Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻
Odpowiedz

Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • Morgana Autorytet

Wysłany: 3 maja 2021, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina95 wrote:
    Staraczki Wspaniałe! 😃

Macie jakiś plan by zrobić niespodziankę dla Taty jak będą u Was ⏸️ kreseczki? ☺️

Ja na pewno nie dam rady tego ukryć. Jak tylko zobaczę dwie kreski to mąż będzie o tym wiedział ;)

Kaskaes lubi tę wiadomość

33l. ♀ ➥PCOS
  • Sparky Autorytet

Wysłany: 3 maja 2021, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina95 wrote:
    Staraczki Wspaniałe! 😃

Macie jakiś plan by zrobić niespodziankę dla Taty jak będą u Was ⏸️ kreseczki? ☺️

Ech, ja już przestałam planować takie rzeczy... Na początku o tym myślałam i wyobrażałam sobie jak to będzie, ale po 8 miesiącach niepowodzeń to już chyba ostatnia rzecz, o jakiej myślę 😂 W razie dwóch kresek wymyślę coś spontanicznie albo po prostu powiem mężowi bez żadnych specjalnych "atrakcji"😉

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2021, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taki etap że chciałabym w ogóle móc powiedzieć że sa ⏸️ a co dopiero planować atrakcje 😂😂

Dip88, Syla87, Kaskaes lubią tę wiadomość

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2021, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałam zrobić niespodziankę mojemu na urodziny, 5 dni ukrywałam pozytywne testy... strasznie ciężko było, tymbardziej że nie umiem kłamać 🤦🏼‍♀️ No i 6 dnia, 3 dni przed jego urodzinami skończyło się na tym, że wybuchłam płaczem, tego dnia już miałam pewność że nic z tego nie będzie i oznajmiłam, że byłam prawie tydzień w ciąży, ale zaraz już nie będę. I postanowiłam, że już w tej sprawie nie zrobię żadnej niespodzianki... Nie wiem, ale to już nie na moje siły, bo teraz mi się to źle kojarzy. Zazwyczaj w miarę możliwości testowaliśmy razem i chce żeby tak już zostało.

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • pauliśka Ekspertka

Wysłany: 3 maja 2021, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina95 wrote:
    Staraczki Wspaniałe! 😃

Ja mam schowaną na dnie szafy książkę „zrób dobrze kobiecie w ciąży” Maćka Białobrzeskiego (swoją droga bardzo ją polecam, właśnie dla przyszłych tatusiów 👌🏻), którą chciałam mu dać jako niespodziankę, ale podejrzewam, że jak zobaczę pozytywny test to nie będę nawet myślała o książce tylko od razu pobiegnę do męża z samym testem 😂

Dip88 lubi tę wiadomość

🇳🇴

Ona:
    PCOS, IO, bardzo nieregularne cykle

On:
    Oligozoospermia

Starania od 2018r
    2020 IUI ❌

Start IVF w 🇳🇴 2023:
    Stymulacja Menopur150+Fyremadel 0,25 (31.01)
    13.02 punkcja: pobrano tylko 1 🥚 😥-prawidłowo zapłodnione-1 ❄️

05.23 - poronienie zatrzymane (naturalny cud)

18.08 - punkcja. Mamy 7 zarodków
    23.08 - ET
    27.09 USG - mamy ❤️ 7+4 i 1,34cm człowieka 🥹

Mamy 7❄️ na zimowisku

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2021, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Ja chciałam zrobić niespodziankę mojemu na urodziny, 5 dni ukrywałam pozytywne testy... strasznie ciężko było, tymbardziej że nie umiem kłamać 🤦🏼‍♀️ No i 6 dnia, 3 dni przed jego urodzinami skończyło się na tym, że wybuchłam płaczem, tego dnia już miałam pewność że nic z tego nie będzie i oznajmiłam, że byłam prawie tydzień w ciąży, ale zaraz już nie będę. I postanowiłam, że już w tej sprawie nie zrobię żadnej niespodzianki... Nie wiem, ale to już nie na moje siły, bo teraz mi się to źle kojarzy. Zazwyczaj w miarę możliwości testowaliśmy razem i chce żeby tak już zostało.

Ja też ukrywałam 3 dni, w tym czasie zamówiłam taką zdrapkę w której było napisane "Będziesz tatą", I dałam mu to razem z innymi zdrapkami🙈 jego mina było bezcenna, niestety 1,5 tyg potem poroniłam.
    Jeśli drugi raz zobaczę dwie kreseczki to napewno nie bede szykować niczego specjalnego, tylko pewnie odrazu pobiegnie do męża mu o tym powiedzieć 🙂

Dip88 lubi tę wiadomość

• Paulina1106 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2021, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak zobaczyłam dwie kreski na teście- dodam że było to o 4 w nocy bo często wstaję na siku nad ranem to się popłakałam i poleciałam do mojego, obudziłam go i mówię że jestem w ciąży. Był tak nieprzytomny że w ogóle nie skumał co mu powiedziałam, więc leżałam i płakałam że go to nie cieszy😂 jeśli jeszcze kiedyś zobaczę ⏸ to poczekam do rana, tak żeby mogło do niego to dotrzeć:)
    Dla rodziców i teściów mam przygotowany album ze zdjęciami ze ślubu i chciałam na ostatniej stronie wkleić zdjęcie z usg z podpisem że będą dziadkami. No i tak czekam z miesiąca na miesiąc, w listopadzie druga rocznica ślubu i za chwile głupio mi będzie dać ten album bo powinni go dostać zaraz po ślubie...

Vivian lubi tę wiadomość

👩‍💼 35
    👨‍💼 39

08.2020 💔
    03.2022 7+5 Lilka 👼

MTFR hetero😿 PAI homo😿
    KIR BX nieobecny: 2DS3
    Cross match -25% ➡️ 2% 🎉
    Allo mlr- 37%➡️ 55,2🎉

14.11.2022 ⏸️ 🙏🏻
    03.08.2023 👶🏻 Izabela
    3920g, 57cm💪🏻

age.png

22.06.2024 ⏸️ 🙏🏻
    20.02.2025 👶🏼
    3120g, 55cm🍬

age.png
  • KaJa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2021, 05:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina95 wrote:
    Staraczki Wspaniałe! 😃

Ja tam nawet o tym nie myślałam. Jak zrobiłam test to od razu zadzwoniłam do niego bo był w pracy i zamiast coś powiedzieć to płakałam a on od razu mówi do mnie "w ciąży jesteś?" 🤣 ja bym nawet nie ukryła tego bo mnie za dobrze zna😆

24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
    13.10.22 ➡️ II kreski
    27.06.22 ➡️ Moja tęczowa Maja jest już z nami💓 3760g/57cm
    01.03.23 ➡️ zaczynamy starania o rodzeństwo👨‍👩‍👧‍👧❤
    08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
    11.12.23 ➡️ prenatalne: zdrowy bobas👶
    17.06.24➡️ Mikołaj 3680g/59cm♥️
  • Lidia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2021, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina95 wrote:
    Staraczki Wspaniałe! 😃

Ja miałam dużo pomysłów. Głównym było to żeby dać mu książkę o ojcostwie i pozytywny test. Książka leży prawie od roku na dnie szafy i tak sobie na to czeka 🥺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2021, 07:02

Starania o pierwsze 👶 od sierpnia 2020

•PCOS (jajniki drobnopęcherzykowate, brak owulacji) 😒
    •IO- pod kontrolą ✓
    •Niedoczynność tarczycy- pod kontrolą ✓
    PAI-1 homo ❌
    Obecny Kir 2DS1 reszty ds brak 🤷🏻‍♀️

•07.2021- 06.2022 ➡️ 9 cykli stymulowanych.

•08.02.22- laparoskopia- lewy jajowód ➖, prawy➕

•07.2022 przygotowania do ivf
    01. 09.2022 rozpoczęcie stymulacji do in vitro.
    14.09.2022 punkcja-> 10 komórek -> 5 zapłodnionych 🥚
    14.09.2022 krwotok z obu jajników. Operacja ratująca życie.
    20.09.2022 mamy tylko jednego zarodka 4BA 🥺
    Przerwa w staraniach do 06.2023 😞

On 🧔31 lat
    Ruch postępowy 28% -> 47 % ✔️
    Morfologia 8%-> 16% ✔️
    Koncentracja 35,7 -> 55 mln/ml
    Poprawa po korzeniu maca
  • Ulalala Autorytet

Wysłany: 4 maja 2021, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też odrazu mówiłam mężowi, tzn pokazywałam test. Nie dałabym rady tego ukrywać, za dobrze mnie zna 😀
    A ja dzisiaj zrobiłam test owulacyjny, nie wiem po co bo byłam pewna, że owulacja była w piątek lub sobotę (śluz i pozytywny test owu pokazał mocna druga kreskę) i dziś też test owulacyjny pozytywny... Już sama nie wiem czy owulacja dopiero teraz czy o co chodzi że nadal test owulacyjny pozytywny.... Im bardziej to kontroluje i tym bardziej nie wiem o co kaman 😁

3jgxs65gycn0347u.png
  • Izi Autorytet

Wysłany: 4 maja 2021, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że się tu działo ostatnio.
    Miałam aktywny weekend majowy i brak czasu, a w sumie chciałam też odetchnąć z rodziną trochę :)
    Dziś poczytam co tam u Was jak będę miała chwilę.

Ja nic nie szykuję specjalnego, zobaczymy jakie będą okoliczności ale wiem, że będę chciała jak najszybciej się z nim taką wieścią podzielić :)

Dip88 lubi tę wiadomość

♥ staraczka z 2021 - córka '22, wracam do starań
    ♥ ja - niedawno stwierdzona adenomioza
    ♥ mąż stwierdzona przy poprzednich staraniach teratozoospermia, powtórka badań w 2025

♥11.08.21 beta 137,70 - 13.08.21 beta 446,20. Poród 04.2022

♥ 31.12 II beta 52.64. 02.01 beta 203.32 04.01 beta 584.08

preg.png
  • Patka22 Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2021, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina95 wrote:
    Staraczki Wspaniałe! 😃

Ja na początku starań planowałam, nawet małe buciki kupiłam 😂 ale nie wyszło a teraz nawet nie miałabym szans bo mój mąż wie kiedy co i jak i sam na bieżąco się pyta, nawet nie zależy mi na tym już a znając mnie to nawet nie wytrwalabym żeby wylecieć z łazienki bez płaczu 😆

Nie było mnie cały weekend bo miałam reset z rodzinka i przyjaciółmi, mimo okropnej pogody fajnie udało się nam spędzić czas. A jak Wasze majowki? ☺️

U mnie dziś znaczny spadek temp, jutro maksymalnie w środę będzie 🐵 w kolejnym cyklu mam włączyć aromek, raz już to brałam ale nie dogadałam się z lekarzem a on kazał mi brać to co cykl 😬 a ja myślałam ze tylko ten 1. Któraś miała z nim pozytywne doświadczenia?

Izi, Dip88 lubią tę wiadomość

• Lidia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2021, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka22 wrote:
    Ja na początku starań planowałam, nawet małe buciki kupiłam 😂 ale nie wyszło a teraz nawet nie miałabym szans bo mój mąż wie kiedy co i jak i sam na bieżąco się pyta, nawet nie zależy mi na tym już a znając mnie to nawet nie wytrwalabym żeby wylecieć z łazienki bez płaczu 😆

Nie było mnie cały weekend bo miałam reset z rodzinka i przyjaciółmi, mimo okropnej pogody fajnie udało się nam spędzić czas. A jak Wasze majowki? ☺️

U mnie dziś znaczny spadek temp, jutro maksymalnie w środę będzie 🐵 w kolejnym cyklu mam włączyć aromek, raz już to brałam ale nie dogadałam się z lekarzem a on kazał mi brać to co cykl 😬 a ja myślałam ze tylko ten 1. Któraś miała z nim pozytywne doświadczenia?

U mnie majówka minęła podobnie. Rodzina i znajomi. W końcu z moim facetem nam się wolne pokryły. Stary robi w policji i przeważnie jak jest jakoś długi weekend to cały spędza w pracy a jego"weekendy" są w tygodniu gdy ja jestem w pracy. Także naprawdę udało się to wolne. W sobotę ognisko było u nas deszcz padała tylko w niedzielę, wiec mieliśmy czas tylko dla siebie. A wczoraj był objazd po znajomych. 😁

Starania o pierwsze 👶 od sierpnia 2020

•PCOS (jajniki drobnopęcherzykowate, brak owulacji) 😒
    •IO- pod kontrolą ✓
    •Niedoczynność tarczycy- pod kontrolą ✓
    PAI-1 homo ❌
    Obecny Kir 2DS1 reszty ds brak 🤷🏻‍♀️

•07.2021- 06.2022 ➡️ 9 cykli stymulowanych.

•08.02.22- laparoskopia- lewy jajowód ➖, prawy➕

•07.2022 przygotowania do ivf
    01. 09.2022 rozpoczęcie stymulacji do in vitro.
    14.09.2022 punkcja-> 10 komórek -> 5 zapłodnionych 🥚
    14.09.2022 krwotok z obu jajników. Operacja ratująca życie.
    20.09.2022 mamy tylko jednego zarodka 4BA 🥺
    Przerwa w staraniach do 06.2023 😞

On 🧔31 lat
    Ruch postępowy 28% -> 47 % ✔️
    Morfologia 8%-> 16% ✔️
    Koncentracja 35,7 -> 55 mln/ml
    Poprawa po korzeniu maca
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2021, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lidia wrote:
    Ja miałam dużo pomysłów. Głównym było to żeby dać mu książkę o ojcostwie i pozytywny test. Książka leży prawie od roku na dnie szafy i tak sobie na to czeka 🥺
    Ja mam wrażenie, że im więcej się planuje i czeka na coś, tym bardziej to nie wychodzi 🙈 Dlatego u mnie takich rzeczy już nie będzie i nic nie będę planować, bo czuje zaraz jakby to miało pecha przynosić 🤦🏼‍♀️

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• Morgana Autorytet

Wysłany: 4 maja 2021, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie standardowo biel na teście, żadnego cienia. 🙄 Jest dość wcześnie, więc spróbuję pod koniec tygodnia jeszcze raz.

33l. ♀ ➥PCOS
  • Milkana Autorytet

Wysłany: 4 maja 2021, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu ja czytam Wasze plany jqkie miałyście na powiedzenie swoim m o II kreskach i mam łzy w oczach ze wzruszenia, bo widzę siebie jak ja planowałam tez kiedys tak sytuacje. Ja juz nic nie planuje teraz jak zobacze II kreski, chociaż na początku mialam różne scenariusze w głowie, a teraz w ogóle chciałabym je zobaczyć na teście, gdybym je zobaczyła to pewnie od razu wylecę z łazienki z radością. Ale minęło tyle miesięcy i nie chce mi się już o tym myśleć, ale oczywiście w drugiej fazie cyklu i tak non stop testuje z nadzieją, taka jestem jakas niecierpliwa, chociaż mowie sobie ze tym razem nie będę i co z tego i tak to robię i tym razem pewnie też będę 🤦‍♀️

Dip88, KaJa lubią tę wiadomość

Starania o drugie dziecko od 10/2020 na luziku
    od 01/2021 starania z testami owu i dokładną obserwacją
    Cykle regularne co 32 dni

13.09- beta 147 :)

gannvfxm94uozd8n.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2021, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka22 wrote:

Aromka nie brałam, ale z tego co kojarzę to jest bardziej polecany niż Clo. No podobno nie zżera tak endometrium jak Clo 😉

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2021, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgana wrote:
    U mnie standardowo biel na teście, żadnego cienia. 🙄 Jest dość wcześnie, więc spróbuję pod koniec tygodnia jeszcze raz.
    W takim razie trzymam kciuki do samego końca 🤞🍀

Morgana lubi tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• Milkana Autorytet

Wysłany: 4 maja 2021, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgana wrote:

Trzymam kciuki za drugą kreseczkę za 3 dni ✊ i widzę, że na 7 jestes zapisana

Morgana lubi tę wiadomość

Starania o drugie dziecko od 10/2020 na luziku
    od 01/2021 starania z testami owu i dokładną obserwacją
    Cykle regularne co 32 dni

13.09- beta 147 :)

gannvfxm94uozd8n.png
  • Kaskaes Koleżanka

Wysłany: 4 maja 2021, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobre miałam wczoraj przeczucie... @przyszla ... Mąż pojechał a badanie nasienia może uda nam się jego wykluczyć i będziemy badać mnie... Już nawet nie jestem załamana czuje taka pustkę

‹‹ 26 27 28 29 30 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ