Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
Patka22 wrote:Ja na początku starań planowałam, nawet małe buciki kupiłam 😂 ale nie wyszło a teraz nawet nie miałabym szans bo mój mąż wie kiedy co i jak i sam na bieżąco się pyta, nawet nie zależy mi na tym już a znając mnie to nawet nie wytrwalabym żeby wylecieć z łazienki bez płaczu 😆
Nie było mnie cały weekend bo miałam reset z rodzinka i przyjaciółmi, mimo okropnej pogody fajnie udało się nam spędzić czas. A jak Wasze majowki? ☺️
U mnie dziś znaczny spadek temp, jutro maksymalnie w środę będzie 🐵 w kolejnym cyklu mam włączyć aromek, raz już to brałam ale nie dogadałam się z lekarzem a on kazał mi brać to co cykl 😬 a ja myślałam ze tylko ten 1. Któraś miała z nim pozytywne doświadczenia?
Hej, ja jestem drugi cykl na Aromku, jajko rośnie póki co jedno wiec w kolejnym cyklu (oby go nie było 😉) będę brać po 2 tabletki. W pierwszym brałam po jednej w obecnym naprzemiennie 2 i 1. Jak na złość jajko rośnie po lewej niedrożnej stornie. Endometrium ok, trochę mnie wysyfia po nim na żuchwie wiec tak hormonalnie i 3 dnia brania tabletek już drugi raz boli głowa. I jeśli chodzi o moje doświadczenia to tyle 😉 a i teraz brałam Ovitrelle
Patka22 lubi tę wiadomość
Starania od 08.2019
👩🏼
drożność 03.2021 - oba niedrożne, prawy udrożniony,
Laparoskopia jajowodów 07.2021 - usunięcie zrostów, oba jajowody drożne
👨🏻 20.11.2020 morfologia 2% reszta parametrów ok
Trzy nieudane IUI
29.04.2022 punkcja
IVF ❄️❄️❄️❄️❄️ na zimowisku
04.05.2022 transfer 5 dniowej blastki 5.1.1.
7 dpt cień cienia
8 dpt beta 122
10 dpt beta 318
12 dpt beta 702
14 dpt beta 1543
19 dpt (23.05.2022) pecherzyk ciążowy beta 7661 prog 231
29 dpt (02.06.2022) 6+4 jest echo zarodka ❤️ CRL 0,67
08.07.2022 I prenatalne wszystko ok
13.07.2022 drugie prenatalne u innego lekarza tez ok
30.08.2022 II połówkowe, będzie mała bejbisia 👨👩👧
02.11.2022 III prenatalne 🍀
10.01.2023 - urodziła się nasza córeczka 🥰🥰🥰 -
Gosiak123 wrote:Robiłam dziś test innej firmy i bielutki, teoretycznie dziś jest 10 dpo więc spróbuję za kilka dni albo @ przyjdzie wcześniej
Mnie chyba trzeba przesunąć z 6go na jakiegoś 10goGosiak123, Iskra444 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, zrobiłam z ciekawości test owulacyjny rano, z pierwszego moczu, jakoś tak mnie naszło żeby zrobić, kreska wyraźna, no więc myśle, że mam ten jeden test ciążowy co miałam testować 09.05 ale zrobiłam z drugiego moczu bo nie wytrzymałam i widzę cień 🙂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2021, 11:59
Anettaa, Izi, Ala_d, Magda_Lena, Kate1811, Monika7, nulka_23, Vivian, Sparky, Lidia, Niebieska Gwiazda, Ariadne002 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny czy warto test zrobić wcześniej niż dzień spodziewanej miesiączki? Jeszcze prawie 2 tygodnie do miesiączki ale chcę kupić sobie taniej testy ciążowe i się zastanawiam na kiedy ☺️
Zerkniecie na wykres czy dobrze widzę że wszystko ładnie idzie?
https://zapodaj.net/2ad3c89e14928.jpg.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2021, 12:12
-
Widać cień ☺️
-
Blondyna.B wrote:Dziewczyny czy warto test zrobić wcześniej niż dzień spodziewanej miesiączki? Jeszcze prawie 2 tygodnie do miesiączki ale chcę kupić sobie taniej testy ciążowe i się zastanawiam na kiedy ☺️
A czy warto? Nie wiem. Ja tak wylapałam ciążę biochemiczna. Robiłam test 9 i 10 dpo i wyszły mi cienie więc poleciałam na betę, która wynosiła 8,5 czyli ciążowa. Jednak dwa dni później już beta tylko 2,5 i testy negatywne i miesiączka przyszła w terminie.Blondyna.B lubi tę wiadomość
👩🦰 25 l.
👨🦰 29 l.
👶 2018
Starania o rodzeństwo od styczeń 2021
[*] luty 2021 - ciąża biochemiczna 💔
Naturalne wspomaganie:
Pregna Start
Witamina B6 50mg
Witamina C
Zioła ojca Sroki nr 3
Olej lniany
MACA
Magnez
Mój cykl:
>35 dni
Owulacja 24 dc
Krótka faza lutealna (11dni) -
Bebu wrote:
Jest cień 😁 -
Widać cień ☺️ czyli potwierdza się reguła że testy owulacyjne wychodzą pozytywne w ciąży👩🦰 25 l.
👨🦰 29 l.
👶 2018
Naturalne wspomaganie:
Pregna Start
Witamina B6 50mg
Witamina C
Zioła ojca Sroki nr 3
Olej lniany
MACA
Magnez
Mój cykl:
>35 dni
Owulacja 24 dc
Gratulacje !!! ❤️ Ładna kreseczka 😃
-
Blondyna.B wrote:Dziewczyny czy warto test zrobić wcześniej niż dzień spodziewanej miesiączki? Jeszcze prawie 2 tygodnie do miesiączki ale chcę kupić sobie taniej testy ciążowe i się zastanawiam na kiedy ☺️
https://zapodaj.net/2ad3c89e14928.jpg.htmlBlondyna.B lubi tę wiadomość
-
Gosiak123 wrote:Widać cień ☺️ czyli potwierdza się reguła że testy owulacyjne wychodzą pozytywne w ciąży
-
Dip88 dziękuję ☺️
W takim razie może będę próbować wcześniej chwilęDip88 lubi tę wiadomość
-
https://zapodaj.net/2ad3c89e14928.jpg.html
Może wyjść przed terminem spodziewanej @, może nie wyjść. Ja w tym cyklu staram się do terminu @ wytrzymać z testowaniem bo za dużo emocji to we mnie budzi i dół przy @ jest większy
Generalnie implantacja jest mniej więcej między 6, a 12 dpo niby najczęściej 6-7dpo ale jak wiemy każda z nas ma inny organizm, inne cykle i będzie też różnie z tymi dniami, implantacja trwa zwykle kilka dni. Dopiero po implantacji test może wyjść pozytywny - dlatego przyjmuje się, że to właśnie w dniu spodziewanej @ robimy testy.
Więc jeżeli implantacja byłaby 12dpo no to 10dpo będzie bielutko
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2021, 12:27
Blondyna.B lubi tę wiadomość
♥ starania od 2021
♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia
♥11.08 beta 137,70
♥13.08 beta 446,20
-
Izi wrote:Może wyjść przed terminem spodziewanej @, może nie wyjść. Ja w tym cyklu staram się do terminu @ wytrzymać z testowaniem bo za dużo emocji to we mnie budzi i dół przy @ jest większy
Generalnie implantacja jest mniej więcej między 6, a 12 dpo niby najczęściej 6-7dpo ale jak wiemy każda z nas ma inny organizm, inne cykle i będzie też różnie z tymi dniami, implantacja trwa zwykle kilka dni. Dopiero po implantacji test może wyjść pozytywny - dlatego przyjmuje się, że to właśnie w dniu spodziewanej @ robimy testy.
Więc jeżeli implantacja byłaby 12dpo no to 10dpo będzie bielutko
Teraz mam ładne równe cykle, bardzo czuję owulację dlatego się zastanawiam kiedy robić ☺️ -
Blondyna.B wrote:Przed ciążą zdarzało się, że cykle się wydłużały troszkę i nie patrzyłam na objawy moje co do owulacji i test zrobiłam tydzień po spodziewanej @.
Teraz mam ładne równe cykle, bardzo czuję owulację dlatego się zastanawiam kiedy robić ☺️👩🦰 25 l.
👨🦰 29 l.
👶 2018
Naturalne wspomaganie:
Pregna Start
Witamina B6 50mg
Witamina C
Zioła ojca Sroki nr 3
Olej lniany
MACA
Magnez
Mój cykl:
>35 dni
Owulacja 24 dc
Blondyna.B wrote:Przed ciążą zdarzało się, że cykle się wydłużały troszkę i nie patrzyłam na objawy moje co do owulacji i test zrobiłam tydzień po spodziewanej @.
Teraz mam ładne równe cykle, bardzo czuję owulację dlatego się zastanawiam kiedy robić ☺️
Rozumiem, równe i ładne cykle to fajna sprawa. Tak na prawdę wszystko zależy od implantacji jest różnica czy będzie ona w 6dpo czy 12 dpo ale jak chcesz robić przed @ to bym wcześniej niż 10 dpo nie testowała chyba, że będziesz miała jakieś objawy implantacji (często ich nie ma)Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2021, 12:44
Blondyna.B lubi tę wiadomość
♥ starania od 2021
♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
♥11.08 beta 137,70
♥13.08 beta 446,20
-
Gosiak123 wrote:Stosowałas coś na wyregulowanie cykli? Bo moje cykle mnie dobijaja 😔 zawsze ponad 35 dni się ciągną a owulacja dopiero około 24 dc. Chciałabym je chociaż trochę skrocic
Izi, Gosiak123 lubią tę wiadomość
-
Bebu wrote:
Kolejne majowe kreseczki -
Bebu
Gratulacje 🤗😆ile jesteś dpo ?
Dziewczyny jestem przerażona 😱🤯
Jak to jest że jak człowiek się stara to trzeba czekać kilka miesięcy za nim test pokarze 2 kreski a jak ma się wywalone to załapuje nie wiadomo kiedy 🤦♀️.
Nie doczekałem nawet 1 🐒po poronieniu ,Prof M kazał zrobić przerwę na 2-3 cykle a tu taka niespodzianka.
Boję się 😱😨Boże no niech się w końcu uda🙏Izi, Anettaa, Blondyna.B, Dip88, Magda_Lena, Kate1811, nulka_23, Sparky, Kajaa93, MalaPI, Lidia, Niebieska Gwiazda lubią tę wiadomość
Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Ciąża biochemiczna 03.01.21[*]
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
💔 Ciąża biochemiczna [*]23.05.22
Problemy immunologiczne 🤦♀️
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
04.09 .24 I procedura *Transfer zarodka 4AA ❌( wlew z accofilu, ivig)
11.2024 II procedura *Transferu nie będzie 😭zarodek 5AA nieprawidłowy 😩
,,Trzeba walczyć bez względu na to ile razy runęło niebo " -
Ewelina26 wrote:Bebu
Gratulacje 🤗😆ile jesteś dpo ?
Dziewczyny jestem przerażona 😱🤯
Jak to jest że jak człowiek się stara to trzeba czekać kilka miesięcy za nim test pokarze 2 kreski a jak ma się wywalone to załapuje nie wiadomo kiedy 🤦♀️.
Nie doczekałem nawet 1 🐒po poronieniu ,Prof M kazał zrobić przerwę na 2-3 cykle a tu taka niespodzianka.
Boję się 😱😨Boże no niech się w końcu uda🙏
Ale się nam maj rozkręca!
Trzymam kciuki, żeby wszystko szło jak należy.♥ starania od 2021
♥11.08 beta 137,70
♥13.08 beta 446,20