Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne MARCOWE TESTOWANIE 2018
Odpowiedz

MARCOWE TESTOWANIE 2018

Oceń ten wątek:
  • Natala1906 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, jeśli w tym cyklu dostanę @,a bardzo możliwe ponieważ mam 3 dni do @, a wczoraj test wyszedł jakiś mega dziwny więc pewnie ujemny. Jeśli @ przyjdzie to w marcu będę testować w okolicy 23-24. Z czego 24 to moje urodziny haha :). Pozdrawiam ❤️

• OlivkowaMama Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Ja przez ok 12 lat tylko przerywany, bez wpadki. W moim przypadku to pewna antykoncepcja hehe :)

33 lata, 13cs - w końcu się doczekaliśmy! ❤️
    mhsv3e5elhkz505n.png

l22ncwa1gr7xibs9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natala to życzę ci aby pojawiły się dwie kreseczki na urodzinki :)
    OlivkowaMama no własnie i z tym różnie bywa jedni twierdzą że tak się da zajsc inni zaś tak nie zachodzą ja osobiscie tak nie zaszłam wiec coś w tym jest ;p

• bondzik007 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poproszę o wpisanie na 16 marca. 2 cykl starań po łyżeczkowaniu.

12.04.18 - Dwie kreski!! <3 Beta 232,47 11dpo 3cs
    p19u3e3kqm3ubh3v.png

[*] Aniołek 9tc+3 16.11.2017 <3 <3 <3 1cs

Synek <3 cały i zdrowy urodzony 16.12.18 <3

[*] Aniołek 10tc+5 31.12.19 <3 <3 <3 dziewczynka z trisomią 22 ..

MTHFR_1298A-C homozygota , obniżone białko S, podwyższone D-dimery
    Folian, b12, b6, wit D, acard, clexane, duphaston
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PS. Ja ma urodziny w marcu 19 xD
    Testowanie przypadałoby mi 4 dni wczesniej niż w tym miesiącu czyli gdzies kolo 16-17 marca.
    Po drugiej ciazy moje cykle są strasznie nie regularne i co miesiac dostaje 4 dni wczesniej przed kazda kolejną spodziewaną @
    w tamtym miesiącu mialam 24tego w tym dostalam już dzisiaj ;p
    Ale tego cyklu nie zaliczam do staran poniewaz decyzja o zaprzestaniu stosowania przerywanego stosunku zostala podjęta dopiero 15 lutego ;)

• OlivkowaMama Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No cóż, tak to czasem bywa. Jak ktoś chcę zajść w ciążę nieraz musi się długo starać a w przypadku nieplanowania przerywany i pyk :)
    Będę testować pod koniec marca :)

mhsv3e5elhkz505n.png

l22ncwa1gr7xibs9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2018, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuję w dniu urodzin oczywiscie jesli nie pojawi się @ dnia 16-17 to byłby najpięknieszy prezent jaki mogłabym otrzymac .
    Mężuś się pytał 2 tyg temu co bym chciała na urodzinki wiec może to zaprzestanie stosowania przerywanego ma cos na rzeczy :D

• OlivkowaMama Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam urodziny 4 kwietnia, nie pogardzilabym wcześniejszym prezentem :)
    Oby ten marzec był dla mnie szczęśliwy jak w zeszłym roku kiedy urodziła się moja córa :)

mhsv3e5elhkz505n.png

l22ncwa1gr7xibs9.png
  • Natala1906 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jeszcze cichą nadzieję, że w sobotę @ nie przyjdzie. No, ale nie oszukujmy się może przyjść i zaraz :/
    Pożyjemy, zobaczymy :)

• patkaaxx28 Debiutantka

Wysłany: 21 lutego 2018, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katsu w pierwszej ciąży miałam cytomegalie wg. Awidnosci starsze zachorowanie niż ciąża było ale jednak moja córeczka ja odIedziczyla... chodZimy regularnie do poradni chorób zakaŹnych badamy się o obserwujemy... według ginekologa na to się choruje wiele razy w zyciu.. Ale muszę zakaznej zapytać czy to jest już odpowiedni czas abyśmy o 2 ciąży myśleli na serio

Katsu lubi tę wiadomość

patkaaxx
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem patka trzymam kciuki na zezwolenie lekarza w kwesti starań o maluszka .

Witam was w ten piękny dzień ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2018, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam . To by była moja 3 ciąża . I to nasz pierwszy cykl starań , mam nadzieję że się uda , tak jak przy 2 ciąży za pierwszym razem. Termin @ , która mam nadzieje , że nie nadejdzie jest na 7 marca więc proszę mnie na 7 wpisać, bo wtedy będę testować . Mam dni płodne więc działamy , działamy ☺ najgorsze są bóle piersi które męczą mnie już od miesiąca..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2018, 19:55

Katsu lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3 lata temu 1 marca wyszły mi dwie kreseczki w drugiej ciąży także mam nadzieję że 7 marca się dwie kreseczki powtórzą☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2018, 19:58

Katsu lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka witaj w takim razie trzymam kciuki za 2 kreseczki ;)
    Szybko u ciebie zaskakuje hihi
    Ja w pierwszą ciaże zaszłam w 1.5 miesiąca ale to nie byly starania planowane zwczajnie się kochaliśmy i taka była niespodzianka mimo iż wcześniej miałam 4 letni zwiazek z innym partnerem z którym cały czas od początku nie stosowaliśmy zabezpieczeń i nie zaciazyłam przez 4 lata , widocznie nie było nam to pisane.
    Mój mąż na moje jajeczko lepiej działa :D syn w 1.5 miesiaca córka w 2 miesiące teraz mój pierwszy cykl jestem w trakcie @ zobaczymy w jakim czasie się uda nam trzecie szczescie :)

• OlivkowaMama Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O szczęściary :)
    Ja starałam się o pierwsze dziecko rok i absolutnie nie chcę powtórki z takiej rozrywki :)
    Jeszcze jutro biorę luteine i czekam na @, mam nadzieję, że szybko przyjdzie

mhsv3e5elhkz505n.png

l22ncwa1gr7xibs9.png
  • Pati88 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OliwkowaMama ale coś było przeszkodą że to trwało rok? jakoś tak ciężko mi się pogodzić że to tyle czasu wymaga:/ Wlasnie zaczełam 9 cykl staran (w stopce mam zły ale już nie mam abonamentu bo to strata kasy). To już przestaje mnie to bawić a zaczynam się przejmować:(

07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
    hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450)
  • OlivkowaMama Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cysty na jajnikach, długie cykle, podjrzewam, że bezowulacyjne (nie wiem, nigdy nie monitorowalam). Byłam parę razy u gina, z badań zrobił mi chyba tylko progesteron i wyszedł ok. Brałam luteine na regulacje cykli, bodajże przez 3 miesiące. Potem dopuściłam.
    Mówiłam lekarzowi, że chcę być w ciąży to nic nie mówił tylko kręcił głową. Wiecej do niego nie poszłam, zdałam się na los. Stwierdziłam, że chcę mieć dziecko ale niekoniecznie tu i teraz. Mam czas. I tak samo wyszło, bez sprawdzania tempki, niczego nie brałam nawet kwasu foliowego.
    Uważam, że lekarze mają trochę racji z tym czekaniem roku czasu. Zajście w ciążę nie jest wcale takie łatwe. Moje koleżanki z pracy też długo walczyły a teraz mają dzieci.
    Głową do góry :) ja zaczynam 3cs. Jestem 10 miesięcy po cc, mimo to gin dała mi zielone światło do starań, jak sama stwierdziła, to pewnie potrwa :)
    Najważniejsze to pozytywnie myśleć i miło się zaskoczyć pozytywnym testem :)

Pati88 lubi tę wiadomość

mhsv3e5elhkz505n.png

l22ncwa1gr7xibs9.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 8 dc mam mieć podany zastrzyk więc nie wiem kiedy mam później testowac.

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze @ nie przyszła ale może stać się to dzisiaj temperatura spadła troszkę śluzu za dużo jak na te dnie ale i tak nic z ciąży bo beta ujemna . Także czekamery na rozpoczęcie nowego cyklu testuje 24 marzec :)

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• OlivkowaMama Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odstawilam luteine i czekam.
    Chcę zacząć brać wiesiołek od tego cyklu tylko nie wiem ile powinnam...

mhsv3e5elhkz505n.png

l22ncwa1gr7xibs9.png
1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ