Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
K&K wrote:Cześć dziewczyny!
Jestem tu nowa i jeszcze nie wszystko dobrze rozumiem, chciałabym dołączyć do Waszego testowania staramy się już 8 miesięcy i niestety nic nie wychodzi. W tym miesiącu postanowiłam zrobić badania, bo już trochę zaczynam być przerażona. Czy mógłbyście pomóc mi zinterpretować wyniki badań, robiłam je w 3dc:
FSH 11.08
Estradiol 50.02
Prolaktyna 16.67
anty-TPO <5.00
anty-TG 14.03
Wit. D3 21.14 - tu akurat wiem, że to bardzo niski poziom.
Ale witamy i zapraszamy 😁 -
K&K wrote:Cześć dziewczyny!
Jestem tu nowa i jeszcze nie wszystko dobrze rozumiem, chciałabym dołączyć do Waszego testowania staramy się już 8 miesięcy i niestety nic nie wychodzi. W tym miesiącu postanowiłam zrobić badania, bo już trochę zaczynam być przerażona. Czy mógłbyście pomóc mi zinterpretować wyniki badań, robiłam je w 3dc:
FSH 11.08
Estradiol 50.02
Prolaktyna 16.67
anty-TPO <5.00
anty-TG 14.03
Wit. D3 21.14 - tu akurat wiem, że to bardzo niski poziom.
Ja jedynie mogę powiedzieć, że poziom wit D przy staraniach jest bardzo ważny, zresztą później też 😉 Ja polecam Vigantol, bo to jest lek, w miarę szybko powinien podnieść poziom. No i FSH napewno jest podwyższone, jednak samo badanie FSH trochę mało mówi, fajnie byłoby zbadać razem z LH. Pozatym przy takim FSH dobrze byłoby zrobić badanie AFC u gina i ewentualnie sprawdzić AMH.
Nie podałaś norm badań, ale estradiol i prolaktyna jest raczej ok, a na temat badań tarczycowych się nie wypowiem, bo tego akurat nigdy nie ogarniam 😅 -
Hej kochane, nie odzywałam się na majowym testowaniu bo mój byl miesiac po za domem...... wiec nie liczyłam na cud😂 ale dni plodne mi sie przesunęły i od wczoraj zalewa mnie płodnym śluzem a ze jutro wraca to moze jednak cos z tego bedzie🙈😂🙏
Dip88, weronika_weronika, Magda_Lena, Monika7, Ariadne002 lubią tę wiadomość
-
Sendi94 wrote:Hej kochane, nie odzywałam się na majowym testowaniu bo mój byl miesiac po za domem...... wiec nie liczyłam na cud😂 ale dni plodne mi sie przesunęły i od wczoraj zalewa mnie płodnym śluzem a ze jutro wraca to moze jednak cos z tego bedzie🙈😂🙏
Sendi94 lubi tę wiadomość
-
nulka_23 wrote:Chyba nie doczekam do mojego 9. maja😂 a tak serio, to tak się nakręciłam że w tym cyklu się uda że boję się własnej reakcji jeśli nie wyjdzie 🙄 ten czas od owulacji do 🙈 to wielkie wyszukiwanie i wmawianie sobie objawów
Przybijam piątkę, ja tez nie wiem jak wytrzymam 😂😂😂😂😂nulka_23 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ale dziś się cieszę ☺️
Byłam rano na krwi sprawdzić witaminy (po miesiącu suplementacji metyli i ogólnie B-kompleks bo wcześniej nie brałam) i homocysteina która mnie bardzo martwiła spadła z 13.54 na 6.69.
Zaczęłam się zastanawiać czy poprzedni wynik był w ogóle prawidłowy skoro teraz tak mocno się różni a poziom B12 nie podniósł się bardzo 137 na 225
Z takim wynikiem już spokojnie możemy się starać bo tak w głowie mi siedziało Że przez tą homocysteinę może się powtórzyć wada 😔Magda_Lena lubi tę wiadomość
-
Blondyna.B wrote:Dziewczyny ale dziś się cieszę ☺️
Byłam rano na krwi sprawdzić witaminy (po miesiącu suplementacji metyli i ogólnie B-kompleks bo wcześniej nie brałam) i homocysteina która mnie bardzo martwiła spadła z 13.54 na 6.69.
Zaczęłam się zastanawiać czy poprzedni wynik był w ogóle prawidłowy skoro teraz tak mocno się różni a poziom B12 nie podniósł się bardzo 137 na 225
Z takim wynikiem już spokojnie możemy się starać bo tak w głowie mi siedziało Że przez tą homocysteinę może się powtórzyć wada 😔Blondyna.B lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny a miała któraś doświadczenie z cyclogestem? Moja gin dała mi go zamiast luteiny czy dupka, bo w ostatnim cyklu mimo obstawienia końską dawką luteiny progesteron wynosił 8. No i biorę go od wczoraj i dzisiaj taki spadek tempki 🤔 I jestem ciekawa czy na nią wpływa. Bo wiem, że duphaston nie wpływał, luteina wpływała, a na temat tego leku nie potrafię znaleźć informacji w necie. 🤷♀️33l. ♀ ➥PCOS
-
Morgana wrote:Dziewczyny a miała któraś doświadczenie z cyclogestem? Moja gin dała mi go zamiast luteiny czy dupka, bo w ostatnim cyklu mimo obstawienia końską dawką luteiny progesteron wynosił 8. No i biorę go od wczoraj i dzisiaj taki spadek tempki 🤔 I jestem ciekawa czy na nią wpływa. Bo wiem, że duphaston nie wpływał, luteina wpływała, a na temat tego leku nie potrafię znaleźć informacji w necie. 🤷♀️
Nie mam pojęcia ale może zobaczysz jak jutro temp się zachowa, może wskoczy do góry i okaże się że ro jednorazowy spadek był. Swoja drogą nie badalam nigdy proga, myślałam ze skoro biorę dupka to progesteron będzie na odpowiednim poziomie 😬 -
No i mamy maj ❤️ Powodzenia dziewczyny, oby był jak najbardziej owocny dla wszystkich w te upragnione dwie kreseczki 😊 Kciuki dla wszystkich 🤞🍀
Morgana, Paulina95, Syla87, Anettaa, KaJa, pauliśka, Blondyna.B, Ariadne002, Magda_Lena, Kasiekkk lubią tę wiadomość
-
Patka22 wrote:Nie mam pojęcia ale może zobaczysz jak jutro temp się zachowa, może wskoczy do góry i okaże się że ro jednorazowy spadek był. Swoja drogą nie badalam nigdy proga, myślałam ze skoro biorę dupka to progesteron będzie na odpowiednim poziomie 😬
Jest dzisiaj trochę wyżej, ale nie tak jak 2-3 dni wcześniej, więc chyba niezbyt wpływa ten lek na tempkę u mnie.
A dupek podobno nie wychodzi w badaniu, więc ono nie do końca by odzwierciedlało faktyczny stan. U mnie były plamienia od 9dpo, więc gołym okiem było widać, że proga za mało.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2021, 08:24
33l. ♀ ➥PCOS -
Morgana wrote:Jest dzisiaj trochę wyżej, ale nie tak jak 2-3 dni wcześniej, więc chyba niezbyt wpływa ten lek na tempkę u mnie.
A dupek podobno nie wychodzi w badaniu, więc ono nie do końca by odzwierciedlało faktyczny stan. U mnie były plamienia od 9dpo, więc gołym okiem było widać, że proga za mało.Morgana lubi tę wiadomość
-
Morgana wrote:Jest dzisiaj trochę wyżej, ale nie tak jak 2-3 dni wcześniej, więc chyba niezbyt wpływa ten lek na tempkę u mnie.
A dupek podobno nie wychodzi w badaniu, więc ono nie do końca by odzwierciedlało faktyczny stan. U mnie były plamienia od 9dpo, więc gołym okiem było widać, że proga za mało.
Za to u mnie dziś 10dpo i spadek tempki 😬 ale spałam przy otwartym oknie i rano trochę chłodniej było to może przez to ta temperatura
Dobrze ze u Ciebie dziś wzrost, może to zagnieżdżenie 💪🏼🍀 -
A czy miała któraś z Was ból piersi praktycznie od samej owulacji? Może to jakis lek spowodował? Bo ja praktycznie od owu mam ból piersi ale tylko podczas dotyku i np biegać tez nie mogę może to przez NAC albo duphason? Bo tylko to biorę No i oczywiście witaminy kwas foliowy
Kiedyś ból piersi miałam dopiero przed okresem a teraz wszystko mocniej czuje, kłucie w jajnikach tez mam delikatne a kiedyś zero takich objawów -
Patka22 wrote:A czy miała któraś z Was ból piersi praktycznie od samej owulacji? Może to jakis lek spowodował? Bo ja praktycznie od owu mam ból piersi ale tylko podczas dotyku i np biegać tez nie mogę może to przez NAC albo duphason? Bo tylko to biorę No i oczywiście witaminy kwas foliowy
Kiedyś ból piersi miałam dopiero przed okresem a teraz wszystko mocniej czuje, kłucie w jajnikach tez mam delikatne a kiedyś zero takich objawów -
nick nieaktualnyPatka22 wrote:A czy miała któraś z Was ból piersi praktycznie od samej owulacji? Może to jakis lek spowodował? Bo ja praktycznie od owu mam ból piersi ale tylko podczas dotyku i np biegać tez nie mogę może to przez NAC albo duphason? Bo tylko to biorę No i oczywiście witaminy kwas foliowy
nick nieaktualny