Marcowe Groszki
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Tylko, ze mi z alkoholu to smakuja tylko drinki gdzie nie czuc smaku alkoholu hihihi np malibu z mleczkiem, ale mowiac szczerze to bardziej mam ochote na soczek. Alko odpada, bo jestem swiezo po przeziebieniu i organizm oslabionuy. Ponadto upijam sie jedna lampka wina, a jutro do pracy hahaha
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2017, 22:47
Basik122, Ralpina, emilkaaa, Shibuya, Molcia, anja83, november123, Vuko, Kaja1983, Izoleccc, justyna14, karen85, IWI, Paolka_25, Karolucha, Fatim, mirka14, Katarzyna87, agnes175, Marta1986 lubią tę wiadomość
-
Ralpina wrote:Serdecznie gratuluję nowym Mamom!! Niech Wam Fasole zdrowo rosną
Laski, ja jutro robię progesteron w 7dpo. Jakieś doświadczenia w temacie? Ile to jest "wystarczająco" ?? Bo widełki normy w FL są szerokie a źródła różnie podają. Ktoś ma wiedzę na ten temat?
Może się przydać
Poziom progesteronu - normy:
• 1-28 ng/ml - po owulacji
• 9-47 ng/ml - do 12. tygodnia ciąży
• 17-146 ng/ml - 12.-28. tydzień ciąży
• 55-200 ng/ml - powyżej 28. tygodnia ciążyRalpina lubi tę wiadomość
-
Za wszystkie odpowiedzi dziękuję Właśnie dlatego pytam. Bo norma jest szeroka. Tylko, że jak po owulacji będę mieć progesteron na poziomie 1 to niby w normie a zdecydowanie na zachodzenie w ciążę za mało... Czyż nie tak?
Tak jak z TSH. Niby normy do 4, w UE do 2,5, a żeby w ciążę zachodzić by wypadało mieć koło 1....