Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻
Odpowiedz

Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • Iskra444 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2021, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K&K wrote:
    Cześć dziewczyny!
    Jestem tu nowa i jeszcze nie wszystko dobrze rozumiem, chciałabym dołączyć do Waszego testowania :) staramy się już 8 miesięcy i niestety nic nie wychodzi. W tym miesiącu postanowiłam zrobić badania, bo już trochę zaczynam być przerażona. Czy mógłbyście pomóc mi zinterpretować wyniki badań, robiłam je w 3dc:

FSH 11.08
    Estradiol 50.02
    Prolaktyna 16.67
    anty-TPO <5.00
    anty-TG 14.03
    Wit. D3 21.14 - tu akurat wiem, że to bardzo niski poziom.
    Z badaniami nie pomogę, może się bardziej doświadczone dziewczyny wypowiedzą :)
    Ale witamy i zapraszamy 😁

Iskierka - 2018👧🏼
    11.2020 - cb
    02.2021 - cb
    03.2021 - diagnostyka 🧔🏻- teratospermia, asentospermia, testosteron⬇️ - rozpoczęcie leczenia
    07.2021 - ⏸ 💖
    Iskiereczka - 2022😍

f2w3skjodu7e6olv.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2021, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K&K wrote:
    Cześć dziewczyny!
    Jestem tu nowa i jeszcze nie wszystko dobrze rozumiem, chciałabym dołączyć do Waszego testowania :) staramy się już 8 miesięcy i niestety nic nie wychodzi. W tym miesiącu postanowiłam zrobić badania, bo już trochę zaczynam być przerażona. Czy mógłbyście pomóc mi zinterpretować wyniki badań, robiłam je w 3dc:

FSH 11.08
    Estradiol 50.02
    Prolaktyna 16.67
    anty-TPO <5.00
    anty-TG 14.03
    Wit. D3 21.14 - tu akurat wiem, że to bardzo niski poziom.
    Witamy 🙂
    Ja jedynie mogę powiedzieć, że poziom wit D przy staraniach jest bardzo ważny, zresztą później też 😉 Ja polecam Vigantol, bo to jest lek, w miarę szybko powinien podnieść poziom. No i FSH napewno jest podwyższone, jednak samo badanie FSH trochę mało mówi, fajnie byłoby zbadać razem z LH. Pozatym przy takim FSH dobrze byłoby zrobić badanie AFC u gina i ewentualnie sprawdzić AMH.
    Nie podałaś norm badań, ale estradiol i prolaktyna jest raczej ok, a na temat badań tarczycowych się nie wypowiem, bo tego akurat nigdy nie ogarniam 😅

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Sendi94 Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia 2021, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane, nie odzywałam się na majowym testowaniu bo mój byl miesiac po za domem...... wiec nie liczyłam na cud😂 ale dni plodne mi sie przesunęły i od wczoraj zalewa mnie płodnym śluzem a ze jutro wraca to moze jednak cos z tego bedzie🙈😂🙏

Dip88, weronika_weronika, Magda_Lena, Monika7, Ariadne002 lubią tę wiadomość

• Iskra444 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2021, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sendi94 wrote:
    Hej kochane, nie odzywałam się na majowym testowaniu bo mój byl miesiac po za domem...... wiec nie liczyłam na cud😂 ale dni plodne mi sie przesunęły i od wczoraj zalewa mnie płodnym śluzem a ze jutro wraca to moze jednak cos z tego bedzie🙈😂🙏
    Bardzo dobrze, im nas więcej tym lepiej 😁😁😁

Sendi94 lubi tę wiadomość

Iskierka - 2018👧🏼
    11.2020 - cb
    02.2021 - cb
    03.2021 - diagnostyka 🧔🏻- teratospermia, asentospermia, testosteron⬇️ - rozpoczęcie leczenia
    07.2021 - ⏸ 💖
    Iskiereczka - 2022😍

f2w3skjodu7e6olv.png
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2021, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba nie doczekam do mojego 9. maja😂 a tak serio, to tak się nakręciłam że w tym cyklu się uda że boję się własnej reakcji jeśli nie wyjdzie 🙄 ten czas od owulacji do 🙈 to wielkie wyszukiwanie i wmawianie sobie objawów

• Iskra444 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2021, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nulka_23 wrote:
    Chyba nie doczekam do mojego 9. maja😂 a tak serio, to tak się nakręciłam że w tym cyklu się uda że boję się własnej reakcji jeśli nie wyjdzie 🙄 ten czas od owulacji do 🙈 to wielkie wyszukiwanie i wmawianie sobie objawów

Przybijam piątkę, ja tez nie wiem jak wytrzymam 😂😂😂😂😂

nulka_23 lubi tę wiadomość

Iskierka - 2018👧🏼
    11.2020 - cb
    02.2021 - cb
    07.2021 - ⏸ 💖
    Iskiereczka - 2022😍

f2w3skjodu7e6olv.png
  • Sendi94 Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia 2021, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj test owu pozytywny, jutro stary wraca wiec mozeeeeee jest nadzieja🙈😂 zapiszcie mnie na 12 maja chyba ze malpa przyjdzie wczesniej😂

Iskra444, Vivian, Dip88, Magda_Lena lubią tę wiadomość

• Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2021, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale dziś się cieszę ☺️
    Byłam rano na krwi sprawdzić witaminy (po miesiącu suplementacji metyli i ogólnie B-kompleks bo wcześniej nie brałam) i homocysteina która mnie bardzo martwiła spadła z 13.54 na 6.69.
    Zaczęłam się zastanawiać czy poprzedni wynik był w ogóle prawidłowy skoro teraz tak mocno się różni a poziom B12 nie podniósł się bardzo 137 na 225

Z takim wynikiem już spokojnie możemy się starać bo tak w głowie mi siedziało Że przez tą homocysteinę może się powtórzyć wada 😔

Magda_Lena lubi tę wiadomość

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • Iskra444 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2021, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna.B wrote:
    Dziewczyny ale dziś się cieszę ☺️
    Byłam rano na krwi sprawdzić witaminy (po miesiącu suplementacji metyli i ogólnie B-kompleks bo wcześniej nie brałam) i homocysteina która mnie bardzo martwiła spadła z 13.54 na 6.69.
    Zaczęłam się zastanawiać czy poprzedni wynik był w ogóle prawidłowy skoro teraz tak mocno się różni a poziom B12 nie podniósł się bardzo 137 na 225

Z takim wynikiem już spokojnie możemy się starać bo tak w głowie mi siedziało Że przez tą homocysteinę może się powtórzyć wada 😔
    No to super wiesci :)

Blondyna.B lubi tę wiadomość

Iskierka - 2018👧🏼
    11.2020 - cb
    02.2021 - cb
    07.2021 - ⏸ 💖
    Iskiereczka - 2022😍

f2w3skjodu7e6olv.png
  • Ulalala Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2021, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie mi się wyświetliło przypomnienie w kalendarzu że 18 maja mam wizytę kontrolną u ginekologa, kto wie może na USG coś ujrzy.... 😀

Blondyna.B, Iskra444, Vivian lubią tę wiadomość

3jgxs65gycn0347u.png
  • Morgana Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2021, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a miała któraś doświadczenie z cyclogestem? Moja gin dała mi go zamiast luteiny czy dupka, bo w ostatnim cyklu mimo obstawienia końską dawką luteiny progesteron wynosił 8. No i biorę go od wczoraj i dzisiaj taki spadek tempki 🤔 I jestem ciekawa czy na nią wpływa. Bo wiem, że duphaston nie wpływał, luteina wpływała, a na temat tego leku nie potrafię znaleźć informacji w necie. 🤷‍♀️

33l. ♀ ➥PCOS
  • Patka22 Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia 2021, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgana wrote:
    Dziewczyny a miała któraś doświadczenie z cyclogestem? Moja gin dała mi go zamiast luteiny czy dupka, bo w ostatnim cyklu mimo obstawienia końską dawką luteiny progesteron wynosił 8. No i biorę go od wczoraj i dzisiaj taki spadek tempki 🤔 I jestem ciekawa czy na nią wpływa. Bo wiem, że duphaston nie wpływał, luteina wpływała, a na temat tego leku nie potrafię znaleźć informacji w necie. 🤷‍♀️

Nie mam pojęcia ale może zobaczysz jak jutro temp się zachowa, może wskoczy do góry i okaże się że ro jednorazowy spadek był. Swoja drogą nie badalam nigdy proga, myślałam ze skoro biorę dupka to progesteron będzie na odpowiednim poziomie 😬

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2021, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i mamy maj ❤️ Powodzenia dziewczyny, oby był jak najbardziej owocny dla wszystkich w te upragnione dwie kreseczki 😊 Kciuki dla wszystkich 🤞🍀

Morgana, Paulina95, Syla87, Anettaa, KaJa, pauliśka, Blondyna.B, Ariadne002, Magda_Lena, Kasiekkk lubią tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• Morgana Autorytet

Wysłany: 1 maja 2021, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka22 wrote:
    Nie mam pojęcia ale może zobaczysz jak jutro temp się zachowa, może wskoczy do góry i okaże się że ro jednorazowy spadek był. Swoja drogą nie badalam nigdy proga, myślałam ze skoro biorę dupka to progesteron będzie na odpowiednim poziomie 😬

Jest dzisiaj trochę wyżej, ale nie tak jak 2-3 dni wcześniej, więc chyba niezbyt wpływa ten lek na tempkę u mnie.
    A dupek podobno nie wychodzi w badaniu, więc ono nie do końca by odzwierciedlało faktyczny stan. U mnie były plamienia od 9dpo, więc gołym okiem było widać, że proga za mało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2021, 08:24

33l. ♀ ➥PCOS
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2021, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgana wrote:
    Jest dzisiaj trochę wyżej, ale nie tak jak 2-3 dni wcześniej, więc chyba niezbyt wpływa ten lek na tempkę u mnie.
    A dupek podobno nie wychodzi w badaniu, więc ono nie do końca by odzwierciedlało faktyczny stan. U mnie były plamienia od 9dpo, więc gołym okiem było widać, że proga za mało.
    Ja akurat nie mam z tym doświadczenia, więc nie podpowiem co i jak, ale jak dla mnie to twój wykres bardzo ładnie wygląda 😉

Morgana lubi tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• Patka22 Ekspertka

Wysłany: 1 maja 2021, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgana wrote:

Za to u mnie dziś 10dpo i spadek tempki 😬 ale spałam przy otwartym oknie i rano trochę chłodniej było to może przez to ta temperatura :)
    Dobrze ze u Ciebie dziś wzrost, może to zagnieżdżenie 💪🏼🍀

• Patka22 Ekspertka

Wysłany: 1 maja 2021, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy miała któraś z Was ból piersi praktycznie od samej owulacji? Może to jakis lek spowodował? Bo ja praktycznie od owu mam ból piersi ale tylko podczas dotyku i np biegać tez nie mogę :/ może to przez NAC albo duphason? Bo tylko to biorę No i oczywiście witaminy kwas foliowy
    Kiedyś ból piersi miałam dopiero przed okresem a teraz wszystko mocniej czuje, kłucie w jajnikach tez mam delikatne a kiedyś zero takich objawów

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2021, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka22 wrote:
    A czy miała któraś z Was ból piersi praktycznie od samej owulacji? Może to jakis lek spowodował? Bo ja praktycznie od owu mam ból piersi ale tylko podczas dotyku i np biegać tez nie mogę :/ może to przez NAC albo duphason? Bo tylko to biorę No i oczywiście witaminy kwas foliowy
    Kiedyś ból piersi miałam dopiero przed okresem a teraz wszystko mocniej czuje, kłucie w jajnikach tez mam delikatne a kiedyś zero takich objawów
    Z tego co kojarzę to po progesteronie mogą piersi boleć, tak mi się wydaje, że kiedyś dziewczyny gdzieś pisały 🤔

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2021, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka22 wrote:
    Ja miałam, od 14dc do momentu miesiączki, cykle wtedy trwały średnio 60 dni. Winowajcą była niedoczynność tarczycy. Jak zaczęłam leczyć to ten ciężki pms minął.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2021, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj bolał mnie jajnik, temperatura poszła do góry, choć nie wiem na ile. Być może dopiero to na owulacje. To się chyba przeciągnie ten cykl. 🙄

‹‹ 16 17 18 19 20 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ