Marcowe testowanie
-
WIADOMOŚĆ
-
Mania - dzięki za odpowiedź. Też miałaś spore TSH, ciesze się, że udało Ci się zbić. Nie, nie badałam, dopiero zamierzam - doktor mi wypisała wszystkie badania, które powinnam zrobić (w tym prolaktynę). Byłam u ginekologa, do endokrynologa się zapiszę w poniedziałek. Dopiero od wczorajszego wieczoru wiem, że mam tak wysokie TSH, wcześniej badałam kilka razy i było w normie. Euthyrox mam przypisany na razie w dawce 50, ale ginekolog orzekła (i moim zdaniem słusznie), że wszystkie modyfikacje dawki i dalsze leczenie powinien ordynować endokrynolog.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2017, 18:56
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny mam pęcherzyk 23 mm, dostałam pregnyl na pęknięcie i mamy działać oczywiście. Jutro powinna być owu. Wpiszcie mnie proszę na 11 marca na testowanie, to moje urodziny. Mam nadzieję że będę miała piękny prezent
Ja mam wszystkie hormony w normie a i tak już ponad 1,5 roku nic, kto to wie o co chodzi ;/Zosia (TGA) 2014 Aniołek 2016
Po ponad dwóch latach jesteś
-
nick nieaktualnyAnna Stesia wrote:Ja mam prawie 8:-( A jeszcze jesienią miałam 2,4. Nie mam pojęcia, skąd u mnie taki nagły wzrost, ale mam nadzieję, że wyjaśni to endokrynolog i dalsze badania.
Nieźle
U mnie 9 dpo, a mam takie boleści brzucha, jeszcze wytrzymam kilka dni do testu... -
SusannaDean wrote:Nieźle
U mnie 9 dpo, a mam takie boleści brzucha, jeszcze wytrzymam kilka dni do testu...
Takie okresowe? Życzę wytrwałości, choć wiem, że korci:-)
Margolciak - trzymam kciuki! A badaliście nasienie? U nas jeśli z tarczycą nie zaskoczy (tj. jeśli się unormuje tarczyca a ciąży nie będzie) to bierzemy sie za pana - choć ja jestem za tym, żeby robić to synchronicznie, bo może nam to zaoszczędzić czas. I mój mąż też się ku temu coraz bardziej skłania, więc pewnie marzec to u nas badanie nasienia). -
Margolciak wrote:Dziewczyny mam pęcherzyk 23 mm, dostałam pregnyl na pęknięcie i mamy działać oczywiście. Jutro powinna być owu. Wpiszcie mnie proszę na 11 marca na testowanie, to moje urodziny. Mam nadzieję że będę miała piękny prezent
Ja mam wszystkie hormony w normie a i tak już ponad 1,5 roku nic, kto to wie o co chodzi ;/ -
nick nieaktualnyAnna Stesia wrote:Takie okresowe? Życzę wytrwałości, choć wiem, że korci:-)
Margolciak - trzymam kciuki! A badaliście nasienie? U nas jeśli z tarczycą nie zaskoczy (tj. jeśli się unormuje tarczyca a ciąży nie będzie) to bierzemy sie za pana - choć ja jestem za tym, żeby robić to synchronicznie, bo może nam to zaoszczędzić czas. I mój mąż też się ku temu coraz bardziej skłania, więc pewnie marzec to u nas badanie nasienia). -
Witajcie kobietki
Byłam dzisiaj na kolejnym monitoringu i widać ciałko żółte Owulacja była!!!
Teraz czekam... Ale, że owu bardzo późno to i @ przyjdzie późno.
Proszę o przepisanie mnie na 7 marca To będzie 12dpo i jak do tego czasu @ nie przyjdzie to będzie cud. Ostatnie f.l. były maks 11dni
-
nick nieaktualnyAnulka0407 wrote:Witajcie kobietki
Proszę o przepisanie mnie na 7 marca To będzie 12dpo i jak do tego czasu @ nie przyjdzie to będzie cud. Ostatnie f.l. były maks 11dni
Spokojnie z tą fl, ona mogła być taka bo owu np nie miałaś wcześniej a tu dong zaszalał i jest ! Ale super !
U mnie ten 9 dpo ale mnie podbrzusze pobolewa mam takie ciężkie...Anulka0407 lubi tę wiadomość
-
SusannaDean wrote:Spokojnie z tą fl, ona mogła być taka bo owu np nie miałaś wcześniej a tu dong zaszalał i jest ! Ale super !
U mnie ten 9 dpo ale mnie podbrzusze pobolewa mam takie ciężkie...
Było by super gdyby jeszcze ta f.l była w normie. Ale jedno jest pewne: DONG dał radę!!!
U Ciebie Kochana to wcale może nie być na @ Wytrzymaj jeszcze chwilkę i testuj. Mocno Ci kibicuję -
nick nieaktualnyAnulka0407 wrote:Było by super gdyby jeszcze ta f.l była w normie. Ale jedno jest pewne: DONG dał radę!!!
U Ciebie Kochana to wcale może nie być na @ Wytrzymaj jeszcze chwilkę i testuj. Mocno Ci kibicujęAnulka0407 lubi tę wiadomość
-
też miałam mega 'skaczące' TSH... zaczęłam od 5 w maju 2016, potem mialam 0,5....0,025...8! potem 6...a przedwczoraj robilam wyniki i w koncu TSH jest 2,8 strasznie sie ciesze, ze w koncu jest w granicach normy. Tylko AMH wysokie, bo 12,2 :< badalyscie moze to? jakie macie wyniki?niedoczynność tarczycy
AMH 12,2
-
nick nieaktualny
-
Anulka0407 wrote:Witajcie kobietki
Tfu tfu, jaka @ akysz od Ciebie ( na jakiś czas ) :*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2017, 08:08
Anulka0407 lubi tę wiadomość
Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml