Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Marcowe testowanie
Odpowiedz

Marcowe testowanie

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2017, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Nurtuje mnie jedno pytanie hipotetycznie... czy lekarz na usg jest w stanie stwierdzić czy było zagniezdzenie czy nie ?

I jeszcze jedno. Lekarz się upiera że mamy czas ze leków nie będzie dawał że mam się zjawić dopiero za 4-5 mscy w środku cyklu i zobaczymy co jest nie tak czy owu jest itd. Czekalybyscie tyle wiedząc że pierwsze dziecko udało się bez większych problemów a z drugim już trochę więcej jak 7 mscy i nic?

• Zuza_22 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczkowa u mnie dopiero 3cs, ale ja się bardzo martwiłam czy znów będę mogła być w ciąży i mój lekarz obiecał mi, że jeśli po 6m konkretnych starań się nie uda to zrobimy jakis profil badan. Może ponaciskaj na niego? Mój zgodził sie na badania dla mojego spokoju :)

Co do zagniezdzenia to chyba nie bardzo mozna to zobaczyc, w sensie tak szybko ok.7-10dpo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2017, 07:31

fbiittx.png
    nlimnm2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2017, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie zastanawiam się czy zmienić gina. Nie po to zdecydowaliśmy się starać pół roku temu ponad żeby zajść w ciąże za rok. :/

• Jedna_z_Wielu Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane :*

Odpadam już bo zawitała @

Miłego dnia :*

Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
    Udało się po 7 latach !!!
    ( cukrzyca ciążowa- insulina)
    Glukoza: Insulina
    na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
    godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
    dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
    wallbash.gifdown.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2017, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna z wielu tule :(

Jedna_z_Wielu lubi tę wiadomość

• Zuza_22 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna z wielu tule micno- trzymaj się mocno :) i owocnych starań na kolejny cykl:)

Jedna_z_Wielu lubi tę wiadomość

fbiittx.png
    nlimnm2.png
  • Zuza_22 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczkowa ja też zmienilam, bo niestety dobry lekarz od ciazy niekoniecznie oznacza dobrego od staran :)teraz udało mi się znaleźć 2w1:)
    Pierwsza lekarka pow, że mam wyrzucic kalendarz, testy itp i mam się porwać namiętności hahah :D
    Może jeszcze go pomecz argumentuja, że stres ciąży nie sprzyja :)

fbiittx.png
    nlimnm2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2017, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza_22 wrote:
    Słoneczkowa ja też zmienilam, bo niestety dobry lekarz od ciazy niekoniecznie oznacza dobrego od staran :)teraz udało mi się znaleźć 2w1:)
    Pierwsza lekarka pow, że mam wyrzucic kalendarz, testy itp i mam się porwać namiętności hahah :D
    Może jeszcze go pomecz argumentuja, że stres ciąży nie sprzyja :)
    Masz rację jak w tym cyklu nie wyjdzie a pewnie tak właśnie jest to jeszcze dam szanse w kwietniu a jak nie wyjdzie to w maju szukam albo innego ginekologa albo idę naciskać na tego bo dłużej to my jzz czekac nie chcemy. Mąż mówi że powinnam u niego jakąś zniżkę mieć.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2017, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo co tu taką pustka? Chwalić się która dzisiaj testowała?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2017, 08:46

• Madzik34 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mnie wykreslcie:((okres dostalam przed czasem w 22 dniu cyklu(wtf???).
    Hsg znowu sie przesuwa,bo dzisjaj mialam miec wymaz.
    Wszystko pod gore...w dodatku wczoraj poklocilam sie z mezem:(wszystko do dupy!
    Gratuluje zaciazonym i spadam na kwiecien:)

Madzik
    l22nroeqnx13mwm3.png
    Mama 3 corek:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sloneczkowa mama wrote:
    Cześć dziewczyny. Nurtuje mnie jedno pytanie hipotetycznie... czy lekarz na usg jest w stanie stwierdzić czy było zagniezdzenie czy nie ?

I jeszcze jedno. Lekarz się upiera że mamy czas ze leków nie będzie dawał że mam się zjawić dopiero za 4-5 mscy w środku cyklu i zobaczymy co jest nie tak czy owu jest itd. Czekalybyscie tyle wiedząc że pierwsze dziecko udało się bez większych problemów a z drugim już trochę więcej jak 7 mscy i nic?

Starania o ciążę trwają około roku, jeśli masz powyżej 35 lat to do pół roku i należy zgłosić się do lekarza. To piszę dla twojego spokoju. Co ci mogę poradzić, porobić parę badań, nawet na własny koszt - lh, estradiol, fsh, prolaktynę i tsh. Potem z tymi badaniami udać się do lekarza, może nawet nowego, wziąć sprawy w swoje ręce. Poza tym mierzysz tempkę? Robisz testy owulacyjne? Wiem, że te 7 cykli może zmęczyć. Ja w 8 cs zaszłam, ale nie udało się, teraz mija od tego czasu 5 cpp i nic, także rozumiem Cie bardzo :) aha, jeszcze jedno, jakość nasienia męskiego może w ciągu życia ulec zmianie, to że macie dzidziusia nie znaczy, że np plemniki twojego męża są 100 % super, może tu jest pies pogrzebany? I należało by wykonać badanie?

Zuza_22 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2017, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusanneDean dziękuję Ci za odpowiedź. Cóż mam dopiero 25 lat prawie 26 ale 26 to nie 18. Pewnie tabletki anty które brałam bardzo długo też zrobiły swoje tsh mam w normie teraz robiłam. No nic. Zrobię sobie jakieś badania i zmienię ginekologa. Męża też spróbuję namówić na to badanie nasienia ale nie będzie łatwo :/

• Doma90 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zmieniłam lekarza po 3 msc starań bo mimo że krótko to czułam się lekcewazona. Nowy lekarz nie nakręca ale na badania kieruje.

Zuza_22 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2017, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doma90 wrote:
    Ja zmieniłam lekarza po 3 msc starań bo mimo że krótko to czułam się lekcewazona. Nowy lekarz nie nakręca ale na badania kieruje.
    no to chyba czas zmienić lekarza. :)
    szkoda mi tylko bo ten fajnie ciążę prowadził, a wracać do niego po zmianie to też nie bardzo pasuje :( ale jedno woleć

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2017, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sloneczkowa mama wrote:
    SusanneDean dziękuję Ci za odpowiedź. Cóż mam dopiero 25 lat prawie 26 ale 26 to nie 18. Pewnie tabletki anty które brałam bardzo długo też zrobiły swoje tsh mam w normie teraz robiłam. No nic. Zrobię sobie jakieś badania i zmienię ginekologa. Męża też spróbuję namówić na to badanie nasienia ale nie będzie łatwo :/
    Też mam prawie 26 lat :) Teraz jestem po clo zobaczymy co z tym :) Jak nie wyjdzie to wracam do swojego gina i sprawdzamy co dalej można działać, niestety wiem co jest kolejne - drożność jajowodów

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też wspominał o hsg ale no powiedział że mi tego będzie oszczedzal.

• Gagarek Koleżanka

Wysłany: 17 marca 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eech dziewczyny.
    Gratuluję zielonym.
    U mnie negatyw i tempka w dół. Póki co bez rozpaczy póki @ nie przyjdzie.

A miało być tak pięknie...

• Zuza_22 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doma90 wrote:

Doma dokładnie! Nie ma nic gorszego niż poczucie lekceważenia :(

fbiittx.png
    nlimnm2.png
  • Zuza_22 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczkowa, a jak dawno temu urodziłaś :)?
    Widzę, że w podobnym wieku jesteśmy - u mnie 26, ale 27 oj zbliża się wielkimi krokami :P

fbiittx.png
    nlimnm2.png
  • Zuza_22 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gagarek głowa do góry, jeszcze podskoczy! Trzymam kciuki :*

fbiittx.png
    nlimnm2.png
‹‹ 66 67 68 69 70 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ