Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasiekkk wrote:Dokładnie tak, każda z nas zna najlepiej samą siebie i wie, dzięki czemu będzie się najmniej stresować.
Kiedy najlepiej robić badania prenatalne? Wiem, że to jest przedział 11-13+6, ale czy może być tak, że przy tych skrajnych datach może właśnie przez to słabo wyjść badanie? Wiem, brzmi to głupio, ale w sumie może się chyb okazać, że maleństwo będzie mniejsze i za wcześnie będzie na badania.
Wiesz co, ja gdzieś czytałam ze po 13 tygodniu tak już słabo, może wyjść coś nie tak a być wszystko dobrze. Optymalnie chyba 12 tydzieńKasiekkk lubi tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Dziewczyny dziś już mi dość mocno dokucza taki ból w podbrzuszu a może bardziej w pachwinach ciągnący aż do nóg. Od wczoraj tak dość mocno to czuję. I teraz nie wiem i martwię się czy wszystko jest ok☹️ napisałam do giną kazał mi przyjść jutro żeby sprawdzić...
-
nick nieaktualnyMartyna33 wrote:Wiesz co, ja gdzieś czytałam ze po 13 tygodniu tak już słabo, może wyjść coś nie tak a być wszystko dobrze. Optymalnie chyba 12 tydzień
Martyna33 lubi tę wiadomość
-
Kasiekkk wrote:Tak celowałam właśnie, żeby się zapisać na 11+5. Już się nie mogę doczekać, żeby dowiedzieć się, co u bąbla, ile urósł i czy wszystko ok 😊
Ja tak samo, teraz to już zobaczymy prawdziwego człowieka na ekranie 😍
To niesamowite.. plemnik i komórka jajowa i powstaje człowiek 😍Kasiekkk, Marcelq lubią tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
nick nieaktualnyAnulka1992 wrote:Dziewczyny dziś już mi dość mocno dokucza taki ból w podbrzuszu a może bardziej w pachwinach ciągnący aż do nóg. Od wczoraj tak dość mocno to czuję. I teraz nie wiem i martwię się czy wszystko jest ok☹️ napisałam do giną kazał mi przyjść jutro żeby sprawdzić...
-
nick nieaktualnyMartyna33 wrote:Ja tak samo, teraz to już zobaczymy prawdziwego człowieka na ekranie 😍
To niesamowite.. plemnik i komórka jajowa i powstaje człowiek 😍
Oj taaaak, bardzo bym chciała mieć na pamiątkę takie ładne zdjęcie usg z boku, żeby było widać cały kształt maleństwa ❤️ Pewnie w tę środę na wizycie nie będę mieć usg, więc będę miała porównanie dopiero między 7 a 12 tygodniem. To dopiero będzie zmiana! Z fasolki w małego człowieczka 😍Martyna33 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBelie wrote:Tak optymalnie to 12 tydzień ☺️
Wtedy dzidzia nie powinna być ani za duża ani za mała na badanie ☺️ -
nick nieaktualny
-
Kasiekkk wrote:Super! ❤️ To jeszcze dowiem się w środę, czy to na zwykłej wizycie u mojej gin będzie badanie, czy muszę iść do kogoś innego i zapisuję się na 11+5 😊
-
Anulka1992 wrote:Dziewczyny dziś już mi dość mocno dokucza taki ból w podbrzuszu a może bardziej w pachwinach ciągnący aż do nóg. Od wczoraj tak dość mocno to czuję. I teraz nie wiem i martwię się czy wszystko jest ok☹️ napisałam do giną kazał mi przyjść jutro żeby sprawdzić...
Dobrze, ze masz jutro wizyte i sprawdzicie, czy wszystko jest dobrze -
Rosalie wrote:Ja w 5-6 tygodniu tez mialam rozne dziwne bole, czasem sie zdarzaja do tej pory, jakies pojedyncze. Aczkolwiek nie bykt az tak mocne, zeby promieniowac na nogi. Mialas jakies plamienia?
Dobrze, ze masz jutro wizyte i sprawdzicie, czy wszystko jest dobrze -
Kasiekkk, mi położna powiedziała że właśnie w 12 tygodniu najlepiej ale to dlatego że serduszko jest już wtedy pięknie ukształtowane.
Anulka, nie stresuj się. Też miałam bóle, najczęściej gdy za dużo chodziłam. Staraj się teraz jak najwięcej leżeć i odpoczywać. Nadal mi się zdarzają ale już nie promieniują dalej, czuję np. Gdy się przeciagam czuje prawy jajnik z którego miałam owulacje. Różne bóle będą nam towarzyszyły do końca ciąży. Jeśli nie ma plamień to na pewno wszystko jest dobrze :*Kasiekkk lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnulka1992 wrote:Nie mam plamien. Ale od początku biorę luteinę. Tak dobrze że mi lekarz od razu pozwolił przyjść bo bym chyba oszalała... w pierwszej ciąży nie miałam czegoś takiego.
A to na samym początku też miałam ból w dolnej części brzucha, a w pachwinach i aż po wewnętrznej stronie ud takie ciągnięcie, jakbym ćwiczenia rozciągające robiła. Mam nadzieję, że jutro lekarz powie, że wszystko ok i będziesz spokojniejsza 😊 -
Dziewczyny dziękuję wam bardzo. Jak słyszę że niektóre z was też tak miały nic złego się nie działo to od razu mi lepiej. Wiecie przy półtora rocznym brzdacu jest się non stop w ruchu . Może to rzeczywiście od tego i powinnam więcej odpocząć. Ale już złapałam takiego dola... A wy mnie pocieszyłyscie. Dziękuję😘 jutro zdam relacje po wizycie.
Kasiekkk lubi tę wiadomość
-
Anulka,
Ja tez miałam w 5-6 tygodniu różne bóle, np straszne rozciąganie macicy. Teraz często czuje np jajniki. Takie bóle są normalne w ciazy:) Musisz odrobine wyluzować😘 Masz pęcherzyk w macicy jeśli dobrze pamietam, a to najważniejsze. Jakby coś było nie tak to niestety w 1 trymestrze się ciąży nie da uratować 😔
Bądź dobrej myśli bo takie bóle są naprawdę normalne25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
Martyna33 wrote:Anulka,
Ja tez miałam w 5-6 tygodniu różne bóle, np straszne rozciąganie macicy. Teraz często czuje np jajniki. Takie bóle są normalne w ciazy:) Musisz odrobine wyluzować😘 Masz pęcherzyk w macicy jeśli dobrze pamietam, a to najważniejsze. Jakby coś było nie tak to niestety w 1 trymestrze się ciąży nie da uratować 😔
Bądź dobrej myśli bo takie bóle są naprawdę normalne -
nick nieaktualny