Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻
Odpowiedz

Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2021, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zdecydowanie nastawiam się na SN. Jakoś w mojej głowie CC nie jest w ogóle lepszą opcją niż SN, raczej gorszą. 🙂 No ale nie wiadomo jak to wyjdzie.

• Alis96 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2021, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie wrote:
    Ja niczego takiego nie kojarze, tydzien przed okresem pojawilo sie klucie i bylo codziennie. Cos ala bol okresowy, ale slabszy, codziennie orzez jakies 10-12 dni.

A moze to po prostu bol owulacyjny? Moze sie przesunela owulka. Czy robilas testy owu?
    Owulacje mialam w piatek 11.06.
    W czwartek pęcherzyk a w sobote byłam i lekarz sprawdzał i pękł.

Czyli zero mam objawów więc ciąży znów nie będzie.. 😥

• nulka_23 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2021, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis96 wrote:
    Owulacje mialam w piatek 11.06.
    W czwartek pęcherzyk a w sobote byłam i lekarz sprawdzał i pękł.

Czyli zero mam objawów więc ciąży znów nie będzie.. 😥
    Nie potrzebnie się ich doszukujesz i nakręcasz. Ja nie miałam żadnych objawów. Brzuch bolał mnie identycznie jak na okres. Jeszcze długo po pozytywnym teście i becie sprawdzałam czy nie przyszedł okres bo to był taki sam ból. Reszta objawów przyszła już po czasie spodziewanej miesiączki

• Alis96 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2021, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nulka_23 wrote:
    Nie potrzebnie się ich doszukujesz i nakręcasz. Ja nie miałam żadnych objawów. Brzuch bolał mnie identycznie jak na okres. Jeszcze długo po pozytywnym teście i becie sprawdzałam czy nie przyszedł okres bo to był taki sam ból. Reszta objawów przyszła już po czasie spodziewanej miesiączki

Oby tak było.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2021, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się nie spodziewałam, że w ciąży jestem jak robiłam test. Serio.

Alis96 lubi tę wiadomość

• Rosalie Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2021, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak samo 🙈 wrecz bylam pewna, ze znowu bedzie negatywny 😅 mysle, ze ten spokoj ulatwia chyba zaplodnienie, bo wiekszosc z nas zaszla, nie spodziewajac sie w danym miesiacu.
    Alis, w pierwszym cyklu tez sie nakrecalam mocno, bylam pewna, ze sie uda i nic... zabolalo mnie to strasznie, musisz sie zdystansowac, wiem, ze latwo sie mowi, ale trzeba miec inne zajecie dla glowy, bo inaczej oszaleje sie. Moze mozecie sobie pozwolic na jakis wyjazd? Albo regularne wycieczki rowerowe i zwiedzanie okolicy? Poszukaj jakis ciekawych opcji, coś na co przekierujesz energie. Trzymamy jednak kciuki za cen cykl, poki nie ma okresu, nie trac nadziei! No i nulka dobrze pisze, nie trzeba miec zadnych objawow, moga sie pojawic po dacie spodziewanej miesiaczki, a moga sie nie pojawic w ogole i to tez jest ok - mam taka kolezanke, nie miala w ogole objawow, a ma cudna core 😃

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Alis96 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2021, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie wrote:
    Ja tak samo 🙈 wrecz bylam pewna, ze znowu bedzie negatywny 😅 mysle, ze ten spokoj ulatwia chyba zaplodnienie, bo wiekszosc z nas zaszla, nie spodziewajac sie w danym miesiacu.
    Alis, w pierwszym cyklu tez sie nakrecalam mocno, bylam pewna, ze sie uda i nic... zabolalo mnie to strasznie, musisz sie zdystansowac, wiem, ze latwo sie mowi, ale trzeba miec inne zajecie dla glowy, bo inaczej oszaleje sie. Moze mozecie sobie pozwolic na jakis wyjazd? Albo regularne wycieczki rowerowe i zwiedzanie okolicy? Poszukaj jakis ciekawych opcji, coś na co przekierujesz energie. Trzymamy jednak kciuki za cen cykl, poki nie ma okresu, nie trac nadziei! No i nulka dobrze pisze, nie trzeba miec zadnych objawow, moga sie pojawic po dacie spodziewanej miesiaczki, a moga sie nie pojawic w ogole i to tez jest ok - mam taka kolezanke, nie miala w ogole objawow, a ma cudna core 😃

To juz 3cs😥 psycha mi siada . Wszystko ok i dupa. A tak jal podczytywalam to wszystkie dziewczyny miały objawy zagniezdzenia a mnie nic nie kluje i nie boli .
    Juz byliśmy na wycieczce w czerwcu, mąż nie może wiecej wolnego pracuje w delegacji. Ciagle ddlatego tylko o tym myślę , bo jestem sama. W pracy w pokoju tez sama jestem. Zero oderwania od myślenia o tym . Trudne to jest. Dzieki za słowa wsparcia wszystkim ♥️

• nulka_23 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2021, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis96 wrote:
    To juz 3cs😥 psycha mi siada . Wszystko ok i dupa. A tak jal podczytywalam to wszystkie dziewczyny miały objawy zagniezdzenia a mnie nic nie kluje i nie boli .
    Juz byliśmy na wycieczce w czerwcu, mąż nie może wiecej wolnego pracuje w delegacji. Ciagle ddlatego tylko o tym myślę , bo jestem sama. W pracy w pokoju tez sama jestem. Zero oderwania od myślenia o tym . Trudne to jest. Dzieki za słowa wsparcia wszystkim ♥️
    Nie skreślaj jeszcze tego cyklu póki nie masz @. Ja by nie myśleć w kółko o tym samym zajęłam się kwiatkami. Wiem jak to chpro brzmi ale wręcz patrze jal rosną. Czytam o nich, ogladam listeczki. Wiem że to szalenstwo ale myślenie ciągle o ciąży przygnębiało mnie. Dołowałam się i nakręcała zupełnie niepotrzebnie

Alis96 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2021, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis96 wrote:
    Alis naprawdę to dopiero 3 cykl. Naprawdę chyba musisz wyluzować. Nawet zupełnie zdrowe pary starają się dłużej niż tylko 3 cykle, 3 cykle to jest naprawdę bardzo krótki staż.

Rosalie, Ulka86, Dip88 lubią tę wiadomość

• Rosalie Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2021, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie, 3cs to jest bardzo krotko, pelno na forum dziewczyn, ktore sie staraja po 2-3lata... wiem, ze to nie brzmi optymistycznie, ale takie mamy realia niestety. Ja to sobie wrecz wmowilam, ze na bank mamy problem. Na ten cykl to w ogole machnelam reka, bo slabo bylo z seksem w dni plodne i bylam pewna, ze nic z tego i robilismy to tylko dla przyjemnosci, kiedy chcielismy i pyk 😅 ja wiem, ze to glupie, ale to powiedzonko 'jak odpuscisz to zajdziesz' jest chyba serio prawdziwe. Jedyne co, to wprowadzilam zel specjalny, bo wczesniej wspomagalismy sie slina i sie doczytalam, ze to do bani... 🤣 no i jeszcze kubeczek menstruacyjny u mnie byl. Nie wiem co dokladnie pomoglo, ale wazne, ze sie udalo i oby dalej sie dobrze ukladalo. Trzeba znalezc rownowage, bo potem tez umysl szaleje, a to bo za malo objawow, a to za duzo, a to oczekiwania na serduszko i juz wiem, ze cala przyszlosc taka bedzie, zamartwiania sie. Ciagle sobie powtarzam: Tylko spokoj nas uratuje ❤

Ulka86 lubi tę wiadomość

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Kiniaa01 Przyjaciółka

Wysłany: 17 czerwca 2021, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabrałam męża na USG dopiero dziś zobaczyłam pierwszy raz naszego dzidziusia 😍
    Był przeszczęśliwy kątem oka widziałam jak wycierał łzy (twardziel) 😍😂
    IMG-20210617-133958.jpg

Belie, Eve, Rosalie, Alis96, Kasiekkk, Marcelq, Ulka86, nulka_23, Dip88 lubią tę wiadomość

• Kiniaa01 Przyjaciółka

Wysłany: 17 czerwca 2021, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniaa01 wrote:
    Zabrałam męża na USG dopiero dziś zobaczył pierwszy raz naszego dzidziusia 😍
    Był przeszczęśliwy kątem oka widziałam jak wycierał łzy (twardziel) 😍😂
    IMG-20210617-133958.jpg

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2021, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinia jakie cudne wyraźne zdjęcie 🤯🥰

Który to tydzień?

• Alis96 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2021, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie wrote:
    Dokladnie, 3cs to jest bardzo krotko, pelno na forum dziewczyn, ktore sie staraja po 2-3lata... wiem, ze to nie brzmi optymistycznie, ale takie mamy realia niestety. Ja to sobie wrecz wmowilam, ze na bank mamy problem. Na ten cykl to w ogole machnelam reka, bo slabo bylo z seksem w dni plodne i bylam pewna, ze nic z tego i robilismy to tylko dla przyjemnosci, kiedy chcielismy i pyk 😅 ja wiem, ze to glupie, ale to powiedzonko 'jak odpuscisz to zajdziesz' jest chyba serio prawdziwe. Jedyne co, to wprowadzilam zel specjalny, bo wczesniej wspomagalismy sie slina i sie doczytalam, ze to do bani... 🤣 no i jeszcze kubeczek menstruacyjny u mnie byl. Nie wiem co dokladnie pomoglo, ale wazne, ze sie udalo i oby dalej sie dobrze ukladalo. Trzeba znalezc rownowage, bo potem tez umysl szaleje, a to bo za malo objawow, a to za duzo, a to oczekiwania na serduszko i juz wiem, ze cala przyszlosc taka bedzie, zamartwiania sie. Ciagle sobie powtarzam: Tylko spokoj nas uratuje ❤

Pamietam jak razem testowalysmy i chyba to był wasz 3cs. I tez pamietam ze byłaś załamana brakiem kreski nawet wtedy jak i ja . Ale ok . Dla mnie to juz jest źle. 2-3 lata z dobrymi wynikami to dla mnie nie są realia. I nie bede w ten sposób sie nastawiac.

Wiem, że po pozytywnym teście i ciąży sie wam zmienia podejście do sprawy.

Na spontanie raczej ciężko ja nie mam męża przy sobie , więc naprawde musi specjalnie przyjechać i spontanicznie tez sobie nie wyobrażam, że używamy żelu i kubeczka dla mnie to nie jest spontaniczne.

W każdym raze mam nadzieję, że nam tez sie uda w max 6cs bez problemów, zdrówka dla Was 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2021, 18:42

• Martyna33 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2021, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis, dziewczyny maja racje, 3cs to jest nic. W każdym cyklu twoje szanse to ok 20%, jeśli trafisz w owulacje.
    I nie masz racji ze podejście się zmienia jak już się jest w ciąży- ja jak podjęliśmy z mężem decyzje o staraniach byłam świadoma ze rok to jest minimum. I udało się po 8 miesiącach, teraz po 5 od straty. To normalne, najlepiej to sobie przerobić w głowie, żeby każdy cykl nie kończył się płaczem.

Może Twoje dziecko nie chce pojawiać się w rodzinie gdzie tata jest daleko od mamy i dojeżdża tylko na współżycie. Może dzieciak czeka na lepszy moment. Może chce urodzić się latem, a nie zimą. Może za rok, a nie teraz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2021, 18:48

Belie, Ulka86, Dip88 lubią tę wiadomość

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • Alis96 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2021, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:
    Alis, dziewczyny maja racje, 3cs to jest nic. W każdym cyklu twoje szanse to ok 20%, jeśli trafisz w owulacje.
    I nie masz racji ze podejście się zmienia jak już się jest w ciąży- ja jak podjęliśmy z mężem decyzje o staraniach byłam świadoma ze rok to jest minimum. I udało się po 8 miesiącach, teraz po 5 od straty. To normalne, najlepiej to sobie przerobić w głowie, żeby każdy cykl nie kończył się płaczem.

Może Twoje dziecko nie chce pojawiać się w rodzinie gdzie tata jest daleko od mamy i dojeżdża tylko na współżycie. Może dzieciak czeka na lepszy moment. Może chce urodzić się latem, a nie zimą. Może za rok, a nie teraz :)

Mąż przyjeżdża jak tylko może- nie tylko na współżycie..
    Niestety ma taką pracę i jej nie zmieni.

• Martyna33 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2021, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis96 wrote:
    Mąż przyjeżdża jak tylko może- nie tylko na współżycie..
    Niestety ma taką pracę i jej nie zmieni.

Tak bywa w życiu, ale może dziecku to się nie podoba. Ze się urodzi i będzie bez ojca większość czasu 🤷🏼‍♀️ ja tak tylko gdybam, ja akurat wierze ze dziecko się pojawia kiedy ONO tego chce, choćbyśmy nie wiadomo co robili :)
    Starania uczą cierpliwości

Belie, Ulka86, Dip88 lubią tę wiadomość

• Alis96 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2021, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:
    Tak bywa w życiu, ale może dziecku to się nie podoba. Ze się urodzi i będzie bez ojca większość czasu 🤷🏼‍♀️ ja tak tylko gdybam, ja akurat wierze ze dziecko się pojawia kiedy ONO tego chce, choćbyśmy nie wiadomo co robili :)
    Starania uczą cierpliwości

Na pewno nie będę sobie tak wmawiać.

Nie którzy mają taką sytuację , że tak pracują bo muszą i już. I uwierz nie jest lekko. Jeszcze jak takie rzeczy bym sobie wbijala do głowy to bym oszalała .

• Martyna33 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2021, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis96 wrote:
    Na pewno nie będę sobie tak wmawiać.

Nie którzy mają taką sytuację , że tak pracują bo muszą i już. I uwierz nie jest lekko. Jeszcze jak takie rzeczy bym sobie wbijala do głowy to bym oszalała .

Rozumiem, w takim razie nie wiem jak Cię wesprzeć 🤷🏼‍♀️ nie podoba Ci się zarówno to co napisały dziewczyny, jak i ja 🤷🏼‍♀️
    Dla Ciebie gadamy bzdury, wiec mam nadzieje ze znajdziesz kogoś kto trafi do Ciebie swoimi słowami

Kasiekkk, Ulka86, Belie lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2021, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna, na jaki detektor tętna płodu się zdecydowałaś?

‹‹ 192 193 194 195 196 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ