X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻
Odpowiedz

Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2021, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! I u mnie podczas tych upałów było ciężko, ale znaleźliśmy na strychu stary basen jeszcze z czasów kiedy ja i moi bracia byliśmy dziećmi i wczoraj znów stanął na podwórku 😁 Dużo łatwiej było wytrzymać mocząc nogi w zimnej wodzie 😊

IMG-20210620-142148.jpg

Co do tego maziadła na rozstępy, to póki co mam massage lotion for stretch marks. Z plusów to to, że ma baaardzo delikatny zapach, prawie niewyczuwalny i trochę olejków całkiem wysoko w składzie.

Dostałam też od kuzynki adapter do pasów samochodowych, super sprawa i bardzo polecam! Ja na pewno będę używać już niedługo :)

W środę wizyta u lekarza, pewnie tylko skonsultowanie wyników badań, a do usg jeszcze 3 tygodnie! 😱 Jakoś strasznie długo...

Martyna, bardzo szybko udało Wam się wyłapać tętno! Troszkę czytałam o tych detektorach, obejrzałam kilka filmików i miałam wrażenie, że słabo to działa. Super, że u Ciebie się sprawdził ❤️

Napiszcie jak u Was minęły weekendy i jakie macie sposoby na walkę z upałami 😊

Rosalie, Marcelq lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2021, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiek, ale zazdroszczę tego basenu i działki <3

Kasiekkk lubi tę wiadomość

• Rosalie Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim sposobem na upal jest niewychodzenie z domu i siedzenie przy caly czas odpalonej klimie, raruje mi zycie... za to mdlosci mnie wykanczaja.. 😭

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale super basen! Ja mam szczeniaczka który szalenie rozrabia wiec basen by dlugo nie stał 😂

Zastanowie się nad detektorem bo póki nie czuć ruchów to jednak czlowieka będzie to uspokajać

• Iskra444 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z detektorem to się zastanówcie czy potem nie będziecie bardziej panikować jak np. Akurat się nie idą wyłapać tętna. Bo ja bym tak ba pewno robiła 🙈🙈🙈

U mnie Iskierka wczoraj się kąpała w basenie u dziadków, aż jej zazdrościłam normalnie 😁

Iskierka - 2018👧🏼
    11.2020 - cb
    02.2021 - cb
    03.2021 - diagnostyka 🧔🏻- teratospermia, asentospermia, testosteron⬇️ - rozpoczęcie leczenia
    07.2021 - ⏸ 💖
    Iskiereczka - 2022😍

f2w3skjodu7e6olv.png
  • Iskra444 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A rozstępy to chyba bardziej geny… ja się smarowałam jak szalona a zostały mi…
    Na porodówce jeszcze lekarka do mnie „ale ma pani brzydkie rozstępy” No myślałam ze jej w twarz dam 🤬

Iskierka - 2018👧🏼
    11.2020 - cb
    02.2021 - cb
    03.2021 - diagnostyka 🧔🏻- teratospermia, asentospermia, testosteron⬇️ - rozpoczęcie leczenia
    07.2021 - ⏸ 💖
    Iskiereczka - 2022😍

f2w3skjodu7e6olv.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja po weekendzie 🙃

U mnie aktualnie 14 stopni i deszcz leje i cały tydzień taki ma być, z jednej strony fajnie, bo już dość ciepła miałam, a z drugiej wiadomo 😅
    Ja się niczym jeszcze nie smaruje, a we wcześniejszej ciąży używałam Palmersa na rozstępy dla kobiet w ciąży, takie masło w słoiczku, tylko zapach wiele dziewczyn odrzuca, bo jest mega kakaowy 🤢

Martyna ty to specem jesteś, więc powiedz mi czy faktycznie można tego detektora już używać i nic on nie zaszkodzi ? I jak często go można używać ? Bo jak coś to też zamawiam 😝

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2021, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belie, podwórko niby jest, ale jak się mieszka z rodzicami, to to tak nie cieszy 😁

Rosalie, zazdroszczę klimy. Serio, gdybym miała to bym nie wychodziła z domu. My niestety mieszkamy na poddaszu, więc jak nic mamy tu dobre 45 stopni popołudniami 😥

No właśnie z tymi detektorami to mam takie same obawy jak Iskra, że nie wyłapie tętna, albo złapie Twoje tętno, zamiast dziecka i znowu obawa, że za niskie. Ja bym na pewno baaardzo panikowała, gdyby cokolwiek mi wyszło nie tak.

Wszyscy mówią, że geny, a i tak każda kobieta się smaruje 😁 Nawet jak się zrobią, to będę sobie wmawiać, że gdybym się nie smarowała to byłoby jeszcze gorzej. A mam sporo rozstępów po okresie dojrzewania i za kolejne podziękuję.

Iskra, masakra z tą babką na porodówce. Niby ma styczność z rodzącymi codziennie, a i tak zero wyczucia 😕

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskra444 wrote:
    A rozstępy to chyba bardziej geny… ja się smarowałam jak szalona a zostały mi…
    Na porodówce jeszcze lekarka do mnie „ale ma pani brzydkie rozstępy” No myślałam ze jej w twarz dam 🤬
    Ale bezczelna baba 😡 Masakra…
    Mi tylko w pierwszej ciąży kilka małych rozstępów na boczkach wyszło, a w drugiej ani jeden, oby teraz też nic nie wylazło 🤭 I to prawda, że geny i też podobno wiek robi swoje 🤷🏻‍♀️

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam nastawiona ze mogę nie znaleźć, dlatego kupiłam po wizycie usg, gdzie napewno serduszko biło. Ale znaleźliśmy bardzo szybko i bez żadnego problemu 🤷🏼‍♀️ Wiec nie wiem dlaczego kobiety nie znajdują.. może dużo zależy od tkanki tłuszczowej, może kobiety szukają na brzuchu, a to trzeba szukać bardzo nisko, około linii włosków łonowych. U mnie centralnie po środku, u kogoś innego bardziej z lewej było, No różnie :)

Dip, podobno można od 8-9 tygodnia. W 8-9 tyg już można posłuchać serduszka na usg, wiec można i w domu. Co do częstotliwości, tej info nigdzie nie ma. Myśle ze to tylko domowy sprzęt wiec nic złego nie zrobi. Nie słuchamy godzinami tylko sprawdzamy 10 sek, bije, i wyłączamy. Ktoś codziennie słucha, ja mam zamiar tak z 2-3 razy w tygodniu myśle. Jak się będę stresować- to będę wtedy słuchać

Dip88 lubi tę wiadomość

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nulka_23 wrote:
    Cześć! Zaniedbałam Was przez weekend ale okazuje się że nawet jak ktoś kocha upały to w ciąży znosi je całkiem inaczej... Wróciły mi wszystkie objawy i czuje się tragicznie...

Marcelq, trzymam kciuki żeby do końca ciąży lrew Cię nie straszyła ✊ wyobrażam sobie co musiałaś poczuć😟

Kalcia, na następnej wizycie na pewno będzie już ❤️

Ja się jeszcze niczym nie smaruje. Ogólnie zawsze byłam większych kształtów i niestety ale moja waga to wieczne góry i doliny więc mam wrażenie że moja skóra już gorzej wyglądać nie może :(

Kurcze, Martyna (nie wiem w sumie jak się zwracać czy loginem czy imieniem bo wiem że jest inne 😅) chciałam sobie kupić detektor ale przez ten mój tłuszczyk to raczej nic nie wykryje :(
    Dziekuje kochana nastepna wizyta za 2 tygodnie gdzies . Mam nadzieje ze będzie już zarodek ❤️💚

[link=https://www.suwaczki.com/]4c3tkw7iss6l03u2.png[/link]
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie zdecyduje sie na ten detektor, za duzo strasu w razie W. Dodatkowo na ostatniej wizycie lekarka powiedziala mi, ze sluchanie na tak wczesnym etapie, moze uszkodzic serduszko - natomiast do bylo mowione w trakcie usg dopochwowego, ale jednak, ja wole nie ryzykowac i sie nie nakrecac.

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie wrote:
    Ja tez nie zdecyduje sie na ten detektor, za duzo strasu w razie W. Dodatkowo na ostatniej wizycie lekarka powiedziala mi, ze sluchanie na tak wczesnym etapie, moze uszkodzic serduszko - natomiast do bylo mowione w trakcie usg dopochwowego, ale jednak, ja wole nie ryzykowac i sie nie nakrecac.

Twój lekarz ma racje, zalecenia mówią żeby do 8 tygodnia nie słuchać :) mamaginekolog o tym pisała. Natomiast przed 8 tyg nikt detektora nie używa, bo on nie wykryje pulsu
    Ale rozumiem ze dla Ciebie to stres :)

Gdyby nie poprzednie poronienie i to ze często jestem za granicą bez lekarza prowadzącego to tez bym nie kupiła :) ale moje nerwy by napewno bardziej zaszkodziły maluchowi niż detektor

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2021, 13:35

Rosalie lubi tę wiadomość

• Manioka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś pogoda typowo duńska w końcu! Troszkę deszczu, chłodno i wiaterek 🥰
    Właśnie postawiłam na obiad 😊
    "Marcinek" ostatnio daje często o sobie znać 😅 jak go nie czuję na wieczór to zaczynam panikować 😂
    Dziś wyjątkowo aktywny od rana😅 Mąż się mnie pyta jakim cudem ja to czuję 😁 a no, druga ciąża to wiem kiedy jelita a kiedy "Marcinek" 😂

Marcelq lubi tę wiadomość

f2w39jcg9uvyycdv.png
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:
    Twój lekarz ma racje, zalecenia mówią żeby do 8 tygodnia nie słuchać :) mamaginekolog o tym pisała. Natomiast przed 8 tyg nikt detektora nie używa, bo on nie wykryje pulsu
    Ale rozumiem ze dla Ciebie to stres :)

Gdyby nie poprzednie poronienie i to ze często jestem za granicą bez lekarza prowadzącego to tez bym nie kupiła :) ale moje nerwy by napewno bardziej zaszkodziły maluchowi niż detektor
    Pewnie, trzeba oszacowac co dla danej osoby bedzie wiekszym lub mniejszym stresem ;) i kazdy musi znalezc swoje rozwiazanie

Martyna33 lubi tę wiadomość

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2021, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie wrote:
    Pewnie, trzeba oszacowac co dla danej osoby bedzie wiekszym lub mniejszym stresem ;) i kazdy musi znalezc swoje rozwiazanie
    Dokładnie tak, każda z nas zna najlepiej samą siebie i wie, dzięki czemu będzie się najmniej stresować.

Kiedy najlepiej robić badania prenatalne? Wiem, że to jest przedział 11-13+6, ale czy może być tak, że przy tych skrajnych datach może właśnie przez to słabo wyjść badanie? Wiem, brzmi to głupio, ale w sumie może się chyb okazać, że maleństwo będzie mniejsze i za wcześnie będzie na badania.

• Martyna33 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    Dokładnie tak, każda z nas zna najlepiej samą siebie i wie, dzięki czemu będzie się najmniej stresować.

Kiedy najlepiej robić badania prenatalne? Wiem, że to jest przedział 11-13+6, ale czy może być tak, że przy tych skrajnych datach może właśnie przez to słabo wyjść badanie? Wiem, brzmi to głupio, ale w sumie może się chyb okazać, że maleństwo będzie mniejsze i za wcześnie będzie na badania.

Wiesz co, ja gdzieś czytałam ze po 13 tygodniu tak już słabo, może wyjść coś nie tak a być wszystko dobrze. Optymalnie chyba 12 tydzień

• Anulka1992 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziś już mi dość mocno dokucza taki ból w podbrzuszu a może bardziej w pachwinach ciągnący aż do nóg. Od wczoraj tak dość mocno to czuję. I teraz nie wiem i martwię się czy wszystko jest ok☹️ napisałam do giną kazał mi przyjść jutro żeby sprawdzić...

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2021, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:
    Wiesz co, ja gdzieś czytałam ze po 13 tygodniu tak już słabo, może wyjść coś nie tak a być wszystko dobrze. Optymalnie chyba 12 tydzień
    Tak celowałam właśnie, żeby się zapisać na 11+5. Już się nie mogę doczekać, żeby dowiedzieć się, co u bąbla, ile urósł i czy wszystko ok 😊

• Martyna33 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    Tak celowałam właśnie, żeby się zapisać na 11+5. Już się nie mogę doczekać, żeby dowiedzieć się, co u bąbla, ile urósł i czy wszystko ok 😊

Ja tak samo, teraz to już zobaczymy prawdziwego człowieka na ekranie 😍
    To niesamowite.. plemnik i komórka jajowa i powstaje człowiek 😍

Kasiekkk, Marcelq lubią tę wiadomość

‹‹ 198 199 200 201 202 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ