Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć. Witam się z rana😊 u mnie od rana jak by lepiej, ból chyba odpuścił😁 ale i tak pójdę do lekarza, niech sprawdzi co tam się dzieje 😊 a z objawów też nie mam żadnych kompletnie ( oprócz tego bolu ostatnio) miłego dnia dziewczyny😁 trzymajcie kciuki za wizyte 😊
Ariadne002, Iskra444, Kasiekkk, Eve lubią tę wiadomość
-
Anulka1992 wrote:Cześć. Witam się z rana😊 u mnie od rana jak by lepiej, ból chyba odpuścił😁 ale i tak pójdę do lekarza, niech sprawdzi co tam się dzieje 😊 a z objawów też nie mam żadnych kompletnie ( oprócz tego bolu ostatnio) miłego dnia dziewczyny😁 trzymajcie kciuki za wizyte 😊
-
Kasienka22 wrote:Mnie objawy nie opuszczają, codziennie budzę się i czuje się źle 😒 czekam na drugi trymestr, bo podobno jest lepszy. Ciąża zdecydowanie mi nie służy 😪
W czwartek w końcu wizyta!
Ja tak samo, czekam jak na zbawienie 🙏🏼 oby 2 trymestr był lepszy25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Anulka1992 wrote:O 11. Już się nie mogę doczekać 😁
Alis gratulacje !!! Mocne kciuki za kolejną betę 🤞
Co do samopoczucia to wczoraj popołudniu znów dopadły mnie mega mdłości i trzymały do wieczora 🤢 Dziś już póki co jest dobrze 😅 Ogólnie niby czuje się dobrze, ale z drugiej strony ciągle spać mi się chce i jakiś brak mocy od kilku dni mam, nawet tutaj mało się udzielam 🤷🏻♀️ -
Ja dzis pierwszy raz od 4 czy 5 dni, mniej wiecej nie mam mdlosci, tfu, tfu 😅 moze w koncu cos zjem jak czlowiek, bo znowu schudlam 😅 ale jestem zmeczona juz tymi objawami, tez bym juz nie pogardzila dobrym samopoczuciem 2 trymestru 😂 oby to nie byly bajki!
Najbardziej dokuczaja nudnosci, slabosc, zawroty glowy i jakies bole brzucha, zoladka, wzdecia itp...
Udalo mi sie przesunac usg 1 trymestru na 12+3, wiec powinno sie udac wykonac je bez problemu 😊 -
Kasiekkk wrote:No dobra, to czekam na te nagłe "ataki" objawów 💪
A Wy dziewczyny? Jak się dzisiaj czujecie?
Z takich ciekawostek, to w bliskiej rodzinie okazało się, że też jest ciąża na prawie ten sam termin co u nas 😂
Oj tak, ja sie cieszyłam, że mdłości odpuściły a na drugi dzień się obudziłam i wisialam cały dzień nad tronem z porcelany 🙈
Teraz tylko martwią mnie kłucia w dole brzucha i trochę źle wyniki moczu ale dziś wizyta i wszystko się wyjaśni
Proszę o kciuki 🐵Kasiekkk lubi tę wiadomość
-
Rosalie wrote:Ja dzis pierwszy raz od 4 czy 5 dni, mniej wiecej nie mam mdlosci, tfu, tfu 😅 moze w koncu cos zjem jak czlowiek, bo znowu schudlam 😅 ale jestem zmeczona juz tymi objawami, tez bym juz nie pogardzila dobrym samopoczuciem 2 trymestru 😂 oby to nie byly bajki!
Najbardziej dokuczaja nudnosci, slabosc, zawroty glowy i jakies bole brzucha, zoladka, wzdecia itp...
Udalo mi sie przesunac usg 1 trymestru na 12+3, wiec powinno sie udac wykonac je bez problemu 😊
Drugi trymestr z tego co pamiętam z przed 5 lat jest mega ale w tamtej ciąży to ja wogole mogłam i w pierwszym góry przenosić 😂
A teraz masakra jak nie mdłości to ból głowy, a o wzdęcia chce to już lepiej nie mówić 🙉 -
Ja drugi trymestr wspominam gorzej niż pierwszy, za to trzeci był świetny 😂😂😂
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2021, 10:14
Dip88 lubi tę wiadomość
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Mąż ✅
Ja :
Niepłodność idiopatyczna
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
IVF :
I transfer - 5t.💔
2 zarodki ❄️❄️
II transfer - 19.11.2024
testowanie - 27.11(15dpo zastrzyku,8dpo transferze) -
Ola_45 wrote:No wlasnie zauwazylam ze malo cie tutaj bylo ostatnio, a wchodze czasem poczytac co tam u ciebie z ciekawosci Nie udzielam sie bo ja nie ciezarna takze srednio bym pasowala do tematow : mdlosci itp 🤭😃
W kazdym badz razie mam nadzieje ze jeszcze chwilka i mina wam dziewczyny wszystkie uciazliwe niedogodnosci ciazowe i bedziecie mogly cieszyc sie swoim stanem z wieksza iloscia energii a nie takie wypompowane 😉😉😉 ❤️
Ja to Wam i tak zazdroszcze nawet jakbym miala miec te okropne mdlosci cala ciaze to bym sie cieszyla 🙈😁🤭
Fajnie, że zaglądasz i pisz też chociaż tu co u ciebie 😉
Pozatym dla mnie 2 trymestr zawsze był najlepszy, choć nie taki jak to opisują, że wraca energia i można góry przenosić, co to to nie 😂 Ale ogólnie spoko 😅
I zapisałam się przed chwilą na rozpoznawanie płci 24 lipca 😃 To będzie 13 tc i 5 dni, bo tu trzeba mieć skończony 13 tc żeby wyrostek płciowy był już dobrze widoczny i odpowiednio wykształcony, choć i tak pewnie będzie kolejny chłopak 🙈🤣🤣 -
nick nieaktualnyAriadne, Anulka, kciuki za wizyty!
Iskierko, to nie pocieszyłaś z tym drugim trymestrem
U mnie jutro wizyta. Kompletnie nie wiem, czego się po niej spodziewać. Pewnie tylko konsultacja wyników, ale nie pogniewałabym się, gdybyśmy mogły zajrzeć do malucha.Ariadne002 lubi tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2021, 10:15
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Mąż ✅
Ja :
Niepłodność idiopatyczna
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
IVF :
I transfer - 5t.💔
2 zarodki ❄️❄️
II transfer - 19.11.2024
testowanie - 27.11(15dpo zastrzyku,8dpo transferze) -
Ola_45 wrote:Oby i tym razem byl lepszy ✊ Tym bardziej przy 2 dzieci, dobrze zebys troche wypoczela
Dobrze ze mi takie informacje dajesz, na przyszlosc bede wiedziala bo jesli chodzi o ciaze w Holandii to ja jestem zielona 🙈 Nie wiem kiedy mi sie przyda ta wiedza, pewnie nie predko ale moze kiedys 🤭😉
Co do płci to najwazniejsze zdrowe malenstwo ale po cichutku trzymam kciuki zeby moze tym razem byla dziewczynka 😉 ❤️
U mnie nic ciekawego, tak sobie mijaja dni szybko. Teraz w domu siedze z synem bo chory. Naprzemian z mezem sie wymieniamy. Obecnie jestem 15dpo i czekam na okres bo sie chce umowic na HSG. W duszy modle sie zeby jednak okresu nie bylo. Bo tak sie boje tego HSG..
Ale po sobie czuje ze lada moment przyjdzie okres. Takze to moze byc dzis, jutro najpozniej a jak nadal nic nie bedzie to w czwartek test
Kasiekk o której jutro masz wizytę ? Ja jutro na 9:20 jadę do Belgii do Pl gin na pierwszą wizytę, też nie wiem czego się spodziewać itd usg napewno zrobi, choć bardziej zależy mi na jakiś badaniach, bo póki co w NL badali mi tylko proga na początku ciąży i nic pozatym 🤦🏼♀️ Dopiero w lipcu sprawdzą mi jedynie żelazo i poziom cukru, różyczki, tokso, tsh czy innych powiedziała że nie ma potrzeby badać 😕 Zresztą w poprzedniej ciąży tu też przez całą ciąże miałam tylko raz krew badaną w 11 tc i nic pozatym 🤷🏻♀️ Także może tam mi się uda coś ogarnąć. -
Kasiekkk wrote:Ariadne, Anulka, kciuki za wizyty!
Iskierko, to nie pocieszyłaś z tym drugim trymestrem
U mnie jutro wizyta. Kompletnie nie wiem, czego się po niej spodziewać. Pewnie tylko konsultacja wyników, ale nie pogniewałabym się, gdybyśmy mogły zajrzeć do malucha.
Kciuki za wizytę -
Ola_45 wrote:Oby i tym razem byl lepszy ✊ Tym bardziej przy 2 dzieci, dobrze zebys troche wypoczela
Dobrze ze mi takie informacje dajesz, na przyszlosc bede wiedziala bo jesli chodzi o ciaze w Holandii to ja jestem zielona 🙈 Nie wiem kiedy mi sie przyda ta wiedza, pewnie nie predko ale moze kiedys 🤭😉
Co do płci to najwazniejsze zdrowe malenstwo ale po cichutku trzymam kciuki zeby moze tym razem byla dziewczynka 😉 ❤️
U mnie nic ciekawego, tak sobie mijaja dni szybko. Teraz w domu siedze z synem bo chory. Naprzemian z mezem sie wymieniamy. Obecnie jestem 15dpo i czekam na okres bo sie chce umowic na HSG. W duszy modle sie zeby jednak okresu nie bylo. Bo tak sie boje tego HSG..
Ale po sobie czuje ze lada moment przyjdzie okres. Takze to moze byc dzis, jutro najpozniej a jak nadal nic nie bedzie to w czwartek test -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2021, 10:15
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Mąż ✅
Ja :
Niepłodność idiopatyczna
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
IVF :
I transfer - 5t.💔
2 zarodki ❄️❄️
II transfer - 19.11.2024
testowanie - 27.11(15dpo zastrzyku,8dpo transferze)