Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻
Odpowiedz

Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • Ulka86 Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca 2021, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnWer wrote:
    Koniecznie dajcie znać tutaj czy się spotkalyscie 🤣 niedługo po brzuchach się poznacie 😃

Ann ja nie jestem w ciąży 🙈
    Ale Dipp mam nadzieję poznam ,po włosach 🙂🥰
    Pewnie że damy znać 😀
    Właśnie a ja wczoraj termin @ i nic. Cisza. Przycisnęłam wczoraj męża wieczorem 2 razy bo czasem udaje mu się wywołać szybciej @ i nic. Wróci z pracy to niech próbuje dalej 🤣

Robiłam test dziś i widziałam jakiś cień ale biorę to za negatyw i czekam na @
    Naczytałam się w necie że blade kreski na ciążowych testach mogą wychodzić przy chorobach nerek i wątroby (np nowotwór) . Zaczynam to sklejać w
    bo w marcu robiłam badania w PL i okazało się że mam trochę powiększoną wątrobę i przez nerki zatrzymywała mi się woda w organizmie. Chyba zagadka rozwiązana, może wyniki znów gorsze i to by tłumaczyło cienie.

Chciałam tylko też przeprosić jeśli uraziłam kogoś wczorajszym postem o poronieniu. Musiałam to wyrzucić ,sama tego nie przerobiłam ale to nie było odpowiednie miejsce żeby o tym pisać. Przepraszam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2021, 10:01

• AnnWer Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2021, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulka86 wrote:
    Ann ja nie jestem w ciąży 🙈
    Ale Dipp mam nadzieję poznam ,po włosach 🙂🥰

Właśnie a ja wczoraj termin @ i nic. Cisza. Przycisnęłam wczoraj męża wieczorem 2 razy bo czasem udaje mu się wywołać szybciej @ i nic. Wróci z pracy to niech próbuje dalej 🤣

Robiłam test dziś i widziałam jakiś cień ale biorę to za negatyw i czekam na @
    Naczytałam się w necie że blade kreski na ciążowych testach mogą wychodzić przy chorobach nerek i wątroby (np nowotwór) . Zaczynam to sklejać w
    bo w marcu robiłam badania w PL i okazało się że mam trochę powiększoną wątrobę i przez nerki zatrzymywała mi się woda w organizmie. Chyba zagadka rozwiązana, może wyniki znów gorsze i to by tłumaczyło cienie.

Chciałam tylko też przeprosić jeśli uraziłam kogoś wczorajszym postem o poronieniu. Musiałam to wyrzucić ,sama tego nie przerobiłam ale to nie było odpowiednie miejsce żeby o tym pisać. Przepraszam
    Wiem, że nie jesteś, upewniłam się zanim napisałam komentarz, ale traktuj to jako dobra wróżbe 😋
    Ale o tym poronieniu... Chyba po to forum jest żeby dzielić się i dobrymi i złymi rzeczami.

Ulka86, Dip88 lubią tę wiadomość

relgh371eque54k9.png
  • Ulka86 Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca 2021, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnWer wrote:
    Wiem, że nie jesteś, upewniłam się zanim napisałam komentarz, ale traktuj to jako dobra wróżbe 😋
    Ale o tym poronieniu... Chyba po to forum jest żeby dzielić się i dobrymi i złymi rzeczami.

Dziękuję❤

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2021, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulka86 wrote:
    Ale jaja ,jaki zbieg okoliczności 😀 jak poznam Cię na ulicy to się przywitam 😀

My raz 5 lat temu się zapisaliśmy ale mamy za duże dochody i ciągle byliśmy ostatni🤣 Jedyna opcja dla nas to kupno. I tak myślimy gdzie ja bym chciała się stąd wyprowadzić np do Bredy ale Młoda jest w 1 kl JTC College i nie chce się wyprowadzić i mamy zagwozdkę . Nie chcemy jej burzyć życia więc albo będziemy szukali teraz w Roosendaal albo jak Młoda skończył szkołę albo myślimy też nad opcją wynajmu w innej dzielnicy. Ze względu na cyrki pod domem ale i płacimy tyle za mieszkanie że dom byśmy wynajeli ( właściciela pojeb...że tak powiem,podnosi czynsz jak chce 😡 )
    A nie kupiliśmy do tej pory nic bo ja średnio raz w miesiącu wracam do PL,do mamusi🤣
    Mąż się śmieje że musi przeciąć mi najpierw pępowinę 🙈
    A serio jestem bardzo związana z rodziną( moi rodzice są też schorowani)i mam takie dni raz na kilka miesięcy że zostawiam wszystko i wyjeżdżam na tydzień i nigdy nie wiadomo kiedy się spakuje, póki co zawsze tu wracam 🤣
    Więc kupno domu z myślą bardziej o Młodej bo my chcemy wracać jak ona pójdzie na studia i chcemy ją jakoś zabezpieczyć bo Młoda nie chce wracać do PL🥺zawsze to łatwiejszy start dla niej.
    No tutaj z prywatnym wynajmem są cyrki straszne, w sensie albo nie chcą wynajmować Polakom albo ceny z kosmosu. To my teraz jesteśmy na ostatnich miejscach żeby znowu jakiś dom wziąć, bo wtedy odrazu zapisaliśmy się od nowa w razie W 😂 Mój sobie np Belgię bardzo chwali, wcześniej koło 10 lat tam mieszkał, bo przyjechał jak był jeszcze nastolatkiem 😅 I pod względem ludzi, życia itp. Pozatym w większości też tam pracuje, bo z klientami z NL zazwyczaj kończy się na nerwicy 🤣🤣 I chyba bardziej jego firma nas tu trzyma póki co. My domu nie chcemy kupować, bo chcielibyśmy do Pl wrócić max za kilka lat, czy wrócimy zobaczymy, jak nie to wtedy pomyślimy. Ogólnie mamy dość już życia tutaj, tych Holendrów itd 🤷🏻‍♀️

Aaa i jeszcze dopisze, bo mnie mały wybił z tematu 😂😂 Jak coś to się odezwij na ulicy, nie dość, że włosy rzucające się w oczy to za jakiś czas i brzuch będzie, więc nie ma opcji, że nie poznasz 🤣🤣 Ciekawe czy się znamy z widzenia 🤭 Choć ja tu w pobliżu rzadko się kręcę, częściej wsiadam w auto i gdzieś indziej jedziemy 😂 Nawet koło ciebie w pl sklepie już chyba z 2 lata nie byłam, bo teraz tylko w Odrze kupuje jak coś, bo tam zawsze wszystko świeże jest 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2021, 11:00

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2021, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula, nikogo na pewno nie uraziłaś, wczoraj o tej porze sporo osób pisało i chyba po prostu jakoś umknęła Twoja wiadomość. Ja dopiero jak dzisiaj o tym napisałaś, to się wróciłam i ją znalazłam!

Bardzo przykre, że przeszłaś przez coś takiego. Najgorsze, że byłaś z tym zupełnie sama, że nie miałaś wsparcia "partnera", a rodzina nic nie wiedziala. Nawet nie umiem sobie tego wyobrazić, coś okropnego.

A zmieniając temat (chociaż może ciut kontrowersyjny 😁 ), dziewczyny, czy zmieniła się już Wam jakoś waga? Na plus, czy na minus?

• Kasienka22 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2021, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula to bardzo przykre, że przez to przeszłaś 🙁 mi też gdzieś umknęła Twoja wczorajszą wypowiedź 🙁

Kasiek co do wagi, ja już zgrubłam, ale mam dużą tendencje do tycia, zawsze się śmiałam że wystarczy że powącham ciastko i już +1 😅

🙋🏽‍♀️ 25l.
    🙋🏽 27l.
    + 🐈🐈‍⬛

f2w3ikgn2nxq0ylr.png
  • Ulka86 Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca 2021, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    Ula, nikogo na pewno nie uraziłaś, wczoraj o tej porze sporo osób pisało i chyba po prostu jakoś umknęła Twoja wiadomość. Ja dopiero jak dzisiaj o tym napisałaś, to się wróciłam i ją znalazłam!

Bardzo przykre, że przeszłaś przez coś takiego. Najgorsze, że byłaś z tym zupełnie sama, że nie miałaś wsparcia "partnera", a rodzina nic nie wiedziala. Nawet nie umiem sobie tego wyobrazić, coś okropnego.

A zmieniając temat (chociaż może ciut kontrowersyjny 😁 ), dziewczyny, czy zmieniła się już Wam jakoś waga? Na plus, czy na minus?

Kasiu rodzina wiedziała. Najbliższa. No i mój teraz mąż i Wy.
    Poprostu dziś pomyślałam że może komuś zrobiłam przykrość szczegółami.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2021, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulka86 wrote:

Nikogo nie uraziłaś! Skąd Ci w ogóle takie rzeczy do głowy przyszły?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2021, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka22 wrote:
    Ula to bardzo przykre, że przez to przeszłaś 🙁 mi też gdzieś umknęła Twoja wczorajszą wypowiedź 🙁

Kasiek co do wagi, ja już zgrubłam, ale mam dużą tendencje do tycia, zawsze się śmiałam że wystarczy że powącham ciastko i już +1 😅

U mnie najpierw spadł 1kg, ale teraz wrócił. Jak tak patrzę po sobie, to mam wrażenie, że to te przeklęte cycki 😂 matko, jakie one są teraz ciężkie i brzydkie! Tego nie było w książkach 😂😂😂

• Kasienka22 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2021, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    U mnie najpierw spadł 1kg, ale teraz wrócił. Jak tak patrzę po sobie, to mam wrażenie, że to te przeklęte cycki 😂 matko, jakie one są teraz ciężkie i brzydkie! Tego nie było w książkach 😂😂😂

O tak 🙈 ogólnie mam bardzo duże piersi a teraz to juz brak słów, jak cycolina jakaś 😂

🙋🏽‍♀️ 25l.
    🙋🏽 27l.
    + 🐈🐈‍⬛

f2w3ikgn2nxq0ylr.png
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2021, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulka, tez mi umknela Twoja wiadomosc, nikogo ne pewno nie urazilas! Bardzo mi przykro, ze musialas przez to przejsc :(

A co do wagi, to mniej wiecej w miejscu -0,3, wiec zadna roznica

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2021, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka22 wrote:
    O tak 🙈 ogólnie mam bardzo duże piersi a teraz to juz brak słów, jak cycolina jakaś 😂

To moje były małe, a teraz są takie ciężkie i ogromne, że od razu się z lekka obwisłe zrobiły, bo je ciągnie do dołu bardziej. I są takie nabite, żylaste i teraz jeszcze mi się pojawiły te gruczoły montgomerego i już w ogóle na nie patrzeć nie mogę 😥 Ja już się w żaden swój stanik nie mieszczę! 😱😱😱

Rosalie, zazdroszczę! Moja niby w stosunku do tej sprzed ciąży też stoi w miejscu, ale jak już schudłam kilogram, to miałam nadzieję, że to będzie moja "wyjściowa" waga, a to wszystko wróciło, jak się przestałam stresować

• Rosalie Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2021, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    To moje były małe, a teraz są takie ciężkie i ogromne, że od razu się z lekka obwisłe zrobiły, bo je ciągnie do dołu bardziej. I są takie nabite, żylaste i teraz jeszcze mi się pojawiły te gruczoły montgomerego i już w ogóle na nie patrzeć nie mogę 😥 Ja już się w żaden swój stanik nie mieszczę! 😱😱😱

Rosalie, zazdroszczę! Moja niby w stosunku do tej sprzed ciąży też stoi w miejscu, ale jak już schudłam kilogram, to miałam nadzieję, że to będzie moja "wyjściowa" waga, a to wszystko wróciło, jak się przestałam stresować

No coz, bedziemy wykazywac jedynie tedencje rosnace, wiec sie przyzwyczajaj 😂
    U mnie cycki tez bez zmian, chociaz dzisiaj jakos bardziej mi niedobrze 😅 ale w sumie dobrze, niech maluch przypomina o sobie, bo zapominam juz czasem o nim 😅

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2021, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulka, też dopiero dziś cofnęłam się do Twojego wpisu. Przepraszam, że to napisze ale mam nadzieję że temu facetowi coś pomiedzy nogami uschlo. Przykro mi, że przez to przechodziłaś. Myślę że to jedno z wydarzeń które zmienia świat człowieka 😕😕🥺🥺

U mnie waga w górę poszła zanim zaszlam w ciążę i bałam się stanąć na wadze także na razie nie wiem😂😂 ale moje piersi też się zmieniły, są obleśne 😟

• Kasienka22 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2021, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie wrote:
    No coz, bedziemy wykazywac jedynie tedencje rosnace, wiec sie przyzwyczajaj 😂
    U mnie cycki tez bez zmian, chociaz dzisiaj jakos bardziej mi niedobrze 😅 ale w sumie dobrze, niech maluch przypomina o sobie, bo zapominam juz czasem o nim 😅

Mi też maluch dziś bardzo o sobie przypomina, nie mam siły na nic, dobrze, że chociaż upałów nie ma 🤧

🙋🏽‍♀️ 25l.
    🙋🏽 27l.
    + 🐈🐈‍⬛

f2w3ikgn2nxq0ylr.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2021, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie waga na razie stoi,ale cały czas mam brzuch jakby taki wydęty. Dziś objadlam się arbuza,ale musiałam przekąsić mięsem pieczonym i dopiero był to całokształt.

Kasiekkk lubi tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2021, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve wrote:
    U mnie waga na razie stoi,ale cały czas mam brzuch jakby taki wydęty. Dziś objadlam się arbuza,ale musiałam przekąsić mięsem pieczonym i dopiero był to całokształt.

Brzmi jak ciekawa mieszanka 😁

Eve lubi tę wiadomość

• AnnWer Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2021, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulka86 wrote:
    Ja uważam, że warto takie coś pisać. Nie dlatego żeby dziewczyny się stresowały, bo przecież to nie znaczy, że każdego spotka coś takiego, ale po to, że jak ktoś taki jak ja, czy Ty, gdy rzeczywiście czegoś takiego doświadcza to przeczytasz taką historię i wiesz, że nie Ty jedyna tak miałaś. Każdy niby to wie, ale później się szuka, czyta. Ja się w ogóle wystraszyłam, bardziej to przeszłam, bo myślałam, że właśnie takiego płodu się przy poronieniu nie da zauważyć, a jednak. No ale koniec przykrego tematu.
    Jak weekend dziewczyny? Jak tam z partnerami? Mój dziś mnie niemiłosiernie wkurzał i początkowo miałam akcje smutek i płacz (bo mnie jednak czasami nachodzi myślenie, że zamiast mnie wspierać to zrobił to czy tamto), a później smutek przerodził się w akcję zemsta. Ehh cóż powiedzieć... Najlepiej wyszło jak poszedł grabić, a ja schowałam się i zaczęłam chrumkać 🤣 o Panie, jak rzucił grabiami (instynktu to on nie ma, przecież na dzika by się przydały), a ja w długą. Nie wiedziałam czy zdążę bo ze śmiechu to aż siku mi się zachciało 🤣 trochę prywaty niestaraniowej 🙈

Kasienka22, Kasiekkk, Ulka86 lubią tę wiadomość

relgh371eque54k9.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2021, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się cofnęłam, bo i mi umknął ten post. Ulka nie musisz się martwić, nikogo nie uraziłaś i chciałam ci powiedzieć, że jest mi bardzo przykro z tego powodu 🥺 Po to tu jesteśmy żeby w każdej sytuacji się wspierać. Starania, ciąża, poród to nie tylko super, szczęśliwe historie, ale niestety czasami też smutne 😔

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2021, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnWer wrote:
    Ja uważam, że warto takie coś pisać. Nie dlatego żeby dziewczyny się stresowały, bo przecież to nie znaczy, że każdego spotka coś takiego, ale po to, że jak ktoś taki jak ja, czy Ty, gdy rzeczywiście czegoś takiego doświadcza to przeczytasz taką historię i wiesz, że nie Ty jedyna tak miałaś. Każdy niby to wie, ale później się szuka, czyta. Ja się w ogóle wystraszyłam, bardziej to przeszłam, bo myślałam, że właśnie takiego płodu się przy poronieniu nie da zauważyć, a jednak. No ale koniec przykrego tematu.
    Jak weekend dziewczyny? Jak tam z partnerami? Mój dziś mnie niemiłosiernie wkurzał i początkowo miałam akcje smutek i płacz (bo mnie jednak czasami nachodzi myślenie, że zamiast mnie wspierać to zrobił to czy tamto), a później smutek przerodził się w akcję zemsta. Ehh cóż powiedzieć... Najlepiej wyszło jak poszedł grabić, a ja schowałam się i zaczęłam chrumkać 🤣 o Panie, jak rzucił grabiami (instynktu to on nie ma, przecież na dzika by się przydały), a ja w długą. Nie wiedziałam czy zdążę bo ze śmiechu to aż siku mi się zachciało 🤣 trochę prywaty niestaraniowej 🙈
    Hahah 😂😂 To go załatwiłaś 🙈
    To mój ostatnio dorwał skądś jakieś nasiona kwiatków, z nudów poszedł posadzić, no i kilka dni temu zaczęły wyrastać i teraz codziennie rano leci sprawdzać je 😂 Wszystko byłoby super gdyby nie to, że prawdopodobnie ślimaki mu je zżerają 🙈 Aktualnie na dzień dzisiejszy został jeden nadgryziony, ale do sedna … wczoraj to miejsce ogrodził takimi 1,5 m metalowymi listami do ściągania tynku 🤦🏼‍♀️🤣🤣 Ale przeszły, bo zostawiły ślady na nich, więc dziś obudował to miejsce drewnianymi listwami, do tego obił je grubo, dookoła siatką budowlaną na jakiś metr w górę 😂 Robił to ponad dobrą godzinę tylko po to żeby ratować swojego biednego, jednego, pół centymetrowego, nadgryzionego kwiatuszka 🤦🏼‍♀️ Taki ubaw z niego miałam, że szok. Mówiłam mu żeby przeciętą butlką po napoju go przykrył to nie, on po swojemu. Jak jutro będzie zeżarty to chyba tam padnę 🤣🤣

Rosalie, Kasiekkk lubią tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

‹‹ 173 174 175 176 177 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ