Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻
Odpowiedz

Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2021, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola a jak test u ciebie ?

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2021, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Nie wiem czy coś zobaczycie, może to nadal moje urojenia 😂😂 Próbowałam w rożnym świetle, ale ciężko na zdjęciu złapać 🤷🏻‍♀️
    I jak tu się nie nakręcać 🙄
    266d2ab483d9.jpg
    30fc69a80917.jpg

Hej!
    Czy to facelle? Chyba jakaś wybrakowana partia weszła do sprzedaży, bo kilka dziewczyn i ja również miałyśmy podobne cienie przy braku ciąży

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2021, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:
    Hej!
    Czy to facelle? Chyba jakaś wybrakowana partia weszła do sprzedaży, bo kilka dziewczyn i ja również miałyśmy podobne cienie przy braku ciąży
    Nie, Sensitest, mieszkam w Holandii i tu kupowałam 😉 Poźniej zrobię powtórkę innym testem.

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Iskra444 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2021, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Nk właśnie tez od rana myśle

Iskierka - 2018👧🏼
    11.2020 - cb
    02.2021 - cb
    03.2021 - diagnostyka 🧔🏻- teratospermia, asentospermia, testosteron⬇️ - rozpoczęcie leczenia
    07.2021 - ⏸ 💖
    Iskiereczka - 2022😍

f2w3skjodu7e6olv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2021, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Tchórz ze mnie bo bałam się dzisiaj zrobić ten test, obawiam się pozytywu więc bym cały dzien na szkoleniach tylko o tym myślała, albo bym miała jakiś cień i to samo.

Więc przekładam na sobotę, poproszę o przepisanie na sobotę. ;p

Dip88, Iskra444 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2021, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierko, Dipp, jeszcze wszystko może się zmienić, Wasze wykresy wyglądają super! Trzymam kciuki za kolejne sikania 😊

Jestem dzisiaj zła od rana, drażni mnie mój wykres... Mierzę temperaturę od lat, znam swój organizm, temperatura po owulacji zawsze mi ładnie rosła do około 7 dnia później dołek, później znowu trochę rosła, ale już nie tak bardzo i spadek chwilę przed okresem.

Tylko zaczęliśmy się starać, a wzrost tempki słaby, na wykresie bez przerwy góry i doły, beznadzieja 😒

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2021, 10:06

Iskra444, Dip88 lubią tę wiadomość

• Gosiak123 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2021, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Nie wiem czy coś zobaczycie, może to nadal moje urojenia 😂😂 Próbowałam w rożnym świetle, ale ciężko na zdjęciu złapać 🤷🏻‍♀️
    266d2ab483d9.jpg
    30fc69a80917.jpg
    Niby po czasie test się nie liczy ale ja nigdy nie wyrzucam testu od razu po tych 5 minutach bo nauczona doświadczeniem wiem że z kreski po czasie też może być ciąża 😃

Ja też widzę u Ciebie cień ☺️ ✊✊

Dip88, marina lubią tę wiadomość

👩‍🦰 25 l.
    👨‍🦰 29 l.
    👶 2018

Starania o rodzeństwo od styczeń 2021

[*] luty 2021 - ciąża biochemiczna 💔

Naturalne wspomaganie:
    Pregna Start
    Witamina B6 50mg
    Witamina C
    Zioła ojca Sroki nr 3
    Olej lniany
    MACA
    Magnez

Mój cykl:
    >35 dni
    Owulacja 24 dc
    Krótka faza lutealna (11dni)
  • Izi Autorytet

Wysłany: 12 maja 2021, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem zła na ten cykl, owulację miałam gdzieś między sobotą, a poniedziałkiem... oby chociaż był nie dłuższy niż te 40 dni...
    Zatestuję tego 19go albo 22go, ale bardziej realnie 24go powinnam mieć @ więc może mnie przepisz Iskierko...
    Jeszcze cholerna infekcja się przyplątała, ale gin kazała mi wziąć tabsy teraz, a globulki po okresie bo stwierdziła, że skoro dni płodne to mogę się z tym wstrzymać.

Najgorzej bo zaczynam być zła na siebie chociaż wiem, że nie powinnam o to, że nie mam pięknych cykli i że ciągle coś mi szwankuje...

♥ starania od 2021

♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
    ♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia

♥11.08 beta 137,70
    ♥13.08 beta 446,20

oar8tqyw214jl49t.png
  • Ulka86 Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2021, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    266d2ab483d9.jpg
    30fc69a80917.jpg
    Dip88 widzę cień!!😀
    Trzymam kciuki żeby kreska była codziennie mocniejsza!❤🤞🙏

• Iskra444 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2021, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    Iskierko, Dipp, jeszcze wszystko może się zmienić, Wasze wykresy wyglądają super! Trzymam kciuki za kolejne sikania 😊

Jestem dzisiaj zła od rana, drażni mnie mój wykres... Mierzę temperaturę od lat, znam swój organizm, temperatura po owulacji zawsze mi ładnie rosła do około 7 dnia później dołek, później znowu trochę rosła, ale już nie tak bardzo i spadek chwilę przed okresem.

Tylko zaczęliśmy się starać, a wzrost tempki słaby, na wykresie bez przerwy góry i doły, beznadzieja 😒
    Ja mam to samo ze staraniami. Wcześniej co do dnia okres przewidziałam, wyliczyłam, a teraz objawy w każdym cyklu inne! W poprzednim w ogóle mnie brzuch na okres nie bolał (owu było ) a w tym od 3dpo już mnie boli! I to albo boli, albo ciągnie albo kłuje już nawet nie mam ochoty się domyślać czy to coś znaczy czy nie. W jeszcze poprzednim bolał mnie 5-8dpo potem przestał i 12dpo przyszła małpa...

Pomiary temperatur tez zupełnie inne, ten wykres mój to jest mój pierwszy z takim spadkiem ale co mi po takim wykresie jak testy nie wychodzą

Kasiekkk lubi tę wiadomość

Iskierka - 2018👧🏼
    11.2020 - cb
    02.2021 - cb
    03.2021 - diagnostyka 🧔🏻- teratospermia, asentospermia, testosteron⬇️ - rozpoczęcie leczenia
    07.2021 - ⏸ 💖
    Iskiereczka - 2022😍

f2w3skjodu7e6olv.png
  • Iskra444 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2021, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    Tchórz ze mnie bo bałam się dzisiaj zrobić ten test, obawiam się pozytywu więc bym cały dzien na szkoleniach tylko o tym myślała, albo bym miała jakiś cień i to samo.

Więc przekładam na sobotę, poproszę o przepisanie na sobotę. ;p
    Zapisuję! Będziemy Cię pilnować 😂

Dip88 lubi tę wiadomość

Iskierka - 2018👧🏼
    11.2020 - cb
    02.2021 - cb
    07.2021 - ⏸ 💖
    Iskiereczka - 2022😍

f2w3skjodu7e6olv.png
  • Iskra444 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2021, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izi wrote:
    jestem zła na ten cykl, owulację miałam gdzieś między sobotą, a poniedziałkiem... oby chociaż był nie dłuższy niż te 40 dni...
    Zatestuję tego 19go albo 22go, ale bardziej realnie 24go powinnam mieć @ więc może mnie przepisz Iskierko...
    Jeszcze cholerna infekcja się przyplątała, ale gin kazała mi wziąć tabsy teraz, a globulki po okresie bo stwierdziła, że skoro dni płodne to mogę się z tym wstrzymać.

Najgorzej bo zaczynam być zła na siebie chociaż wiem, że nie powinnam o to, że nie mam pięknych cykli i że ciągle coś mi szwankuje...

To zmieniam na 24.05 😘

Znam ten żal do siebie z czasów sprzed 1 starań, bo wstrzymywaliśmy się ze staraniami prawie rok gdzie ja „porządkowałam” moje zdrowie. Ciagle byłam zła ze to moja wina, ze opóźniam i psuję...
    teraz jestem o te 5lat mądrzejsza i uważam, ze to był błąd, bo to nie jest kogoś „wina”, tak jak teraz nie jest winą mojego męża ze ma kiepskie parametry nasienia ;) wiem ze to cholernie trudne, ale trzeba się postarać pozbyć takiego myślenia a w to miejsce wstawić „robię co mogę aby się udało” z pozytywnym nastawieniem 😉

Izi, Kasiekkk, Dip88 lubią tę wiadomość

Iskierka - 2018👧🏼
    11.2020 - cb
    02.2021 - cb
    07.2021 - ⏸ 💖
    Iskiereczka - 2022😍

f2w3skjodu7e6olv.png
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2021, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izi nie jest to niczyja wina więc nie bądź zła na siebie❤️ ściskam Cię mocno i wierzę że uda Ci się wkrótce zobaczyć dwie kreseczki!

U mnie było całkiem inaczej. Nigdy nie miałam regularnych cykli, okres mi zawsze przychodził jak chciał tj ja tak myślałam. Odkąd wyszłam za mąż zaczęłam śledzić swoje ciało dokładniej (pierwotnie w formie antykoncepcji, później starań) i nie mogłam wyjść z podziwu jak ciało kobiety jest skonstruowane. Nagle się okazało że nie mam niergularnych cykli. Był nawet moment gdzie korzystałam z innej apki niż owu i byłam zła bo ona mi pokazywała owulacje całkiem w innym momencie niż ja uważałam że jest.

Izi lubi tę wiadomość

• Iskra444 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2021, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nulka_23 wrote:
    Izi nie jest to niczyja wina więc nie bądź zła na siebie❤️ ściskam Cię mocno i wierzę że uda Ci się wkrótce zobaczyć dwie kreseczki!

U mnie było całkiem inaczej. Nigdy nie miałam regularnych cykli, okres mi zawsze przychodził jak chciał tj ja tak myślałam. Odkąd wyszłam za mąż zaczęłam śledzić swoje ciało dokładniej (pierwotnie w formie antykoncepcji, później starań) i nie mogłam wyjść z podziwu jak ciało kobiety jest skonstruowane. Nagle się okazało że nie mam niergularnych cykli. Był nawet moment gdzie korzystałam z innej apki niż owu i byłam zła bo ona mi pokazywała owulacje całkiem w innym momencie niż ja uważałam że jest.
    O No to ja tak samo z obserwacjami miałam ❤️ Tylko ja przed ciaza miałam nieregularne cyke 28-46 dni a najdłuższy 84... wiec bez obserwacji to bym ciagle na testy wydawała. Apek nie słucham, tylko sama wyznaczam choć tym razem ovufriend mi się rozjechał tylko o 1 dzień wiec podziwiam 😁

Izi lubi tę wiadomość

Iskierka - 2018👧🏼
    11.2020 - cb
    02.2021 - cb
    07.2021 - ⏸ 💖
    Iskiereczka - 2022😍

f2w3skjodu7e6olv.png
  • Kate1811 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2021, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jako ekspertki jakie testy polecacie? Żeby nie pokazywały cienia drugiej kreski przy braku ciąży. Ostatnio żółte bobo testy zawiodły 🙄

starania od 2016
    *IVF 01.20 ☹️
    *IVF 07.20
    ✓07.20 Transfer 🥳

Nic nie boli bardziej, niż śmierć
    spełnionego marzenia 💔
    💔 Oleńka 34tc [*] 💔👼🏼02.21

Walczymy dalej 🍀

*IVF 09.2021
    °7 komórek 🤩 wszystkie
    zapłodnione
    ° 6 blastek 🤩

✓09.21 transfer - CB 💔
    ✓11.21 transfer - 😞
    ✓04.22 transfer - 😞

✓05.22 transfer 🙏🏻✊🏻❤️
    5dpt- beta: 15,91
    7dpt- 66,08
    9dpt- 199,48
    11dpt- 544,04
    13dpt- 1701,08
    19dpt- pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
    25dpt- jest ❤️🙏🏻🌈🥰

Nasz cudzie trwaj! 🙏🏻🙏🏻🙏🏻❤️🌈

23.01.2023 Nasz cud jest z nami 🥰❤️🌈🤗

Mamy ❄️❄️
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2021, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskra444 wrote:
    O No to ja tak samo z obserwacjami miałam ❤️ Tylko ja przed ciaza miałam nieregularne cyke 28-46 dni a najdłuższy 84... wiec bez obserwacji to bym ciagle na testy wydawała. Apek nie słucham, tylko sama wyznaczam choć tym razem ovufriend mi się rozjechał tylko o 1 dzień wiec podziwiam 😁
    To przyznam że początkowo bardzo ufałam aplikacji i to było nasze jedyne zabezpieczenie zanim zaczęliśmy starania. Jak obczaiłam co i jak to się przeraziłam że coś z nami nie tak skoro nie było wpadki. Dopiero przy oficjalnym 3cs doszłam do wniosku że wpadki to cud

Kasiekkk, Izi lubią tę wiadomość

• Sparky Autorytet

Wysłany: 12 maja 2021, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nulka_23 wrote:
    To przyznam że początkowo bardzo ufałam aplikacji i to było nasze jedyne zabezpieczenie zanim zaczęliśmy starania. Jak obczaiłam co i jak to się przeraziłam że coś z nami nie tak skoro nie było wpadki. Dopiero przy oficjalnym 3cs doszłam do wniosku że wpadki to cud

Wczoraj właśnie miałam taką rozkminę o wpadkach. Im dłużej się staram, tym bardziej nie ogarniam, jak one są w ogóle możliwe 🙈

Izi, Dip88, Bebu lubią tę wiadomość

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2021, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskra444 wrote:
    Ja mam to samo ze staraniami. Wcześniej co do dnia okres przewidziałam, wyliczyłam, a teraz objawy w każdym cyklu inne! W poprzednim w ogóle mnie brzuch na okres nie bolał (owu było ) a w tym od 3dpo już mnie boli! I to albo boli, albo ciągnie albo kłuje już nawet nie mam ochoty się domyślać czy to coś znaczy czy nie. W jeszcze poprzednim bolał mnie 5-8dpo potem przestał i 12dpo przyszła małpa...

Pomiary temperatur tez zupełnie inne, ten wykres mój to jest mój pierwszy z takim spadkiem ale co mi po takim wykresie jak testy nie wychodzą

Możemy sobie zbić piątkę, też mam zawsze inne objawy na zbliżającą się małpę 😬

W tym cyklu też zdycham od 3dpo, ale to bez sensu, wmawiam sobie wszystkie objawy, bo to ani na @ ani na ciążę nie czas. Ale przynajmniej mąż bardziej wyrozumiały, jak dom nieogarnięty, bo przecież się źle czuję 😁

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2021, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nulka_23 wrote:

Robiliśmy dokładnie tak samo przed rozpoczęciem oficjalnych starań tylko aplikacja do zabezpieczania się i teraz dopiero zaczynamy starania na poważnie, a ja już mam z tyłu głowy, że może być coś z nami nie tak, skoro jeszcze nie wpadliśmy...

• Natalia1992 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2021, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybaczcie że nie udzielam się w tym miesiącu ale jakoś nie mam natchnienia. Czytam Was uważnie. Gratuluję II kresek a reszcie życzę powodzenia.

U mnie proszę o wpisanie @.

‹‹ 58 59 60 61 62 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ