Marcowe Starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Yvone wrote:to jak nie szyjka to jest to już tam nic innego nie ma. to albo nie mam szyjki albo jednak to to;)
a który cykl sprawdzasz szyjkę?
ja do tej pory zastanawiam się co ja sobie sprawdzałam na początku, bo na pewno nie szyjkę. A tam zakamarków jednak trochę jest, bo gdyby dostęp do szyjki byłby taki prosty to i z zaciążaniem nie mielibyśmy problemów.fajnie by było
martula lubi tę wiadomość
👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
02.2022 OVIklinika
03.2022 krótki protokół IVF
31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
11.2022 w końcu jesteś z nami 👧
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
11.2024 krótki protokół IVF -
dziewczyny, szyjkę próbowałam badać już kiedyś jeszcze zanim starałam się o dziecko, bo stwierdziłam, że to faktycznie trochę wysiłku mnie kosztuje i więcej nerwów niż to wszystko warte.
ja zawsze badam na ugiętych nogach zawsze trochę się poruszam, żeby dobrze dosięgnąć, i wydaje mi się, ze jak jest nisko to delikatnie opuszkiem palca dotykam, a jak jest wysoko to w ogóle jej nie czuję. -
Yvone to masz nieźle z tą swoją szyjką. Jak moja jest nisko to wystarczy, że kawałek palca włożę i już ją czuje.👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
02.2022 OVIklinika
03.2022 krótki protokół IVF
31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
11.2022 w końcu jesteś z nami 👧
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
11.2024 krótki protokół IVF -
Madzikovy wrote:Meginka wrote:Madzikovy wrote:Czekamy na ten marzec
KTÓRA BĘDZIE TESTOWAĆ PIERWSZA W MARCU????
No ja mam zamiar testować we wtorek, jeśli @ wcześniej mnie nie dopadnie...
Trzymam kciuki, Ty we wtorek a ja w środe, ale chyba się nie doczekam bo czuję to dabelską @
no dziewczynki ja mam zamiar testować w poniedziałek oczywiście jak wredna @ nie przyjdzie -
darijka wrote:Madzikovy wrote:Meginka wrote:Madzikovy wrote:Czekamy na ten marzec
Trzymam kciuki, Ty we wtorek a ja w środe, ale chyba się nie doczekam bo czuję to dabelską @
no dziewczynki ja mam zamiar testować w poniedziałek oczywiście jak wredna @ nie przyjdzie
no ja @ czuję już od 4 dni z tym, ze 4 dni temu mnie tak brzuch bolał na @, że myślałam, że lata chwila ze mnie poleci a tu nic i tak z dnia na dzień coraz mniej objawów ,a dzisiaj praktycznie żadnych. ale tez coś czuje, że mnie miłozaskoczy.
-
darijka wrote:darijka wrote:Madzikovy wrote:Meginka wrote:Madzikovy wrote:Czekamy na ten marzec
no dziewczynki ja mam zamiar testować w poniedziałek oczywiście jak wredna @ nie przyjdzie
no ja @ czuję już od 4 dni z tym, ze 4 dni temu mnie tak brzuch bolał na @, że myślałam, że lata chwila ze mnie poleci a tu nic i tak z dnia na dzień coraz mniej objawów ,a dzisiaj praktycznie żadnych. ale tez coś czuje, że mnie miłozaskoczy.
Mam identycznie jak Ty!!! Tez już czuje od kilku dni, a nigdy mnie tak wcześnie brzuch nie bolał a to jeszcze 5 dni... Coś jest nie halo -
ja już też czuję, że @ nade mną wisi
jakoś dzisiaj brzuch mnie pobolewa
a szyjkę badam co kilka dni, jakoś nie mam veny, żeby robić to codziennie.. opieram nogę na krześle i wkładam dwa paluchy.. zazwyczaj muszę je włożyć w całości, żeby ją wyczuć, a jak nie czuję to znaczy że jest wysoko -
Cześć kochane no nareszcie mój grudniowy koszmar się skończył i dziś nareszcie dostałam wymarzoną miesiączkę. Byłam wczoraj u mojej Pani gin. Przepisała mi luteinę na wyregulowanie i systematyzowanie tego mojego okresu mam ją brać od 14 dnia cyklu przez 10 dni 3 x 1tab. Powiedźcie mi czy to nie będzie miało wpływu na moją owulację i chęć zajścia w ciążę?2015 córcia
Obecnie 3 lata starań
Wyniki nasienia w normie.
01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)
Progesteron:
7 dpo 5,91
9 dpo 8,49
13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1
Beta HCG
22.03.2021 - 53,6 🥰
24.03.2021 - 97,0
26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
06.04.2021 - 17920 😍
13.04.2021 mamy ♥️
20.05.2021 🎂 prenatalne
15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
18.08.2021 960g
30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g
02.11.2021 2800g
08.11.2021 3400g
16.11.2021 przyjęcie na odział CC.
17.11.2021 Anielka ♥️
3100g, 55cm szczęścia 😍 -
Kropka wrote:Piję dziś za nas marcowe staraczki - oby się powiodło
A szyjki za cholerę nie mogę u siebie znaleźć, gmeram i gmeram i nic nie czuję - jednak się nie poddaję i może kiedyś się tego nauczę
No to zdrówko KropkaOby Cię jutro kac nie męczył
hehe
a szyjką się nie przejmuj, ja swojej też jeszcze nie rozpracowałamKropka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKropko ja się nigdy temu nie przyglądałam
w pierwszą ciążę zaszłam w drugim cyklu po odstawieniu tabletek, tym razem w styczniu wyjęłam spiralę więc jeszcze się nie martwię o to, że nie zachodzę w ciążę
ale z drugiej strony dobrze by było poznać własny organizm
-
Czytałam, że po trzech cyklach obserwacji można nauczyć się interpretować cykl i wyznaczać owulacje. Wiadomo im więcej doświadczenia, tym większa skuteczność. Dla mnie ciało kobiety jest niezwykle ciekawe. Aktualnie też uczę się rozpoznawać wysokość i miękkość szyjki macicy
Naukę radzę zacząć w fazie lutealnej.
Kupiłam sobie dzisiaj termometr, który pokazuje wynik dwa miejsca po przecinku. W instrukcji jest informacja, że prawidłowa temperatura człowieka to 36,6. Potem jest informacja jak w zależności od fazy cyklu u kobiety temperatury zmieniają się do nawet 37. Mój M. wyciągnął wniosek, że kobieta to nie człowiekA ja mu na to, że kobieta funkcjonuje ze stanem podgorączkowym
agula, Libra, gocha04 lubią tę wiadomość
-
Madzikovy wrote:maia1991 wrote:Madzikovy wrote:maia1991 wrote:Madzikovy wrote:To ja też
WITAM WSZYSTKIE PANIE
ja też będę testować w marcu o ile oczywiście ta wściekła @ nie przyjdzie 6 marca
także życzę udanego testowania, pięknych, grubych kresek i upragnionej Fasolki
ty 6marca masz miec @ a ja 7@ ale czuje ze idzie wielkimi krokami chociaz mam jakas dziwna szyjke macicy jakos dziwnie miekk jes i nisko nie wiem co to znaczy:(
No nie wiem co to znaczy, z reguły jest niżej (u mnie) jak okres się zbliża, ale życzę Ci z całego serca aby nie przyszedłza to ja się czuję dziwnie w tym cyklu, a tym razem jestem pewna, że dostanę
no ja mam tez nadzieje ze nie przyjdzie ale nie nakrecam sie bo w ostatnim cyklu juz sie cieszylam i przyszla niestetyale trzymam rowniez za ciebie kciuki
Ojjjj...ja też ją czuję, że idzie dużymi krokami, ale czuję się jakoś inaczej niż w innych cyklach...może sama się okłamuje.. ale nie ma tego złegowierze w to... temp. mam powyżej 37, ale mimo wszystko jeszcze 5 dni... DAMY RADĘ
ja mam jeszcze 6dni i watpie ze mi sie uda dzis byla siostra ze swoim malutkim synkiem ma 4tygodnie i nie moglam sie na niego napatrzec i tez juz bym chciala miec takiego skarba w domu az sie poryczalam ze jej wyszlo za 1 razem a mi do tej pory nie.....niestety musze sie z tym pogodzic ze pewno jeszcze dlugo tych dwoch kresek nie zobacze pomimo tak ciezkich staran swiat jest dziwny kobiety ktore chca miec dziecko to go nie maja a takie ktore zabijaja bija i wyrzucaja malenstwa to maja masakra az plakac sie chce
-
darijka wrote:Madzikovy wrote:Meginka wrote:Madzikovy wrote:Czekamy na ten marzec
a ja w czwartek oczywiscie jesli @ nie przyjdzie trzymam kciuki za wszystkie lutowe jak i marcowe przyszle mamy :* -
Meginka wrote:Kropka wrote:Piję dziś za nas marcowe staraczki - oby się powiodło
A szyjki za cholerę nie mogę u siebie znaleźć, gmeram i gmeram i nic nie czuję - jednak się nie poddaję i może kiedyś się tego nauczę
No to zdrówko KropkaOby Cię jutro kac nie męczył
hehe
a szyjką się nie przejmuj, ja swojej też jeszcze nie rozpracowałam
To i ja się napiję, chociaż piwko. Właśnie wróciłam z pracy i wreszcie wolne weekend. Dzisiaj mam straszną ochotę pofiglować z moim facetem, ale on jakiś taki niechętny i zmęczony co mnie mocno zirytowało. Mój syn dzisiaj obchodził 9 urodziny i jakoś tak mnie to dobiło,że taka stara jestem. Zrobiłam dzisiaj test na owulkę tak z ciekawości i już się pojawiła zaróżowiona kreseczka. To jeszcze nie to ale trochę mnie to dziwi bo wcześniej nie było tej drugiej kreski i wygląda na to jakby owulka miała przyjśc wcześniej. Oj rozpisałam sie troszku. Otwieram piwko i piję za Nas - oby marzec był owocny.
Kropka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKonwalia wrote:Czytałam, że po trzech cyklach obserwacji można nauczyć się interpretować cykl i wyznaczać owulacje. Wiadomo im więcej doświadczenia, tym większa skuteczność. Dla mnie ciało kobiety jest niezwykle ciekawe. Aktualnie też uczę się rozpoznawać wysokość i miękkość szyjki macicy
Naukę radzę zacząć w fazie lutealnej.
Kupiłam sobie dzisiaj termometr, który pokazuje wynik dwa miejsca po przecinku. W instrukcji jest informacja, że prawidłowa temperatura człowieka to 36,6. Potem jest informacja jak w zależności od fazy cyklu u kobiety temperatury zmieniają się do nawet 37. Mój M. wyciągnął wniosek, że kobieta to nie człowiekA ja mu na to, że kobieta funkcjonuje ze stanem podgorączkowym
u mnie nawet nie dobija do 36st