Marcowe Starania
-
WIADOMOŚĆ
-
AGA 30 wrote:Witam marcepanowe staraczki!!!
Ja się do was dołączylam ale chwilowo starać się będziemy bez staran he he!! Hormony moje się rozchulały prolaktyna za wysoko progesteron za nisko więc zaczniemy jakąś terapie !! Jutro do gina i zobaczymy jak to będzie!! Mam nadzieję że na czerwca już hormony w normie i starania ze staraniami będą !!! Pozdrawiam wszystkie!!
hej aga30 mi tez prolaktyna szaleje dostalam dostinex i moj endo pow ze nie ma przeciwskazan zeby sie w trakcie kuracji nie starac tylko wrecz dzialac a jak wyjdzie ciaza to dostinex odstawic takze ja dzialam i zobaczymy wysoka prolaktyna tylko utrudnia zajscie w ciaze ale ciaza jest jak najbardziej mozliwa -
Cześć Dziewczynki! Wróciłam do domu po udanym weekendzie. Jestem zrelaksowana i wypoczęta. Mam nadzieję, że to pomoże zafasolkowaniu.
Ja mam tak, że wolę wiedzieć niż nie wiedzieć - niezależnie od wyniku. Dlatego też robie troszkę wcześniej test ciążowy.
Mam pytanko. Od tego cyklu zaczełam robić testy owulacyjne. Kiedy można uznać, że jest on pozytywny? Kiedy będzie wiadomo, że to natężenie koloru już jest maksymalne?
We wtorek idę na usg transwaginalne (kontrola po usunięciu polipa, monitoring owulacji - hiperprolaktynemia czynnościowa), więc będę wiedzieć na jakim etapie wzrostu są moje pęcherzyki. Czy takie badanie jest w stanie potwierdzić, że pęcherzyki pękają?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2013, 20:28
-
nick nieaktualnyaniczka wrote:AGA 30 wrote:Witam marcepanowe staraczki!!!
Ja się do was dołączylam ale chwilowo starać się będziemy bez staran he he!! Hormony moje się rozchulały prolaktyna za wysoko progesteron za nisko więc zaczniemy jakąś terapie !! Jutro do gina i zobaczymy jak to będzie!! Mam nadzieję że na czerwca już hormony w normie i starania ze staraniami będą !!! Pozdrawiam wszystkie!!
hej aga30 mi tez prolaktyna szaleje dostalam dostinex i moj endo pow ze nie ma przeciwskazan zeby sie w trakcie kuracji nie starac tylko wrecz dzialac a jak wyjdzie ciaza to dostinex odstawic takze ja dzialam i zobaczymy wysoka prolaktyna tylko utrudnia zajscie w ciaze ale ciaza jest jak najbardziej mozliwa
No to że starać się można to wiem a takie starania czasem bez starań bardziej owocne są!!
A powiedz mi kochana jak bierzesz te tabletki cały cykl czy jak i cenę jak możesz to mi napisz!!
I dlatego napisałam że staram się bez starań naranie he he:-)Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2013, 20:18
-
Plamienia ciąg dalszy. Test owu robiłam dzisiaj i druga kreska delikatnie różowa, więc negatywny.Z ciekawości zmierzyłam teraz tempkę 37,06. Ach już nie chce m się myśleć i kombinować. Co ma być to będzie. Idę pooglądać Zakochaną złośnice (tytuł pol.) na jedynce. Miłego wieczoru i kolorowych snów :-*
AGA 30 lubi tę wiadomość
-
kaaarola88 wrote:Czemu sądzisz że teraz zrobiony test może byc przekłamany?? Ja się nastawiłam że jak mi wyszedł negatywny to już tak będzie,bynajmniej w tym cyklu.Co prawda do okresu mam jeszcze 1 dzien,ale w piątek nie wytrzymałam i zrobiłam test,ale była tylko jedna kreseczka,boję sie zrobic nastepny,wiem że to dopiero początek starań ale wiecie jak to jest człowiek się nakręca.
może być, bo nie musi być 2 krech. zdaję sobie z tego sprawę. ale za jakiś czas równie dobrze mogą się pojawić, wiadomo, ze im później tym bardziej pewne, a znam i taką kobitkę, której w ogóle się nie pokazywały 2 krechy, choć była w ciąży. tylko beta. -
nick nieaktualny
-
Nie wytrzymałam. Cały czas się dziwnie czuję i temperatura podskoczyła więc przed chwilą zrobiłam jeszcze jeden test na owu i 2 grube krechy ???????? co chodzi...
Kaaarola88 trzymaj się! Damy radę :-)Musimy, to w końcu My kobiety jesteśmy silne ;-*Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2013, 22:43
-
Konwalia wrote:Cześć Dziewczynki! Wróciłam do domu po udanym weekendzie. Jestem zrelaksowana i wypoczęta. Mam nadzieję, że to pomoże zafasolkowaniu.
Ja mam tak, że wolę wiedzieć niż nie wiedzieć - niezależnie od wyniku. Dlatego też robie troszkę wcześniej test ciążowy.
Mam pytanko. Od tego cyklu zaczełam robić testy owulacyjne. Kiedy można uznać, że jest on pozytywny? Kiedy będzie wiadomo, że to natężenie koloru już jest maksymalne?
We wtorek idę na usg transwaginalne (kontrola po usunięciu polipa, monitoring owulacji - hiperprolaktynemia czynnościowa), więc będę wiedzieć na jakim etapie wzrostu są moje pęcherzyki. Czy takie badanie jest w stanie potwierdzić, że pęcherzyki pękają?
Ja również spędziłam weekend u rodzinki, ale w przeciwieństwie do Ciebie wróciłam jeszcze bardziej zmęczona - mam siostrzenice wiek 7 lat . -
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczynki, ja za 5 dni będę testować jak ta @ się nie pojawi. Ale przez to że tyle razy widziałam 1 krechę na teście nie mogę nawet sobie wyobrazić 2 i nie wierze w to. Też ciągle jestem zdołowana bo z góry zakładam że się nie udało. Ale musimy się trzymać i resztkami sił wierzyć że i nas kiedyś to szczęście spotka. Powodzenia w nowym tygodniu
-
Smutas wrote:Cześć dziewczynki, ja za 5 dni będę testować jak ta @ się nie pojawi. Ale przez to że tyle razy widziałam 1 krechę na teście nie mogę nawet sobie wyobrazić 2 i nie wierze w to. Też ciągle jestem zdołowana bo z góry zakładam że się nie udało. Ale musimy się trzymać i resztkami sił wierzyć że i nas kiedyś to szczęście spotka. Powodzenia w nowym tygodniu
Właśnie trzeba się trzymać i pozytywnie myśleć, bo i szanse wtedy są większe . Życzę żeby tym razem się udało -
Smutas wrote:Yvone musisz się odstresować troszkę, wiem że to nie łatwo. Ale jakieś zakupy albo imprezka z samymi kobietkami. Mi to pomaga
to nie takie proste. zakupy na mnie nie działają, na imprezkę nie mam z kim się wybrać. nawet nie mam z kim kawy wypić..
ale zrobiłam krok do przodu zarejestrowałam się do gina na 11 kwietnia. okazało się, że gin na którego polowałam przyjmuje też na nfz. oby teraz już zaczęło się jakoś wszystko klarować..