Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻
Odpowiedz

Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • Morgana Autorytet

Wysłany: 3 maja 2021, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina95 wrote:
    Staraczki Wspaniałe! 😃

Macie jakiś plan by zrobić niespodziankę dla Taty jak będą u Was ⏸️ kreseczki? ☺️

Ja na pewno nie dam rady tego ukryć. Jak tylko zobaczę dwie kreski to mąż będzie o tym wiedział ;)

Kaskaes lubi tę wiadomość

33l. ♀ ➥PCOS
  • Sparky Autorytet

Wysłany: 3 maja 2021, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina95 wrote:
    Staraczki Wspaniałe! 😃

Macie jakiś plan by zrobić niespodziankę dla Taty jak będą u Was ⏸️ kreseczki? ☺️

Ech, ja już przestałam planować takie rzeczy... Na początku o tym myślałam i wyobrażałam sobie jak to będzie, ale po 8 miesiącach niepowodzeń to już chyba ostatnia rzecz, o jakiej myślę 😂 W razie dwóch kresek wymyślę coś spontanicznie albo po prostu powiem mężowi bez żadnych specjalnych "atrakcji"😉

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2021, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taki etap że chciałabym w ogóle móc powiedzieć że sa ⏸️ a co dopiero planować atrakcje 😂😂

Dip88, Syla87, Kaskaes lubią tę wiadomość

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2021, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałam zrobić niespodziankę mojemu na urodziny, 5 dni ukrywałam pozytywne testy... strasznie ciężko było, tymbardziej że nie umiem kłamać 🤦🏼‍♀️ No i 6 dnia, 3 dni przed jego urodzinami skończyło się na tym, że wybuchłam płaczem, tego dnia już miałam pewność że nic z tego nie będzie i oznajmiłam, że byłam prawie tydzień w ciąży, ale zaraz już nie będę. I postanowiłam, że już w tej sprawie nie zrobię żadnej niespodzianki... Nie wiem, ale to już nie na moje siły, bo teraz mi się to źle kojarzy. Zazwyczaj w miarę możliwości testowaliśmy razem i chce żeby tak już zostało.

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • pauliśka Ekspertka

Wysłany: 3 maja 2021, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina95 wrote:
    Staraczki Wspaniałe! 😃

Ja mam schowaną na dnie szafy książkę „zrób dobrze kobiecie w ciąży” Maćka Białobrzeskiego (swoją droga bardzo ją polecam, właśnie dla przyszłych tatusiów 👌🏻), którą chciałam mu dać jako niespodziankę, ale podejrzewam, że jak zobaczę pozytywny test to nie będę nawet myślała o książce tylko od razu pobiegnę do męża z samym testem 😂

Dip88 lubi tę wiadomość

🇳🇴

Ona:
    PCOS, IO, bardzo nieregularne cykle

On:
    Oligozoospermia

Starania od 2018r
    2020 IUI ❌

Start IVF w 🇳🇴 2023:
    Stymulacja Menopur150+Fyremadel 0,25 (31.01)
    13.02 punkcja: pobrano tylko 1 🥚 😥-prawidłowo zapłodnione-1 ❄️

05.23 - poronienie zatrzymane (naturalny cud)

18.08 - punkcja. Mamy 7 zarodków
    23.08 - ET
    27.09 USG - mamy ❤️ 7+4 i 1,34cm człowieka 🥹

Mamy 7❄️ na zimowisku

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2021, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Ja chciałam zrobić niespodziankę mojemu na urodziny, 5 dni ukrywałam pozytywne testy... strasznie ciężko było, tymbardziej że nie umiem kłamać 🤦🏼‍♀️ No i 6 dnia, 3 dni przed jego urodzinami skończyło się na tym, że wybuchłam płaczem, tego dnia już miałam pewność że nic z tego nie będzie i oznajmiłam, że byłam prawie tydzień w ciąży, ale zaraz już nie będę. I postanowiłam, że już w tej sprawie nie zrobię żadnej niespodzianki... Nie wiem, ale to już nie na moje siły, bo teraz mi się to źle kojarzy. Zazwyczaj w miarę możliwości testowaliśmy razem i chce żeby tak już zostało.

Ja też ukrywałam 3 dni, w tym czasie zamówiłam taką zdrapkę w której było napisane "Będziesz tatą", I dałam mu to razem z innymi zdrapkami🙈 jego mina było bezcenna, niestety 1,5 tyg potem poroniłam.
    Jeśli drugi raz zobaczę dwie kreseczki to napewno nie bede szykować niczego specjalnego, tylko pewnie odrazu pobiegnie do męża mu o tym powiedzieć 🙂

Dip88 lubi tę wiadomość

• Paulina1106 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2021, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak zobaczyłam dwie kreski na teście- dodam że było to o 4 w nocy bo często wstaję na siku nad ranem to się popłakałam i poleciałam do mojego, obudziłam go i mówię że jestem w ciąży. Był tak nieprzytomny że w ogóle nie skumał co mu powiedziałam, więc leżałam i płakałam że go to nie cieszy😂 jeśli jeszcze kiedyś zobaczę ⏸ to poczekam do rana, tak żeby mogło do niego to dotrzeć:)
    Dla rodziców i teściów mam przygotowany album ze zdjęciami ze ślubu i chciałam na ostatniej stronie wkleić zdjęcie z usg z podpisem że będą dziadkami. No i tak czekam z miesiąca na miesiąc, w listopadzie druga rocznica ślubu i za chwile głupio mi będzie dać ten album bo powinni go dostać zaraz po ślubie...

Vivian lubi tę wiadomość

👩‍💼 35
    👨‍💼 39

08.2020 💔
    03.2022 7+5 Lilka 👼

MTFR hetero😿 PAI homo😿
    KIR BX nieobecny: 2DS3
    Cross match -25% ➡️ 2% 🎉
    Allo mlr- 37%➡️ 55,2🎉

14.11.2022 ⏸️ 🙏🏻
    03.08.2023 👶🏻 Izabela
    3920g, 57cm💪🏻

age.png

22.06.2024 ⏸️ 🙏🏻

preg.png
  • KaJa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2021, 05:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina95 wrote:
    Staraczki Wspaniałe! 😃

Ja tam nawet o tym nie myślałam. Jak zrobiłam test to od razu zadzwoniłam do niego bo był w pracy i zamiast coś powiedzieć to płakałam a on od razu mówi do mnie "w ciąży jesteś?" 🤣 ja bym nawet nie ukryła tego bo mnie za dobrze zna😆

24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
    13.10.22 ➡️ II kreski
    27.06.22 ➡️ Moja tęczowa Maja jest już z nami💓 3760g/57cm
    01.03.23 ➡️ zaczynamy starania o rodzeństwo👨‍👩‍👧‍👧❤
    08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
    11.12.23 ➡️ prenatalne: zdrowy bobas👶
    17.06.24➡️ Mikołaj 3680g/59cm♥️
  • Lidia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2021, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina95 wrote:
    Staraczki Wspaniałe! 😃

Ja miałam dużo pomysłów. Głównym było to żeby dać mu książkę o ojcostwie i pozytywny test. Książka leży prawie od roku na dnie szafy i tak sobie na to czeka 🥺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2021, 07:02

Starania o pierwsze 👶 od sierpnia 2020

•PCOS (jajniki drobnopęcherzykowate, brak owulacji) 😒
    •IO- pod kontrolą ✓
    •Niedoczynność tarczycy- pod kontrolą ✓
    PAI-1 homo ❌
    Obecny Kir 2DS1 reszty ds brak 🤷🏻‍♀️

•07.2021- 06.2022 ➡️ 9 cykli stymulowanych.

•08.02.22- laparoskopia- lewy jajowód ➖, prawy➕

•07.2022 przygotowania do ivf
    01. 09.2022 rozpoczęcie stymulacji do in vitro.
    14.09.2022 punkcja-> 10 komórek -> 5 zapłodnionych 🥚
    14.09.2022 krwotok z obu jajników. Operacja ratująca życie.
    20.09.2022 mamy tylko jednego zarodka 4BA 🥺
    Przerwa w staraniach do 06.2023 😞

On 🧔31 lat
    Ruch postępowy 28% -> 47 % ✔️
    Morfologia 8%-> 16% ✔️
    Koncentracja 35,7 -> 55 mln/ml
    Poprawa po korzeniu maca
  • Ulalala Autorytet

Wysłany: 4 maja 2021, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też odrazu mówiłam mężowi, tzn pokazywałam test. Nie dałabym rady tego ukrywać, za dobrze mnie zna 😀
    A ja dzisiaj zrobiłam test owulacyjny, nie wiem po co bo byłam pewna, że owulacja była w piątek lub sobotę (śluz i pozytywny test owu pokazał mocna druga kreskę) i dziś też test owulacyjny pozytywny... Już sama nie wiem czy owulacja dopiero teraz czy o co chodzi że nadal test owulacyjny pozytywny.... Im bardziej to kontroluje i tym bardziej nie wiem o co kaman 😁

3jgxs65gycn0347u.png
  • Izi Autorytet

Wysłany: 4 maja 2021, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że się tu działo ostatnio.
    Miałam aktywny weekend majowy i brak czasu, a w sumie chciałam też odetchnąć z rodziną trochę :)
    Dziś poczytam co tam u Was jak będę miała chwilę.

Ja nic nie szykuję specjalnego, zobaczymy jakie będą okoliczności ale wiem, że będę chciała jak najszybciej się z nim taką wieścią podzielić :)

Dip88 lubi tę wiadomość

♥ starania od 2021

♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
    ♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia

♥11.08 beta 137,70
    ♥13.08 beta 446,20

oar8tqyw214jl49t.png
  • Patka22 Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2021, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina95 wrote:
    Staraczki Wspaniałe! 😃

Ja na początku starań planowałam, nawet małe buciki kupiłam 😂 ale nie wyszło a teraz nawet nie miałabym szans bo mój mąż wie kiedy co i jak i sam na bieżąco się pyta, nawet nie zależy mi na tym już a znając mnie to nawet nie wytrwalabym żeby wylecieć z łazienki bez płaczu 😆

Nie było mnie cały weekend bo miałam reset z rodzinka i przyjaciółmi, mimo okropnej pogody fajnie udało się nam spędzić czas. A jak Wasze majowki? ☺️

U mnie dziś znaczny spadek temp, jutro maksymalnie w środę będzie 🐵 w kolejnym cyklu mam włączyć aromek, raz już to brałam ale nie dogadałam się z lekarzem a on kazał mi brać to co cykl 😬 a ja myślałam ze tylko ten 1. Któraś miała z nim pozytywne doświadczenia?

Izi, Dip88 lubią tę wiadomość

• Lidia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2021, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka22 wrote:
    Ja na początku starań planowałam, nawet małe buciki kupiłam 😂 ale nie wyszło a teraz nawet nie miałabym szans bo mój mąż wie kiedy co i jak i sam na bieżąco się pyta, nawet nie zależy mi na tym już a znając mnie to nawet nie wytrwalabym żeby wylecieć z łazienki bez płaczu 😆

Nie było mnie cały weekend bo miałam reset z rodzinka i przyjaciółmi, mimo okropnej pogody fajnie udało się nam spędzić czas. A jak Wasze majowki? ☺️

U mnie dziś znaczny spadek temp, jutro maksymalnie w środę będzie 🐵 w kolejnym cyklu mam włączyć aromek, raz już to brałam ale nie dogadałam się z lekarzem a on kazał mi brać to co cykl 😬 a ja myślałam ze tylko ten 1. Któraś miała z nim pozytywne doświadczenia?

U mnie majówka minęła podobnie. Rodzina i znajomi. W końcu z moim facetem nam się wolne pokryły. Stary robi w policji i przeważnie jak jest jakoś długi weekend to cały spędza w pracy a jego"weekendy" są w tygodniu gdy ja jestem w pracy. Także naprawdę udało się to wolne. W sobotę ognisko było u nas deszcz padała tylko w niedzielę, wiec mieliśmy czas tylko dla siebie. A wczoraj był objazd po znajomych. 😁

Starania o pierwsze 👶 od sierpnia 2020

•PCOS (jajniki drobnopęcherzykowate, brak owulacji) 😒
    •IO- pod kontrolą ✓
    •Niedoczynność tarczycy- pod kontrolą ✓
    PAI-1 homo ❌
    Obecny Kir 2DS1 reszty ds brak 🤷🏻‍♀️

•07.2021- 06.2022 ➡️ 9 cykli stymulowanych.

•08.02.22- laparoskopia- lewy jajowód ➖, prawy➕

•07.2022 przygotowania do ivf
    01. 09.2022 rozpoczęcie stymulacji do in vitro.
    14.09.2022 punkcja-> 10 komórek -> 5 zapłodnionych 🥚
    14.09.2022 krwotok z obu jajników. Operacja ratująca życie.
    20.09.2022 mamy tylko jednego zarodka 4BA 🥺
    Przerwa w staraniach do 06.2023 😞

On 🧔31 lat
    Ruch postępowy 28% -> 47 % ✔️
    Morfologia 8%-> 16% ✔️
    Koncentracja 35,7 -> 55 mln/ml
    Poprawa po korzeniu maca
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2021, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lidia wrote:
    Ja miałam dużo pomysłów. Głównym było to żeby dać mu książkę o ojcostwie i pozytywny test. Książka leży prawie od roku na dnie szafy i tak sobie na to czeka 🥺
    Ja mam wrażenie, że im więcej się planuje i czeka na coś, tym bardziej to nie wychodzi 🙈 Dlatego u mnie takich rzeczy już nie będzie i nic nie będę planować, bo czuje zaraz jakby to miało pecha przynosić 🤦🏼‍♀️

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• Morgana Autorytet

Wysłany: 4 maja 2021, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie standardowo biel na teście, żadnego cienia. 🙄 Jest dość wcześnie, więc spróbuję pod koniec tygodnia jeszcze raz.

33l. ♀ ➥PCOS
  • Milkana Autorytet

Wysłany: 4 maja 2021, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu ja czytam Wasze plany jqkie miałyście na powiedzenie swoim m o II kreskach i mam łzy w oczach ze wzruszenia, bo widzę siebie jak ja planowałam tez kiedys tak sytuacje. Ja juz nic nie planuje teraz jak zobacze II kreski, chociaż na początku mialam różne scenariusze w głowie, a teraz w ogóle chciałabym je zobaczyć na teście, gdybym je zobaczyła to pewnie od razu wylecę z łazienki z radością. Ale minęło tyle miesięcy i nie chce mi się już o tym myśleć, ale oczywiście w drugiej fazie cyklu i tak non stop testuje z nadzieją, taka jestem jakas niecierpliwa, chociaż mowie sobie ze tym razem nie będę i co z tego i tak to robię i tym razem pewnie też będę 🤦‍♀️

Dip88, KaJa lubią tę wiadomość

Starania o drugie dziecko od 10/2020 na luziku
    od 01/2021 starania z testami owu i dokładną obserwacją
    Cykle regularne co 32 dni

13.09- beta 147 :)

gannvfxm94uozd8n.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2021, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka22 wrote:

Aromka nie brałam, ale z tego co kojarzę to jest bardziej polecany niż Clo. No podobno nie zżera tak endometrium jak Clo 😉

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2021, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgana wrote:
    U mnie standardowo biel na teście, żadnego cienia. 🙄 Jest dość wcześnie, więc spróbuję pod koniec tygodnia jeszcze raz.
    W takim razie trzymam kciuki do samego końca 🤞🍀

Morgana lubi tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• Milkana Autorytet

Wysłany: 4 maja 2021, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgana wrote:

Trzymam kciuki za drugą kreseczkę za 3 dni ✊ i widzę, że na 7 jestes zapisana

Morgana lubi tę wiadomość

Starania o drugie dziecko od 10/2020 na luziku
    od 01/2021 starania z testami owu i dokładną obserwacją
    Cykle regularne co 32 dni

13.09- beta 147 :)

gannvfxm94uozd8n.png
  • Kaskaes Koleżanka

Wysłany: 4 maja 2021, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobre miałam wczoraj przeczucie... @przyszla ... Mąż pojechał a badanie nasienia może uda nam się jego wykluczyć i będziemy badać mnie... Już nawet nie jestem załamana czuje taka pustkę

‹‹ 26 27 28 29 30 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ