Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnynulka_23 wrote:Kasiekkk nie martw się, dla mojego przyszedł najgorszy czas w roku, bo nie znosi upałów. Do tego stopnia że mogę go znaleźć jedynie w pokoju z włączonym wiatrakiem i zasłoniętymi roletami 😂 na randkę nie mam co liczyć 😂 jutro wyjeżdżamy do mojej siostry na weekend i on już jest załamany bo nie dość że trzeba jechać i jak on wytrzyma w samochodzie a później będziemy w mieszkaniu w bloku i on na samą myśl się topi 😂
Biedny! 😂Nie no, nie martwię się, jesteśmy już razem na tyle długo, że po prostu wiem, że mojemu trzeba wprost mówić, czego się od niego oczekuje 😉 Poza tym ciężko u niego o czas wolny. Praca na etacie, praca w działalności gospodarczej, prace na działce, żeby nie zarosła no i w strategicznym międzyczasie prace związane z budową domu. Ale umówiliśmy się na niedzielę na jakieś wyjście tylko we dwoje
Jest dobrze, nie jest mi nie dobrze, czuję, że mam trochę siły i nie prześpię połowy dnia, oby tylko jakoś wytrzymać te upały. Miłego piątku, dziewczyny! 😊❤️ -
A ja jestem wprost zachwycona pogodą 😂
Kurcze, wiem że przeżywam ale mam wrażenie że jakaś bezobjawowa ta moja ciąża... Jakieś tam obkawy soboe wmawiam i doszukuje na siłę ale tak to nic a nic nie czuję. Martwi mnie to, nie wiem jak wytrzymam do 5 lipca -
Nulka, ciesz się kobieto 😘 Naprawdę to prezent od losu.
Ja wstałam o 5, do 6 było ok, a potem do 7:30 się męczyłam z Mdłościami... zjadłam banana i cukierka imbirowego, zasnęłam na godzinę. Jak się obudziłam to zwróciłam tego cukierka 🤯🤮 Teraz wpycham na sile śniadanie.
Dip, jak Twoje mdłości?
Co do randek z mężem my mieliśmy tradycje śniadań na mieście w soboty 😊 Bardzo polecam. Ale teraz póki mam mdłości to odpuszczamy, bo rano to ja zdycham25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Martyna33 wrote:Nulka, ciesz się kobieto 😘 Naprawdę to prezent od losu.
Ja wstałam o 5, do 6 było ok, a potem do 7:30 się męczyłam z Mdłościami... zjadłam banana i cukierka imbirowego, zasnęłam na godzinę. Jak się obudziłam to zwróciłam tego cukierka 🤯🤮 Teraz wpycham na sile śniadanie.
Dip, jak Twoje mdłości?
Co do randek z mężem my mieliśmy tradycje śniadań na mieście w soboty 😊 Bardzo polecam. Ale teraz póki mam mdłości to odpuszczamy, bo rano to ja zdycham -
nick nieaktualnyNulka, przecież to naprawdę dobrze! Rozumiem, że się martwisz, ale raz, że przecież te objawy, to nic przyjemnego, a dwa, że równie dobrze Twój organizm już może się powoli przyzwyczajać do ciąży i już możesz nie mieć objawów. To nie jest przecież tak, że każda kobieta ma objawy do końca pierwszego trymestry i później bach, nagle magicznie znikają. Jednej pewnie ustępują wcześniej, a innej później. 🙂
Jak się zaczynasz stresować, to przypominaj sobie, że stres szkodzi dziecku i nie że to tylko takie gadanie, macie wspólny krwioobieg, po co maluchowi Twój kortyzol 😉 -
Cześć, zainspirowałyście mnie żeby podsycić płomień w moim związku. 😎 My z mężem nie próbowaliśmy jeszcze przy filmie, obawiam się że te odgłosy i miny aktorów by nas rozśmieszyły. 😛 Muszę zaplanować jakąś randkę. Za 2 tyg przeprowadzany się do większego mieszkania jeszcze wynajmujemy. Pod koniec roku jak dostanę nową umowę zaczniemy się rozglądać za własnym. Ja też nie lubię upałów, temperatura idealna dla mnie to 24 st 😁. Byłam dziś na USG jest żywy zarodek ❤️ 0,51cm, a pęcherzyk 1,68cm. Doktor widziała bicie serduszka. Na razie dzidziuś wygląda na tym USG jak fasolka 😅
Eve, Kasiekkk, Gravity, Belie, Dip88 lubią tę wiadomość
-
Marcelq wrote:Cześć, zainspirowałyście mnie żeby podsycić płomień w moim związku. 😎 My z mężem nie próbowaliśmy jeszcze przy filmie, obawiam się że te odgłosy i miny aktorów by nas rozśmieszyły. 😛 Muszę zaplanować jakąś randkę. Za 2 tyg przeprowadzany się do większego mieszkania jeszcze wynajmujemy. Pod koniec roku jak dostanę nową umowę zaczniemy się rozglądać za własnym. Ja też nie lubię upałów, temperatura idealna dla mnie to 24 st 😁. Byłam dziś na USG jest żywy zarodek ❤️ 0,51cm, a pęcherzyk 1,68cm. Doktor widziała bicie serduszka. Na razie dzidziuś wygląda na tym USG jak fasolka 😅
Ja dziś padam,nie wiem czy bardziej fizycznie czy psychicznie ale licze minuty do 16:00Marcelq lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Marcelq, super 😍😍
My jak próbowaliśmy z filmem to zbyt długo na niego nie zerkaliśmy 👌
U mnie narazie zero na plusie, a brzuszek jakby widoczny 🧐Marcelq lubi tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
Martyna33 wrote:Marcelq, super 😍😍
My jak próbowaliśmy z filmem to zbyt długo na niego nie zerkaliśmy 👌
U mnie narazie zero na plusie, a brzuszek jakby widoczny 🧐
U mnie waga stoi na razie i bdb. A wieczorem ewidentnie widzę że tam jest jakiś typowy brzuch 😉Do tze że tylko wieczorem na razie👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
Martyna od ponad tygodnia mam spokój już z mdłościami. Rano potrafią się jeszcze delikatne pojawić, ale jak zjem to wszystko przechodzi. Tym samym przez to zaczęłam więcej jeść 🙈 W ogóle odkąd przeszły te mdłości to z objawów aktualnie mam tylko obolałe piersi, no i może łatwo mnie teraz wyprowadzić z równowagi 😅
Martyna33 lubi tę wiadomość
-
Wzięłam dziś sobie urlop na żądanie to była chyba najlepsza decyzja z możliwych. Pojechalam z moimi chlopakami na działkę oni tam w basenie więc w raju, ja pół dnia z mdłościami w hamaku pilnując żeby się nie potopili z wzajemnej miłości 😁
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2021, 18:29
Kasiekkk, Dip88 lubią tę wiadomość
👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
nick nieaktualnyEve wrote:Wzięłam dziś sobie urlop na żądanie to była chyba najlepsza decyzja z możliwych. Pojechalam z moimi chlopakami na działkę oni tam w basenie więc w rajuza ja pół dnia z mdłościami w hamaku pilnując żeby się nie potopili z wzajemnej miłości 😁
Ach ta braterska miłośćEve lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kasiekk, to pewnie ciążowe hormony dają Ci się we znaki 😘
u mnie nie ma takich huśtawek, ale mam ochotę płakać i błagać żeby już wjechał 2 trymestr bez wymiotów 😢Kasiekkk lubi tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
nick nieaktualnyMartyna33 wrote:Kasiekk, to pewnie ciążowe hormony dają Ci się we znaki 😘
u mnie nie ma takich huśtawek, ale mam ochotę płakać i błagać żeby już wjechał 2 trymestr bez wymiotów 😢
Zapewne to właśnie o humory ciążowe chodzi, a raptem 2-3 dni temu mówiłam do męża, że bardziej zrównoważona emocjonalnie jestem, niż zwykle przed okresem 😂
Martyna, bardzo współczuję. Ja mam tylko wstręt do jedzenia, a i tak mam dosyć, a co dopiero mdłości i wymioty. Oby już niedługo zaczęło to przechodzić!
Pojawia mi się chyba powoli brzuszek. Wyglądam jakbym za dużo zjadła, ale jest niezależny od pory dnia i napełnienia żołądka 😁 Mam nadzieję, że sobie nie wmawiam 😂
-
Kasiekkk wrote:Zapewne to właśnie o humory ciążowe chodzi, a raptem 2-3 dni temu mówiłam do męża, że bardziej zrównoważona emocjonalnie jestem, niż zwykle przed okresem 😂
Martyna, bardzo współczuję. Ja mam tylko wstręt do jedzenia, a i tak mam dosyć, a co dopiero mdłości i wymioty. Oby już niedługo zaczęło to przechodzić!
Pojawia mi się chyba powoli brzuszek. Wyglądam jakbym za dużo zjadła, ale jest niezależny od pory dnia i napełnienia żołądka 😁 Mam nadzieję, że sobie nie wmawiam 😂
A w ogóle jak się położę na wznak to czuje pod ręką to miejsce gdzie jest więcej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2021, 09:04
👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
Miłego weekendu brzuchatki😁💓
Belie, Rosalie, Kasiekkk, Dip88 lubią tę wiadomość
24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
13.10.22 ➡️ II kreski
27.06.22 ➡️ Moja tęczowa Maja jest już z nami💓 3760g/57cm
01.03.23 ➡️ zaczynamy starania o rodzeństwo👨👩👧👧❤
08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
11.12.23 ➡️ prenatalne: zdrowy bobas👶
17.06.24➡️ Mikołaj 3680g/59cm♥️