Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻
Odpowiedz

Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • Marcelq Koleżanka

Wysłany: 19 czerwca 2021, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś w nocy pojechaliśmy na izbę przyjęć. 😰 W nocy na papierze zauważyłam krople krwi. Przestraszyłam się. W szpitalu Pani Dr mnie zbadała i zrobiła USG, ciąża żywa serduszko bije ❤️ W macicy znalazła mały krwiaczek 7mm, ale w innym miejscu niż zarodek. Dr podejrzewa że to z tego krwawiło ale pewności nie ma. Dostałam nakaz oszczędzania się i zwiększenia dawki luteiny. Bardzo dobrze mnie potraktowali. Bałam się że będę musiała zostać na cały weekend zanim ktokolwiek zrobi USG. U nas trochę stresu dziś. Krwawienie ustało i nie mam bólu brzucha. Mam przeogromną nadzieję że to ten mały krwiaczek był przyczyną. 🤞🍀 Życzę Wam miłego weekendu. 😘

uwo9skjosvqwcbnx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2021, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelq to się najadlas stresu. Dobrze, że zostałaś zbadana i wszystko jest ok. To teraz odpoczywaj 😘

Ja to się gotuje dzisiaj taki mamy upał.

Marcelq lubi tę wiadomość

• Rosalie Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2021, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelq wrote:
    My dziś w nocy pojechaliśmy na izbę przyjęć. 😰 W nocy na papierze zauważyłam krople krwi. Przestraszyłam się. W szpitalu Pani Dr mnie zbadała i zrobiła USG, ciąża żywa serduszko bije ❤️ W macicy znalazła mały krwiaczek 7mm, ale w innym miejscu niż zarodek. Dr podejrzewa że to z tego krwawiło ale pewności nie ma. Dostałam nakaz oszczędzania się i zwiększenia dawki luteiny. Bardzo dobrze mnie potraktowali. Bałam się że będę musiała zostać na cały weekend zanim ktokolwiek zrobi USG. U nas trochę stresu dziś. Krwawienie ustało i nie mam bólu brzucha. Mam przeogromną nadzieję że to ten mały krwiaczek był przyczyną. 🤞🍀 Życzę Wam miłego weekendu. 😘
    O matko, jak dobrze, ze wszystko dobrze! Biedna, musialas byc przerazona. Uwazaj na siebie!

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2021, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najważniejsze,że wszystko dobrze i zostałaś odpowiednio potraktowana w szpitalu. Teraz już nudnej i spokojnej ciąży.

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2021, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelq, dobrze ze jest ok :) Jednak luteina nie wyleczy krwiaka, to tak w ramach ciekawostki. Nie powinnaś była dostać większej dawki, ale lekarze przepisują żeby nie odsyłać bez leków, bo nie wszystkie ciężarne wiedzą że tego się nie leczy i mogą się awanturować 😂
    Mam nadzieje ze więcej nie będzie plamien 😊

Dip88, Marcelq lubią tę wiadomość

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2021, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna na kiedy masz termin?
    Mi wyliczyli na 22.01 a jak Tobie? Widze że mamy dokładnie ten sam tydzień i dzień ciąży ☺️

• Martyna33 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2021, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belie wrote:
    Martyna na kiedy masz termin?
    Mi wyliczyli na 22.01 a jak Tobie? Widze że mamy dokładnie ten sam tydzień i dzień ciąży ☺️

Zdaje się ze 20.01 ale nie pamietam 🤯🤷🏼‍♀️😂😂 U nas dokładnie podają na prenatalnych termin
    Bliźniaczki ciążowe 🥰

Belie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2021, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelq wrote:

Ale musieliście się nazamartwiać. Współczuję bardzo! Oby teraz już bez tego typu przygód się obyło

• Marcelq Koleżanka

Wysłany: 19 czerwca 2021, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam za miłe słowa. Też mam nadzieje, że to nie zapowiedź najgorszego. Czuje się dobrze. :)

uwo9skjosvqwcbnx.png
  • AnnWer Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2021, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcela wiem co to za stres i trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze. Dziewczyny, szczerze Wam współczuję z tą pogodą. Ja nie w ciąży i padam, a w ciąży to w mieszkaniu siedziałabym w łazience chyba tylko, bo tam nie mam tylko okien 🤦 tak, żeby nie było zbyt łatwo, dziś zbudziło nas "Puuum" takie puste. Nie wiem co to, wstaje z moim. Idziemy do kuchni, a tu armageddon. Wczoraj wieczorkiem wyciągnęłam shake takiego z płatkami owsianymi, owocami w buteleczce plastikowej. Zostało tak 1/4, a postawiłam na zlewie. To wszystko wybuchło. Wiecie co było uwalone? WSZYSTKO !! dosłownie wszystko. Meble, ściany, SUFIT, nawet okna 🤦 gorzej że u nas sufit jest na prawdę wysoki i bez drabiny nie da rady. Także mieliśmy dziś cudowny, wspólny poranek. A tego gada myślałam, że zabije, jak się cieszył, że to ja tak narobiłam że wybuchło. Do tej pory jestem poza tym w szoku, że z takiej ilości pozostawionej, jednodniowego shake tak się stało. Całe szczęście, że nie doleciało do narożnika, który ostatnio prałam, bo chyba bym się poryczala. A że wpadlam już w rytm sprzątania to po śniadaniu poleciałam już z całą chata i wpadłam na pomysł, żeby ubrać pończoszki 😎 także owu przychodz! Jest dostawa 😂

Marcelq, Belie, Ulka86 lubią tę wiadomość

relgh371eque54k9.png
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2021, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to już myśle o zakupie basenu na ogródek bo po prostu umieram 🤯 dziś 28 st, a w następnym tygodniu ma dojść do 35.
    Jak jestem na dworze to to jest walka, żeby nie stracić przytomności. Dobrze ze w pokoju klimatyzacja

• Marcelq Koleżanka

Wysłany: 19 czerwca 2021, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna mówiłaś kiedyś o artykułach odnośnie progesteronu. Mogłabyś wstawić link? Chętnie bym poczytała na ten temat :)

uwo9skjosvqwcbnx.png
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2021, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelq wrote:
    Martyna mówiłaś kiedyś o artykułach odnośnie progesteronu. Mogłabyś wstawić link? Chętnie bym poczytała na ten temat :)

EDIT: wstawiłam poniżej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2021, 20:39

• Martyna33 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2021, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badanie PRISM 2015-2017 rok, opublikowane 2019
    https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31583604/

Skrót od mojej gin:
    Efekty uboczne duphastonu branego bez wskazań: zwiększone ryzyko wodoglowia, malformacji sercowo-naczyniowej
    Wskazania do przyjmowania progesteronu:
    1. 3 i więcej poronienia
    2. Przedwczesny poród w przeszłości
    3. Skrócenie szyjki (16-24tc mniejsza niż 25mm)
    4. Ciąża z pomocą invitro gdzie nie ma swojego cialka żółtego
    No i niedomoga lutealna, jeśli była potwierdzona przed ciążą.
    Plamienia, ból brzucha, krwiaki- nie są wskazaniem. Nie ma tez czegoś takiego jak „weźmie pani profilaktycznie”. Zdrowa ciąża nie potrzebuje żadnej profilaktyki.
    Jednak jeśli po przeczytaniu się przerazicie co wy bierzecie bez wskazań, pamiętajcie - nie odstawiamy gwałtownie progesteronu, robimy to już po 12 tyg.

Od razu zaznaczam, ze nie chce znów burzy i jeśli ktoś uważa ze przecież jej gin jest taki super i napewno by nie wypisał leku bez wskazań, albo ze luteina uratowała czyjaś ciąże, bo ktoś miał krwawienia a luteina je zahamowała - ja się do tego nie będę odnosić bo ileż można 😅
    Ja tylko wstawiam info dla chętnych doszkolić się o swoim zdrowiu 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2021, 20:44

Nunakala, Dip88, Marcelq lubią tę wiadomość

• kalcia64 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2021, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej . Ja po Usg. Widac bylo tylko narazie pecherzyk o wielkosci 1.07cm wedlug tego wiek ciazy to 5t1d według owulacji na appce 5t5d. Jest umieszczony prawidłowo na ścianie macicy .Owulacja była z lewego jajnika widać było ciałko żółte . cfec661f2102.jpg . To chyba dobre wieści . Szczerze nigdy nie robiłam tak wcześnie USG .

Eve, Kasiekkk, Belie, Dip88, Ulka86, Marcelq lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]4c3tkw7iss6l03u2.png[/link]
  • Eve Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2021, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalcia64 wrote:
    Hej . Ja po Usg. Widac bylo tylko narazie pecherzyk o wielkosci 1.07cm wedlug tego wiek ciazy to 5t1d według owulacji na appce 5t5d. Jest umieszczony prawidłowo na ścianie macicy .Owulacja była z lewego jajnika widać było ciałko żółte . cfec661f2102.jpg . To chyba dobre wieści . Szczerze nigdy nie robiłam tak wcześnie USG .
    Pewnie,że dobre. Niech sobie rośnie i na następnym USG będzie ❤️

kalcia64 lubi tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Marcelq Koleżanka

Wysłany: 20 czerwca 2021, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna dziękuję za te informacje sa bardzo pomocne. :D Życzę Wam miłej niedzieli. Ktoś kiedyś polecał kawę bezkofeinowa, ale nie pamiętam jaka. Jakie Wy pijecie? Ja mam inkę, ale bez rewelacji. Napiłabym się kawki z gałka lodów waniliowych. 😍 Czy stosujecie jakieś balsamy/olejki przeciw rozstępom?

Martyna33 lubi tę wiadomość

uwo9skjosvqwcbnx.png
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2021, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelq ja smaruje olejkiem nuxe na przemian z balsamem zwykłym:) potem zakupie olejek migdałowy z rossmana

Muszę się pochwalić ze właśnie przyszedł mój detektor tętna i znaleźliśmy malucha 😍😍 cudowny dźwięk. Nie spodziewałam się usłyszeć w 9tc, muszę chyba powiedzieć dziękuje braku tłuszczyku na brzuchu 😂

Eve, Belie, Marcelq lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2021, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelq wrote:
    Martyna dziękuję za te informacje sa bardzo pomocne. :D Życzę Wam miłej niedzieli. Ktoś kiedyś polecał kawę bezkofeinowa, ale nie pamiętam jaka. Jakie Wy pijecie? Ja mam inkę, ale bez rewelacji. Napiłabym się kawki z gałka lodów waniliowych. 😍 Czy stosujecie jakieś balsamy/olejki przeciw rozstępom?

Ja mam nescafe bodajże :) Smakuje całkiem jak zwykła kawa. A do smarowania póki co olejek arganowy i jakiś balsam dla mam, ale nie pamiętam nazwy, sprawdzę wieczorem

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2021, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze się nie zaczęłam niczym smarować🤷🏻‍♀️ miałam coś kupić ostatnio, ale nie mogłam znaleźć w Rossmanie, a się spieszyłam. Muszę to ogarnąć.

‹‹ 197 198 199 200 201 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ