Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
Dip88 wrote:Witamy 😊 Ja nie mam plamień przed okresem, jedynie takie normalne kilka godz przed zanim się rozkręci.
A badałaś hormony i ogólnie czy robiłaś sobie jeszcze jakieś badania? Badanie nasienia robiliście ? Przyczyn może być dużo 🤷🏻♀️
Ja badałam prolaktyne, tsh no i w sumie tyle a mąż nic, bo w sumie lekarka powiedziała ze jak sie po roku nie uda to dopiero do niej przyjść zeby coś robić.Starania od 03.2020
09.2021 👼🏼 Agatka - trisomia 22.
ONA
Hormony OK
Wymazy OK
ON
Mofrologia 3%
HBA 21%
fDNA 11%
-
Szyszka90 wrote:Ja badałam prolaktyne, tsh no i w sumie tyle a mąż nic, bo w sumie lekarka powiedziała ze jak sie po roku nie uda to dopiero do niej przyjść zeby coś robić.
Ale napewno na start cały pakiet tarczycowy TSH, FT3,FT4, Anty-TPO, Anty-TG, krzywa cukrowa i insulinowa. 7 dpo sprawdź sobie progesteron, przy takich plamieniach może jest za niski 🤷🏻♀️ Jak te różne podstawowe badania wyjdą ci ok to wtedy, nie czekając zróbcie badanie nasienia i dopiero wtedy można myśleć co dalej. Dziwne, że lekarka nie zleciła ci zwykłych podstawowych badań hormonów, bo to co masz to jest niestety za mało.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2021, 15:30
Szyszka90 lubi tę wiadomość
-
Szyszka90 wrote:Cześć dziewczyny!
Czy jest szansa jeszcze przyjąć mnie do majowego wątku?
Minął właśnie 13 cykl starań, niestety ani razu nie udało mi się zobaczyć drugiej kreseczki na teście
Powoli zaczynam się bać czy kiedykolwiek się uda. Łapię dołki.
Dziś 13 dpo i niestety test negatywny, od paru dni mam też już plamienia.
Czy macie też plamienia przed każdym okresem? Bo u mnie juz czasem 4 dni przed się pojawia.
W lutym miałam wizytę u gina, wszystko wygląda u mnie ok a jednak dziudzis się nie pojawia
Czy któras z Was miała już chwile załamania? Jak sobie z tym radzicie?
Sprawdziłabym jeszcze progesteron i czy wspominałaś o nich swojemu ginekologowi?
Takie chwile załamania myśle ze ma każdy po dłuższych staraniach. U mnie to dopiero (albo i już) rok, czasem @ przychodziła i było chwile przykro, a czasem kilka dni przepłakanych. Teraz jestem tak nakręcona ze @ przypłaci pewnie wieeeeeelkim dołem.
-
Iskra mam to samo 🙈 Nie wiem o co chodzi, ale jak przyjdzie @ to będzie chyba jeden wielki płacz 😫😭😭
-
Dip88 wrote:Iskra mam to samo 🙈 Nie wiem o co chodzi, ale jak przyjdzie @ to będzie chyba jeden wielki płacz 😫😭😭
Dip88 lubi tę wiadomość
-
Gravity, Morgana dajcie znac jutro jak sytuacja
Patka22 jak u Ciebie?
Alis96 chodzi o zawarta w ananasów bromeliowate która wspomaga przyrost endometrium, zaleca się spożywanie 1-2plastry po owulacji przez kilka dni (teraz nie pamietam dokładnie ale dziewczyny pisały ze biorą tez monokoncentrat 4-8dpo lub nawet do 10dpo)
Ja brałam w tym cyklu monokoncentrat ale tylko przez 3dni (3-6dpo) bo bolało mnie podbrzusze i myślałam ze przez to, ale jednak nie -
Iskra444 wrote:To najwyżej będziemy płakać razem w tym samym momencie 🥲🥲🥲ale wole te wersje w której obie mówimy „wiedziałam! Tak czułam ze to mój szczęśliwy cykl” 🤞🏻🤞🏻🤞🏻🤞🏻
-
Iskra444 wrote:Gravity, Morgana dajcie znac jutro jak sytuacja
Patka22 jak u Ciebie?
Alis96 chodzi o zawarta w ananasów bromeliowate która wspomaga przyrost endometrium, zaleca się spożywanie 1-2plastry po owulacji przez kilka dni (teraz nie pamietam dokładnie ale dziewczyny pisały ze biorą tez monokoncentrat 4-8dpo lub nawet do 10dpo)
Ja brałam w tym cyklu monokoncentrat ale tylko przez 3dni (3-6dpo) bo bolało mnie podbrzusze i myślałam ze przez to, ale jednak nie
Na pewno się jutro pochwalę. O ile będzie czym 😆 Czekam na @, ale nie czuję jej. Podbrzusze lekko ciągnie, ale to nie to co zawsze. Tempka nie spada, piersi dalej ciężkie i twarde 🤷♀️ Jeśli do wtorku nie przyjdzie to zrobię jeszcze jeden test.33l. ♀ ➥PCOS -
Dip88 wrote:A ty kiedy planujesz test robić? Ja niby @ mam mieć 18 maja i tak jestem zapisana, ale na 100% będę wcześniej testować 😂😂 Tylko jeszcze nie wiem kiedy dokładnie 🙈
Morgana kciuki mocno!!!Morgana lubi tę wiadomość
-
Iskra444 wrote:Niby na 15 się wpisałam ale chyba już w piątek zrobię, to będzie 12dpo, a w listopadzie 11dpo już miałam bard9 wyraźną kreske, wiec może akurat, a w sobotę jadę na ślub przyjaciółki i chciałabym wiedzieć czy spodziewać się @ czy się cieszyć 🙈
Morgana kciuki mocno!!!
Morgana mocne kciuki ✊✊✊Morgana lubi tę wiadomość
-
to bedziemy wszystkie płakać chyba Oby nie!
Mam ths, ft3, ft4 i w 5 dniu prolaktynę i wyszło ok wszystko. Macie rację zrobię więcej badań, poczekam co zleci mi gin 19 maja na wizycie.
Postanowiłam też, że od nowego cyklu będziemy z mężem brać NAC.
Kilka miesięcy spędziłam tu na forum, mierząc temperaturę, czekając co miesiąc na dwie kreski, a po wielu niepowodzeniach entuzjazm opadł i nie wchodziłam na forum bo dostawałam już na głowęStarania od 03.2020
09.2021 👼🏼 Agatka - trisomia 22.
ONA
Hormony OK
Wymazy OK
ON
Mofrologia 3%
HBA 21%
fDNA 11%
-
Dip88 wrote:To możemy razem testować 🤪 U mnie w piątek będzie 11dpo. Mi testy zazwyczaj wychodziły już 10 dpo, więc myśle że już powinno być coś widać ... albo nie 🙈
Morgana mocne kciuki ✊✊✊Dip88 lubi tę wiadomość
-
Blondyna.B wrote:A ja chwilę przed Wami w środę spróbuję (10 dpo) 😁
Blondyna.B lubi tę wiadomość
-
Morgana wrote:Na pewno się jutro pochwalę. O ile będzie czym 😆 Czekam na @, ale nie czuję jej. Podbrzusze lekko ciągnie, ale to nie to co zawsze. Tempka nie spada, piersi dalej ciężkie i twarde 🤷♀️ Jeśli do wtorku nie przyjdzie to zrobię jeszcze jeden test.
Morgana lubi tę wiadomość
-
Iskra444 wrote:Od rana będę zaglądać i czekac na wiesci 😎
Na 6 idę do pracy, więc z tymi rannymi wieściami może być różnie 😁 No chyba, że wstanę i @ już zawita to pewnie zdążę się "pochwalić". Testu jutro nie będę robić, bo już nie bardzo wierzę w ten cykl, dwa dni temu nie było nawet cienia, więc pewnie ta @ wcześniej czy później przyjdzie. No ale jakby nie... no to we wtorek testIskra444 lubi tę wiadomość
33l. ♀ ➥PCOS -
Morgana wrote:Na 6 idę do pracy, więc z tymi rannymi wieściami może być różnie 😁 No chyba, że wstanę i @ już zawita to pewnie zdążę się "pochwalić". Testu jutro nie będę robić, bo już nie bardzo wierzę w ten cykl, dwa dni temu nie było nawet cienia, więc pewnie ta @ wcześniej czy później przyjdzie. No ale jakby nie... no to we wtorek test
-
Anettaa wrote:To ja mam podobnie. Zrobiłam ten test jakoś w pt biało więc już jakoś nie wierzę 🤷🏼♀️🤦🏼♀️
Jakiś cień szansy zawsze jest. Późne implementacje też się zdarzają. Ale wiadomo, lepiej się nie łudzić. Już się pogodziłam, że nic z tego cyklu nie będzie i czekam spokojnie na @.33l. ♀ ➥PCOS