MARCOWE TESTOWANIE 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny, jeśli w tym cyklu dostanę @,a bardzo możliwe ponieważ mam 3 dni do @, a wczoraj test wyszedł jakiś mega dziwny więc pewnie ujemny. Jeśli @ przyjdzie to w marcu będę testować w okolicy 23-24. Z czego 24 to moje urodziny haha . Pozdrawiam ❤️
-
nick nieaktualny
-
Ja poproszę o wpisanie na 16 marca. 2 cykl starań po łyżeczkowaniu.
-
nick nieaktualnyPS. Ja ma urodziny w marcu 19 xD
Testowanie przypadałoby mi 4 dni wczesniej niż w tym miesiącu czyli gdzies kolo 16-17 marca.
Po drugiej ciazy moje cykle są strasznie nie regularne i co miesiac dostaje 4 dni wczesniej przed kazda kolejną spodziewaną @
w tamtym miesiącu mialam 24tego w tym dostalam już dzisiaj ;p
Ale tego cyklu nie zaliczam do staran poniewaz decyzja o zaprzestaniu stosowania przerywanego stosunku zostala podjęta dopiero 15 lutego -
nick nieaktualnyJa planuję w dniu urodzin oczywiscie jesli nie pojawi się @ dnia 16-17 to byłby najpięknieszy prezent jaki mogłabym otrzymac .
Mężuś się pytał 2 tyg temu co bym chciała na urodzinki wiec może to zaprzestanie stosowania przerywanego ma cos na rzeczy -
Katsu w pierwszej ciąży miałam cytomegalie wg. Awidnosci starsze zachorowanie niż ciąża było ale jednak moja córeczka ja odIedziczyla... chodZimy regularnie do poradni chorób zakaŹnych badamy się o obserwujemy... według ginekologa na to się choruje wiele razy w zyciu.. Ale muszę zakaznej zapytać czy to jest już odpowiedni czas abyśmy o 2 ciąży myśleli na serio
Katsu lubi tę wiadomość
patkaaxx -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWitam . To by była moja 3 ciąża . I to nasz pierwszy cykl starań , mam nadzieję że się uda , tak jak przy 2 ciąży za pierwszym razem. Termin @ , która mam nadzieje , że nie nadejdzie jest na 7 marca więc proszę mnie na 7 wpisać, bo wtedy będę testować . Mam dni płodne więc działamy , działamy ☺ najgorsze są bóle piersi które męczą mnie już od miesiąca..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2018, 19:55
Katsu lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMigotka witaj w takim razie trzymam kciuki za 2 kreseczki
Szybko u ciebie zaskakuje hihi
Ja w pierwszą ciaże zaszłam w 1.5 miesiąca ale to nie byly starania planowane zwczajnie się kochaliśmy i taka była niespodzianka mimo iż wcześniej miałam 4 letni zwiazek z innym partnerem z którym cały czas od początku nie stosowaliśmy zabezpieczeń i nie zaciazyłam przez 4 lata , widocznie nie było nam to pisane.
Mój mąż na moje jajeczko lepiej działa syn w 1.5 miesiaca córka w 2 miesiące teraz mój pierwszy cykl jestem w trakcie @ zobaczymy w jakim czasie się uda nam trzecie szczescie -
OliwkowaMama ale coś było przeszkodą że to trwało rok? jakoś tak ciężko mi się pogodzić że to tyle czasu wymaga:/ Wlasnie zaczełam 9 cykl staran (w stopce mam zły ale już nie mam abonamentu bo to strata kasy). To już przestaje mnie to bawić a zaczynam się przejmować07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450) -
Cysty na jajnikach, długie cykle, podjrzewam, że bezowulacyjne (nie wiem, nigdy nie monitorowalam). Byłam parę razy u gina, z badań zrobił mi chyba tylko progesteron i wyszedł ok. Brałam luteine na regulacje cykli, bodajże przez 3 miesiące. Potem dopuściłam.
Mówiłam lekarzowi, że chcę być w ciąży to nic nie mówił tylko kręcił głową. Wiecej do niego nie poszłam, zdałam się na los. Stwierdziłam, że chcę mieć dziecko ale niekoniecznie tu i teraz. Mam czas. I tak samo wyszło, bez sprawdzania tempki, niczego nie brałam nawet kwasu foliowego.
Uważam, że lekarze mają trochę racji z tym czekaniem roku czasu. Zajście w ciążę nie jest wcale takie łatwe. Moje koleżanki z pracy też długo walczyły a teraz mają dzieci.
Głową do góry ja zaczynam 3cs. Jestem 10 miesięcy po cc, mimo to gin dała mi zielone światło do starań, jak sama stwierdziła, to pewnie potrwa
Najważniejsze to pozytywnie myśleć i miło się zaskoczyć pozytywnym testemPati88 lubi tę wiadomość
33 lata, 13cs - w końcu się doczekaliśmy! ❤️