Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻
Odpowiedz

Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2021, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie wrote:
    A ja polece dla brzuchatek i mamusiek mama lama :D dziewczyny fajowo opowiadaja o macierzynskie, ciazy, porodach itp itd

Hahahaha, właśnie obrabiam zdjęcia dla klientów, a w tle mama lama xD

Rosalie lubi tę wiadomość

• Rosalie Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2021, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    Hahahaha, właśnie obrabiam zdjęcia dla klientów, a w tle mama lama xD
    No widzisz! Moze jeszcze jakies inne polecajki? Ktos cos? :D

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2021, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis, podpisuje się w 100% pod słowami dziewczyn. Ciągłym myśleniem i analizowaniem nic nie zdziałasz. Starania uczą cierpliwości i może tu też trochę o to chodzi. My faktycznie staraliśmy się trzy cykle, jednak przed oficjalnymi staraniami dwa lata współżyliśmy "zabezpieczając" się jedynie stosunkiem przerywanym. Miałam myśli że może coś z nami nie tak bo przecież to nie jest żadna forma antykoncepcji.
    I te wszystkie słowa nie są żadnym atakiem. Wprost przeciwnie, to troska o Ciebie, bo zarówno przy staraniach jak i w czasie późniejszej ciąży stan Twojej psychiki jest bardzo ważny!

Ulka86 lubi tę wiadomość

• nulka_23 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2021, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniaa! Twoje zdjęcie rozbiło bank! Dzidziuś jest niesamowity! I jaki wyraźny 😍😍😍

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2021, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.youtube.com/watch?v=fvrogxMHmlg

Kompletnie nie o macierzyństwie, ale jak już lecą polecajki, to bardzo przyjemny cover :D
    A z macierzyństwem, to podobno książka "Rodzić można łatwiej" jest super, ale jeszcze do niej nie dotarłam. Póki co poszukuję czegoś co by się trochę zagłębiało w tajniki biologii ciąży, jestem strasznie ciekawa tego, co dzieje się z dzieckiem, a mam wrażenie, że wszystkie informacje w książkach, które mam i w internetach są troszkę łopatologiczne :D

• Rosalie Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2021, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nulka_23 wrote:
    Alis, podpisuje się w 100% pod słowami dziewczyn. Ciągłym myśleniem i analizowaniem nic nie zdziałasz. Starania uczą cierpliwości i może tu też trochę o to chodzi. My faktycznie staraliśmy się trzy cykle, jednak przed oficjalnymi staraniami dwa lata współżyliśmy "zabezpieczając" się jedynie stosunkiem przerywanym. Miałam myśli że może coś z nami nie tak bo przecież to nie jest żadna forma antykoncepcji.
    I te wszystkie słowa nie są żadnym atakiem. Wprost przeciwnie, to troska o Ciebie, bo zarówno przy staraniach jak i w czasie późniejszej ciąży stan Twojej psychiki jest bardzo ważny!
    No to my tak samo, tyle ze na przerywanym 4 albo nawet juz 5 lat bylo...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2021, 20:56

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2021, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    https://www.youtube.com/watch?v=fvrogxMHmlg

Kompletnie nie o macierzyństwie, ale jak już lecą polecajki, to bardzo przyjemny cover :D
    A z macierzyństwem, to podobno książka "Rodzić można łatwiej" jest super, ale jeszcze do niej nie dotarłam. Póki co poszukuję czegoś co by się trochę zagłębiało w tajniki biologii ciąży, jestem strasznie ciekawa tego, co dzieje się z dzieckiem, a mam wrażenie, że wszystkie informacje w książkach, które mam i w internetach są troszkę łopatologiczne :D
    Ja czytam Pierwsze chwile z noworodkiem - to druga część rodzić można łatwiej. Jest bardzo fajna więc pierwsza pewnie też :) mam jeszcze Urodzić razem i naturalnie ale jest pisana bardzo poważnym językiem więc może Tobie się spodoba 😂 podobno jest dla położnych też przeznaczona

Kasiekkk lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2021, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nulka_23 wrote:
    Ja czytam Pierwsze chwile z noworodkiem - to druga część rodzić można łatwiej. Jest bardzo fajna więc pierwsza pewnie też :) mam jeszcze Urodzić razem i naturalnie ale jest pisana bardzo poważnym językiem więc może Tobie się spodoba 😂 podobno jest dla położnych też przeznaczona

Zerknę w takim razie na pewno, zwłaszcza jak już po sezonie ślubnym będę tylko siedzieć na pupsku i czekać na dziecko :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2021, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie wrote:
    No to my tak samo, tyle ze na przerywanym 4 albo nawet juz 5 lat bylo...

U nas tak samo i zaczynając oficjalne starania byłam pewna, że mam problemy z płodnością, bo jeszcze nie wpadliśmy przez te wszystkie lata :D

Rosalie lubi tę wiadomość

• nulka_23 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2021, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo skoro ludzie się faktycznie zabezpieczają i zaliczają wpadki to co takie my udające zabezpieczenie miały sobie pomyśleć...

Alis, jeszcze jedna rzecz. Pamiętaj że nie starasz się sama. Widziałam że się smuciłaś bo mąż chce odłożyć badanie nasienia o tydzień. Faceci są bardzo wrażliwi nawet jeśli tego nie okazują. Zmuszając go do pójścia na badania 'już natychmiast' możesz skrzywdzić jego męskość. Mówisz mu w ten sposób że ma się sprawdzić bo się do zrobienia dziecka nie nadaje.

Kasiekkk, Ulka86, Rosalie lubią tę wiadomość

• Ulka86 Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2021, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nulka_23 wrote:

Nulka pięknie to ujęłaś!
    Nie ma nic gorszego od naciskania.
    Mój mąż sam zaczął ciągnąć temat starań i badań w NL. Kiedy ja już zapomniałam że kiedykolwiek się staraliśmy.
    Potem sam mi powiedział że źle się czuł z tym że " musi do kubeczka" i musiał do tego dojrzeć bo bał się że to w nim jest problem, że może okazać się że to on nie może mieć dzieci.
    W życiu bym na niego nie naciskała, bo widziałam że się martwi ,czuje się upokorzony i w jego oczach był strach i rozpacz kóre widziałam u niego tylko raz w życiu. ( kiedy 3 lata temu nagle zmarł jego tata).
    Skoro teraz Alis ma taki dół to co może być potem?
    Ja chyba nie zrozumiałam...
    Alis piszesz że nie będziesz sobie wmawiać starań kilkuletnich, mówisz że mąż jest rzadko ,że nie spontaniczność nie dla Ciebie.
    Sex z myślą " teraz zajdę " ani nie pomaga ani nie cieszy 🤷‍♀️
    Wiesz że zdrowa para współżyjąca regularnie bez zabezpieczenia ma tylko 30% szans w cyklu by doszło do zapłodnienia?

Jesteś taka młoda a co jeśli (nie życzę Ci tego!!!) przez kolejne 5 lat się nie uda? Nie zaklniesz rzeczywistości ale możesz jej pomóc .
    Spontanicznością w łóżku, napij się winka i luzuj majty,znajdź hobby, czy cokolwiek dla siebie 😉
    Kilka miesięcy starań to żadna tragedia.
    Nasi przyjaciele o synka starali się 3 lata i płacz był co miesiąc bo on pracował na wyjeździe.
    Wyjechali na wakacje , sex bez ograniczeń, winko, opalanie i high life, wtedy się udało.
    Zaplanuj coś. A może pomoże!🤞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2021, 21:23

Rosalie, Dip88 lubią tę wiadomość

• nulka_23 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2021, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulka, co do alkoholu. Ja ogólnie nie pije, dosłownie od wielkiego dzwonu. W cyklu, w którym się udało była taka sytuacja że w piątek miałam owu, a w niedziele urodziny szwagra. Wypiłam pół butelki wina, pierwszy raz od niepamiętnych czasów,więc może faktycznie alkohol pomaga 😂😂

Ulka86 lubi tę wiadomość

• Rosalie Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2021, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nulka_23 wrote:
    Ulka, co do alkoholu. Ja ogólnie nie pije, dosłownie od wielkiego dzwonu. W cyklu, w którym się udało była taka sytuacja że w piątek miałam owu, a w niedziele urodziny szwagra. Wypiłam pół butelki wina, pierwszy raz od niepamiętnych czasów,więc może faktycznie alkohol pomaga 😂😂
    Ja tez we wczesniejszych cyklach staraniowych nie pilam, a w tym stwierdzilam, ze skoro nic z tego, to co mi tam i tu winko, tam piwko, tam szampan 🤣 jednak sie wtedy mocno glowa relaksuje, moze cos w tym byc! 😅

Ulka86, nulka_23 lubią tę wiadomość

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Kasienka22 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2021, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie chciałam się zafiksować i zachowywałam się w tym cyklu "normalnie", miałam imprezę urodzinową na której piłam, jakieś piwko wleciało na mieście z koleżanką i cyk, ciąża 🙈
    Dzisiaj mam kryzys, strasznie się źle czuje już od jakiegoś czasu i nie jestem w stanie zająć się czymkolwiek oprócz leżenia, tragedia. Coś mi nie idzie to bycie w ciąży, jestem jak pasożyt, nie mam siły na nic, tylko leżenie i spanie.

🙋🏽‍♀️ 25l.
    🙋🏽 27l.
    + 🐈🐈‍⬛

f2w3ikgn2nxq0ylr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2021, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka22 wrote:
    Ja nie chciałam się zafiksować i zachowywałam się w tym cyklu "normalnie", miałam imprezę urodzinową na której piłam, jakieś piwko wleciało na mieście z koleżanką i cyk, ciąża 🙈
    Dzisiaj mam kryzys, strasznie się źle czuje już od jakiegoś czasu i nie jestem w stanie zająć się czymkolwiek oprócz leżenia, tragedia. Coś mi nie idzie to bycie w ciąży, jestem jak pasożyt, nie mam siły na nic, tylko leżenie i spanie.
    Nie martw się, mam od tygodnia to samo. Pocieszam się tylko, że fajnie, że mi się to zaczęło dopiero w 8 tygodniu, a nie jak niektóre kobietki mają od 5-6...

• nulka_23 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2021, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka najwidoczniej tego potrzebujesz! Jeśli Cię to jakoś pocieszy to dwa tygodnie temu miałam podobnie. Prace kończyłam punkt 16 i wskakiwałam pod koc. Od jakiegoś czasu mi przeszło, jestem wstanie ogarnąć w domu, popracować w ogródku... Widocznie Twój organizm potrzebuje odpoczynku

• Rosalie Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2021, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jest co raz gorzej jak tylko robi sie goraco... bardzo zle znosze lato. Ratuje sie klima, ale wyszloby sie z domu czy cos i nie ma jak, bo sie boje, ze zemdleje, mega kreci mi sie w glowie i tak mi niedobrze... no nic, siedze w domu 🙈

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • AnnWer Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2021, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No cóż... Ja alkoholu nie unikam, ale nie nadużywam. W miesiącu to raz, góra dwa, ale po tym co piszecie zacznę się alkoholizowac bardziej 😂 jak popadne i będę mieć problem, to wiadomo czyja wina 😎 na wszelki porobie screeny i powiem mężowi, że dziewczyny kazały 😂

relgh371eque54k9.png
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2021, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnWer wrote:
    No cóż... Ja alkoholu nie unikam, ale nie nadużywam. W miesiącu to raz, góra dwa, ale po tym co piszecie zacznę się alkoholizowac bardziej 😂 jak popadne i będę mieć problem, to wiadomo czyja wina 😎 na wszelki porobie screeny i powiem mężowi, że dziewczyny kazały 😂
    My zalecamy w czasie owulacji 😂 najlepiej z partnerem żeby w razie uzależnienia nie być samotnym 😂😂

Kasiekkk, Marcelq lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2021, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka, ale przecież wiesz że możesz odpoczywać jeśli tylko potrzebujesz. To normalne, każdy może mieć taki dzień. Ja wczoraj też miałam kompletny kryzys. Dokładnie te same myśli miałam. Dzisiaj już mi lepiej na psychice. Dalej nic nie robię w domu tylko praktycznie odpoczywam. 🙂 Także odpoczywaj ile Ci trzeba, ciesz się tym i się w ogóle nie przejmuj 😘 niektóre osoby będą śmigać w ciąży a inne będą wypoczywać, każda z nas jest inna 🙂 Nie ma sensu się też zarobić tylko żeby coś było zrobione, trudno jest jak jest.

Ja w tym cyklu miałam popijawkę że znajomymi w owulke akurat🤣 a ja akurat jestem z tych, którzy praktycznie wcale nie piją.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2021, 21:55

Kasienka22 lubi tę wiadomość

‹‹ 194 195 196 197 198 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ