Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻
Odpowiedz

Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Zaniedbałam Was przez weekend ale okazuje się że nawet jak ktoś kocha upały to w ciąży znosi je całkiem inaczej... Wróciły mi wszystkie objawy i czuje się tragicznie...

Marcelq, trzymam kciuki żeby do końca ciąży lrew Cię nie straszyła ✊ wyobrażam sobie co musiałaś poczuć😟

Kalcia, na następnej wizycie na pewno będzie już ❤️

Ja się jeszcze niczym nie smaruje. Ogólnie zawsze byłam większych kształtów i niestety ale moja waga to wieczne góry i doliny więc mam wrażenie że moja skóra już gorzej wyglądać nie może :(

Kurcze, Martyna (nie wiem w sumie jak się zwracać czy loginem czy imieniem bo wiem że jest inne 😅) chciałam sobie kupić detektor ale przez ten mój tłuszczyk to raczej nic nie wykryje :(

Marcelq lubi tę wiadomość

• Rosalie Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry w poniedzialek! Wypoczete? Mnie dojechaly nudnosci i slabosc, ledwo przetrwalam, wszelkie watpliwosci minely, jak nic ciaza 😅 co nie zjem, to niedobrze, niewiele pomaga... dobrze, ze chociaz wymiotow brak 😅 milego dnia!

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nulka, zwracaj się jak Ci wygodnie 😅 Od 12 tygodnia to już raczej posłuchasz serduszka nawet jak więcej tłuszczyku, także się nie martw! Moim zdaniem super gadżet

Nunakala lubi tę wiadomość

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2021, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też ciezko zniosłam weekend. Naprawdę już nie wyrabiałam. Chłodziłam się zimną wodą w domu.
    Plus jest taki, że już na żołądku mi lepiej i mam nadzieję, że już nie będę musiała jeść prawie samych bułek. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2021, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! I u mnie podczas tych upałów było ciężko, ale znaleźliśmy na strychu stary basen jeszcze z czasów kiedy ja i moi bracia byliśmy dziećmi i wczoraj znów stanął na podwórku 😁 Dużo łatwiej było wytrzymać mocząc nogi w zimnej wodzie 😊

IMG-20210620-142148.jpg

Co do tego maziadła na rozstępy, to póki co mam massage lotion for stretch marks. Z plusów to to, że ma baaardzo delikatny zapach, prawie niewyczuwalny i trochę olejków całkiem wysoko w składzie.

Dostałam też od kuzynki adapter do pasów samochodowych, super sprawa i bardzo polecam! Ja na pewno będę używać już niedługo :)

W środę wizyta u lekarza, pewnie tylko skonsultowanie wyników badań, a do usg jeszcze 3 tygodnie! 😱 Jakoś strasznie długo...

Martyna, bardzo szybko udało Wam się wyłapać tętno! Troszkę czytałam o tych detektorach, obejrzałam kilka filmików i miałam wrażenie, że słabo to działa. Super, że u Ciebie się sprawdził ❤️

Napiszcie jak u Was minęły weekendy i jakie macie sposoby na walkę z upałami 😊

Rosalie, Marcelq lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2021, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiek, ale zazdroszczę tego basenu i działki <3

Kasiekkk lubi tę wiadomość

• Rosalie Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim sposobem na upal jest niewychodzenie z domu i siedzenie przy caly czas odpalonej klimie, raruje mi zycie... za to mdlosci mnie wykanczaja.. 😭

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale super basen! Ja mam szczeniaczka który szalenie rozrabia wiec basen by dlugo nie stał 😂

Zastanowie się nad detektorem bo póki nie czuć ruchów to jednak czlowieka będzie to uspokajać

• Iskra444 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z detektorem to się zastanówcie czy potem nie będziecie bardziej panikować jak np. Akurat się nie idą wyłapać tętna. Bo ja bym tak ba pewno robiła 🙈🙈🙈

U mnie Iskierka wczoraj się kąpała w basenie u dziadków, aż jej zazdrościłam normalnie 😁

Kasiekkk lubi tę wiadomość

Iskierka - 2018👧🏼
    11.2020 - cb
    02.2021 - cb
    03.2021 - diagnostyka 🧔🏻- teratospermia, asentospermia, testosteron⬇️ - rozpoczęcie leczenia
    07.2021 - ⏸ 💖
    Iskiereczka - 2022😍

f2w3skjodu7e6olv.png
  • Iskra444 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A rozstępy to chyba bardziej geny… ja się smarowałam jak szalona a zostały mi…
    Na porodówce jeszcze lekarka do mnie „ale ma pani brzydkie rozstępy” No myślałam ze jej w twarz dam 🤬

Iskierka - 2018👧🏼
    11.2020 - cb
    02.2021 - cb
    03.2021 - diagnostyka 🧔🏻- teratospermia, asentospermia, testosteron⬇️ - rozpoczęcie leczenia
    07.2021 - ⏸ 💖
    Iskiereczka - 2022😍

f2w3skjodu7e6olv.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja po weekendzie 🙃

U mnie aktualnie 14 stopni i deszcz leje i cały tydzień taki ma być, z jednej strony fajnie, bo już dość ciepła miałam, a z drugiej wiadomo 😅
    Ja się niczym jeszcze nie smaruje, a we wcześniejszej ciąży używałam Palmersa na rozstępy dla kobiet w ciąży, takie masło w słoiczku, tylko zapach wiele dziewczyn odrzuca, bo jest mega kakaowy 🤢

Martyna ty to specem jesteś, więc powiedz mi czy faktycznie można tego detektora już używać i nic on nie zaszkodzi ? I jak często go można używać ? Bo jak coś to też zamawiam 😝

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2021, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belie, podwórko niby jest, ale jak się mieszka z rodzicami, to to tak nie cieszy 😁

Rosalie, zazdroszczę klimy. Serio, gdybym miała to bym nie wychodziła z domu. My niestety mieszkamy na poddaszu, więc jak nic mamy tu dobre 45 stopni popołudniami 😥

No właśnie z tymi detektorami to mam takie same obawy jak Iskra, że nie wyłapie tętna, albo złapie Twoje tętno, zamiast dziecka i znowu obawa, że za niskie. Ja bym na pewno baaardzo panikowała, gdyby cokolwiek mi wyszło nie tak.

Wszyscy mówią, że geny, a i tak każda kobieta się smaruje 😁 Nawet jak się zrobią, to będę sobie wmawiać, że gdybym się nie smarowała to byłoby jeszcze gorzej. A mam sporo rozstępów po okresie dojrzewania i za kolejne podziękuję.

Iskra, masakra z tą babką na porodówce. Niby ma styczność z rodzącymi codziennie, a i tak zero wyczucia 😕

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskra444 wrote:
    A rozstępy to chyba bardziej geny… ja się smarowałam jak szalona a zostały mi…
    Na porodówce jeszcze lekarka do mnie „ale ma pani brzydkie rozstępy” No myślałam ze jej w twarz dam 🤬
    Ale bezczelna baba 😡 Masakra…
    Mi tylko w pierwszej ciąży kilka małych rozstępów na boczkach wyszło, a w drugiej ani jeden, oby teraz też nic nie wylazło 🤭 I to prawda, że geny i też podobno wiek robi swoje 🤷🏻‍♀️

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam nastawiona ze mogę nie znaleźć, dlatego kupiłam po wizycie usg, gdzie napewno serduszko biło. Ale znaleźliśmy bardzo szybko i bez żadnego problemu 🤷🏼‍♀️ Wiec nie wiem dlaczego kobiety nie znajdują.. może dużo zależy od tkanki tłuszczowej, może kobiety szukają na brzuchu, a to trzeba szukać bardzo nisko, około linii włosków łonowych. U mnie centralnie po środku, u kogoś innego bardziej z lewej było, No różnie :)

Dip, podobno można od 8-9 tygodnia. W 8-9 tyg już można posłuchać serduszka na usg, wiec można i w domu. Co do częstotliwości, tej info nigdzie nie ma. Myśle ze to tylko domowy sprzęt wiec nic złego nie zrobi. Nie słuchamy godzinami tylko sprawdzamy 10 sek, bije, i wyłączamy. Ktoś codziennie słucha, ja mam zamiar tak z 2-3 razy w tygodniu myśle. Jak się będę stresować- to będę wtedy słuchać

Dip88 lubi tę wiadomość

• kalcia64 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nulka_23 wrote:
    Cześć! Zaniedbałam Was przez weekend ale okazuje się że nawet jak ktoś kocha upały to w ciąży znosi je całkiem inaczej... Wróciły mi wszystkie objawy i czuje się tragicznie...

Marcelq, trzymam kciuki żeby do końca ciąży lrew Cię nie straszyła ✊ wyobrażam sobie co musiałaś poczuć😟

Kalcia, na następnej wizycie na pewno będzie już ❤️

Ja się jeszcze niczym nie smaruje. Ogólnie zawsze byłam większych kształtów i niestety ale moja waga to wieczne góry i doliny więc mam wrażenie że moja skóra już gorzej wyglądać nie może :(

Kurcze, Martyna (nie wiem w sumie jak się zwracać czy loginem czy imieniem bo wiem że jest inne 😅) chciałam sobie kupić detektor ale przez ten mój tłuszczyk to raczej nic nie wykryje :(
    Dziekuje kochana nastepna wizyta za 2 tygodnie gdzies . Mam nadzieje ze będzie już zarodek ❤️💚

[link=https://www.suwaczki.com/]4c3tkw7iss6l03u2.png[/link]
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie zdecyduje sie na ten detektor, za duzo strasu w razie W. Dodatkowo na ostatniej wizycie lekarka powiedziala mi, ze sluchanie na tak wczesnym etapie, moze uszkodzic serduszko - natomiast do bylo mowione w trakcie usg dopochwowego, ale jednak, ja wole nie ryzykowac i sie nie nakrecac.

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie wrote:
    Ja tez nie zdecyduje sie na ten detektor, za duzo strasu w razie W. Dodatkowo na ostatniej wizycie lekarka powiedziala mi, ze sluchanie na tak wczesnym etapie, moze uszkodzic serduszko - natomiast do bylo mowione w trakcie usg dopochwowego, ale jednak, ja wole nie ryzykowac i sie nie nakrecac.

Twój lekarz ma racje, zalecenia mówią żeby do 8 tygodnia nie słuchać :) mamaginekolog o tym pisała. Natomiast przed 8 tyg nikt detektora nie używa, bo on nie wykryje pulsu
    Ale rozumiem ze dla Ciebie to stres :)

Gdyby nie poprzednie poronienie i to ze często jestem za granicą bez lekarza prowadzącego to tez bym nie kupiła :) ale moje nerwy by napewno bardziej zaszkodziły maluchowi niż detektor

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2021, 13:35

Rosalie lubi tę wiadomość

• Manioka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś pogoda typowo duńska w końcu! Troszkę deszczu, chłodno i wiaterek 🥰
    Właśnie postawiłam na obiad 😊
    "Marcinek" ostatnio daje często o sobie znać 😅 jak go nie czuję na wieczór to zaczynam panikować 😂
    Dziś wyjątkowo aktywny od rana😅 Mąż się mnie pyta jakim cudem ja to czuję 😁 a no, druga ciąża to wiem kiedy jelita a kiedy "Marcinek" 😂

Marcelq lubi tę wiadomość

f2w39jcg9uvyycdv.png
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:
    Twój lekarz ma racje, zalecenia mówią żeby do 8 tygodnia nie słuchać :) mamaginekolog o tym pisała. Natomiast przed 8 tyg nikt detektora nie używa, bo on nie wykryje pulsu
    Ale rozumiem ze dla Ciebie to stres :)

Gdyby nie poprzednie poronienie i to ze często jestem za granicą bez lekarza prowadzącego to tez bym nie kupiła :) ale moje nerwy by napewno bardziej zaszkodziły maluchowi niż detektor
    Pewnie, trzeba oszacowac co dla danej osoby bedzie wiekszym lub mniejszym stresem ;) i kazdy musi znalezc swoje rozwiazanie

Martyna33 lubi tę wiadomość

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2021, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie wrote:
    Pewnie, trzeba oszacowac co dla danej osoby bedzie wiekszym lub mniejszym stresem ;) i kazdy musi znalezc swoje rozwiazanie
    Dokładnie tak, każda z nas zna najlepiej samą siebie i wie, dzięki czemu będzie się najmniej stresować.

Kiedy najlepiej robić badania prenatalne? Wiem, że to jest przedział 11-13+6, ale czy może być tak, że przy tych skrajnych datach może właśnie przez to słabo wyjść badanie? Wiem, brzmi to głupio, ale w sumie może się chyb okazać, że maleństwo będzie mniejsze i za wcześnie będzie na badania.

Martyna33 lubi tę wiadomość

‹‹ 198 199 200 201 202 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ