Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻
Odpowiedz

Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2021, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny weźcie bo się aż zawstydziłam 🙈 Ale kolor fakt jest mega i mi też się podoba, a co do mnie to już inna para kaloszy 😂

Ulka tak, niestety póki co Kalsdonk, bo na szybkiego dom braliśmy, ale w przyszłym roku uciekamy stąd, choćbyśmy mieli dwa razy tyle płacić 😂 Albo gdzieś na jakąś wioskę w okolicach Roosendaala albo też zastanawiamy się nad Belgią gdzieś tu niedaleko granicy. My lubimy ciszę, spokój a tu jest cyrk na kółkach 🙈🤣🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2021, 20:33

Ulka86 lubi tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2021, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Produkowałyście posty jak ja pierogi 😂

Może źle się wyraziłam, dlatego nie zrozumiałyście. Po prostu na pierwszej wizycie dr odmówiła mi badania i zleciła osobne usg, teraz miałam kolejną wizytę i dostałam skierowanie na kolejne usg w 11-14 tygodniu. Jakoś się nastawiałam na częstsze usg bo tyle co siedze na forum to ciągle czytam że ktoś podglądał kropka...

Dip! Mega włosy! I jak idealnie do Ciebie pasuja

Dip88 lubi tę wiadomość

• Ulka86 Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2021, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Dziewczyny weźcie bo się aż zawstydziłam 🙈 Ale kolor fakt jest mega i mi też się podoba, a co do mnie to już inna para kaloszy 😂

Ulka tak, niestety póki co Kalsdonk, bo na szybkiego dom braliśmy, ale w przyszłym roku uciekamy stąd, choćbyśmy mieli dwa razy tyle płacić 😂 Albo gdzieś na jakąś wioskę w okolicach Roosendaala albo też zastanawiamy się nad Belgią gdzieś tu niedaleko granicy. My lubimy ciszę, spokój a tu jest cyrk na kółkach 🙈🤣🤣

Ja też 😀Na ulicy gdzie jest ten" słynny " Polski sklep koło Hattusas 🤣 tu to się dzieje 🤦‍♀️🤯 też szukamy domu żeby stąd uciekać 😀

Dip88 lubi tę wiadomość

• Anulka1992 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2021, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wam😊 w końcu doczekałam się na wyniki powtornej bety.
    Poprzednia 17.6
    Teraz 76.1 😁😁😁😁
    Przyrost sprawdzałam po 48godz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2021, 22:15

nulka_23, Ulka86, Rosalie, Kasiekkk, Eve, Belie, Dip88, Moniiak, Ola_45, Marcelq lubią tę wiadomość

• Rosalie Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2021, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka1992 wrote:
    Poprzednia 17.6
    Teraz 76.1 😁😁😁😁
    Bardzo ladnie! Pieknie rosnie :D

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2021, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nulka_23 wrote:
    Produkowałyście posty jak ja pierogi 😂

Może źle się wyraziłam, dlatego nie zrozumiałyście. Po prostu na pierwszej wizycie dr odmówiła mi badania i zleciła osobne usg, teraz miałam kolejną wizytę i dostałam skierowanie na kolejne usg w 11-14 tygodniu. Jakoś się nastawiałam na częstsze usg bo tyle co siedze na forum to ciągle czytam że ktoś podglądał kropka...

Dip! Mega włosy! I jak idealnie do Ciebie pasuja
    Ja tak miałam w poprzedniej ciąży, bo była na NFZ lub lekarz nie miał USG w gabinecie. Teraz chodzę prywatnie i po prostu wybieram wariant wizyty z USG. Ale nie będę tak robiła za każdym razem ale na drugą też się taka umówiłam,bo u mnie są lekkie rozbieżności terminu OM,a z USG bo owulacja była później.

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2021, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny dostałam wynik progesteronu był wykonany 8/06 w 14 dpo i wyszedł 76 nmol/L czyli na przelicznik polski 30.05 ng/mL to dobry chyba wynik jak na 4 tydzień ciąży

Dip88 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]4c3tkw7iss6l03u2.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2021, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalcia64 wrote:
    Hej dziewczyny dostałam wynik progesteronu był wykonany 8/06 w 14 dpo i wyszedł 76 nmol/L czyli na przelicznik polski 30.05 ng/mL to dobry chyba wynik jak na 4 tydzień ciąży
    Ja miałam wynik jakoś 32 chyba i było ok 🙂 także Twój też powinien być ok. 🙂 Nie martw się ☺️

Nulka wiesz, każda z nas ma też tu inna historię. Podejrzewam, że gdybym wcześniej tak nie latała do lekarzy w trakcie starań to też bym tak często nie miała wizyt. Mój lekarz wie że długo się staraliśmy... No ale ja też na pierwszą wizytę przyszłam za wcześnie 🤷🏻‍♀️ bo źle zrozumiałam Panią w recepcji.😉

kalcia64 lubi tę wiadomość

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2021, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulka86 wrote:
    Ja też 😀Na ulicy gdzie jest ten" słynny " Polski sklep koło Hattusas 🤣 tu to się dzieje 🤦‍♀️🤯 też szukamy domu żeby stąd uciekać 😀
    To mieszkamy jakieś 5 min od siebie 😂 Ja mieszkam w tych domach szeregowych pomiędzy blokami co są koło Aldi a twoją ulicą z Pl sklepem 😅 Ogólnie to kiedyś mieszkałam na drugim końcu NL koło Groningen, potem poznałam się z moim i tak ponad rok jeździliśmy do siebie 250 km co weekend 🙈 A mój był już tu od kilku lat zapisany na domy i wzięliśmy pierwszy lepszy dom żebym się tu wkońcu szybko do niego przeprowadziła i tak już 5 lat tu mieszkamy. No i podjęliśmy ostatnio decyzje, że w przyszłym roku wyprowadzamy się stąd 😅

Ulka86 lubi tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2021, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka1992 wrote:
    Poprzednia 17.6
    Teraz 76.1 😁😁😁😁
    Pięknie ❤️

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2021, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalcia64 wrote:
    Wynik bardzo dobry 😉

kalcia64 lubi tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• Anulka1992 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2021, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim😊 chciałam was zapytać dziewczyny jak jest Z wasZymi L4 w pracy? Czy od razu szliście czy nie? Ja się zastanawiam bo mam nie lekka pracę ( pracuje w markecie muszę nieraz tony przezucic a to warzyw a to towaru) i nie wiem czy wypada iść tak od razu na zwolnienie? Ale ja się poprostu martwię ....

• nulka_23 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2021, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka1992 wrote:
    Cześć wszystkim😊 chciałam was zapytać dziewczyny jak jest Z wasZymi L4 w pracy? Czy od razu szliście czy nie? Ja się zastanawiam bo mam nie lekka pracę ( pracuje w markecie muszę nieraz tony przezucic a to warzyw a to towaru) i nie wiem czy wypada iść tak od razu na zwolnienie? Ale ja się poprostu martwię ....
    Nie powinnaś dzwigac, pracodawca ma obowiązek dostosowania warunków pracy tak żeby nie były szkodliwe dla Ciebie i dziecka. Chociaż szczerze? Na Twoim miejscu powiedziałabym lekarzowi jaka jest sytuacja (bo przecież do tego pracujesz z różnymi ludźmi i różne choroby mogą przynieść) i postarałabym się o zwolnienie

• Ulka86 Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca 2021, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    To mieszkamy jakieś 5 min od siebie 😂 Ja mieszkam w tych domach szeregowych pomiędzy blokami co są koło Aldi a twoją ulicą z Pl sklepem 😅 Ogólnie to kiedyś mieszkałam na drugim końcu NL koło Groningen, potem poznałam się z moim i tak ponad rok jeździliśmy do siebie 250 km co weekend 🙈 A mój był już tu od kilku lat zapisany na domy i wzięliśmy pierwszy lepszy dom żebym się tu wkońcu szybko do niego przeprowadziła i tak już 5 lat tu mieszkamy. No i podjęliśmy ostatnio decyzje, że w przyszłym roku wyprowadzamy się stąd 😅

Ale jaja ,jaki zbieg okoliczności 😀 jak poznam Cię na ulicy to się przywitam 😀

My raz 5 lat temu się zapisaliśmy ale mamy za duże dochody i ciągle byliśmy ostatni🤣 Jedyna opcja dla nas to kupno. I tak myślimy gdzie ja bym chciała się stąd wyprowadzić np do Bredy ale Młoda jest w 1 kl JTC College i nie chce się wyprowadzić i mamy zagwozdkę . Nie chcemy jej burzyć życia więc albo będziemy szukali teraz w Roosendaal albo jak Młoda skończył szkołę albo myślimy też nad opcją wynajmu w innej dzielnicy. Ze względu na cyrki pod domem ale i płacimy tyle za mieszkanie że dom byśmy wynajeli ( właściciela pojeb...że tak powiem,podnosi czynsz jak chce 😡 )
    A nie kupiliśmy do tej pory nic bo ja średnio raz w miesiącu wracam do PL,do mamusi🤣
    Mąż się śmieje że musi przeciąć mi najpierw pępowinę 🙈
    A serio jestem bardzo związana z rodziną( moi rodzice są też schorowani)i mam takie dni raz na kilka miesięcy że zostawiam wszystko i wyjeżdżam na tydzień i nigdy nie wiadomo kiedy się spakuje, póki co zawsze tu wracam 🤣
    Więc kupno domu z myślą bardziej o Młodej bo my chcemy wracać jak ona pójdzie na studia i chcemy ją jakoś zabezpieczyć bo Młoda nie chce wracać do PL🥺zawsze to łatwiejszy start dla niej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2021, 08:59

• Anulka1992 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2021, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nulka_23 wrote:
    Nie powinnaś dzwigac, pracodawca ma obowiązek dostosowania warunków pracy tak żeby nie były szkodliwe dla Ciebie i dziecka. Chociaż szczerze? Na Twoim miejscu powiedziałabym lekarzowi jaka jest sytuacja (bo przecież do tego pracujesz z różnymi ludźmi i różne choroby mogą przynieść) i postarałabym się o zwolnienie
    Właśnie nie ma nawet opcji żeby dostosować pracę do moich możliwości bo poprostu mamy mało ludzi do pracy i nie ma kto robić tego wszystkiego. I boje się trochę że była bym zbędna i mogli by mnie zwolnić. Dziękuję za poradę i myślę że właśnie poproszę lekarza o zwolnienie. Mam nadzieję E mnie nie wyśmieje😂

• Rosalie Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2021, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka1992 wrote:
    Właśnie nie ma nawet opcji żeby dostosować pracę do moich możliwości bo poprostu mamy mało ludzi do pracy i nie ma kto robić tego wszystkiego. I boje się trochę że była bym zbędna i mogli by mnie zwolnić. Dziękuję za poradę i myślę że właśnie poproszę lekarza o zwolnienie. Mam nadzieję E mnie nie wyśmieje😂
    Pewnie, mow jaka sytuacja i lec na l4, Wasze zdrowie najwazniejsze.

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Anulka1992 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2021, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie wrote:
    Pewnie, mow jaka sytuacja i lec na l4, Wasze zdrowie najwazniejsze.
    Jej myślałam że i wy pomyslicie o mnie źle że już od razu myślę o zwolnieniu a tu takie wsparcie. Dziękuję 😊

• nulka_23 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2021, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka, jak byśmy mogły? W sytuacji gdy masz taką pracę a nie inną to jest normalna sytuacja! Moja kuzynka pracowała na stacji paliw, jak zaszła w ciążę to stwierdziła że przecież nic się nie stanie jak będzie dalej pracowała bo chciała mieć gdzie wrócić. Dziecko niestety straciła :( przy kolejnych (ma już trójkę) od razu po potwierdzeniu ciąży szła na L4. Uważam że zdrowie dziecka jest najważniejsze

• Anulka1992 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2021, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ja też tak uważam. Zależy jaką kto ma pracę. Gdybym rzeczywiście była tylko tym kierownikiem i robiła co do mnie należy to mogła bym pracować nie przeszkadza mi to. Ale to robienie za wszystkich, dźwiganie i nerwy mnie przerażają. Później bym sama do siebie miała pretensje. A wogole to moja pani kierownik ma do mnie żal że poszłam poprzednio na zwolnienie i że siedziałam z dzieckiem w domu. Wiecie uważa że leżałam tyle czasu to teraz mogę zapitalac. 😑

• AnnWer Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2021, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulka86 wrote:
    Ale jaja ,jaki zbieg okoliczności 😀 jak poznam Cię na ulicy to się przywitam 😀

My raz 5 lat temu się zapisaliśmy ale mamy za duże dochody i ciągle byliśmy ostatni🤣 Jedyna opcja dla nas to kupno. I tak myślimy gdzie ja bym chciała się stąd wyprowadzić np do Bredy ale Młoda jest w 1 kl JTC College i nie chce się wyprowadzić i mamy zagwozdkę . Nie chcemy jej burzyć życia więc albo będziemy szukali teraz w Roosendaal albo jak Młoda skończył szkołę albo myślimy też nad opcją wynajmu w innej dzielnicy. Ze względu na cyrki pod domem ale i płacimy tyle za mieszkanie że dom byśmy wynajeli ( właściciela pojeb...że tak powiem,podnosi czynsz jak chce 😡 )
    A nie kupiliśmy do tej pory nic bo ja średnio raz w miesiącu wracam do PL,do mamusi🤣
    Mąż się śmieje że musi przeciąć mi najpierw pępowinę 🙈
    A serio jestem bardzo związana z rodziną( moi rodzice są też schorowani)i mam takie dni raz na kilka miesięcy że zostawiam wszystko i wyjeżdżam na tydzień i nigdy nie wiadomo kiedy się spakuje, póki co zawsze tu wracam 🤣
    Więc kupno domu z myślą bardziej o Młodej bo my chcemy wracać jak ona pójdzie na studia i chcemy ją jakoś zabezpieczyć bo Młoda nie chce wracać do PL🥺zawsze to łatwiejszy start dla niej.
    Koniecznie dajcie znać tutaj czy się spotkalyscie 🤣 niedługo po brzuchach się poznacie 😃

Ulka86, Belie, Dip88 lubią tę wiadomość

relgh371eque54k9.png
‹‹ 172 173 174 175 176 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ