Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Marcowe testowanie
Odpowiedz

Marcowe testowanie

Oceń ten wątek:
  • Madzik34 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny!!!moge dolaczyc? Teoretycznie okres pewnie przyjdzie jutro,ale jest juz plamienie i temp nie pozostawiaja zludzen.
    Prosze wstepnie wpisac mnie na testowanie na 18.03.
    Z tym cyklem wiaze duze nadzieje,bo w nastep poniedzialek robie hsg.mam nadzieje,ze po tym badaniu cos sie odblokuje i w ciagu 3 miesiecy zajde w ciaze:)oczywiscie mam nadzieje,ze nic zlego tam nie wyjdzie.
    Milej niedzieli wszystkim!!!

Madzik
    l22nroeqnx13mwm3.png
    Mama 3 corek:)
  • Anulka0407 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was kobietki :)

Co do bólu owu ja go niestety nie mam, albo owu nie mam... Ale w poprzednich cyklach miałam wzrost temp. i od wzrostu piersi zaczynały być wrażliwe około 3 dni, a potem to już tylko ich ból, dość mocny, który przeszkadzał w spaniu, a ja z tych co na brzuchu śpią więc mam przechlapane :/
    W tym cyklu na razie nic... Jutro idę na kolejny monitoring ale do innego gina i dowiem się czy cykl rzeczywiście bezowulacyjny.
    Choć mam cichą nadzieję, że dong może coś ruszy, ale na razie testy owu mocno negatywne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2017, 14:28

Mama 3 dziewczynek: Iza 15 lat, Iga 12 lat i Maja
    Maja ur.31.10.2017r (CC)waga: 3150g dł:53cm
    201710314965.png
  • Madzia_ Przyjaciółka

Wysłany: 19 lutego 2017, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, postanowłam do Was dołączyć :) planuję testować 5.03, jestem po hiperstymulacji w 6dc obecnego cyklu miałam jeszcze sporo pęcherzyków po ok 5-6 ale nie wiadomo które usosły które się wchłoną etc. Lekarz nie zalecał przytulania ale ryzykujmy i próbujemy. Przy ponad 20 pęcherzykach się nie udało to może teraz coś wyjdzie. Ciąża mnoga mnie nie przeraża ;)
    W tym cyklu nie biorę żadnych leków poza inofemem na zmianę z kwasem foliowym.

uwo93e3kvculwunu.png

Hashimoto, niedoczynność, PCOS, problemy z immunologią
    Cykl starań.... wolę nie liczyć :/
    7 cykli CLO + pregnyl
    2 cykle CLO + Gonal + pregnyl
    -> Gonal + pregnyl
    styczeń-luty hiperstymulacja
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2017, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka0407 wrote:
    Witam Was kobietki :)

Co do bólu owu ja go niestety nie mam, albo owu nie mam... Ale w poprzednich cyklach miałam wzrost temp. i od wzrostu piersi zaczynały być wrażliwe około 3 dni, a potem to już tylko ich ból, dość mocny, który przeszkadzał w spaniu, a ja z tych co na brzuchu śpią więc mam przechlapane :/
    W tym cyklu na razie nic... Jutro idę na kolejny monitoring ale do innego gina i dowiem się czy cykl rzeczywiście bezowulacyjny.
    Choć mam cichą nadzieję, że dong może coś ruszy, ale na razie testy owu mocno negatywne
    Dziewczyny były w ciąży z późnej owu, więc zawsze możesz liczyć na to, że i w twoim wypadku dong zadziała. Jeśli nie, masz jego zapas na kolejny cykl :) Testuj owulacyjnymi i licz na to, że zadziała, jeśli jajniki były czyste na usg to szansa, ze zaczną działać po dongu jest !

Anulka0407 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2017, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia_ wrote:
    Hej, postanowłam do Was dołączyć :) planuję testować 5.03, jestem po hiperstymulacji w 6dc obecnego cyklu miałam jeszcze sporo pęcherzyków po ok 5-6 ale nie wiadomo które usosły które się wchłoną etc. Lekarz nie zalecał przytulania ale ryzykujmy i próbujemy. Przy ponad 20 pęcherzykach się nie udało to może teraz coś wyjdzie. Ciąża mnoga mnie nie przeraża ;)
    W tym cyklu nie biorę żadnych leków poza inofemem na zmianę z kwasem foliowym.
    Ale Ci zrobili z tą hiperstymulacją, jaką miałaś dawkę, clo, tak? Też uważam, że powinniście <3, bo nawet jakby miała być mnoga, to przeciez każda marzy choć o jednym dziecku a jeśli miałyby być bliźniaki to jeszcze cudowniej!

• Madzia_ Przyjaciółka

Wysłany: 19 lutego 2017, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    Ale Ci zrobili z tą hiperstymulacją, jaką miałaś dawkę, clo, tak? Też uważam, że powinniście <3, bo nawet jakby miała być mnoga, to przeciez każda marzy choć o jednym dziecku a jeśli miałyby być bliźniaki to jeszcze cudowniej!

Ostatni cykl byłam na gonalu dawka 900j zastrzyki robiłam przez 11 dni w różnych jednostkach i pregnyl na pęknięcie. A CLO zawsze po 2*1 jak widać na mnie nie podziałało :/

uwo93e3kvculwunu.png

7 cykli CLO + pregnyl
    -> Gonal + pregnyl
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2017, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia_ wrote:
    Ostatni cykl byłam na gonalu dawka 900j zastrzyki robiłam przez 11 dni w różnych jednostkach i pregnyl na pęknięcie. A CLO zawsze po 2*1 jak widać na mnie nie podziałało :/
    To może następnym razem dadzą Ci ten gonal, ale w mniejszej dawce?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2017, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ten ból owulacyjny to jest taki lekki ból @ 2-3 dni+taki balon w brzuchu. A w sam dzień owulacji ból jednego jajnika, zmiennie co miesiąc. eh i właśnie dziwnie mi już teraz, że tak szybko boli :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2017, 16:39

• Madzia_ Przyjaciółka

Wysłany: 19 lutego 2017, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    To może następnym razem dadzą Ci ten gonal, ale w mniejszej dawce?

teraz planują zmienić leki na inne bo mam problemy z endometrium, ale jak zwykle mam nadzieję, że nie będzie trzeba i że teraz się uda

uwo93e3kvculwunu.png

7 cykli CLO + pregnyl
    -> Gonal + pregnyl
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2017, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia_ wrote:
    teraz planują zmienić leki na inne bo mam problemy z endometrium, ale jak zwykle mam nadzieję, że nie będzie trzeba i że teraz się uda
    Ano, ja też...

• e.wela Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2019, 23:12

• Mama Sowa Koleżanka

Wysłany: 19 lutego 2017, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mnie też dopiszcie na 16 marca......Miły prezent bedzie dla nas.....ja mam 20 a mój M ma 22 marca urodziny :*

Mama Sowa
  • Basik83 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny mnie tez wpiszcie tak na 18 marca

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • Margolciak Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny :)
    na mnie clo nie podziałało w tym cyklu, w 13dc pęcherzyk 11mm... biorę teraz pregnyl w zastrzykach przez 5 dni jeszcze na stymulację i w piątek znowu podglądanie. mam nadzieję, że będę mogła się w końcu zapisać na testowanie :)

susanna trzymam kciuki żeby Ci się udało w tym miesiącu :)

SusannaDean lubi tę wiadomość

Zosia (TGA) 2014 :) Aniołek 2016 :(
    Po ponad dwóch latach jesteś :)
    oreflqxwq9456be8.png
    relgqtkfu3if1gae.png
  • Doma90 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lista uzupełniona :) Wszystkich chyba wpisałam, jak kogoś pominęłam to niech krzyczy. :)

U mnie wykres wariował w tym cyklu. OvF wyznaczył owulkę 8 dc po czym jednak stwierdził, że nie i teraz twierdzi, że mam płodne. :D

• kerka Przyjaciółka

Wysłany: 20 lutego 2017, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć, może i ja się dopiszę do testowania :) jakoś na 30.03...w marcu będę miała pierwszą stymulację i zobaczymy jakie będą efekty ;) może uda się pozytywnie zakończyć miesiąc

niedoczynność tarczycy
    AMH 12,2
  • kate88:) Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie nowe staraczki :) niech marzec będzie dla nas szczęśliwy :)

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2017, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolciak wrote:
    cześć dziewczyny :)
    na mnie clo nie podziałało w tym cyklu, w 13dc pęcherzyk 11mm... biorę teraz pregnyl w zastrzykach przez 5 dni jeszcze na stymulację i w piątek znowu podglądanie. mam nadzieję, że będę mogła się w końcu zapisać na testowanie :)

susanna trzymam kciuki żeby Ci się udało w tym miesiącu :)
    Jeszcze szansa jest, clo potrafi ładnie rozpędzić potem przy końcu. Mi rosły po 3 mm na dzień ale tylko dwa ostatnie dni przed owu

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś musiałam biec na autobus i dość szybko biegłam kilka minut, a potem jak już odetchnęłam poczułam, że brzuch mnie boli jakbym miała zaraz @ dostać, coś takiego mi się przytrafiło po raz pierwszy....

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2017, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    Dziś musiałam biec na autobus i dość szybko biegłam kilka minut, a potem jak już odetchnęłam poczułam, że brzuch mnie boli jakbym miała zaraz @ dostać, coś takiego mi się przytrafiło po raz pierwszy....

A który ty masz dc?

‹‹ 10 11 12 13 14 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ