X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Marcowe testowanie
Odpowiedz

Marcowe testowanie

Oceń ten wątek:
  • Zuza_22 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamia_ ja też dopiero pierwszy miesiac mierze,ale z tego co sie orientuje to owu wyznacza sie wówczas gdy wzrost temp zostanie podtrzymany ( jest wyższa niz poprzednie) i jeśli ładnie utrzymuje się wyższa i ok 6-8 dnia spadnie, ale tylko na 1 dzień i wróci do poprzednich wartości może to świadczyć o zagnieżdżeniu.
    Jeśli sie mysle to proszę mnie poprawic :D bo tylko takie inf udalo mi sie zebrac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2017, 11:38

fbiittx.png
    nlimnm2.png
  • Jedna_z_Wielu Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :D

Witam się i ja w marcowym wątku ( 19.03 )

Powodzenia wszystkim :*

Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
    Udało się po 7 latach !!!
    ( cukrzyca ciążowa- insulina)
    Glukoza: Insulina
    na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
    godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
    dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
    wallbash.gifdown.gif
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza_22 wrote:
    Mamia_ ja też dopiero pierwszy miesiac mierze,ale z tego co sie orientuje to owu wyznacza sie wówczas gdy wzrost temp zostanie podtrzymany ( jest wyższa niz poprzednie) i jeśli ładnie utrzymuje się wyższa i ok 6-8 dnia spadnie, ale tylko na 1 dzień i wróci do poprzednich wartości może to świadczyć o zagnieżdżeniu.
    Jeśli sie mysle to proszę mnie poprawic :D bo tylko takie inf udalo mi sie zebrac
    Dokładnie :) zazwyczaj po 3 wyższej temp uznajemy ze jest po ovu :)
    A spadku na implantacje może wcale nie być ;)

Zuza_22 lubi tę wiadomość

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2017, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy was bolą piersi po owu? Mnie tylko wtedy gdy brałam luteinę chyba od wysokiego proga, a teraz jeszcze nie biorę a dziś mnie dość bolały

• e.wela Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2019, 23:12

• wszamanka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    Dziewczyny czy was bolą piersi po owu? Mnie tylko wtedy gdy brałam luteinę chyba od wysokiego proga, a teraz jeszcze nie biorę a dziś mnie dość bolały
    Mnie bolą sutki, od razu po owu, jeszcze zanim trzy temp są podwyższone i zanim program wyznaczy owu

d201db57d4.png
    Starania od 10.2015.
    Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]

jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
    kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
    7.05 transfer blastki 4AA😢
    7.08 crio blastki😢
    30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
    12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
    15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
    2 ❄❄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2017, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszamanka wrote:
    Mnie bolą sutki, od razu po owu, jeszcze zanim trzy temp są podwyższone i zanim program wyznaczy owu
    o proszę, no bo teraz to miałam owu na bank, śluz był, ból był, testy wyszły, a teraz te bóle cycków 3 dni po :) Także spoko, od jutra dupek 2x1

• Meginka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) do mnie wczoraj przyszła @ ale jak nigdy nie mogłam się jej doczekać ;) a to dlatego że to pierwsza @ po laparo i już mam zielone światło do działań. Mam nadzieję, że w tym roku jeszcze urodzę <3 myślałam że po laparo mi się trochę cykl rozreguluje ale nie- jak w zegarku, przyszła po 29 dniach.
    Doma przepisz mnie proszę na 18.03

2013💙👶
    2017 cb
    2018❤👶
    2022 cb
    04.02 ⏸
    24.02 wizyta(6+3)-mamy ❤
    17.03 kolejna wizyta
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2017, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meginka wrote:
    Hej dziewczyny :) do mnie wczoraj przyszła @ ale jak nigdy nie mogłam się jej doczekać ;) a to dlatego że to pierwsza @ po laparo i już mam zielone światło do działań. Mam nadzieję, że w tym roku jeszcze urodzę <3 myślałam że po laparo mi się trochę cykl rozreguluje ale nie- jak w zegarku, przyszła po 29 dniach.
    Doma przepisz mnie proszę na 18.03
    No jak coś to grudniowy dzieciaczek chyba, nie? Albo późno listopadowy?

• Kat83 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suze, mnie cycki albo wcale nie bola, albo napierniczaja od owulacji po @. Cholera jedna wie w sumie. Jajniki to samo. Albo cisza kompletna (ale testy niby ok), albo mnie zgina jak stara babke wpol :P Teraz to juz i testom nie wierze. Uwaga - mierze tempke ta-da! ;) Jak nie zapomne oczywiscie. Zobaczymy co zdzialalam dieta. Nie na darmo umieram z jedna kawa dziennie, i to bez cukru, mam nadzieje :P

SusannaDean lubi tę wiadomość

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • Doma90 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Wieczorem wszystko nadrobię i uaktualnie listę

• Meginka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    No jak coś to grudniowy dzieciaczek chyba, nie? Albo późno listopadowy?
    No tak ;) Synka urodziłam 20 grudnia to może w rocznicę się uda ;) moim rodzicom się udało ;) co prawda ja jestem nieplanowana ale mamy z moją siostrą urodziny tego samego dnia. Dzieli nas równiutkie 10 lat. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2017, 09:15

CarPer lubi tę wiadomość

2013💙👶
    2017 cb
    2018❤👶
    2022 cb
    04.02 ⏸
    24.02 wizyta(6+3)-mamy ❤
    17.03 kolejna wizyta
    preg.png
  • CarPer Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat83 wrote:
    Suze, mnie cycki albo wcale nie bola, albo napierniczaja od owulacji po @. Cholera jedna wie w sumie. Jajniki to samo. Albo cisza kompletna (ale testy niby ok), albo mnie zgina jak stara babke wpol :P Teraz to juz i testom nie wierze. Uwaga - mierze tempke ta-da! ;) Jak nie zapomne oczywiscie. Zobaczymy co zdzialalam dieta. Nie na darmo umieram z jedna kawa dziennie, i to bez cukru, mam nadzieje :P

Ja juz w tym cyklu odstawilam termometr. Wczesniej OF wyznaczał owulacje dokładnie wtedy kiedy temperatura wzrastała i testy wychodziły pozytywne. Wiec w tym cyklu juz nie mierze bo nie ma sensu. Sprawdzam jedynie testami.

A jesli chodzi o kawe to tez całe zycie piłam tylko z cukrem i mlekiem. Teraz od 5 lat nie tknę kawy z mlekiem ani cukrem. Jesli zainwestujesz w dobry ekspres i dobrej jakości kawe to bardzo szybko mozna sie przestawić na kawe czarna.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy ból owulacyjny może przypominać miesiączkowy? Czy u was jest zupełnie inny ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miśka1987 wrote:
    Dziewczyny czy ból owulacyjny może przypominać miesiączkowy? Czy u was jest zupełnie inny ?
    U mnie jest taki otrzewnowy jakby mi się coś rozlało, gin mówił, że najczęściej tak opisywany jest przez kobiety, no a w tym miesiącu nowość bo jajnik mocno poczułam konkretnie w miejscu jajnika a nie jak zawsze tak kolkowo, więc zaobserwowałam coś nowego co do bóli owu.

• Zuza_22 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka u mnie faktycznie ten ból przypomina miesiaczkowy, ale też czuje takie dziwne napięcie, jakby cały czas macica byla "napięta" - trudno to opisac :D
    I brzych mam wzdęty jakbym arbuza w całości połknęła :D

fbiittx.png
    nlimnm2.png
  • Zuza_22 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doma prośba o przepisanie z 16 na 5 marca :) Jakiś cud sprawił, że cykl będzie chyba podrecznikowo krótki :D

fbiittx.png
    nlimnm2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza_22 wrote:
    Miśka u mnie faktycznie ten ból przypomina miesiaczkowy, ale też czuje takie dziwne napięcie, jakby cały czas macica byla "napięta" - trudno to opisac :D
    I brzych mam wzdęty jakbym arbuza w całości połknęła :D
    No właśnie, każda ma inaczej, ale można powiedzieć, że się na loterii wygrało, że się to czuje, bo niektóre dziewczyny nie mają tego szczęścia.... z jednej strony meczy to a z drugiej jest wskazówką.

• Zuza_22 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susanna dokladnie tak jak piszesz:) z dwojga złego lepiej cos czuc

fbiittx.png
    nlimnm2.png
  • aciulka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, dołączam i ja do Was. Wstępnie planuję testowanie na 15 marca.

Córeczka 16.11.2017❤
    Synuś 31.05.2015❤
    Córeczka 09.12.2000❤
‹‹ 9 10 11 12 13 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ