Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
My dziś w nocy pojechaliśmy na izbę przyjęć. 😰 W nocy na papierze zauważyłam krople krwi. Przestraszyłam się. W szpitalu Pani Dr mnie zbadała i zrobiła USG, ciąża żywa serduszko bije ❤️ W macicy znalazła mały krwiaczek 7mm, ale w innym miejscu niż zarodek. Dr podejrzewa że to z tego krwawiło ale pewności nie ma. Dostałam nakaz oszczędzania się i zwiększenia dawki luteiny. Bardzo dobrze mnie potraktowali. Bałam się że będę musiała zostać na cały weekend zanim ktokolwiek zrobi USG. U nas trochę stresu dziś. Krwawienie ustało i nie mam bólu brzucha. Mam przeogromną nadzieję że to ten mały krwiaczek był przyczyną. 🤞🍀 Życzę Wam miłego weekendu. 😘
-
nick nieaktualny
-
Marcelq wrote:My dziś w nocy pojechaliśmy na izbę przyjęć. 😰 W nocy na papierze zauważyłam krople krwi. Przestraszyłam się. W szpitalu Pani Dr mnie zbadała i zrobiła USG, ciąża żywa serduszko bije ❤️ W macicy znalazła mały krwiaczek 7mm, ale w innym miejscu niż zarodek. Dr podejrzewa że to z tego krwawiło ale pewności nie ma. Dostałam nakaz oszczędzania się i zwiększenia dawki luteiny. Bardzo dobrze mnie potraktowali. Bałam się że będę musiała zostać na cały weekend zanim ktokolwiek zrobi USG. U nas trochę stresu dziś. Krwawienie ustało i nie mam bólu brzucha. Mam przeogromną nadzieję że to ten mały krwiaczek był przyczyną. 🤞🍀 Życzę Wam miłego weekendu. 😘
Marcelq lubi tę wiadomość
-
Marcelq, dobrze ze jest ok Jednak luteina nie wyleczy krwiaka, to tak w ramach ciekawostki. Nie powinnaś była dostać większej dawki, ale lekarze przepisują żeby nie odsyłać bez leków, bo nie wszystkie ciężarne wiedzą że tego się nie leczy i mogą się awanturować 😂
Mam nadzieje ze więcej nie będzie plamien 😊Dip88, Marcelq lubią tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
nick nieaktualny
-
Belie wrote:Martyna na kiedy masz termin?
Mi wyliczyli na 22.01 a jak Tobie? Widze że mamy dokładnie ten sam tydzień i dzień ciąży ☺️
Zdaje się ze 20.01 ale nie pamietam 🤯🤷🏼♀️😂😂 U nas dokładnie podają na prenatalnych termin
Bliźniaczki ciążowe 🥰Belie lubi tę wiadomość
nick nieaktualnyMarcelq wrote:My dziś w nocy pojechaliśmy na izbę przyjęć. 😰 W nocy na papierze zauważyłam krople krwi. Przestraszyłam się. W szpitalu Pani Dr mnie zbadała i zrobiła USG, ciąża żywa serduszko bije ❤️ W macicy znalazła mały krwiaczek 7mm, ale w innym miejscu niż zarodek. Dr podejrzewa że to z tego krwawiło ale pewności nie ma. Dostałam nakaz oszczędzania się i zwiększenia dawki luteiny. Bardzo dobrze mnie potraktowali. Bałam się że będę musiała zostać na cały weekend zanim ktokolwiek zrobi USG. U nas trochę stresu dziś. Krwawienie ustało i nie mam bólu brzucha. Mam przeogromną nadzieję że to ten mały krwiaczek był przyczyną. 🤞🍀 Życzę Wam miłego weekendu. 😘
Ale musieliście się nazamartwiać. Współczuję bardzo! Oby teraz już bez tego typu przygód się obyłoMarcelq lubi tę wiadomość
-
Marcela wiem co to za stres i trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze. Dziewczyny, szczerze Wam współczuję z tą pogodą. Ja nie w ciąży i padam, a w ciąży to w mieszkaniu siedziałabym w łazience chyba tylko, bo tam nie mam tylko okien 🤦 tak, żeby nie było zbyt łatwo, dziś zbudziło nas "Puuum" takie puste. Nie wiem co to, wstaje z moim. Idziemy do kuchni, a tu armageddon. Wczoraj wieczorkiem wyciągnęłam shake takiego z płatkami owsianymi, owocami w buteleczce plastikowej. Zostało tak 1/4, a postawiłam na zlewie. To wszystko wybuchło. Wiecie co było uwalone? WSZYSTKO !! dosłownie wszystko. Meble, ściany, SUFIT, nawet okna 🤦 gorzej że u nas sufit jest na prawdę wysoki i bez drabiny nie da rady. Także mieliśmy dziś cudowny, wspólny poranek. A tego gada myślałam, że zabije, jak się cieszył, że to ja tak narobiłam że wybuchło. Do tej pory jestem poza tym w szoku, że z takiej ilości pozostawionej, jednodniowego shake tak się stało. Całe szczęście, że nie doleciało do narożnika, który ostatnio prałam, bo chyba bym się poryczala. A że wpadlam już w rytm sprzątania to po śniadaniu poleciałam już z całą chata i wpadłam na pomysł, żeby ubrać pończoszki 😎 także owu przychodz! Jest dostawa 😂
Marcelq, Belie, Ulka86 lubią tę wiadomość
-
Ja to już myśle o zakupie basenu na ogródek bo po prostu umieram 🤯 dziś 28 st, a w następnym tygodniu ma dojść do 35.
Jak jestem na dworze to to jest walka, żeby nie stracić przytomności. Dobrze ze w pokoju klimatyzacja25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
Marcelq wrote:Martyna mówiłaś kiedyś o artykułach odnośnie progesteronu. Mogłabyś wstawić link? Chętnie bym poczytała na ten temat
EDIT: wstawiłam poniżejWiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2021, 20:39
Badanie PRISM 2015-2017 rok, opublikowane 2019
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31583604/
Skrót od mojej gin:
Efekty uboczne duphastonu branego bez wskazań: zwiększone ryzyko wodoglowia, malformacji sercowo-naczyniowej
Wskazania do przyjmowania progesteronu:
1. 3 i więcej poronienia
2. Przedwczesny poród w przeszłości
3. Skrócenie szyjki (16-24tc mniejsza niż 25mm)
4. Ciąża z pomocą invitro gdzie nie ma swojego cialka żółtego
No i niedomoga lutealna, jeśli była potwierdzona przed ciążą.
Plamienia, ból brzucha, krwiaki- nie są wskazaniem. Nie ma tez czegoś takiego jak „weźmie pani profilaktycznie”. Zdrowa ciąża nie potrzebuje żadnej profilaktyki.
Jednak jeśli po przeczytaniu się przerazicie co wy bierzecie bez wskazań, pamiętajcie - nie odstawiamy gwałtownie progesteronu, robimy to już po 12 tyg.
Od razu zaznaczam, ze nie chce znów burzy i jeśli ktoś uważa ze przecież jej gin jest taki super i napewno by nie wypisał leku bez wskazań, albo ze luteina uratowała czyjaś ciąże, bo ktoś miał krwawienia a luteina je zahamowała - ja się do tego nie będę odnosić bo ileż można 😅
Ja tylko wstawiam info dla chętnych doszkolić się o swoim zdrowiu 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2021, 20:44
Nunakala, Dip88, Marcelq lubią tę wiadomość
Hej . Ja po Usg. Widac bylo tylko narazie pecherzyk o wielkosci 1.07cm wedlug tego wiek ciazy to 5t1d według owulacji na appce 5t5d. Jest umieszczony prawidłowo na ścianie macicy .Owulacja była z lewego jajnika widać było ciałko żółte . . To chyba dobre wieści . Szczerze nigdy nie robiłam tak wcześnie USG .
Eve, Kasiekkk, Belie, Dip88, Ulka86, Marcelq lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
kalcia64 wrote:Hej . Ja po Usg. Widac bylo tylko narazie pecherzyk o wielkosci 1.07cm wedlug tego wiek ciazy to 5t1d według owulacji na appce 5t5d. Jest umieszczony prawidłowo na ścianie macicy .Owulacja była z lewego jajnika widać było ciałko żółte . . To chyba dobre wieści . Szczerze nigdy nie robiłam tak wcześnie USG .
kalcia64 lubi tę wiadomość
👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
Martyna dziękuję za te informacje sa bardzo pomocne. Życzę Wam miłej niedzieli. Ktoś kiedyś polecał kawę bezkofeinowa, ale nie pamiętam jaka. Jakie Wy pijecie? Ja mam inkę, ale bez rewelacji. Napiłabym się kawki z gałka lodów waniliowych. 😍 Czy stosujecie jakieś balsamy/olejki przeciw rozstępom?
Martyna33 lubi tę wiadomość
-
Marcelq ja smaruje olejkiem nuxe na przemian z balsamem zwykłym:) potem zakupie olejek migdałowy z rossmana
Muszę się pochwalić ze właśnie przyszedł mój detektor tętna i znaleźliśmy malucha 😍😍 cudowny dźwięk. Nie spodziewałam się usłyszeć w 9tc, muszę chyba powiedzieć dziękuje braku tłuszczyku na brzuchu 😂Eve, Belie, Marcelq lubią tę wiadomość
nick nieaktualnyMarcelq wrote:Martyna dziękuję za te informacje sa bardzo pomocne. Życzę Wam miłej niedzieli. Ktoś kiedyś polecał kawę bezkofeinowa, ale nie pamiętam jaka. Jakie Wy pijecie? Ja mam inkę, ale bez rewelacji. Napiłabym się kawki z gałka lodów waniliowych. 😍 Czy stosujecie jakieś balsamy/olejki przeciw rozstępom?
Ja mam nescafe bodajże Smakuje całkiem jak zwykła kawa. A do smarowania póki co olejek arganowy i jakiś balsam dla mam, ale nie pamiętam nazwy, sprawdzę wieczoremMarcelq lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny