Forum Starając się - ogólne Marcowe testowanie
Odpowiedz

Marcowe testowanie

Oceń ten wątek:
  • mania_ Koleżanka
    Postów: 74 16

    Wysłany: 24 lutego 2017, 18:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia- zaczynałam z TSH 7 i prolaktyna 40 (przy normie 4-23). A jaką dawkę przepisał Ci endo? Badalas inne hormony?

    Niedoczynność tarczycy. Starania od 4.2014.
    Prolaktyna 35 ng/ml
  • Anna Stesia Autorytet
    Postów: 3823 5141

    Wysłany: 24 lutego 2017, 19:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania - dzięki za odpowiedź. Też miałaś spore TSH, ciesze się, że udało Ci się zbić. Nie, nie badałam, dopiero zamierzam - doktor mi wypisała wszystkie badania, które powinnam zrobić (w tym prolaktynę). Byłam u ginekologa, do endokrynologa się zapiszę w poniedziałek. Dopiero od wczorajszego wieczoru wiem, że mam tak wysokie TSH, wcześniej badałam kilka razy i było w normie. Euthyrox mam przypisany na razie w dawce 50, ale ginekolog orzekła (i moim zdaniem słusznie), że wszystkie modyfikacje dawki i dalsze leczenie powinien ordynować endokrynolog.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2017, 18:56

    PVkxp2.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 lutego 2017, 19:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania_ wrote:
    Anna Stesia- zaczynałam z TSH 7 i prolaktyna 40 (przy normie 4-23). A jaką dawkę przepisał Ci endo? Badalas inne hormony?
    Bardzo duże TSH, ja stoję na 2,1 - 2,4 i to u mnie już najniżej

  • Anna Stesia Autorytet
    Postów: 3823 5141

    Wysłany: 24 lutego 2017, 19:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    Bardzo duże TSH, ja stoję na 2,1 - 2,4 i to u mnie już najniżej

    Ja mam prawie 8:-( A jeszcze jesienią miałam 2,4. Nie mam pojęcia, skąd u mnie taki nagły wzrost, ale mam nadzieję, że wyjaśni to endokrynolog i dalsze badania.

    PVkxp2.png
  • mania_ Koleżanka
    Postów: 74 16

    Wysłany: 24 lutego 2017, 19:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia- trzymam kciuki żeby szybko wróciło u Ciebie do normy :)

    Anna Stesia lubi tę wiadomość

    Niedoczynność tarczycy. Starania od 4.2014.
    Prolaktyna 35 ng/ml
  • Anna Stesia Autorytet
    Postów: 3823 5141

    Wysłany: 24 lutego 2017, 19:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję, widzę dzięki Twojemu przypadkowi, że jest to możliwe :-) Powodzenia w staraniach!

    mania_ lubi tę wiadomość

    PVkxp2.png
  • Margolciak Ekspertka
    Postów: 153 123

    Wysłany: 24 lutego 2017, 19:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pęcherzyk 23 mm, dostałam pregnyl na pęknięcie i mamy działać oczywiście. Jutro powinna być owu. Wpiszcie mnie proszę na 11 marca na testowanie, to moje urodziny. Mam nadzieję że będę miała piękny prezent :)

    Ja mam wszystkie hormony w normie a i tak już ponad 1,5 roku nic, kto to wie o co chodzi ;/

    Zosia (TGA) 2014 :) Aniołek 2016 :(
    Po ponad dwóch latach jesteś :)
    oreflqxwq9456be8.png
    relgqtkfu3if1gae.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 lutego 2017, 19:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia wrote:
    Ja mam prawie 8:-( A jeszcze jesienią miałam 2,4. Nie mam pojęcia, skąd u mnie taki nagły wzrost, ale mam nadzieję, że wyjaśni to endokrynolog i dalsze badania.

    Nieźle :( :(

    U mnie 9 dpo, a mam takie boleści brzucha, jeszcze wytrzymam kilka dni do testu...

  • Anna Stesia Autorytet
    Postów: 3823 5141

    Wysłany: 24 lutego 2017, 19:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    Nieźle :( :(

    U mnie 9 dpo, a mam takie boleści brzucha, jeszcze wytrzymam kilka dni do testu...

    Takie okresowe? Życzę wytrwałości, choć wiem, że korci:-)

    Margolciak - trzymam kciuki! A badaliście nasienie? U nas jeśli z tarczycą nie zaskoczy (tj. jeśli się unormuje tarczyca a ciąży nie będzie) to bierzemy sie za pana - choć ja jestem za tym, żeby robić to synchronicznie, bo może nam to zaoszczędzić czas. I mój mąż też się ku temu coraz bardziej skłania, więc pewnie marzec to u nas badanie nasienia).

    PVkxp2.png
  • Meginka Autorytet
    Postów: 1250 1183

    Wysłany: 24 lutego 2017, 19:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolciak wrote:
    Dziewczyny mam pęcherzyk 23 mm, dostałam pregnyl na pęknięcie i mamy działać oczywiście. Jutro powinna być owu. Wpiszcie mnie proszę na 11 marca na testowanie, to moje urodziny. Mam nadzieję że będę miała piękny prezent :)

    Ja mam wszystkie hormony w normie a i tak już ponad 1,5 roku nic, kto to wie o co chodzi ;/
    Heh też mam urodziny 11 marca <3 a które jeśli mogę spytać? Bo ja 28. Testuję 18.03 bo w urodziny za wcześnie. Najwyżej będzie spóźniony prezent albo wcześniejszy na rocznicę ślubu w kwietniu. ;) oh już na prawdę chciałabym te 2 kreski ujrzeć

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 lutego 2017, 20:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia wrote:
    Takie okresowe? Życzę wytrwałości, choć wiem, że korci:-)

    Margolciak - trzymam kciuki! A badaliście nasienie? U nas jeśli z tarczycą nie zaskoczy (tj. jeśli się unormuje tarczyca a ciąży nie będzie) to bierzemy sie za pana - choć ja jestem za tym, żeby robić to synchronicznie, bo może nam to zaoszczędzić czas. I mój mąż też się ku temu coraz bardziej skłania, więc pewnie marzec to u nas badanie nasienia).
    No takie niby @ a bardziej jakbym kamień w podbrzuszu miała, to już nie od dziś, wczoraj też bolało

  • Anulka0407 Autorytet
    Postów: 649 541

    Wysłany: 24 lutego 2017, 21:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kobietki :)

    Byłam dzisiaj na kolejnym monitoringu i widać ciałko żółte :) Owulacja była!!!

    Teraz czekam... Ale, że owu bardzo późno to i @ przyjdzie późno.

    Proszę o przepisanie mnie na 7 marca :) To będzie 12dpo i jak do tego czasu @ nie przyjdzie to będzie cud. Ostatnie f.l. były maks 11dni :/

    Mama 3 dziewczynek: Iza 15 lat, Iga 12 lat i Maja
    Maja ur.31.10.2017r (CC)waga: 3150g dł:53cm
    201710314965.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 lutego 2017, 21:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka0407 wrote:
    Witajcie kobietki :)

    Byłam dzisiaj na kolejnym monitoringu i widać ciałko żółte :) Owulacja była!!!

    Teraz czekam... Ale, że owu bardzo późno to i @ przyjdzie późno.

    Proszę o przepisanie mnie na 7 marca :) To będzie 12dpo i jak do tego czasu @ nie przyjdzie to będzie cud. Ostatnie f.l. były maks 11dni :/

    Spokojnie z tą fl, ona mogła być taka bo owu np nie miałaś wcześniej a tu dong zaszalał i jest ! Ale super !

    U mnie ten 9 dpo ale mnie podbrzusze pobolewa mam takie ciężkie...

    Anulka0407 lubi tę wiadomość

  • e.wela Autorytet
    Postów: 804 449

    Wysłany: 24 lutego 2017, 21:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2019, 23:13

    Anulka0407 lubi tę wiadomość

  • Anulka0407 Autorytet
    Postów: 649 541

    Wysłany: 24 lutego 2017, 21:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    Spokojnie z tą fl, ona mogła być taka bo owu np nie miałaś wcześniej a tu dong zaszalał i jest ! Ale super !

    U mnie ten 9 dpo ale mnie podbrzusze pobolewa mam takie ciężkie...

    Było by super gdyby jeszcze ta f.l była w normie. Ale jedno jest pewne: DONG dał radę!!!

    U Ciebie Kochana to wcale może nie być na @ ;) Wytrzymaj jeszcze chwilkę i testuj. Mocno Ci kibicuję :) :) :)

    Mama 3 dziewczynek: Iza 15 lat, Iga 12 lat i Maja
    Maja ur.31.10.2017r (CC)waga: 3150g dł:53cm
    201710314965.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 lutego 2017, 21:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka0407 wrote:
    Było by super gdyby jeszcze ta f.l była w normie. Ale jedno jest pewne: DONG dał radę!!!

    U Ciebie Kochana to wcale może nie być na @ ;) Wytrzymaj jeszcze chwilkę i testuj. Mocno Ci kibicuję :) :) :)
    Ja Tobie też z całego serca kibicuje, do @ jeszcze sporo, poza tym jestem na duphastonie nie wiem skąd te bóle ale są nieprzyjemne

    Anulka0407 lubi tę wiadomość

  • Lady Savage Autorytet
    Postów: 10105 7869

    Wysłany: 24 lutego 2017, 22:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i przyszla @. Prosze o przepisanie mnie na 28 marca

    3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • kerka Przyjaciółka
    Postów: 72 21

    Wysłany: 24 lutego 2017, 22:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    też miałam mega 'skaczące' TSH... zaczęłam od 5 w maju 2016, potem mialam 0,5....0,025...8! potem 6...a przedwczoraj robilam wyniki i w koncu TSH jest 2,8 :) strasznie sie ciesze, ze w koncu jest w granicach normy. Tylko AMH wysokie, bo 12,2 :< badalyscie moze to? jakie macie wyniki?

    niedoczynność tarczycy
    AMH 12,2
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 lutego 2017, 22:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże ale niemiłe to i niekomfortowe, aż wysiedzieć nie mogę :(

  • Jedna_z_Wielu Autorytet
    Postów: 2063 1430

    Wysłany: 25 lutego 2017, 00:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka0407 wrote:
    Witajcie kobietki :)

    Byłam dzisiaj na kolejnym monitoringu i widać ciałko żółte :) Owulacja była!!!

    Teraz czekam... Ale, że owu bardzo późno to i @ przyjdzie późno.

    Proszę o przepisanie mnie na 7 marca :) To będzie 12dpo i jak do tego czasu @ nie przyjdzie to będzie cud. Ostatnie f.l. były maks 11dni :/

    Tfu tfu, jaka @ akysz od Ciebie ( na jakiś czas ) :* <3

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2017, 08:08

    Anulka0407 lubi tę wiadomość

    0dash2.gif 0zlosc.gif
    Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    Starania od: Styczeń 2015 r.
‹‹ 15 16 17 18 19 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego