Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻
Odpowiedz

Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2021, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nulka_23 wrote:
    Kasiekkk nie martw się, dla mojego przyszedł najgorszy czas w roku, bo nie znosi upałów. Do tego stopnia że mogę go znaleźć jedynie w pokoju z włączonym wiatrakiem i zasłoniętymi roletami 😂 na randkę nie mam co liczyć 😂 jutro wyjeżdżamy do mojej siostry na weekend i on już jest załamany bo nie dość że trzeba jechać i jak on wytrzyma w samochodzie a później będziemy w mieszkaniu w bloku i on na samą myśl się topi 😂

Biedny! 😂Nie no, nie martwię się, jesteśmy już razem na tyle długo, że po prostu wiem, że mojemu trzeba wprost mówić, czego się od niego oczekuje 😉 Poza tym ciężko u niego o czas wolny. Praca na etacie, praca w działalności gospodarczej, prace na działce, żeby nie zarosła no i w strategicznym międzyczasie prace związane z budową domu. Ale umówiliśmy się na niedzielę na jakieś wyjście tylko we dwoje :)

Jest dobrze, nie jest mi nie dobrze, czuję, że mam trochę siły i nie prześpię połowy dnia, oby tylko jakoś wytrzymać te upały. Miłego piątku, dziewczyny! 😊❤️

• Rosalie Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2021, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nulka, rozumiem go, jestem takim samym typem antyletnim 🤣 tez mamy isc do znajomych w weekend i jestem przerazona tym faktem 🥺

Olenkaqx lubi tę wiadomość

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2021, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem wprost zachwycona pogodą 😂

Kurcze, wiem że przeżywam ale mam wrażenie że jakaś bezobjawowa ta moja ciąża... Jakieś tam obkawy soboe wmawiam i doszukuje na siłę ale tak to nic a nic nie czuję. Martwi mnie to, nie wiem jak wytrzymam do 5 lipca :(

• Martyna33 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2021, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nulka, ciesz się kobieto 😘 Naprawdę to prezent od losu.

Ja wstałam o 5, do 6 było ok, a potem do 7:30 się męczyłam z Mdłościami... zjadłam banana i cukierka imbirowego, zasnęłam na godzinę. Jak się obudziłam to zwróciłam tego cukierka 🤯🤮 Teraz wpycham na sile śniadanie.

Dip, jak Twoje mdłości?

Co do randek z mężem my mieliśmy tradycje śniadań na mieście w soboty 😊 Bardzo polecam. Ale teraz póki mam mdłości to odpuszczamy, bo rano to ja zdycham

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2021, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:
    Nulka, ciesz się kobieto 😘 Naprawdę to prezent od losu.

Ja wstałam o 5, do 6 było ok, a potem do 7:30 się męczyłam z Mdłościami... zjadłam banana i cukierka imbirowego, zasnęłam na godzinę. Jak się obudziłam to zwróciłam tego cukierka 🤯🤮 Teraz wpycham na sile śniadanie.

Dip, jak Twoje mdłości?

Co do randek z mężem my mieliśmy tradycje śniadań na mieście w soboty 😊 Bardzo polecam. Ale teraz póki mam mdłości to odpuszczamy, bo rano to ja zdycham
    Probuje sobie mówić że to dobrze bo przecież poerwsze mdłości były straszne ale ten strach że coś jest nie tak nie odpuszcza :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2021, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nulka, przecież to naprawdę dobrze! Rozumiem, że się martwisz, ale raz, że przecież te objawy, to nic przyjemnego, a dwa, że równie dobrze Twój organizm już może się powoli przyzwyczajać do ciąży i już możesz nie mieć objawów. To nie jest przecież tak, że każda kobieta ma objawy do końca pierwszego trymestry i później bach, nagle magicznie znikają. Jednej pewnie ustępują wcześniej, a innej później. 🙂

Jak się zaczynasz stresować, to przypominaj sobie, że stres szkodzi dziecku i nie że to tylko takie gadanie, macie wspólny krwioobieg, po co maluchowi Twój kortyzol 😉

• Marcelq Koleżanka

Wysłany: 18 czerwca 2021, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, zainspirowałyście mnie żeby podsycić płomień w moim związku. 😎 My z mężem nie próbowaliśmy jeszcze przy filmie, obawiam się że te odgłosy i miny aktorów by nas rozśmieszyły. 😛 Muszę zaplanować jakąś randkę. Za 2 tyg przeprowadzany się do większego mieszkania jeszcze wynajmujemy. Pod koniec roku jak dostanę nową umowę zaczniemy się rozglądać za własnym. Ja też nie lubię upałów, temperatura idealna dla mnie to 24 st 😁. Byłam dziś na USG jest żywy zarodek ❤️ 0,51cm, a pęcherzyk 1,68cm. Doktor widziała bicie serduszka. Na razie dzidziuś wygląda na tym USG jak fasolka 😅

Eve, Kasiekkk, Gravity, Belie, Dip88 lubią tę wiadomość

uwo9skjosvqwcbnx.png
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2021, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelq wrote:
    Cześć, zainspirowałyście mnie żeby podsycić płomień w moim związku. 😎 My z mężem nie próbowaliśmy jeszcze przy filmie, obawiam się że te odgłosy i miny aktorów by nas rozśmieszyły. 😛 Muszę zaplanować jakąś randkę. Za 2 tyg przeprowadzany się do większego mieszkania jeszcze wynajmujemy. Pod koniec roku jak dostanę nową umowę zaczniemy się rozglądać za własnym. Ja też nie lubię upałów, temperatura idealna dla mnie to 24 st 😁. Byłam dziś na USG jest żywy zarodek ❤️ 0,51cm, a pęcherzyk 1,68cm. Doktor widziała bicie serduszka. Na razie dzidziuś wygląda na tym USG jak fasolka 😅
    Najważniejsze zostawiłaś na koniec! Super wiadomość :) nawet nie zauważysz jak szybko ta fasolka zmieni się w dzieciątko ❤️

Ja dziś padam,nie wiem czy bardziej fizycznie czy psychicznie ale licze minuty do 16:00

Marcelq lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2021, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weekend 😁😁😁

Marcelq super wieści 🥰🥰🥰

Ale chce mi się lodów dzisiaj przez ten upał 😃

Dzisiaj się ważyłam i przybyło mi 1 kg od pozytywnego testu(15 mają). Postanowiłam, że będę się ważyć co tydzień.

• Martyna33 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2021, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelq, super 😍😍
    My jak próbowaliśmy z filmem to zbyt długo na niego nie zerkaliśmy 👌

U mnie narazie zero na plusie, a brzuszek jakby widoczny 🧐

• Eve Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2021, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:
    Marcelq, super 😍😍
    My jak próbowaliśmy z filmem to zbyt długo na niego nie zerkaliśmy 👌

U mnie narazie zero na plusie, a brzuszek jakby widoczny 🧐
    U nas podobnie film bardzo szybko stał się nieważny.
    U mnie waga stoi na razie i bdb. A wieczorem ewidentnie widzę że tam jest jakiś typowy brzuch 😉Do tze że tylko wieczorem na razie

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2021, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna od ponad tygodnia mam spokój już z mdłościami. Rano potrafią się jeszcze delikatne pojawić, ale jak zjem to wszystko przechodzi. Tym samym przez to zaczęłam więcej jeść 🙈 W ogóle odkąd przeszły te mdłości to z objawów aktualnie mam tylko obolałe piersi, no i może łatwo mnie teraz wyprowadzić z równowagi 😅

Martyna33 lubi tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Eve Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2021, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzięłam dziś sobie urlop na żądanie to była chyba najlepsza decyzja z możliwych. Pojechalam z moimi chlopakami na działkę oni tam w basenie więc w raju, ja pół dnia z mdłościami w hamaku pilnując żeby się nie potopili z wzajemnej miłości 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2021, 18:29

Kasiekkk, Dip88 lubią tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2021, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve wrote:
    Wzięłam dziś sobie urlop na żądanie to była chyba najlepsza decyzja z możliwych. Pojechalam z moimi chlopakami na działkę oni tam w basenie więc w rajuza ja pół dnia z mdłościami w hamaku pilnując żeby się nie potopili z wzajemnej miłości 😁

Ach ta braterska miłość <3

Eve lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2021, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dzisiaj od rana ryczę. Bez przerwy wybucham płaczem! Czy czytam książkę, czy rozmawiam z mężem, czy myślę o wyjeździe wakacyjnym - ryczę!

Mam nadzieję, że macie dzisiaj lepsze humory, niż ja. Trzymajcie się (niekoniecznie) cieplutko! 😊

• Eve Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2021, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk może za chwilę zmieni się nastrój i będziesz się śmiała🙂

Kasiekkk lubi tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2021, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekk, to pewnie ciążowe hormony dają Ci się we znaki 😘
    u mnie nie ma takich huśtawek, ale mam ochotę płakać i błagać żeby już wjechał 2 trymestr bez wymiotów 😢

Kasiekkk lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2021, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:
    Kasiekk, to pewnie ciążowe hormony dają Ci się we znaki 😘
    u mnie nie ma takich huśtawek, ale mam ochotę płakać i błagać żeby już wjechał 2 trymestr bez wymiotów 😢

Zapewne to właśnie o humory ciążowe chodzi, a raptem 2-3 dni temu mówiłam do męża, że bardziej zrównoważona emocjonalnie jestem, niż zwykle przed okresem 😂

Martyna, bardzo współczuję. Ja mam tylko wstręt do jedzenia, a i tak mam dosyć, a co dopiero mdłości i wymioty. Oby już niedługo zaczęło to przechodzić!

Pojawia mi się chyba powoli brzuszek. Wyglądam jakbym za dużo zjadła, ale jest niezależny od pory dnia i napełnienia żołądka 😁 Mam nadzieję, że sobie nie wmawiam 😂

• Eve Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2021, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    Zapewne to właśnie o humory ciążowe chodzi, a raptem 2-3 dni temu mówiłam do męża, że bardziej zrównoważona emocjonalnie jestem, niż zwykle przed okresem 😂

Martyna, bardzo współczuję. Ja mam tylko wstręt do jedzenia, a i tak mam dosyć, a co dopiero mdłości i wymioty. Oby już niedługo zaczęło to przechodzić!

Pojawia mi się chyba powoli brzuszek. Wyglądam jakbym za dużo zjadła, ale jest niezależny od pory dnia i napełnienia żołądka 😁 Mam nadzieję, że sobie nie wmawiam 😂
    Ja dziś rano też mam wrażenie,że go widzę a przypatrywałam się przed jedzeniem. Mieszczę się w swoje ubrania bez problemu, ale ewidentnie on tam już jest😁
    A w ogóle jak się położę na wznak to czuje pod ręką to miejsce gdzie jest więcej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2021, 09:04

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • KaJa Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2021, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego weekendu brzuchatki😁💓

Belie, Rosalie, Kasiekkk, Dip88 lubią tę wiadomość

24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
    13.10.22 ➡️ II kreski
    27.06.22 ➡️ Moja tęczowa Maja jest już z nami💓 3760g/57cm
    01.03.23 ➡️ zaczynamy starania o rodzeństwo👨‍👩‍👧‍👧❤
    08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
    11.12.23 ➡️ prenatalne: zdrowy bobas👶
    17.06.24➡️ Mikołaj 3680g/59cm♥️
‹‹ 196 197 198 199 200 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ