Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
Iskra444 wrote:Dip fryzura super!
Ulka, ja nie wiem co ten okres, ja dziś 13dpo i szyjka twarda i „zamknięta” ale brzuch mnie boli.. liczyłam ze się „wycierpie” przed ponoedzialkiem bo ciezki dzień będę mieć ale nie ma tak dobrze 🤷🏻♀️
Reszty wybaczcie ale nie nadrobię bo zapominam co komu odpisac
Masakra. Jakby nic nie mogłoby od razu być jasne. Pyk i ciąża albo i nie a nie czekanie . A ta małpa i tak przyjdzie w momencie jak się na nią nie czeka.
Ja oczywiście zrobiłam test,teraz i cholera widziałam jakiś bladoróżowym cień ale zniknął jak test wysechł. Mega słaby ale był.
Nie wiem co jest grane. Nie liczę na ciążę w ogóle bo po 3 pozytywnych testach przecież reszta byla mega blade. Pierwszy raz mam taki rozj... cykl .
A dziś to chyba ten dzień...płaczu i użalania się nad sobą.
Dobrze że Młoda u ojca a mąż jeszcze na rybach. Nie muszę udawać twardej chociaż chwilęWiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2021, 14:10
-
nick nieaktualny
-
Ulka86 wrote:Masakra. Jakby nic nie mogłoby od razu być jasne. Pyk i ciąża albo i nie a nie czekanie . A ta małpa i tak przyjdzie w momencie jak się na nią nie czeka.
Ja oczywiście zrobiłam test,teraz i cholera widziałam jakiś bladoróżowym cień ale zniknął jak test wysechł. Mega słaby ale był.
Nie wiem co jest grane. Nie liczę na ciążę w ogóle bo po 3 pozytywnych testach przecież reszta byla mega blade. Pierwszy raz mam taki rozj... cykl .
A dziś to chyba ten dzień...płaczu i użalania się nad sobą.
Dobrze że Młoda u ojca a mąż jeszcze na rybach. Nie muszę udawać twardej chociaż chwilę -
Anulka1992 wrote:Cześć wam😊 mam pytanko kiedy miałyście pierwsze wizyty potwierdzające ciążę?
-
nick nieaktualnyAnulka1992 wrote:Cześć wam😊 mam pytanko kiedy miałyście pierwsze wizyty potwierdzające ciążę?
U mnie pęcherzyk 6mm był widoczny przy 4+3 (później jak był widoczny już zarodek to okazało się, że ciąża jest starsza, więc tamto badanie było 4+6), ale lekarka zgodziła się zrobić usg tylko dlatego, że potrzebowałam pilnie progesteron na podtrzymanie i trzeba było wykluczyć ciążę pozamaciczną. Dla lekarza faktycznie to ciąża była dopiero jak było serduszko przy 6+5, wtedy też założyła mi kartę ciąży i zleciła badania.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2021, 20:29
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnynulka_23 wrote:Jak się dziewczyny dziś czujecie? U mnie powrót mdłości od dwóch dni, nie bardzo mam na cokolwiek ochote.
Ja miałam wizyty
4+5 - pęcherzyk 2mm w macicy
5+5- Pęcherzyk chyba 9 mm? Coś już było widać ale bez serduszka
6+5 - było serduszko☺️❤️ 5/6 mm dzidzi
-
Belie wrote:To piąteczka! Ja dzisiaj też bez mocy. Obiad długo robiłam bo mi ciągle sił brakowało i musiałam odpoczywać. Nie wiem czy to nie przez ten basen rano.
Ja miałam wizyty
4+5 - pęcherzyk 2mm w macicy
5+5- Pęcherzyk chyba 9 mm? Coś już było widać ale bez serduszka
6+5 - było serduszko☺️❤️ 5/6 mm dzidzi
Czy u Was problemy z nasieniem w jakości, w ilości? I co się zmieniło, czy się udało z tymi parametrami co mieliście? -
Ja chyba właśnie lepiej się czuję jak dzień jest w biegu. Wczoraj do 16 ogarniałam dom, robiłam pranie itp. a później poszłam do teściów i od tego siedzenia u nich zaczęło mi się robić gorzej 😂 dziś mi mąż każe odpoczywać bo twierdzi że nigdy nie odpoczywam i już mam dość 😂
-
Ale czytania do nadrobienia 🙈
Ja na pierwszej wizycie byłam 6+4, wg ginekologa 6+2 czyli niewielka różnica 😄
W chińskim kalendarzu wychodzi mi synek, zobaczymy za parę miesięcy 😅
I zdecydowaliśmy się dziś powiadomić moich rodziców 😊 fajnie moc się w końcu pochwalić 😁 nie wiedzieli ze sie staraliśmy, więc się tak do końca nie spodziewali 😅Kasiekkk, Belie, Rosalie, Eve, Dip88, Ulka86 lubią tę wiadomość
🙋🏽♀️ 25l.
🙋🏽 27l.
+ 🐈🐈⬛
-
nick nieaktualnyIskra napisałam Ci całą odpowiedź i coś przez przypadek kliknelam i wszystko zniknęło 🤦🏻♀️🤷🏻♀️
My badaliśmy nasienie 2 razy. Raz w lutym, w tym badaniu wyszła morfologia 2% z około 60 mln. Poszliśmy to kliniki z tymi wynikami, kazano nam powtórzyć badanie. Badanie zostało powtórzone w marcu. W marcu wyszła mniejsza ilość i morfologia 3%. Liczba dobrych plemników z tego co pamiętam była podobna jak w pierwszym badaniu, chyba ciutke większa. Po drugim badaniu lekarz w klinice stwierdził, że w tej sytuacji mamy robić inseminację. Pytałam go o możliwe leczenie, jak poprawić te wyniki. Stwierdził, że leczenie mężczyzn jest trudne i mało skuteczne... Po tej wizycie stwierdziliśmy, że damy sobie trochę czasu. Będziemy próbować do września z suplementami. Jeśli się do tego czasu nie uda to będziemy podchodzić do inseminacji. Mój brał supramen, witaminę C, kapsułki z olejem czarnuszki i witaminę D. Witaminy D brał dosyć duże ilości bo musiał nadrobić, robił badanie na początku roku i wyszedł bardzo niski poziom. Plus codziennie w diecie passata pomidorowa. Po około dwóch miesiącach się udało. Nie wiem czy wyniki się poprawiły czy nie, bo badania nie robił.
W cyklu w którym się udało ja też miałam robione sonoHSG. Wynik jego wyszedł niejasny. Nie wiadomo było czy mam jajowody drożne czy nie.
Iskra jeśli masz jeszcze jakieś pytania to śmiało. Możesz też na priv. 🙂 -
A pytanie do dziewczyn z kotami na pokladzie - czy mozliwe, ze koty moga slyszec serduszko dziecka? Dzis nietykalska kocica nie odstepuje mnie na krok, pcha sie strasznie na kolana itp, a to mega nie w jej stylu 😅 i tak sie zaczelam zastanawiac, bo podobno psy moga uslyszec, to moze koty tez 🤔 nawet mruczy i daje sie glaskac, cud jakis 🙈
Ja pierwsza wizyte mam we wtorek, to bedzie 6+2, ale jestem dobrej mysli, bo nie bylo nawet kropelki krwi ani nic, czuje sie dobrze. Jedyne co, to slabo mi od wczoraj, kreci mi sie czesto w glowie i dzis znow drzemka wjechala
A jeszcze apropo tego chinskiego kalendarza, to wole mu nie wierzyc 😅 chociaz bym chciala, wiec dlatego nie bede wierzyc 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2021, 21:36
Belie, Marcelq lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRosalie ja liczę że moja też się zrobi bardziej przytulaśna. 🤣Podobno koty coś wyczuwają, ale czy to już na tak wczesnym etapie.
Pewnie, że tak będzie wszystko super. ☺️
Ja też nie wierzę, ale tak dla beki sprawdziłam. Nie to żebym się nastawiała. 🤣Rosalie lubi tę wiadomość