Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻
Odpowiedz

Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • Iskra444 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2021, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K&K wrote:
    Cześć dziewczyny!
    Jestem tu nowa i jeszcze nie wszystko dobrze rozumiem, chciałabym dołączyć do Waszego testowania :) staramy się już 8 miesięcy i niestety nic nie wychodzi. W tym miesiącu postanowiłam zrobić badania, bo już trochę zaczynam być przerażona. Czy mógłbyście pomóc mi zinterpretować wyniki badań, robiłam je w 3dc:

FSH 11.08
    Estradiol 50.02
    Prolaktyna 16.67
    anty-TPO <5.00
    anty-TG 14.03
    Wit. D3 21.14 - tu akurat wiem, że to bardzo niski poziom.
    Z badaniami nie pomogę, może się bardziej doświadczone dziewczyny wypowiedzą :)
    Ale witamy i zapraszamy 😁

Iskierka - 2018👧🏼
    11.2020 - cb
    02.2021 - cb
    03.2021 - diagnostyka 🧔🏻- teratospermia, asentospermia, testosteron⬇️ - rozpoczęcie leczenia
    07.2021 - ⏸ 💖
    Iskiereczka - 2022😍

f2w3skjodu7e6olv.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2021, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K&K wrote:
    Cześć dziewczyny!
    Jestem tu nowa i jeszcze nie wszystko dobrze rozumiem, chciałabym dołączyć do Waszego testowania :) staramy się już 8 miesięcy i niestety nic nie wychodzi. W tym miesiącu postanowiłam zrobić badania, bo już trochę zaczynam być przerażona. Czy mógłbyście pomóc mi zinterpretować wyniki badań, robiłam je w 3dc:

FSH 11.08
    Estradiol 50.02
    Prolaktyna 16.67
    anty-TPO <5.00
    anty-TG 14.03
    Wit. D3 21.14 - tu akurat wiem, że to bardzo niski poziom.
    Witamy 🙂
    Ja jedynie mogę powiedzieć, że poziom wit D przy staraniach jest bardzo ważny, zresztą później też 😉 Ja polecam Vigantol, bo to jest lek, w miarę szybko powinien podnieść poziom. No i FSH napewno jest podwyższone, jednak samo badanie FSH trochę mało mówi, fajnie byłoby zbadać razem z LH. Pozatym przy takim FSH dobrze byłoby zrobić badanie AFC u gina i ewentualnie sprawdzić AMH.
    Nie podałaś norm badań, ale estradiol i prolaktyna jest raczej ok, a na temat badań tarczycowych się nie wypowiem, bo tego akurat nigdy nie ogarniam 😅

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Sendi94 Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia 2021, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane, nie odzywałam się na majowym testowaniu bo mój byl miesiac po za domem...... wiec nie liczyłam na cud😂 ale dni plodne mi sie przesunęły i od wczoraj zalewa mnie płodnym śluzem a ze jutro wraca to moze jednak cos z tego bedzie🙈😂🙏

Dip88, weronika_weronika, Magda_Lena, Monika7, Ariadne002 lubią tę wiadomość

• Iskra444 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2021, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sendi94 wrote:
    Hej kochane, nie odzywałam się na majowym testowaniu bo mój byl miesiac po za domem...... wiec nie liczyłam na cud😂 ale dni plodne mi sie przesunęły i od wczoraj zalewa mnie płodnym śluzem a ze jutro wraca to moze jednak cos z tego bedzie🙈😂🙏
    Bardzo dobrze, im nas więcej tym lepiej 😁😁😁

Sendi94 lubi tę wiadomość

Iskierka - 2018👧🏼
    11.2020 - cb
    02.2021 - cb
    03.2021 - diagnostyka 🧔🏻- teratospermia, asentospermia, testosteron⬇️ - rozpoczęcie leczenia
    07.2021 - ⏸ 💖
    Iskiereczka - 2022😍

f2w3skjodu7e6olv.png
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2021, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba nie doczekam do mojego 9. maja😂 a tak serio, to tak się nakręciłam że w tym cyklu się uda że boję się własnej reakcji jeśli nie wyjdzie 🙄 ten czas od owulacji do 🙈 to wielkie wyszukiwanie i wmawianie sobie objawów

• Iskra444 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2021, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nulka_23 wrote:
    Chyba nie doczekam do mojego 9. maja😂 a tak serio, to tak się nakręciłam że w tym cyklu się uda że boję się własnej reakcji jeśli nie wyjdzie 🙄 ten czas od owulacji do 🙈 to wielkie wyszukiwanie i wmawianie sobie objawów

Przybijam piątkę, ja tez nie wiem jak wytrzymam 😂😂😂😂😂

nulka_23 lubi tę wiadomość

Iskierka - 2018👧🏼
    11.2020 - cb
    02.2021 - cb
    07.2021 - ⏸ 💖
    Iskiereczka - 2022😍

f2w3skjodu7e6olv.png
  • Sendi94 Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia 2021, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj test owu pozytywny, jutro stary wraca wiec mozeeeeee jest nadzieja🙈😂 zapiszcie mnie na 12 maja chyba ze malpa przyjdzie wczesniej😂

Iskra444, nick nieaktualny, Dip88, Magda_Lena lubią tę wiadomość

• Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2021, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale dziś się cieszę ☺️
    Byłam rano na krwi sprawdzić witaminy (po miesiącu suplementacji metyli i ogólnie B-kompleks bo wcześniej nie brałam) i homocysteina która mnie bardzo martwiła spadła z 13.54 na 6.69.
    Zaczęłam się zastanawiać czy poprzedni wynik był w ogóle prawidłowy skoro teraz tak mocno się różni a poziom B12 nie podniósł się bardzo 137 na 225

Z takim wynikiem już spokojnie możemy się starać bo tak w głowie mi siedziało Że przez tą homocysteinę może się powtórzyć wada 😔

Magda_Lena lubi tę wiadomość

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • Iskra444 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2021, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna.B wrote:
    Dziewczyny ale dziś się cieszę ☺️
    Byłam rano na krwi sprawdzić witaminy (po miesiącu suplementacji metyli i ogólnie B-kompleks bo wcześniej nie brałam) i homocysteina która mnie bardzo martwiła spadła z 13.54 na 6.69.
    Zaczęłam się zastanawiać czy poprzedni wynik był w ogóle prawidłowy skoro teraz tak mocno się różni a poziom B12 nie podniósł się bardzo 137 na 225

Z takim wynikiem już spokojnie możemy się starać bo tak w głowie mi siedziało Że przez tą homocysteinę może się powtórzyć wada 😔
    No to super wiesci :)

Blondyna.B lubi tę wiadomość

Iskierka - 2018👧🏼
    11.2020 - cb
    02.2021 - cb
    07.2021 - ⏸ 💖
    Iskiereczka - 2022😍

f2w3skjodu7e6olv.png
  • Ulalala Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2021, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie mi się wyświetliło przypomnienie w kalendarzu że 18 maja mam wizytę kontrolną u ginekologa, kto wie może na USG coś ujrzy.... 😀

Blondyna.B, Iskra444, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

3jgxs65gycn0347u.png
  • Morgana Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2021, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a miała któraś doświadczenie z cyclogestem? Moja gin dała mi go zamiast luteiny czy dupka, bo w ostatnim cyklu mimo obstawienia końską dawką luteiny progesteron wynosił 8. No i biorę go od wczoraj i dzisiaj taki spadek tempki 🤔 I jestem ciekawa czy na nią wpływa. Bo wiem, że duphaston nie wpływał, luteina wpływała, a na temat tego leku nie potrafię znaleźć informacji w necie. 🤷‍♀️

33l. ♀ ➥PCOS
  • Patka22 Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia 2021, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgana wrote:
    Dziewczyny a miała któraś doświadczenie z cyclogestem? Moja gin dała mi go zamiast luteiny czy dupka, bo w ostatnim cyklu mimo obstawienia końską dawką luteiny progesteron wynosił 8. No i biorę go od wczoraj i dzisiaj taki spadek tempki 🤔 I jestem ciekawa czy na nią wpływa. Bo wiem, że duphaston nie wpływał, luteina wpływała, a na temat tego leku nie potrafię znaleźć informacji w necie. 🤷‍♀️

Nie mam pojęcia ale może zobaczysz jak jutro temp się zachowa, może wskoczy do góry i okaże się że ro jednorazowy spadek był. Swoja drogą nie badalam nigdy proga, myślałam ze skoro biorę dupka to progesteron będzie na odpowiednim poziomie 😬

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2021, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i mamy maj ❤️ Powodzenia dziewczyny, oby był jak najbardziej owocny dla wszystkich w te upragnione dwie kreseczki 😊 Kciuki dla wszystkich 🤞🍀

Morgana, Paulina95, Syla87, Anettaa, KaJa, pauliśka, Blondyna.B, Ariadne002, Magda_Lena, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• Morgana Autorytet

Wysłany: 1 maja 2021, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka22 wrote:
    Nie mam pojęcia ale może zobaczysz jak jutro temp się zachowa, może wskoczy do góry i okaże się że ro jednorazowy spadek był. Swoja drogą nie badalam nigdy proga, myślałam ze skoro biorę dupka to progesteron będzie na odpowiednim poziomie 😬

Jest dzisiaj trochę wyżej, ale nie tak jak 2-3 dni wcześniej, więc chyba niezbyt wpływa ten lek na tempkę u mnie.
    A dupek podobno nie wychodzi w badaniu, więc ono nie do końca by odzwierciedlało faktyczny stan. U mnie były plamienia od 9dpo, więc gołym okiem było widać, że proga za mało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2021, 08:24

33l. ♀ ➥PCOS
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2021, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgana wrote:
    Jest dzisiaj trochę wyżej, ale nie tak jak 2-3 dni wcześniej, więc chyba niezbyt wpływa ten lek na tempkę u mnie.
    A dupek podobno nie wychodzi w badaniu, więc ono nie do końca by odzwierciedlało faktyczny stan. U mnie były plamienia od 9dpo, więc gołym okiem było widać, że proga za mało.
    Ja akurat nie mam z tym doświadczenia, więc nie podpowiem co i jak, ale jak dla mnie to twój wykres bardzo ładnie wygląda 😉

Morgana lubi tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• Patka22 Ekspertka

Wysłany: 1 maja 2021, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgana wrote:

Za to u mnie dziś 10dpo i spadek tempki 😬 ale spałam przy otwartym oknie i rano trochę chłodniej było to może przez to ta temperatura :)
    Dobrze ze u Ciebie dziś wzrost, może to zagnieżdżenie 💪🏼🍀

• Patka22 Ekspertka

Wysłany: 1 maja 2021, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy miała któraś z Was ból piersi praktycznie od samej owulacji? Może to jakis lek spowodował? Bo ja praktycznie od owu mam ból piersi ale tylko podczas dotyku i np biegać tez nie mogę :/ może to przez NAC albo duphason? Bo tylko to biorę No i oczywiście witaminy kwas foliowy
    Kiedyś ból piersi miałam dopiero przed okresem a teraz wszystko mocniej czuje, kłucie w jajnikach tez mam delikatne a kiedyś zero takich objawów

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2021, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka22 wrote:
    A czy miała któraś z Was ból piersi praktycznie od samej owulacji? Może to jakis lek spowodował? Bo ja praktycznie od owu mam ból piersi ale tylko podczas dotyku i np biegać tez nie mogę :/ może to przez NAC albo duphason? Bo tylko to biorę No i oczywiście witaminy kwas foliowy
    Kiedyś ból piersi miałam dopiero przed okresem a teraz wszystko mocniej czuje, kłucie w jajnikach tez mam delikatne a kiedyś zero takich objawów
    Z tego co kojarzę to po progesteronie mogą piersi boleć, tak mi się wydaje, że kiedyś dziewczyny gdzieś pisały 🤔

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2021, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka22 wrote:
    Ja miałam, od 14dc do momentu miesiączki, cykle wtedy trwały średnio 60 dni. Winowajcą była niedoczynność tarczycy. Jak zaczęłam leczyć to ten ciężki pms minął.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2021, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj bolał mnie jajnik, temperatura poszła do góry, choć nie wiem na ile. Być może dopiero to na owulacje. To się chyba przeciągnie ten cykl. 🙄

‹‹ 16 17 18 19 20 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pomagając szczęściu, czyli jak szybko zajść  w ciążę

Czy jest coś, co możesz zrobić, by zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę? Co może pomóc? Optymalny czas współżycia, „akrobacje łóżkowe” czy zdrowa dieta? Przeczytaj na co warto zwrócić uwagę starając się o dziecko, jakie są sposoby na zwiększenie szans na zajście w ciążę, a co najlepiej odłożyć na bok i skupić myśli na czymś innym.

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ