Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
Blondyna.B wrote:Dziewczyny ale dziś się cieszę ☺️
Byłam rano na krwi sprawdzić witaminy (po miesiącu suplementacji metyli i ogólnie B-kompleks bo wcześniej nie brałam) i homocysteina która mnie bardzo martwiła spadła z 13.54 na 6.69.
Zaczęłam się zastanawiać czy poprzedni wynik był w ogóle prawidłowy skoro teraz tak mocno się różni a poziom B12 nie podniósł się bardzo 137 na 225
Z takim wynikiem już spokojnie możemy się starać bo tak w głowie mi siedziało Że przez tą homocysteinę może się powtórzyć wada 😔
Kochana nie chodzi o sam poziom wit b a o wsparcie jej metylacji. Jest to możliwe 😉Blondyna.B lubi tę wiadomość
[/url]
ja 33, on 33 - starania od maja 2020, główne od października 2020
NAPROTECHNOLOGIA-start paź 2021
|| 15.01. 2022 (9dpo) 20cs !!!
17.01. bHCG 96,84, prog 62,50 (11dpo)
19.01. bHCG 285,35 prog 63,50 (13 dpo)
21.01. bHCG 672,42 (15 dpo)
26.01. 4t+6 pęcherzyk ciążowy 5mm z pęcherzykiem zółtkowym
16.02. 8t+2 z usg, dziecko z serduszkiem, 1,84 cm
16.03. 12t+2 - 5,84 cm dziecka prenatalne ok, niskie ryzyko wad genetycznych
13.04. 16t+2 - 10,1 cm, to chłopiec !
13.05. 20t+4 - 352 g, połówkowe ok
08.06. 24t+2 - Cezary ma 709 g !
07.07. 28t+2 - III prenatalne ok, 1209 g
10.08. 33t+2 - Czarek waży 2500g -
Dip88 wrote:Z tego co kojarzę to po progesteronie mogą piersi boleć, tak mi się wydaje, że kiedyś dziewczyny gdzieś pisały 🤔
A może być tak ze jol piersi występuje cykl później? Bo ja biorę dupka kilka dni po owu a ból piersi jest wcześniej.
Ladinola:
Niedoczynność tarczycy można tylko rozpoznać po usg tarczycy? Bo ja tylko miałam badania hormonalne TSH, FT3, FT4 i wychodzą mi ok i nigdy nie badałam nic więcej żeby choroby tarczycy wykluczyć. Cykle mam 29-31 dniowe z reguły ale teraz faza literalna mi się wydłużyła o kilka dni 🤔 z 14 do 16-17 dni za to owulacje mam o kilka dni wcześniej -
nick nieaktualnyPatka22 wrote:A może być tak ze jol piersi występuje cykl później? Bo ja biorę dupka kilka dni po owu a ból piersi jest wcześniej.
Ladinola:
Niedoczynność tarczycy można tylko rozpoznać po usg tarczycy? Bo ja tylko miałam badania hormonalne TSH, FT3, FT4 i wychodzą mi ok i nigdy nie badałam nic więcej żeby choroby tarczycy wykluczyć. Cykle mam 29-31 dniowe z reguły ale teraz faza literalna mi się wydłużyła o kilka dni 🤔 z 14 do 16-17 dni za to owulacje mam o kilka dni wcześniejCestLaVie lubi tę wiadomość
-
Patka22 wrote:A czy miała któraś z Was ból piersi praktycznie od samej owulacji? Może to jakis lek spowodował? Bo ja praktycznie od owu mam ból piersi ale tylko podczas dotyku i np biegać tez nie mogę może to przez NAC albo duphason? Bo tylko to biorę No i oczywiście witaminy kwas foliowy
Kiedyś ból piersi miałam dopiero przed okresem a teraz wszystko mocniej czuje, kłucie w jajnikach tez mam delikatne a kiedyś zero takich objawów👩🦰 25 l.
👨🦰 29 l.
👶 2018
Starania o rodzeństwo od styczeń 2021
[*] luty 2021 - ciąża biochemiczna 💔
Naturalne wspomaganie:
Pregna Start
Witamina B6 50mg
Witamina C
Zioła ojca Sroki nr 3
Olej lniany
MACA
Magnez
Mój cykl:
>35 dni
Owulacja 24 dc
Krótka faza lutealna (11dni) -
Patka22 wrote:Za to u mnie dziś 10dpo i spadek tempki 😬 ale spałam przy otwartym oknie i rano trochę chłodniej było to może przez to ta temperatura
Dobrze ze u Ciebie dziś wzrost, może to zagnieżdżenie 💪🏼🍀👩🦰 25 l.
👨🦰 29 l.
👶 2018
Naturalne wspomaganie:
Pregna Start
Witamina B6 50mg
Witamina C
Zioła ojca Sroki nr 3
Olej lniany
MACA
Magnez
Mój cykl:
>35 dni
Owulacja 24 dc
Gosiak123 wrote:Myślisz że spadek może być spowodowany niższa temperatura w pokoju? U mnie też dziwnie niskie temperatury po owulacji a nałożyło się to z tym, że obnizylam temperaturę w sypialni bo młodszy syn ma zapalenie krtani i muszę mieć zimno w domu 🥶 bo obstawiałam już cykl bezowulacyjny
Próbuje znaleźć jakieś wytłumaczenie a tak poważnie to myśle ze to może mieć jakis wpływ, może nie aż tak duzy bo dziś dość znacznie mi spadła temp. Ja ogólnie zauważyłam ze mam takie górki w wykresie po owu -
Patka22 wrote:Próbuje znaleźć jakieś wytłumaczenie a tak poważnie to myśle ze to może mieć jakis wpływ, może nie aż tak duzy bo dziś dość znacznie mi spadła temp. Ja ogólnie zauważyłam ze mam takie górki w wykresie po owu👩🦰 25 l.
👨🦰 29 l.
👶 2018
Naturalne wspomaganie:
Pregna Start
Witamina B6 50mg
Witamina C
Zioła ojca Sroki nr 3
Olej lniany
MACA
Magnez
Mój cykl:
>35 dni
Owulacja 24 dc
Planuję po majówce wybrać się zrobić badanie proga. To będzie jakoś 9-11dpo, wiem, że trochę późno, ale moja gin stwierdziła, że mimo to zrobić i podesłać jej wynik smsem. I tak się zastanawiam, czy nie zrobić od razu bety? Są szanse, że już coś by wykazała, jeśli zagnieżdżenie było w miarę wcześnie, ale też wiem, że może być jeszcze za wcześnie. 🤔 Może lepiej siknąć i przy ewentualnym bladziochu zrobić dopiero betę? Co radzicie? 🍀33l. ♀ ➥PCOS
-
Morgana wrote:Planuję po majówce wybrać się zrobić badanie proga. To będzie jakoś 9-11dpo, wiem, że trochę późno, ale moja gin stwierdziła, że mimo to zrobić i podesłać jej wynik smsem. I tak się zastanawiam, czy nie zrobić od razu bety? Są szanse, że już coś by wykazała, jeśli zagnieżdżenie było w miarę wcześnie, ale też wiem, że może być jeszcze za wcześnie. 🤔 Może lepiej siknąć i przy ewentualnym bladziochu zrobić dopiero betę? Co radzicie? 🍀
Ja bym robiła, a co tam😁 jeśli nie szkoda Ci kasy to pewnie że tak. Dziewczynom często już wychodzą sikańce delikatne 9-11dpo więc bhcg tym bardziej powinna już być jakaś😁
Ja ide na bhcg w poniedziałek jeśli @ nie przyjdzie bo nie mam możliwości dzisiaj i jutro zatestować. Dzisiaj tak mnie zalało śluzem takim białym gęstym aż na początku myślałam, że to @ przyszła. Już sama nie wiem co mam myśleć. Może i za wcześnie te testy robiłam albo znowu jakaś infekcja chociaż nic niepokojącego nie zauważyłam 🤔24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
13.10.22 ➡️ II kreski
27.06.22 ➡️ Moja tęczowa Maja jest już z nami💓 3760g/57cm
01.03.23 ➡️ zaczynamy starania o rodzeństwo👨👩👧👧❤
08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
11.12.23 ➡️ prenatalne: zdrowy bobas👶
17.06.24➡️ Mikołaj 3680g/59cm♥️ -
KaJa wrote:Ja ide na bhcg w poniedziałek jeśli @ nie przyjdzie bo nie mam możliwości dzisiaj i jutro zatestować. Dzisiaj tak mnie zalało śluzem takim białym gęstym aż na początku myślałam, że to @ przyszła. Już sama nie wiem co mam myśleć. Może i za wcześnie te testy robiłam albo znowu jakaś infekcja chociaż nic niepokojącego nie zauważyłam 🤔
Apka mi przesunęła owu z 18dc na 12dc (dziś), muszę jeszcze test owu zrobic, bo nigdy tak szybko owu nie miałam ale faktycznie objawy wskazują ze będzie wczesniej -
hej kochane.
Test owulacyjny miałam pozytywny 23 kwietnia i wtedy też bolał mnie prawy jajnik. Zastanawiam się kiedy była i czy wogóle była owulacja. Od 23 kwietnia dziś mija 7 dni i zrobiłam progesteron. Wynik wyszedł 5
Wklejam wynik i normy powiedzcie co o tym myślicie?
Normy
faza folikularna: 0,1-0,3 ng/ml,
faza lutealna: 1,2-15,9 ng/ml,
I trymestr ciąży 2,8-147 ng/ml -
Iskra444 wrote:Nie będę Cię nakręcać ale mi ⏸ wyszły dopiero 15dpo, a 14dpo biel nad bielą 😝
Apka mi przesunęła owu z 18dc na 12dc (dziś), muszę jeszcze test owu zrobic, bo nigdy tak szybko owu nie miałam ale faktycznie objawy wskazują ze będzie wczesniej
No ja robiłam testy wieczorem bo zawsze je kupowałam wieczorem z myślą że zrobie rano ale że czasami zachowuje sie jak dziecko to nie mogłam nigdy do rana wytrzymać🤣 mogły niby nie wyjść zwłaszcza że sporo pije ostatnio. Staram sie nie nakręcać ale jest bardzo ciężko a teraz nawet mama mi mówi, że jakoś ładnie wyglądam i rzeczywiście czuje sie jakaś taka szczęśliwa i jakoś inaczej. No nic, dowiem sie dopiero w poniedziałek co i jak😜
Dużo Ci przesuneła tą owu ale może i dobrze, szybciej owy to i szybciej będzie wiadomo czy cykl trafiony a tego Ci życzę😊✊ zresztą jak każdej z Nas😊
Patrzyłam na kalendarz to jest nas w tym wątku bardzooo dużo😱Dip88, Magda_Lena lubią tę wiadomość
24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
13.10.22 ➡️ II kreski
27.06.22 ➡️ Moja tęczowa Maja jest już z nami💓 3760g/57cm
01.03.23 ➡️ zaczynamy starania o rodzeństwo👨👩👧👧❤
08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
11.12.23 ➡️ prenatalne: zdrowy bobas👶
17.06.24➡️ Mikołaj 3680g/59cm♥️ -
KaJa wrote:Ja bym robiła, a co tam😁 jeśli nie szkoda Ci kasy to pewnie że tak. Dziewczynom często już wychodzą sikańce delikatne 9-11dpo więc bhcg tym bardziej powinna już być jakaś😁
Ja ide na bhcg w poniedziałek jeśli @ nie przyjdzie bo nie mam możliwości dzisiaj i jutro zatestować. Dzisiaj tak mnie zalało śluzem takim białym gęstym aż na początku myślałam, że to @ przyszła. Już sama nie wiem co mam myśleć. Może i za wcześnie te testy robiłam albo znowu jakaś infekcja chociaż nic niepokojącego nie zauważyłam 🤔
Właśnie nie chce marnować kasy jak cała szuflada testów 😂 Chyba jeszcze zaczekam.
Mam nadzieję, że u Ciebie @ nie przyjdzie 🤞✊KaJa lubi tę wiadomość
33l. ♀ ➥PCOS -
Ja2525 wrote:hej kochane.
Test owulacyjny miałam pozytywny 23 kwietnia i wtedy też bolał mnie prawy jajnik. Zastanawiam się kiedy była i czy wogóle była owulacja. Od 23 kwietnia dziś mija 7 dni i zrobiłam progesteron. Wynik wyszedł 5
Wklejam wynik i normy powiedzcie co o tym myślicie?
Normy
faza folikularna: 0,1-0,3 ng/ml,
faza lutealna: 1,2-15,9 ng/ml,
I trymestr ciąży 2,8-147 ng/ml
Hmm niby uznaje się, że wynik powyżej 10 potwierdza owulację, więc jest możliwość, że jej nie było. Albo była, tylko są jakieś problemy z niedomogą ciałka żółtego, dlatego taki niski wynik.33l. ♀ ➥PCOS -
KaJa wrote:No ja robiłam testy wieczorem bo zawsze je kupowałam wieczorem z myślą że zrobie rano ale że czasami zachowuje sie jak dziecko to nie mogłam nigdy do rana wytrzymać🤣 mogły niby nie wyjść zwłaszcza że sporo pije ostatnio. Staram sie nie nakręcać ale jest bardzo ciężko a teraz nawet mama mi mówi, że jakoś ładnie wyglądam i rzeczywiście czuje sie jakaś taka szczęśliwa i jakoś inaczej. No nic, dowiem sie dopiero w poniedziałek co i jak😜
Dużo Ci przesuneła tą owu ale może i dobrze, szybciej owy to i szybciej będzie wiadomo czy cykl trafiony a tego Ci życzę😊✊ zresztą jak każdej z Nas😊
Patrzyłam na kalendarz to jest nas w tym wątku bardzooo dużo😱
Haha, No to może może..... trzymam mocno kciuki!!! Jak się coś będzie działo to dawaj znac
KaJa lubi tę wiadomość
-
Iskra444 wrote:Nie będę Cię nakręcać ale mi ⏸ wyszły dopiero 15dpo, a 14dpo biel nad bielą 😝
Apka mi przesunęła owu z 18dc na 12dc (dziś), muszę jeszcze test owu zrobic, bo nigdy tak szybko owu nie miałam ale faktycznie objawy wskazują ze będzie wczesniejWiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2021, 17:14
-
Dip88 wrote:To nie tylko mi 🙈 Dziś mam 10 dc, a tu już śluz rozciągliwy i owulak prawie pozytywny, wieczorem muszę powtórzyć jeszcze, poza tym od wczoraj czuje już jajniki 🤷🏻♀️ Najgorsze jest to, że wczoraj jednak odpuściliśmy sobie wieczorne starania, bo byliśmy padnięci 🤦🏼♀️ A dziś schizuje żeby czasem nie było za późno i wieczorem szybko działamy 🤭 Pocieszam się tylko tymi jeszcze nie pozytywnymi owulakami, ale same wiecie jak to czasami z nimi jest 😬
-
Iskra444 wrote:Ty tez na oleju z wiesiołka? 😂😂😂
-
Dip88 wrote:Też 🤦🏼♀️ ... i aż mokro w gaciach 🙈🤣🤣 Musiałam wkładkę założyć, bo nie idzie inaczej 😂😂
Kurde nawet na cło miałam owu 16dc, to musi być ten olej 😂😂😂😂 -
Patka22 wrote:A może być tak ze jol piersi występuje cykl później? Bo ja biorę dupka kilka dni po owu a ból piersi jest wcześniej.
Ladinola:
Niedoczynność tarczycy można tylko rozpoznać po usg tarczycy? Bo ja tylko miałam badania hormonalne TSH, FT3, FT4 i wychodzą mi ok i nigdy nie badałam nic więcej żeby choroby tarczycy wykluczyć. Cykle mam 29-31 dniowe z reguły ale teraz faza literalna mi się wydłużyła o kilka dni 🤔 z 14 do 16-17 dni za to owulacje mam o kilka dni wcześniej
Mi się tak zrobiło po pierwszym cyklu starań (bez dupka) to już minął rok i od dnia owu piersi bolą mocno.