X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Marcowe testowanie
Odpowiedz

Marcowe testowanie

Oceń ten wątek:
  • mania_ Koleżanka

Wysłany: 24 lutego 2017, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia- zaczynałam z TSH 7 i prolaktyna 40 (przy normie 4-23). A jaką dawkę przepisał Ci endo? Badalas inne hormony?

Niedoczynność tarczycy. Starania od 4.2014.
    Prolaktyna 35 ng/ml
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania - dzięki za odpowiedź. Też miałaś spore TSH, ciesze się, że udało Ci się zbić. Nie, nie badałam, dopiero zamierzam - doktor mi wypisała wszystkie badania, które powinnam zrobić (w tym prolaktynę). Byłam u ginekologa, do endokrynologa się zapiszę w poniedziałek. Dopiero od wczorajszego wieczoru wiem, że mam tak wysokie TSH, wcześniej badałam kilka razy i było w normie. Euthyrox mam przypisany na razie w dawce 50, ale ginekolog orzekła (i moim zdaniem słusznie), że wszystkie modyfikacje dawki i dalsze leczenie powinien ordynować endokrynolog.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2017, 18:56

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2017, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania_ wrote:
    Anna Stesia- zaczynałam z TSH 7 i prolaktyna 40 (przy normie 4-23). A jaką dawkę przepisał Ci endo? Badalas inne hormony?
    Bardzo duże TSH, ja stoję na 2,1 - 2,4 i to u mnie już najniżej

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    Bardzo duże TSH, ja stoję na 2,1 - 2,4 i to u mnie już najniżej

Ja mam prawie 8:-( A jeszcze jesienią miałam 2,4. Nie mam pojęcia, skąd u mnie taki nagły wzrost, ale mam nadzieję, że wyjaśni to endokrynolog i dalsze badania.

• mania_ Koleżanka

Wysłany: 24 lutego 2017, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia- trzymam kciuki żeby szybko wróciło u Ciebie do normy :)

Anna Stesia lubi tę wiadomość

Niedoczynność tarczycy. Starania od 4.2014.
    Prolaktyna 35 ng/ml
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję, widzę dzięki Twojemu przypadkowi, że jest to możliwe :-) Powodzenia w staraniach!

mania_ lubi tę wiadomość

• Margolciak Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2017, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pęcherzyk 23 mm, dostałam pregnyl na pęknięcie i mamy działać oczywiście. Jutro powinna być owu. Wpiszcie mnie proszę na 11 marca na testowanie, to moje urodziny. Mam nadzieję że będę miała piękny prezent :)

Ja mam wszystkie hormony w normie a i tak już ponad 1,5 roku nic, kto to wie o co chodzi ;/

Zosia (TGA) 2014 :) Aniołek 2016 :(
    Po ponad dwóch latach jesteś :)
    oreflqxwq9456be8.png
    relgqtkfu3if1gae.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia wrote:
    Ja mam prawie 8:-( A jeszcze jesienią miałam 2,4. Nie mam pojęcia, skąd u mnie taki nagły wzrost, ale mam nadzieję, że wyjaśni to endokrynolog i dalsze badania.

Nieźle :( :(

U mnie 9 dpo, a mam takie boleści brzucha, jeszcze wytrzymam kilka dni do testu...

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    Nieźle :( :(

U mnie 9 dpo, a mam takie boleści brzucha, jeszcze wytrzymam kilka dni do testu...

Takie okresowe? Życzę wytrwałości, choć wiem, że korci:-)

Margolciak - trzymam kciuki! A badaliście nasienie? U nas jeśli z tarczycą nie zaskoczy (tj. jeśli się unormuje tarczyca a ciąży nie będzie) to bierzemy sie za pana - choć ja jestem za tym, żeby robić to synchronicznie, bo może nam to zaoszczędzić czas. I mój mąż też się ku temu coraz bardziej skłania, więc pewnie marzec to u nas badanie nasienia).

• Meginka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolciak wrote:
    Dziewczyny mam pęcherzyk 23 mm, dostałam pregnyl na pęknięcie i mamy działać oczywiście. Jutro powinna być owu. Wpiszcie mnie proszę na 11 marca na testowanie, to moje urodziny. Mam nadzieję że będę miała piękny prezent :)

Ja mam wszystkie hormony w normie a i tak już ponad 1,5 roku nic, kto to wie o co chodzi ;/
    Heh też mam urodziny 11 marca <3 a które jeśli mogę spytać? Bo ja 28. Testuję 18.03 bo w urodziny za wcześnie. Najwyżej będzie spóźniony prezent albo wcześniejszy na rocznicę ślubu w kwietniu. ;) oh już na prawdę chciałabym te 2 kreski ujrzeć

2013💙👶
    2017 cb
    2018❤👶
    2022 cb
    04.02 ⏸
    24.02 wizyta(6+3)-mamy ❤
    17.03 kolejna wizyta
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia wrote:
    Takie okresowe? Życzę wytrwałości, choć wiem, że korci:-)

Margolciak - trzymam kciuki! A badaliście nasienie? U nas jeśli z tarczycą nie zaskoczy (tj. jeśli się unormuje tarczyca a ciąży nie będzie) to bierzemy sie za pana - choć ja jestem za tym, żeby robić to synchronicznie, bo może nam to zaoszczędzić czas. I mój mąż też się ku temu coraz bardziej skłania, więc pewnie marzec to u nas badanie nasienia).
    No takie niby @ a bardziej jakbym kamień w podbrzuszu miała, to już nie od dziś, wczoraj też bolało

• Anulka0407 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kobietki :)

Byłam dzisiaj na kolejnym monitoringu i widać ciałko żółte :) Owulacja była!!!

Teraz czekam... Ale, że owu bardzo późno to i @ przyjdzie późno.

Proszę o przepisanie mnie na 7 marca :) To będzie 12dpo i jak do tego czasu @ nie przyjdzie to będzie cud. Ostatnie f.l. były maks 11dni :/

Mama 3 dziewczynek: Iza 15 lat, Iga 12 lat i Maja
    Maja ur.31.10.2017r (CC)waga: 3150g dł:53cm
    201710314965.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2017, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka0407 wrote:

Proszę o przepisanie mnie na 7 marca :) To będzie 12dpo i jak do tego czasu @ nie przyjdzie to będzie cud. Ostatnie f.l. były maks 11dni :/

Spokojnie z tą fl, ona mogła być taka bo owu np nie miałaś wcześniej a tu dong zaszalał i jest ! Ale super !

U mnie ten 9 dpo ale mnie podbrzusze pobolewa mam takie ciężkie...

Anulka0407 lubi tę wiadomość

• e.wela Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2019, 23:13

• Anulka0407 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    Spokojnie z tą fl, ona mogła być taka bo owu np nie miałaś wcześniej a tu dong zaszalał i jest ! Ale super !

U mnie ten 9 dpo ale mnie podbrzusze pobolewa mam takie ciężkie...

Było by super gdyby jeszcze ta f.l była w normie. Ale jedno jest pewne: DONG dał radę!!!

U Ciebie Kochana to wcale może nie być na @ ;) Wytrzymaj jeszcze chwilkę i testuj. Mocno Ci kibicuję :) :) :)

Mama 3 dziewczynek: Iza 15 lat, Iga 12 lat i Maja
    Maja ur.31.10.2017r (CC)waga: 3150g dł:53cm
    201710314965.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2017, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka0407 wrote:
    Było by super gdyby jeszcze ta f.l była w normie. Ale jedno jest pewne: DONG dał radę!!!

U Ciebie Kochana to wcale może nie być na @ ;) Wytrzymaj jeszcze chwilkę i testuj. Mocno Ci kibicuję :) :) :)
    Ja Tobie też z całego serca kibicuje, do @ jeszcze sporo, poza tym jestem na duphastonie nie wiem skąd te bóle ale są nieprzyjemne

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i przyszla @. Prosze o przepisanie mnie na 28 marca

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • kerka Przyjaciółka

Wysłany: 24 lutego 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też miałam mega 'skaczące' TSH... zaczęłam od 5 w maju 2016, potem mialam 0,5....0,025...8! potem 6...a przedwczoraj robilam wyniki i w koncu TSH jest 2,8 :) strasznie sie ciesze, ze w koncu jest w granicach normy. Tylko AMH wysokie, bo 12,2 :< badalyscie moze to? jakie macie wyniki?

niedoczynność tarczycy
    AMH 12,2
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2017, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże ale niemiłe to i niekomfortowe, aż wysiedzieć nie mogę :(

• Jedna_z_Wielu Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka0407 wrote:

Tfu tfu, jaka @ akysz od Ciebie ( na jakiś czas ) :* <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2017, 08:08

Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
    Udało się po 7 latach !!!
    ( cukrzyca ciążowa- insulina)
    Glukoza: Insulina
    na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
    godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
    dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
    wallbash.gifdown.gif
‹‹ 15 16 17 18 19 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ