Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻
Odpowiedz

Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    Dokładnie tak, każda z nas zna najlepiej samą siebie i wie, dzięki czemu będzie się najmniej stresować.

Kiedy najlepiej robić badania prenatalne? Wiem, że to jest przedział 11-13+6, ale czy może być tak, że przy tych skrajnych datach może właśnie przez to słabo wyjść badanie? Wiem, brzmi to głupio, ale w sumie może się chyb okazać, że maleństwo będzie mniejsze i za wcześnie będzie na badania.

Wiesz co, ja gdzieś czytałam ze po 13 tygodniu tak już słabo, może wyjść coś nie tak a być wszystko dobrze. Optymalnie chyba 12 tydzień

Kasiekkk lubi tę wiadomość

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • Anulka1992 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziś już mi dość mocno dokucza taki ból w podbrzuszu a może bardziej w pachwinach ciągnący aż do nóg. Od wczoraj tak dość mocno to czuję. I teraz nie wiem i martwię się czy wszystko jest ok☹️ napisałam do giną kazał mi przyjść jutro żeby sprawdzić...

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2021, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:
    Wiesz co, ja gdzieś czytałam ze po 13 tygodniu tak już słabo, może wyjść coś nie tak a być wszystko dobrze. Optymalnie chyba 12 tydzień
    Tak celowałam właśnie, żeby się zapisać na 11+5. Już się nie mogę doczekać, żeby dowiedzieć się, co u bąbla, ile urósł i czy wszystko ok 😊

Martyna33 lubi tę wiadomość

• Martyna33 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    Tak celowałam właśnie, żeby się zapisać na 11+5. Już się nie mogę doczekać, żeby dowiedzieć się, co u bąbla, ile urósł i czy wszystko ok 😊

Ja tak samo, teraz to już zobaczymy prawdziwego człowieka na ekranie 😍
    To niesamowite.. plemnik i komórka jajowa i powstaje człowiek 😍

Kasiekkk, Marcelq lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2021, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka1992 wrote:
    Dziewczyny dziś już mi dość mocno dokucza taki ból w podbrzuszu a może bardziej w pachwinach ciągnący aż do nóg. Od wczoraj tak dość mocno to czuję. I teraz nie wiem i martwię się czy wszystko jest ok☹️ napisałam do giną kazał mi przyjść jutro żeby sprawdzić...
    A który masz tydzień? Wiesz co, ja w 8 miałam mocny ciągnący ból, czy po coś się wyciągnęłam, przy przeciąganiu się w łóżku, przy przekręcenia z boku na bok i no ogólnie często. Wyczytałam gdzieś, że takie bóle mogą jak najbardziej pojawić się mniej więcej a tym czasie i że to nic złego się nie dzieje. Mam nadzieję, że i u Ciebie to tylko kolejny objaw ciąży 😊

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2021, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:
    Ja tak samo, teraz to już zobaczymy prawdziwego człowieka na ekranie 😍
    To niesamowite.. plemnik i komórka jajowa i powstaje człowiek 😍

Oj taaaak, bardzo bym chciała mieć na pamiątkę takie ładne zdjęcie usg z boku, żeby było widać cały kształt maleństwa ❤️ Pewnie w tę środę na wizycie nie będę mieć usg, więc będę miała porównanie dopiero między 7 a 12 tygodniem. To dopiero będzie zmiana! Z fasolki w małego człowieczka 😍

Martyna33 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2021, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak optymalnie to 12 tydzień ☺️
    Wtedy dzidzia nie powinna być ani za duża ani za mała na badanie ☺️

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2021, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belie wrote:
    Tak optymalnie to 12 tydzień ☺️
    Wtedy dzidzia nie powinna być ani za duża ani za mała na badanie ☺️
    Super! ❤️ To jeszcze dowiem się w środę, czy to na zwykłej wizycie u mojej gin będzie badanie, czy muszę iść do kogoś innego i zapisuję się na 11+5 😊

• Anulka1992 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest 5t5d. Martwię się bardzo... ☹️

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2021, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka1992 wrote:
    U mnie jest 5t5d. Martwię się bardzo... ☹️
    Anulka co się dzieje? Czym się martwisz?

• Rosalie Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    Super! ❤️ To jeszcze dowiem się w środę, czy to na zwykłej wizycie u mojej gin będzie badanie, czy muszę iść do kogoś innego i zapisuję się na 11+5 😊
    Ja sie wpisalam na 11+2, oby bylo wszystko widac, bo juz nie moge przelozyc, bo wszystkie terminy sie rozeszly 😅

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka1992 wrote:
    Ja w 5-6 tygodniu tez mialam rozne dziwne bole, czasem sie zdarzaja do tej pory, jakies pojedyncze. Aczkolwiek nie bykt az tak mocne, zeby promieniowac na nogi. Mialas jakies plamienia?
    Dobrze, ze masz jutro wizyte i sprawdzicie, czy wszystko jest dobrze

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Anulka1992 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belie wrote:
    Anulka co się dzieje? Czym się martwisz?
    Mam takie bóle w dole brzucha bardziej może w pachwinach promieniujące aż na nogi.

• Anulka1992 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie wrote:
    Ja w 5-6 tygodniu tez mialam rozne dziwne bole, czasem sie zdarzaja do tej pory, jakies pojedyncze. Aczkolwiek nie bykt az tak mocne, zeby promieniowac na nogi. Mialas jakies plamienia?
    Dobrze, ze masz jutro wizyte i sprawdzicie, czy wszystko jest dobrze
    Nie mam plamien. Ale od początku biorę luteinę. Tak dobrze że mi lekarz od razu pozwolił przyjść bo bym chyba oszalała... w pierwszej ciąży nie miałam czegoś takiego.

• nulka_23 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk, mi położna powiedziała że właśnie w 12 tygodniu najlepiej ale to dlatego że serduszko jest już wtedy pięknie ukształtowane.

Anulka, nie stresuj się. Też miałam bóle, najczęściej gdy za dużo chodziłam. Staraj się teraz jak najwięcej leżeć i odpoczywać. Nadal mi się zdarzają ale już nie promieniują dalej, czuję np. Gdy się przeciagam czuje prawy jajnik z którego miałam owulacje. Różne bóle będą nam towarzyszyły do końca ciąży. Jeśli nie ma plamień to na pewno wszystko jest dobrze :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2021, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka1992 wrote:
    Nie mam plamien. Ale od początku biorę luteinę. Tak dobrze że mi lekarz od razu pozwolił przyjść bo bym chyba oszalała... w pierwszej ciąży nie miałam czegoś takiego.

A to na samym początku też miałam ból w dolnej części brzucha, a w pachwinach i aż po wewnętrznej stronie ud takie ciągnięcie, jakbym ćwiczenia rozciągające robiła. Mam nadzieję, że jutro lekarz powie, że wszystko ok i będziesz spokojniejsza 😊

• Anulka1992 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuję wam bardzo. Jak słyszę że niektóre z was też tak miały nic złego się nie działo to od razu mi lepiej. Wiecie przy półtora rocznym brzdacu jest się non stop w ruchu . Może to rzeczywiście od tego i powinnam więcej odpocząć. Ale już złapałam takiego dola... A wy mnie pocieszyłyscie. Dziękuję😘 jutro zdam relacje po wizycie.

• Martyna33 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka,
    Ja tez miałam w 5-6 tygodniu różne bóle, np straszne rozciąganie macicy. Teraz często czuje np jajniki. Takie bóle są normalne w ciazy:) Musisz odrobine wyluzować😘 Masz pęcherzyk w macicy jeśli dobrze pamietam, a to najważniejsze. Jakby coś było nie tak to niestety w 1 trymestrze się ciąży nie da uratować 😔
    Bądź dobrej myśli bo takie bóle są naprawdę normalne :)

• Anulka1992 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:
    Anulka,
    Ja tez miałam w 5-6 tygodniu różne bóle, np straszne rozciąganie macicy. Teraz często czuje np jajniki. Takie bóle są normalne w ciazy:) Musisz odrobine wyluzować😘 Masz pęcherzyk w macicy jeśli dobrze pamietam, a to najważniejsze. Jakby coś było nie tak to niestety w 1 trymestrze się ciąży nie da uratować 😔
    Bądź dobrej myśli bo takie bóle są naprawdę normalne :)
    Tak postaram się wyluzować bo nic mi nie da zamartwianie. Ale wiesz w pierwszej ciąży nie miałam nic takiego a teraz nagle mam i tak jakoś od razu najgorsze myśli w głowie. Wogole w pierwszej ciąży zobaczyłam 2kreski i już byłam szczęśliwa, byłam wręcz pewna że będzie wszystko ok. A teraz trochę więcej wiem, więcej poczytałam historii i już przeżywam każda błahostkę. Ale biorę się w garść👍 😁 musi być dobrze😉 jutro lekarz mi tylko to potwierdzi 😊

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2021, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka wszystko będzie dobrze 😘😘😘

Dobrze, że masz jutro wizytę to się uspokoisz. A teraz trochę odpocznij ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2021, 17:29

‹‹ 199 200 201 202 203 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ