Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Mama stara się o 2 dziecko
Odpowiedz

Mama stara się o 2 dziecko

Oceń ten wątek:
  • werni Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2021, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ale tu cisza nastała. Jak tam u was? Jak wytrzymujecie te upały?

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Skrzydlata Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2021, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    U nas gorąco jak wszędzie. Ze zmian to córka się prawie odpieluchowala, a synek wczoraj zaczął się obracać z pleców na brzuszek. Na razie jedną stronę ale widziałam że dzisiaj próbuje też na drugą tylko mu nie wychodzi.
    Chcemy go skonsultować z fizjoterapeuta czy jednak nie ma tego wzmożonego napięcia ale trafiłam niestety na urlop tej pani, więc czekam żeby zapisać.
    Trochę też mam problem z jego cerą. Coś mu ciągle twarz lekko wysychała, dekolt i łokcie więc zmieniliśmy mu mleko na HA. I niby wszystko zeszło. Ale teraz na twarzy znowu mu się zrobiło i zaczynam się zastanawiać czy to faktycznie kwestia mleka czy coś innego.

Za dwa tygodnie mamy chrzciny.

A co tam u Was??

21cs - Kalina 25.09.2018 <3
    10cs - Florian 08.03.2021 <3
    Wreszcie ten świat ma barwy i smak :)

wibs9x0h2j4mp6wk.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też podobnie preferuje jedna stronę do przekręcania się. Już zrobił kilka razy z pleców na brzuch i odwrotnie.
    9 lipca jedziemy do moich rodziców na kilka dni. Będzie też urodzinowa impreza babci. Mam tez zamiar zapisać do fizjo. Grzesia ale chce też żeby sprawdził i starszego. Mam znajoma w rodzinnym mieście która jest fizjo. Ciekawe czy będzie miała wolny termin. Jak nie to pójdę znów do znajomego. A tak to ostatnio starszy daje nieźle popalić. Włączyło mu się jeczenie wycie.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • AnaMaria Przyjaciółka

Wysłany: 6 lipca 2021, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u mnie w sumie nic ciekawego się nie działo, oprócz oczekiwania, kompletowania wyprawki, prania ciuszków, prasownia, układania, porządków itp🙈 ale całe szczęście że zrobiłam to wcześniej bo obecnie mam 35+3 tc i czuję się jakby mnie walec przejechał, upały plus duży brzuch równa się masakra...29.06 miałam wizytę młody ważył 2363 na 34+1tc, umówiłyśmy się na ściągnięcie pessara na 16.07 i coś czuję że wtedy to już jedną nogą będę na porodówce. Ogólnie czuję ciężar już w kroczu w dole brzucha, łapią mnie skurcze macica mi się spina. Ale ułożył się ładnie główkowo bo wcześniej był miednicowo i obawiałam się trochę bo wolę rodzić naturalnie. Więc oczekuje, ale z dnia na dzień jest mi coraz gorzej. A jednocześnie stresuje się porodem więc full emocji 🤣😱

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2021, 20:45

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2021, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziewczyny 16.06 urodzilam synka... porod wywolywany, bardzo dlugi i mega ciezka koncowka... ale jakoś dalam rade... synek 3880g i 56cm

Annie1981, AnaMaria, werni lubią tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Skrzydlata Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2021, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni - fajnie, że masz znajomych fizjo. Ja mam tylko poleconych, ale zostawiam ten temat na po chrzcinach. Moja córa też daje popalić, a ma już prawie 3 lata. Z wytęsknieniem czekam września, niech mi ją zabiorą chociaż na te 5-6 godzin :D A synuś to aniołek, sama przyjemność zajmowania się nim :D

cierpliwa - gratulacje! Niech się synek zdrowo chowa :) To drugi poród miałaś cięższy niż pierwszy?

AnaMaria - końcówka ciąży latem w upały to masakra. Miałam tak przy córce. Szczęśliwego rozwiązania, trzymam kciuki :)

wibs9x0h2j4mp6wk.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2021, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skrzydlata:*
    Tak, drugi porod byl dluzszy i ciezszy niz pierwszy...
    Pierwszy 26h, drugi 32h, w obu dluga druga faza i parte, z tym, ze podczas drugiego 2x mdlalam pod koniec (nic z tego nie zarejestrowalam, dowiedzialam sie dopiero po porodzie) i jak wyszla glowka, to stracily sie skurcze i tak.tkwilismy dluzsza chwile, az znow wroca i bede mogla przec... maz sie mega bal.o mnie i malego, ja bylam nieświadoma ze glowka wyszla (dopiero po czasie zalapalam, ze polozna mówila, ze maly probuje juz krzyczec) i czulam tylko bol jakby mi krocze rozrywalo i przy tym palilo mnie jakby podczas jego rozrywania ktos lal spirytusem...
    Jedyne co lepsze, to przy pierwszym peklam w srodku i na dwa szwy na zewnatrz, a przy drugim zero szkod...

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2021, 01:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cccierpliwa. Rzeczywiście stresująca ta końcówka. Współczuję przeżycia, ale też gratuluję narodzin 🙂 Dużo zdrówka dla Was 🙂

U nas wszystko ok. Mała rośnie. Za tydzień kończy 3 miesiące 🙂 Ciągle utrzymuje się na 91 centylu, więc jest co nosić 😁
    Codziennie chodzimy na długie spacery, bo wtedy najlepiej śpi. W domu nie bardzo chce, chyba że pozwolę jej spać na sobie albo w chuście 😉

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • AnaMaria Przyjaciółka

Wysłany: 7 lipca 2021, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również dołączam się do gratulacji🥰 wychodzi na to że tylko ja zostałam nierozpakowana 🙈😂 No czekam na tego 16 lipca, ale już czuje serce w gardle … przez całą ciąże lekko i spokój zadziwiający a tu końcówka i zaczęły się stresy 🙈 jedyne co mnie cieszy to , to ze synek odwrócił się główką w dół co daje mi szanse na poród naturalny, No pytanie jeszcze jak ciśnienie bedzie współpracować bo mam nadciśnienie. Ale cc boje się okropnie 😱 nigdy żadnej operacji nie miałam, ciężko mi to sobie wyobrazić.

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2021, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaMaria. Trzymasz się jeszcze w dwupaku? 🙂
    Nie bój się CC. Ja miałam dwie i bardzo dobrze wspominam 🙂

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • AnaMaria Przyjaciółka

Wysłany: 11 lipca 2021, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:
    AnaMaria. Trzymasz się jeszcze w dwupaku? 🙂
    Nie bój się CC. Ja miałam dwie i bardzo dobrze wspominam 🙂

Tak, w piątek idę na ściągnięcie pessara, i kto wie co będzie dalej. Niby termin porodu mam na 9.08 według miesiączki… ale ni cholery nie dociągnę 😂

• Mama2506 Nowa

Wysłany: 13 lipca 2021, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc też się staramy o 2 dzidziusia pierwsza córka ma 6.5 roku już teraz robiłam test ciążowy 4 razy wyszedl pozytywny choć z blada kreseczka ale dziś dostałam jak by plamienie a wizytę do ginekologa w szynszym terminie na środę za tydzień nie wiem co o tym myśleć miałyście tak?

• AnaMaria Przyjaciółka

Wysłany: 13 lipca 2021, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama2506 wrote:
    Czesc też się staramy o 2 dzidziusia pierwsza córka ma 6.5 roku już teraz robiłam test ciążowy 4 razy wyszedl pozytywny choć z blada kreseczka ale dziś dostałam jak by plamienie a wizytę do ginekologa w szynszym terminie na środę za tydzień nie wiem co o tym myśleć miałyście tak?

Ja robiłam 11 dni po owulacji, i moja kreska była widoczna nie była to wielka krecha ale jednak widoczna, test robiłam w niedziele więc na drugi dzień w poniedziałek z rana byłam w labo a o 14.00 miałam już wynik bety 75 ☺️ Więc polecam wybrać się na test z krwi i będziesz mieć pewność.

• Mama2506 Nowa

Wysłany: 13 lipca 2021, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z chęcią bym poszła ale nie mieszkam w Polsce i nie mam tu nigdzie pobliżu laboratorium żeby zrobili
    Wiec na chwile obecna muszę czekać
    Ogólnie mam mega nie regularne miesiączki, według kalendarzyka jestem w trakcie owulacji , no ale 4 testy pokazują 2 kreski

• AnaMaria Przyjaciółka

Wysłany: 13 lipca 2021, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa No to współczuje tej niepewności. Ale trzeba być dobrej myśli. Jeżeli nie masz większych problemów z owulacją czy coś to zapewne możesz po cichu się cieszyć 😌 ja kiedyś sama w konia się zrobiłam ze za szybko wykonałam test a brałam zastrzyk z hormonami na pęknięcie pęcherzyka do owulacji i niestety okłamał mnie pozytywnym testem…a to były po prostu resztki hormonu 😞 byłam mega zawiedziona i w ogóle dramat… ja starałam się ponad dwa lata o drugie dziecko, jak pierwszy syn skończył 5 lat podjęliśmy decyzje o drugim, no i niestety zeszło się w czasie ze obecnie synek ma 8 lat a w drodze ma braciszka 🥰ale najważniejsze że w końcu się udało! I tobie tez tego życzę ☺️

• dycia007 Debiutantka

Wysłany: 15 lipca 2021, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kobitki. Jestem tu nowa🙂 moja corka w grudniu skończy 3 latka, więc już czas najwyższy nas rodzeństwo. Staramy się już od roku i nic... Zmieniłam teraz ginekologa i zapisał mi Duphaston. Mam zacząć brać pod 16dc do 25dc i zobaczymy. Gin powiedział że mam za niski progesteron, więc może dlatego nam nie wychodzi. Czy którejś z Was udało się zajść na Duphastonie? Powiem szczerze, że coraz większego doła łapie, jak tylko okres dostaje... I ja i mąż także...

🧍‍♀️ 34 lata
    12.12.2018 - córeczka
    01.2020 - rozpoczęcie starań o rodzeństwo
    04.2024 - badania FSH, Estradiol, LH, TSH w normie
    AMH - 5,34ng/ml
    04.2024 - pierwszy cykl stymulowany lametta + ovitrelle

🧍‍♂️ 36 lat
    Zdrowy, badania nasienia w normie🙂
  • AnaMaria Przyjaciółka

Wysłany: 15 lipca 2021, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dycia007 wrote:
    Hej Kobitki. Jestem tu nowa🙂 moja corka w grudniu skończy 3 latka, więc już czas najwyższy nas rodzeństwo. Staramy się już od roku i nic... Zmieniłam teraz ginekologa i zapisał mi Duphaston. Mam zacząć brać pod 16dc do 25dc i zobaczymy. Gin powiedział że mam za niski progesteron, więc może dlatego nam nie wychodzi. Czy którejś z Was udało się zajść na Duphastonie? Powiem szczerze, że coraz większego doła łapie, jak tylko okres dostaje... I ja i mąż także...

Tez to brałam dokładnie w tych samych dniach ale oprócz tego tez inne leki, bo u mnie zanikła owulacja. Także brałam dodatkowo aromek na wzrost pęcherzyków ( po tym leku zawsze był jakiś dominujący) do tego estrofem na podrasowanie endometrium i zastrzyk z ovitrelle na pęknięcie pęcherzyka żeby doszło na pewno do owulacji.
    Po 4 cyklach w których była owulacja na bank ( chodziłam na monitoring cyklu) nadal jie zaszłam w ciąże lekarka skierowała mnie na hsg. Następny cykl zaciążony. Ale ogólnie to wcześniej staraliśmy się ponad 2,5 roku tułając się po lekarzach, którzy nie wiedzieli albo nie chcieli mi pomóc, w końcu w najgorszym momencie mojego życia trafiłam do mojej super obecnej lekarki ☺️ Wiec nie trać nadziei, ja już myślałam ze nie ma opcji, nie dam rady więcej znieść niepowodzeń … a tu proszę … drugi synek w drodze 🥰 i już za niedługo będziemy w 4!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2021, 15:32

• werni Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2021, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cierpliwa gratuluję. Dziś miesiąc minął :)

Dziewczyny życzy powodzenia. Znam dobrze to uczucie jak nie wychodzi. Ale jesteście na szczęśliwym wątku to z czasem się uda zajść :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • AnaMaria Przyjaciółka

Wysłany: 18 lipca 2021, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do was mamusiek. Mąż ma własną firmę, i urlopu jako tako nie ma, nie chce zabierać z urlopu rodzicielskiego swojego tatusiowego bo łączy się to z tym ze mój urlop się skróci. Powiedzcie mi czy jest opcja że mąż może wziasc na mnie opiekę po porodzie ( nawet naturalnym) ? Załóżmy 2 tygodnie ? Czy ktoś z was korzystał z takiej opcji, lub wie cokolwiek na ten temat ?

• Skrzydlata Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2021, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż przy pierwszym porodzie naturalnym zmieniał pracę. A żeby nie chodzić już do starej bo miał jeszcze umowę, to wziął ten tacierzyński 2 tygodnie i l4 opieki nade mną. Wszystko jednak zależy od szpitala. Słyszałam, że niektóre dają tylko po CC. W moim po prostu przyszła położna i zapytała czy chcę, a rodziłam wtedy naturalnie. Ale np. teraz po cc nikt mi się nie pytał. To był inny szpital. Może dlatego, że oboje byliśmy na kwarantannie przez korone.

wibs9x0h2j4mp6wk.png
‹‹ 99 100 101 102 103 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ