Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻
Odpowiedz

Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • Alis96 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, dzisiaj po raz pierwszy zobaczyłam dwie kreski i clear blue potwierdził.
    Beta zrobiona wynik 10dpo, 21,53 mlU/ml
    W śroode kolejna , martwię sie czy nie jest za niska. Jaka u Was byla beta i w jakim dpo ? 😘😘😘 proszę trzymajcie kciuki.

Eve, Ariadne002, Belie, Dip88, Marcelq lubią tę wiadomość

• Nunakala Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przy jakiej becie słuchać bicie serca ? Ja mam 1500?19 dpo. Lekarza mam w pon? Nie będzie za wcześnie? Ostatnim razem się wybrałam za wcześnie nie nie potrzebnie się stresowałam :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2021, 19:10

8.2019 👦
    10 cs o rodzeństwo🛑 i 3 mc-ch
    Niespodziewanie ⏸ 17.06
    ❤️7.07

11.08 będzie 👧 test panorama 👌

34bw43r8hka2lxc7.png
  • Nunakala Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis96 wrote:
    Kochane, dzisiaj po raz pierwszy zobaczyłam dwie kreski i clear blue potwierdził.
    W śroode kolejna , martwię sie czy nie jest za niska. Jaka u Was byla beta i w jakim dpo ? 😘😘😘 proszę trzymajcie kciuki.
    To bardzo wcześnie, nie masz się czym martwić. Dopiero się zagnieździło. Napewno będzie rosło :) wypalałaś bardzo wczesna ciąże :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2021, 19:09

Alis96 lubi tę wiadomość

8.2019 👦
    10 cs o rodzeństwo🛑 i 3 mc-ch
    Niespodziewanie ⏸ 17.06
    ❤️7.07

11.08 będzie 👧 test panorama 👌

34bw43r8hka2lxc7.png
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nunakala wrote:
    Dziewczyny przy jakiej becie słuchać bicie serca ? Ja mam 1500?19 dpo. Lekarza mam w pon? Nie będzie za wcześnie? Ostatnim razem się wybrałam za wcześnie nie nie potrzebnie się stresowałam :(

Przy becie ponad 10 tyś
    Wcześnie bardzo idziesz, zobaczysz najwyżej pęcherzyk

Nunakala lubi tę wiadomość

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis96 wrote:

U mnie 14 dpo 467
    Ale to indywidualna sprawa, gratuluje :)

Alis96 lubi tę wiadomość

• Ariadne002 Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2021, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :)
    Dawno mnie nie było i mam mnóstwo nadrabiania Was, ale niestety z czterolatkiem w domu ciężko znaleźć czas na forum :)
    Jutro wizyta i powiem szczeze że przez ostatnie epidemie przedszkolne mam niezłego stracha :(

Alis gratulacje :) Beta Ok na pewno będzie rosła pięknie <3

Alis96 lubi tę wiadomość

2nn3xzkr9nr4vkgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2021, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis96 wrote:
    Gratulacje ☺️

U mnie 14dpo była 160. Ale to nie ma znaczenia, ważne żeby rosła odpowiednio.

Alis96 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2021, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pojedyncze badanie nie powie Ci, czy jest ok, dopiero przyrost po 48h. Musisz być cierpliwa 😛

U mnie 12 dpo było 47.

Nunakala, ja czytałam, że przy becie 15tys, przy 1500 będzie sam pęcherzyk. Serduszko będzie widoczne w 6-7 tygodniu i wtedy zobaczysz jak prscuje, a posłuchasz dopiero prawdopodobnie w 9-10 tygodniu. Zobaczysz, szybko zleci 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2021, 20:54

Nunakala lubi tę wiadomość

• Rosalie Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w 13dpo bylo 21,5, trzy dni pozniej juz 131, wiecej nie sprawdzalam ;) nudnosci mam juz caly dzien, wiec musiala duuuuzo urosnac. Gratulacje! Widzisz, tez szybko poszlo ;) trzymam kciuki, rosnijcie zdrowo, duzo odpoczynku i nie stresuj sie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2021, 21:39

Alis96 lubi tę wiadomość

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Alis96 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie wrote:
    U mnie w 13dpo bylo 21,5, trzy dni pozniej juz 131, wiecej nie sprawdzalam ;) nudnosci mam juz caly dzien, wiec musiala duuuuzo urosnac. Gratulacje! Widzisz, tez szybko poszlo ;) trzymam kciuki, rosnijcie zdrowo, duzo odpoczynku i nie stresuj sie!

Czyli beta normalna, tylko czekać do środy. Ale wierzę , że urośnie. Muszę wierzyć ♥️ jak nie ja to kto 💪♥️
    Ja miałam narazie humory 😂 co ewidentnie bylo widać po grupie. A jak odpuscilam w weekend i w poniedziałek testowałam to odruchowo aa biało.. ale patrzę a tu cien myślałam , że już w głowie coś mi sie miesza. Nie dowierzalam. I w sumie jeszcze nie dotarlo. Tymbardziej , że oprócz piersi zero objawów. Tylko szyjke jak chciałam zbadać to jakas dziwna byla dluuuuga mega i az nie dotykalam za bardzo bo sie przestraszylam co to sie dzieje.

Belie lubi tę wiadomość

• Rosalie Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, nie masz sie co martwic, u mnie tez taka malutka byla, a juz serduszko widzialam 😍 duzo spokoju! I odpoczynku :)

Alis96 lubi tę wiadomość

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Anulka1992 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis96 gratulacje! 😁 A dopiero taka pesymistyczną byłaś i zobacz jak to los potrafi zaskoczyć😊 trzymam kciuki za przyrost bety✊

Alis96 lubi tę wiadomość

• Alis96 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie wrote:
    Tak, nie masz sie co martwic, u mnie tez taka malutka byla, a juz serduszko widzialam 😍 duzo spokoju! I odpoczynku :)

Jejku super ♥️ a jaka aplikacje ciążowa macie ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2021, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis96 wrote:
    Jejku super ♥️ a jaka aplikacje ciążowa macie ?
    Ja ma preglife i flo ☺️
    Alis naprawdę cieszę się bardzo i gratuluję 😘 rosnijcie zdrowo ☺️

Ja w cyklu w którym się udało miałam mega doła. Płakałam chyba średnio co 2 dni.

Alis96 lubi tę wiadomość

• Alis96 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belie wrote:
    Ja ma preglife i flo ☺️
    Alis naprawdę cieszę się bardzo i gratuluję 😘 rosnijcie zdrowo ☺️

Ja w cyklu w którym się udało miałam mega doła. Płakałam chyba średnio co 2 dni.

No właśnie ja mialam to samo 😬
    Dziękuję Wam wszystkim , ale narazie przydadzą sie kciuki do środy 🤞🤞

Belie lubi tę wiadomość

• Martyna33 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2021, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis, widzisz, czyli te Twoje humorki i niezadowolenie to były objawy ciąży ! 🤪😊 rośnijcie

• nulka_23 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2021, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis grarulacje:) a jako że jesteś pesymistką to dam Ci radę, z której ja musiałam skorzystać :) na forum naczytałaś się wielu smutnych historii, to sprawia że od razu i Ty masz poczucie że to pewnie biochem, że coś nie pójdzie tak jak powinno, że pójdziesz do toalety a tam okres. Nie daj się temu porwać (ja niestety dałam). Moje pierwsze testy były tak blade że mój mąż mi nie wierzył że coś jest - Twój przy moim to gruba krecha. Dwa dni po pierwszym cieniu poszłam na bete a tam 104. Nadal nie wierzyłam. Dopiero po wizycie u lekarza gdzie nie miałam nawet usg a jedynie rozmowę stwierdziłam że mam złe podejście. Nie ma okresu to znaczy że jest ciąża i mam się nią cieszyć a nie szukać nieszczęść które mogą nas spotkać. A stres też nie jest wskazany. Dlatego, idź w środę na bete, a później ciesz się z ciąży ile wlezie! Bedziesz miała chwilę paniki tak jak my wszystkie - bo objawy znikną, bo boli, bo ciągnie, ale dla Ciebie podobnie jak dla mnie to pierwsza ciąża więc skąd mamy wiedzieć jakie są objawy i co się czuje? Trzeba zaufać maleństu i się cieszyć :) a że jesteś niecierpliwa to aż się zapytam, jak planujesz wytrzymać 9 miesięcy do rozwiązania? :) i tego pytania nie zrozum źle, po prostu też należę do osób niecierpliwych i mam wrażenie że te tygodnie się ciągną i ciągną

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2021, 08:11

Rosalie, Kasiekkk, Dip88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2021, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nulka, dobrze prawisz, ja właśnie wpadłam w to, co Ty miałaś ostatnio. Ale mądra byłam, jak Ci pisałam, że nie masz się o co martwić. Objawy minęły, włącznie z bólem piersi dopiero wczoraj, a ja wieczorem i dzisiaj od rana już panikuję, że na pewno coś jest nie tak. Nawet mi się śniło, że poroniłam. Do tego jestem w stanie baaardzo przekonująco sobie wmówić, że brak krwawienia to tylko zasługa luteiny. No to zrobiłam sobie dzień 🙄

Mnie też się strasznie dłuży wszystko. Nawet mówię do czasami do męża, że chciałabym, żeby maleństwo było już z nami. Ale wtedy od razu łapię się na "uważaj, czego sobie życzysz" i że jednak nie chciałabym, żeby na etapie rozwoju z 9 tygodnia było już poza brzuchem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2021, 08:21

• nulka_23 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2021, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    Nulka, dobrze prawisz, ja właśnie wpadłam w to, co Ty miałaś ostatnio. Ale mądra byłam, jak Ci pisałam, że nie masz się o co martwić. Objawy minęły, włącznie z bólem piersi dopiero wczoraj, a ja wieczorem i dzisiaj od rana już panikuję, że na pewno coś jest nie tak. Nawet mi się śniło, że poroniłam. Do tego jestem w stanie baaardzo przekonująco sobie wmówić, że brak krwawienia to tylko zasługa luteiny. No to zrobiłam sobie dzień 🙄
    To jako ta która już to przeszła powiem Ci że nic Cię nie zostawi na zawsze 😂 objawy będą się nadal pokazywały tylko że bardziej okazjonalnie - w weekend miałam mdłości a dziś w nocy obudził mnie ból piersi (rano nie było po nim już śladu). Także teraz bądź gotowa o każdej porze dnia i nocy ma nagłe objawy 😂 no i ciesz się ciąża!

Kasiekkk lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2021, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra, to czekam na te nagłe "ataki" objawów 💪

A Wy dziewczyny? Jak się dzisiaj czujecie?

Z takich ciekawostek, to w bliskiej rodzinie okazało się, że też jest ciąża na prawie ten sam termin co u nas 😂

‹‹ 200 201 202 203 204 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ