Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻
Odpowiedz

Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2021, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna a jak tam twoje mdłości ? Dalej tak tragicznie ? Nie wiem, może pisałaś coś na fioletowej, ale ja tam rzadko zaglądam 🙈 Mi kilka dni temu odpuściły, choć czasem jeszcze się zdarzają, ale jest dużo lepiej póki co 🤷🏻‍♀️

A co do usg to mi w NL w ciąży z małym nawet przy krwiaku i krwawieniach nie sprawdzali później czy jest ok 🤦🏼‍♀️ Dopiero przy okazji kolejnego usg, czyli po 9 tyg od poprzedniego 🤷🏻‍♀️Teraz znów duży krwiak, ale na szczęście w środę po 2 tyg będę mieć kontrole, może dlatego że przejął mnie gin, a wtedy przez całą ciąże ani po w sumie gina na oczy nie widziałam 🙈

Pozatym dziś rano zaliczyłam fryzjera, 4 godz siedziałam 🙈 Walnęłam sobie mega metamorfozę 😳 Z siwych zrobiłam kolor coś pomiędzy różem a fioletem 😬

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2021, 15:51

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2021, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Martyna a jak tam twoje mdłości ? Dalej tak tragicznie ? Nie wiem, może pisałaś coś na fioletowej, ale ja tam rzadko zaglądam 🙈 Mi kilka dni temu odpuściły, choć czasem jeszcze się zdarzają, ale jest dużo lepiej póki co 🤷🏻‍♀️

A co do usg to mi w NL w ciąży z małym nawet przy krwiaku i krwawieniach nie sprawdzali później czy jest ok 🤦🏼‍♀️ Dopiero przy okazji kolejnego usg, czyli po 9 tyg od poprzedniego 🤷🏻‍♀️Teraz znów duży krwiak, ale na szczęście w środę po 2 tyg będę mieć kontrole, może dlatego że przejął mnie gin, a wtedy przez całą ciąże ani po w sumie gina na oczy nie widziałam 🙈

Pozatym dziś rano zaliczyłam fryzjera, 4 godz siedziałam 🙈 Walnęłam sobie mega metamorfozę 😳 Z siwych zrobiłam kolor coś pomiędzy różem z fioletem 😬

Dziękuje, jest trochę lepiej! Ogarnelam, ze muszę jeść często, tak co godzinę- wtedy nie wymiotuje i mdłości są mniejsze. Jak zapomnę wziąć posiłek- koniec, samopoczucie tragedia. Tylko apetyt mam słaby, prawie na nic nie mam ochoty:) Miałam na mielonego, zjadłam, teraz znów nic nie chce a głód zaczynam czuć. Trochę senność tez już mniejsza, więcej sił ale za to częstomocz (w nocy z 4 razy🤯).
    Cieszę się ze u Ciebie tez jest lepiej ☺️ zaraz będziemy w takim tc ze już powinno być lepiej 🤞🏻🤞🏻
    A co do fryzury, moja wyobraźnia tego nie ogarnia, ja chce to zobaczyć 😍😍 Pokaz kawałek włosa 😋

Kasiekkk lubi tę wiadomość

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2021, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ariadne, wdech i wydech!
    1. Nie masz pewności, że zarazisz się od synka
    2. U dorosłych zwykle choroba ma łagodny przebieg i nie przenosi się z matki na zarodek
    3. Przy ciężkim przebiegu choroby też nie ma pewności, że maleństwo zostanie zarażone
    4. Nawet jeśli nie jest to równoznaczne z wadami zarodka lub poronieniem
    5. W I trymestrze to potencjalnie wszystko jest niebezpieczne, nawet biegunka lub przeziębienie, ale w praktyce rzadko robią krzywdę maleństwu.
    6. Jeśli będziesz się wtedy lepiej czuła i macie taką możliwość, to może po prostu wyjedź na czas trwania choroby u synka do rodziców.

Naprawdę kochana, bierzemy się w garść i szukamy rozwiązania! To nie jest czas na załamywanie się :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2021, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:
    Dziękuje, jest trochę lepiej! Ogarnelam, ze muszę jeść często, tak co godzinę- wtedy nie wymiotuje i mdłości są mniejsze. Jak zapomnę wziąć posiłek- koniec, samopoczucie tragedia. Tylko apetyt mam słaby, prawie na nic nie mam ochoty:) Miałam na mielonego, zjadłam, teraz znów nic nie chce a głód zaczynam czuć. Trochę senność tez już mniejsza, więcej sił ale za to częstomocz (w nocy z 4 razy🤯).
    Cieszę się ze u Ciebie tez jest lepiej ☺️ zaraz będziemy w takim tc ze już powinno być lepiej 🤞🏻🤞🏻
    A co do fryzury, moja wyobraźnia tego nie ogarnia, ja chce to zobaczyć 😍😍 Pokaz kawałek włosa 😋
    Też chcę zobaczyć ten fryz! Po tylu godzinach efekty muszą być niesamowite! 😍

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2021, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:
    To czyli znów podobnie jak u mnie 😂😂 Ale mimo wszystko w porównaniu do tego co było wcześniej jest super 😜 A w nocy minimum 2 razy też muszę wstawać na siku 🤦🏼‍♀️ I chyba przez to czuje się jakaś nie dospana 🤷🏻‍♀️

A tu ucięta ja i moje włosy 😂

c352b29ec11f.jpg

Kasiekkk, Belie, Moniiak, Eve, Kiniaa01, Rosalie, Ulka86, Marcelq lubią tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2021, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    To czyli znów podobnie jak u mnie 😂😂 Ale mimo wszystko w porównaniu do tego co było wcześniej jest super 😜 A w nocy minimum 2 razy też muszę wstawać na siku 🤦🏼‍♀️ I chyba przez to czuje się jakaś nie dospana 🤷🏻‍♀️

c352b29ec11f.jpg

Rewelacja! 😍😍😍

Dip88 lubi tę wiadomość

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2021, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ariadne ja jeszcze dodam od siebie, że nie masz pewności czy w ogóle twój synek się zaraził , za co mocno trzymam kciuki ✊✊ Póki co zostawiłabym go w domu, póki sytuacja się nie unormuje.

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2021, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip ale świetne włosy 😍😍😍 naprawdę czad!

Martyna ja mam chyba podobnie z tym jedzeniem ale sama już nie wiem ☹️ wcześniej miałam tak że żołądek mnie bolał popołudniami. Właśnie po dłuższej przerwie od jedzenia.
    Dzisiaj już od rana bolał. Okno otwierałam na szeroko też żeby się trochę dotlenić bo tak źle na tym żołądku.

Dip88 lubi tę wiadomość

• Ariadne002 Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2021, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    Ariadne, wdech i wydech!
    1. Nie masz pewności, że zarazisz się od synka
    2. U dorosłych zwykle choroba ma łagodny przebieg i nie przenosi się z matki na zarodek
    3. Przy ciężkim przebiegu choroby też nie ma pewności, że maleństwo zostanie zarażone
    4. Nawet jeśli nie jest to równoznaczne z wadami zarodka lub poronieniem
    5. W I trymestrze to potencjalnie wszystko jest niebezpieczne, nawet biegunka lub przeziębienie, ale w praktyce rzadko robią krzywdę maleństwu.
    6. Jeśli będziesz się wtedy lepiej czuła i macie taką możliwość, to może po prostu wyjedź na czas trwania choroby u synka do rodziców.

Naprawdę kochana, bierzemy się w garść i szukamy rozwiązania! To nie jest czas na załamywanie się :)

Moi rodzice mieszkają na twoja samej działce a akurat synek jakby był chory to nie mogłabym go zostawić bo on strasznie mdaminy i by się zapłakał :(
    Mam nadzieję że Malutki nie zachoruje, trzymajcie kciuki

2nn3xzkr9nr4vkgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2021, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ariadne002 wrote:
    Moi rodzice mieszkają na twoja samej działce a akurat synek jakby był chory to nie mogłabym go zostawić bo on strasznie mdaminy i by się zapłakał :(
    Mam nadzieję że Malutki nie zachoruje, trzymajcie kciuki

No właśnie dlatego pisałam, że jeśli macie taką możliwość.

To tak jak Dipp pisała, młody jeśli może, to niech zostanie w domu, a Ty dbaj o siebie, wysypiaj się i odżywiaj zdrowo! Jakby cokolwiek się działo, to zgłoś się szybko do lekarza i powiedz o chorobie. Na pewno przekaże Ci odpowiednie zalecenia.

I głowa do góry! :)

• Martyna33 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2021, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:

c352b29ec11f.jpg

Wow, wyglądasz cudownie!! Piękna kobieta z Ciebie 😍😍

Dip88 lubi tę wiadomość

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • Moniiak Przyjaciółka

Wysłany: 11 czerwca 2021, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip, kolorek prześliczny 🤩😍

Dip88 lubi tę wiadomość

n59y9jcgmc6pw58e.png
  • Moniiak Przyjaciółka

Wysłany: 11 czerwca 2021, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiałam się nad kolejnymi wizytami u mojej gin, która prowadziła mnie do tej pory. Wiem, że przyjmuje w tej samej klinice na NFZ. Myślicie ze było by dużym nie taktem przychodzić teraz do niej na NFZ? Nie wiem ile zwykle jest wizyt w trakcie ciazy. Czy jak zoabczy że nie place za wizyty , to czy będzie inaczej mnie traktować? 😝 wy zmieniacie lekarza prowadzącego, jak to jest u was?

n59y9jcgmc6pw58e.png
  • Kasienka22 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2021, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniiak wrote:
    Zastanawiałam się nad kolejnymi wizytami u mojej gin, która prowadziła mnie do tej pory. Wiem, że przyjmuje w tej samej klinice na NFZ. Myślicie ze było by dużym nie taktem przychodzić teraz do niej na NFZ? Nie wiem ile zwykle jest wizyt w trakcie ciazy. Czy jak zoabczy że nie place za wizyty , to czy będzie inaczej mnie traktować? 😝 wy zmieniacie lekarza prowadzącego, jak to jest u was?

Moim zdaniem jeśli uda Ci się dostać do niej na nfz to trzeba korzystać 😁

🙋🏽‍♀️ 25l.
    🙋🏽 27l.
    + 🐈🐈‍⬛

f2w3ikgn2nxq0ylr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2021, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniiak, też bym spróbowała pójść na nfz. Co do lekarzy, to trudno jednoznacznie powiedzieć. Są tacy, którzy są po prostu ok, a trafiłam na takich, którzy pacjentki na nfz traktowali jak śmieci, a prywatnie byli do rany przyłóż. Ale pytanie, czy gdyby się okazało, że na nfz jest wredna, to czy chciałabyś do niej w ogóle chodzić? Nawet prywatnie?

Kasienka22 lubi tę wiadomość

• Moniiak Przyjaciółka

Wysłany: 11 czerwca 2021, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    Moniiak, też bym spróbowała pójść na nfz. Co do lekarzy, to trudno jednoznacznie powiedzieć. Są tacy, którzy są po prostu ok, a trafiłam na takich, którzy pacjentki na nfz traktowali jak śmieci, a prywatnie byli do rany przyłóż. Ale pytanie, czy gdyby się okazało, że na nfz jest wredna, to czy chciałabyś do niej w ogóle chodzić? Nawet prywatnie?
    Wiesz, aż tak cudowna znowu nie jest żeby ją po rękach i stopach calowac, ale jak najbardziej do tej pory jestem z niej zadowolona 😊 i zastanawiałam się czyto nie będzie źle wyglądać. Gdyby się okazało, że jednak jej nastawienie się zmieni, to myślę że bym zmieniła. Jednak taki nie smak pozostaje....

n59y9jcgmc6pw58e.png
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2021, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:

c352b29ec11f.jpg
    Petarda!! 🔥🔥🔥

Dip88 lubi tę wiadomość

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2021, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniiak wrote:
    Wiesz, aż tak cudowna znowu nie jest żeby ją po rękach i stopach calowac, ale jak najbardziej do tej pory jestem z niej zadowolona 😊 i zastanawiałam się czyto nie będzie źle wyglądać. Gdyby się okazało, że jednak jej nastawienie się zmieni, to myślę że bym zmieniła. Jednak taki nie smak pozostaje....

Nie jest to nietakt. To nie jest tak, że na nfz przyjmuje Cię za darmo. Masz opłacane składki

• AnnWer Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2021, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:

c352b29ec11f.jpg
    Piękne włosy i Ty ogólnie. Uwielbiam ciemne oczy. Może to narcyzm, ale sama mam takie i takie lubię najbardziej 🤣

Dip88 lubi tę wiadomość

relgh371eque54k9.png
  • Ulka86 Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2021, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:

c352b29ec11f.jpg
    Dipp wow! Kolor petarda!Ale jesteś piękną kobietą. Aż się zastanowiłam czy może gdzieś Cię nie minęłam pisałaś że do MC masz 10 min spacerkiem ,mieszkasz na Kalsdonk?

Nulka ja też nie doczytałam że miałaś już usg. Przepraszam 🤦‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2021, 19:53

‹‹ 171 172 173 174 175 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ