Marcowe testowanie :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ja chyba sprobuje ale to 10dc wiec wiem,ze za wczesnie.Mozna wiec powiedziec ze osikam test "dla beki":p
AnitaK, Nera1986, juudi, Maija lubią tę wiadomość
ultra długi protokół:
8dojrzałych komórek
7 się zapłodniło
❄4AA na pokładzie-jest z nami na świecie 👣
została ❄ 4AA
13.02 kriotransfer ❄️4AA
14.03 jest serduszko❤️
endometrioza 2/3st,hashimoto, kir aa, ANA 1,2 -
Chciałam sie zapytać, dziewczyny które doświadczają bólu owulacyjnego, jak to u Was jest? Gdzy brzuch przestaje boleć uznajecie to za pęknięcie pęcherzyka? Czy ktoś z Was ma potwierdzenie monitoringiem że nie jest to objaw pęknięcia? Wczoraj u mnie ból ustał koło południa, był tak intensywny że miałam problemy z siadaniem, wstaniem z pozycji siedzącej a najgorzej było przy sikaniu (sorrki za szczegóły). Dziś temp lekko drgnęła w górę, wczoraj był charakterystyczny spadek. Mogę uznać swoje objawy za owulacje?
Malamia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja piłam i efakty jak dla mnie były rewelacja. Można niby pić cały cykl. A ja robiłam tak że 3 łyżeczki zalewałam przegotowaną gorącą wodą, jak troche przestygło i nabrało śluzowatości to piłam. Najgorzej dla mnie było przełknąć.
Ladinola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLadinola wrote:Czy któraś z was pije siemię lniane? Kupiłam dzisiaj nasiona i nie wiem za bardzo od kiedy do kiedy pić i jak najlepiej je przyrządzać.
Ladinola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCamillee91 wrote:Najlepsze efekty uzyskuje się pijąc siemię które trochę się pogotowało.. ale to dla tych którzy maja chwile czasu na to
-
Esti wrote:Anna nie, czułam się normalnie. Lecę jeszcze raz za tydzień.
Tylko, że ja często latam wiec nie odczuwam żadnego stresu związanego z lotem. Dla mnie to jak jazda autobusem.
Powodzenia!
Dobre spostrzerzenie... ja nie latam zbyt często. Pierwszy w życiu lot przypłaciłam natychmiastowym okresem po wylądowaniu. Dwa tygodnie za wcześnie 😕 Ze stresu...Esti lubi tę wiadomość
-
marta_kwk wrote:Chciałam sie zapytać, dziewczyny które doświadczają bólu owulacyjnego, jak to u Was jest? Gdzy brzuch przestaje boleć uznajecie to za pęknięcie pęcherzyka? Czy ktoś z Was ma potwierdzenie monitoringiem że nie jest to objaw pęknięcia? Wczoraj u mnie ból ustał koło południa, był tak intensywny że miałam problemy z siadaniem, wstaniem z pozycji siedzącej a najgorzej było przy sikaniu (sorrki za szczegóły). Dziś temp lekko drgnęła w górę, wczoraj był charakterystyczny spadek. Mogę uznać swoje objawy za owulacje?
U mnie przed pierwszą ciążą było silne kłucie jajnika w dniu ovu. Dosłownie przez chwilę. Co miesiąc zamiennie lewego albo prawego i nic poza tym. Teraz po pierwszej ciąży zaczęłam mieć dodatkowe dolegliwości czyli dyskomfort przy siadaniu i ogólny rozlewający się ból podbrzusza. Mam wrażenie, że siadam szyjką macicy na krzesło.. Jak się zapomnę i klapnę energicznie to aż mi w oczach świeczki stają i mam promieniujący ból do jajników. Taki dyskomfort trwa dwa dni. Pierwszego jest lekki ból, drugiego już nieprzyjemny i problemy z sikaniem jak u Ciebie i kłucie, ale już nie zawsze tak intensywne jak przed pierwszą ciążą. A trzeciego dnia jak ręką odjął.. Twoje objawy wskazywały by na owulację. -
"Siemię lniane na płodność
– Warto skorzystać z siemienia lnianego przy nieregularnych miesiączkach, ponieważ spożywanie tej rośliny zachowuje równowagę układu hormonalnego, co wpływa na jakość cykli miesiączkowych (jakość śluzu szyjkowego, regulacja ilości estrogenu i progesteronu). Zastosowanie znajdzie również w celu złagodzenia napięcia przedmiesiączkowego – wymienia ekspertka.
Skuteczność siemienia lnianego potwierdzają badania naukowe. Badacze z University of Rochester w Nowym Jorku obserwowali trzy cykle miesiączkowe kobiet, które nie spożywały siemienia lnianego.
W następnej fazie eksperymentu przez kolejne trzy miesiące paniom podawano siemię. Okazało się, że po spożyciu nasion, we wszystkich cyklach pojawiła się owulacja (chociaż wcześniej pojawiały się również cykle bezowulacyjne). Zauważono również dłuższą fazę lutealną i większy stosunek progesteronu do estradiolu."
Nie wiem ile w tym prawdy, ale brzmi obiecująco
Ladinola, MałaMi90 lubią tę wiadomość
-
Ja pije do owulacji ale ogolnie mozna caly cykl. Polecam bo zauwazylam polepszenie cery i na pewno bardzo dobrze wplywa na jelita.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2019, 19:10
AnnaE. lubi tę wiadomość
ultra długi protokół:
8dojrzałych komórek
7 się zapłodniło
❄4AA na pokładzie-jest z nami na świecie 👣
została ❄ 4AA
13.02 kriotransfer ❄️4AA
14.03 jest serduszko❤️
endometrioza 2/3st,hashimoto, kir aa, ANA 1,2