicznej zarodek się zagnieżdża z tego co mi wiadomo, bo przecież wytwarza bhcg. Chyba może być tak, ze w tym zagniezdzaniu (które trwa sporo czasu) coś później idzie nie tak. Za to chyba immunologia odpowiada?

Ulka, po pierwsze testowanie aż tyle dni przed okresem nie ma sensu! Po drugie ciąża biochemiczna ma najczęściej miejsce gdy zarodek ma wadę genetyczną, źle się podzieliły jego komórki i nie ma on prawa przeżyć 🤷🏼‍♀️ Mówi się bodajze ze ciąże biochemiczne to 80% wszystkich ciąż. Tak po prostu jest i nic się z tym raczej nie robi.

Ulka86, Dip88 lubią tę wiadomość

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2021, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu się muszę zgodzić. Czytałam że ciąża biochemiczna to normalna reakcja organizmu na to że z zarodkiem jest coś nie tak, ma jakieś wady. Więc ewidentnie on się zagnieżdża ale z nim samym jest problem

Ulka86 lubi tę wiadomość

• Ulka86 Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2021, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałbym prosić czy możecie rzucić okiem? Znalazłam ulotkę od testów i rozumiem to tak na swój prosty rozum że testy nie wykryją hcg. Zgadza się? 😀 Bo się pogubiłam 🤣

"CZUŁOŚĆ I SWOISTOŚĆ Test owulacyjny moczu wykryje hLH w ludzkim moczu na poziomie wyższym niż 25 mlU/ml. Test został skalibrowany przez W.H.O. Standard (2. Międzynarodowy Standard WHO (IS) 80/552). Reakcja krzyżowa nie pojawia się, gdy HFSH (200 mlU/ml), HTSH (250 mlU/L) i hCG (500 mlU/mt) zostały dodane do ujemnego (0 miu/ml LH) i dodatniego (25 miU/ml LH ) okazów."

• Rosalie Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2021, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulka86 wrote:
    Chciałbym prosić czy możecie rzucić okiem? Znalazłam ulotkę od testów i rozumiem to tak na swój prosty rozum że testy nie wykryją hcg. Zgadza się? 😀 Bo się pogubiłam 🤣

"CZUŁOŚĆ I SWOISTOŚĆ Test owulacyjny moczu wykryje hLH w ludzkim moczu na poziomie wyższym niż 25 mlU/ml. Test został skalibrowany przez W.H.O. Standard (2. Międzynarodowy Standard WHO (IS) 80/552). Reakcja krzyżowa nie pojawia się, gdy HFSH (200 mlU/ml), HTSH (250 mlU/L) i hCG (500 mlU/mt) zostały dodane do ujemnego (0 miu/ml LH) i dodatniego (25 miU/ml LH ) okazów."

Ulka, faktycznie, testy owulacyjne wykrywaja lh, nie hcg, natomiast widzialam na forum przypadki dziewczyn, ktorym wlasnie owulacyjne wychodzily pozytywny w ciazy ;)

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Ulka86 Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2021, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie wrote:
    Ulka, faktycznie, testy owulacyjne wykrywaja lh, nie hcg, natomiast widzialam na forum przypadki dziewczyn, ktorym wlasnie owulacyjne wychodzily pozytywny w ciazy ;)
    Ja Już czekam na @ chciałam tylko żeby ktoś mi potwierdził że nie wykrywa i jest to w ulotce bo też spotkałam się z komentarzami że "cudownie" jednak wykrywają, jedna gdzieś pisała że w jakiejś tam ulotce od testów było napisane że wykrywają🤦‍♀️ Ja jestem zdania że testy ovu są do ovu ciażowe do wykrywania ciąży. 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2021, 20:21

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2021, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie wrote:
    Ale to wychodzą pozytywne nie dlatego, że wykrywają hcg tylko dlatego, że podobno u których kobiet może wzrosnąć LH w ciąży. Mi teraz też dzień przed testem ciążowym wyszedł pozytywny owulak 🤷🏻‍♀️

Ulka86 lubi tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2021, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nulka_23 wrote:
    Ok na pewno się nie skończą, to chyba dopiero taki początek...
    Dip, czy w kolejnej ciąży jest łatwiej z tym stresem? Przyznam że zawsze marzyliśmy o dużej rodzinie ale ilość stresu mnie przeraża 🤦‍♀️ nawet jak myślę o porodzie to nie mam takiego lęku jaki mam gdy myślę że coś może być nie tak z maleństwem.
    Odkryłam że jak mam dużo zajęć to nie mam mdłości 😂 wczoraj leżałam czytając książkę to źle się czułam, dziś od rana myje okna i sprzątam i czuje się idealnie 😂😂
    Szczerze?? 😅 Z każdą kolejną ciążą, z każdym kolejnym porodem stres jest jeszcze większy, a jeszcze jak któraś jest po trudnych przejściach to już w ogóle.... Im mniej wiesz, tym dłużej żyjesz 😅 ... Podobno 😂

Eve lubi tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• nulka_23 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2021, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Szczerze?? 😅 Z każdą kolejną ciążą, z każdym kolejnym porodem stres jest jeszcze większy, a jeszcze jak któraś jest po trudnych przejściach to już w ogóle.... Im mniej wiesz, tym dłużej żyjesz 😅 ... Podobno 😂
    😂😂😂😂 No to mnie pocieszyłaś 😂😂😂

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2021, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nulka_23 wrote:
    😂😂😂😂 No to mnie pocieszyłaś 😂😂😂
    Hahah 😂😂 Tak serio, to też jak urodzi się maluszek to szybko się zapomina o tych dolegliwościach, stresach i porodzie 😉 Oczywiście nie dosłownie, ale nie myśli się o tym. Dopiero jak się zajdzie w kolejną ciąże to zapalają się wszystkie ostrzegawcze lampki 🙈 Ale myśle, że to jest normalne i naturalne, że się martwimy, poprostu w kolejnej ciąży dochodzą pewne doświadczenia z poprzedniej i tyle 😉

Eve lubi tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• Eve Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2021, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Hahah 😂😂 Tak serio, to też jak urodzi się maluszek to szybko się zapomina o tych dolegliwościach, stresach i porodzie 😉 Oczywiście nie dosłownie, ale nie myśli się o tym. Dopiero jak się zajdzie w kolejną ciąże to zapalają się wszystkie ostrzegawcze lampki 🙈 Ale myśle, że to jest normalne i naturalne, że się martwimy, poprostu w kolejnej ciąży dochodzą pewne doświadczenia z poprzedniej i tyle 😉
    Oj zgadzam się,podpisuję się pod tym obiema rękami.

Dip88 lubi tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2021, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śniło mi się, że urodził się chłopiec :D I sen był o tyle realistyczny, że nic nie umiałam przy nim zrobić, wszystko mi tak pokracznie wychodziło 😂 Więc może to sen proroczy? 🤔😁

Ola_45 lubi tę wiadomość

• nulka_23 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2021, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    Śniło mi się, że urodził się chłopiec :D I sen był o tyle realistyczny, że nic nie umiałam przy nim zrobić, wszystko mi tak pokracznie wychodziło 😂 Więc może to sen proroczy? 🤔😁
    Na pewno nie😂 początek może być trudny ale po kilku dniach już będzie dobrze 😀 sen na pewno nie proroczy, 😂

• Rosalie Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2021, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie, tylko pierwszych kilka dni bedzie dziwnie, a potem bedzie juz dobrze :D

0d1yskjo8vrc1yk9.png
‹‹ 151 152 153 154 155 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ