MARCOWE TESTOWANIE 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Kupiłam wczoraj kwas foliowy i witaminy. Myślicie że przyjmowanie ich ma jakiś wpływ na zajście w ciążę?
Katti, Migotka24 lubią tę wiadomość
Beta HCG:
23.02. - 32,8 mIU/ml
25.02 - 121.1 mIU/ml
starania wspomagane od 08.2020.
👩 27 l.
👨 28 l.
Nasze pierwsze dziecko -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMeggiGirl wrote:Kupiłam wczoraj kwas foliowy i witaminy. Myślicie że przyjmowanie ich ma jakiś wpływ na zajście w ciążę?
Z moim mężem nic nie biore i mam dwójkę wiec nie wiem ile prawdy jest w zażywaniu kwasów i innych witamin na wspomaganie -
Z tego co się orientuję, to kwas foliowy nie ma wpływu na szansę zajścia w ciążę. Należy go jednak przyjmować, bo jest niezbędny dla dziecka w pierwszych tygodniach ciąży (eliminuje wadę cewy nerkowej)
Katti jak dla mnie to pozytyw. Działaj!Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2018, 07:05
Katti, Migotka24 lubią tę wiadomość
👩26l - usunięte torbiele endometrialna na lewym jajniku, podejrzenie endometriozy 👨28l - ŻPN
💣Hashimoto - TSH 1,170 Letrox 75
FT4- 0,96 ng/dl
FT3 - 3,2 pg/ml
aTpo - 50 IU/ml ⬆️
aTG - 18,3 IU/ml
Kwas foliowy - 12,30 ng/ml
Glukoza - 86 mg/dl
Wapń - 4,84 mEq/l
Żelazo - 62 ug/dl
FSH - 5,05 mIU/ml
LH - 3,66 mIU/ml
D3 - 38,60 ng/ml
B12 - 527,00 pg/ml
💊 Kwas Omega 3, Pregna Start, Wit. C, Wit. D, Magnez + B6, Wit. A+ E, Letrox
"Kiedy pragnie się cudu, trzeba umieć czekać." 💝 -
nick nieaktualnyJeszcze jeden dzień i testuje poraz 3 mam nadzieję że już pojawia się ładne grube krechy kusiło mnie dziś ale szybko pobieglam siku do toalety by mnie przestała ta myśl kusić jak wszystko porobie zajmuje się oglądaniem seriali na player by mi ten czas zleciał już zobaczyłam dwie blade kreseczki ale panicznie się boję że zobaczę jedna jednak po dwóch pozytywnych testach nie powinnam tak panikować a jednak nie wiem czy tylko ja tak mam jutro już 29 dc moje cykle trwają 28 dni więc jutro nic tylko testować poraz kolejny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2018, 07:28
-
nick nieaktualnyMeggiGirl wrote:Kupiłam wczoraj kwas foliowy i witaminy. Myślicie że przyjmowanie ich ma jakiś wpływ na zajście w ciążę?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2018, 07:35
-
Katti ja bym uznała za pozytywny. Taki ostatnio mialam, a na drugi dzien była kreska slabo widoczna.
Ehhh... U mnie dzis sie fatalnie zaczal dzien. Niedośc ze temperatury dziwne i caly czas niskie ( a teoretycznie jestem po owulacji) i pewnie cykl stracony, to jeszcze maly dal popalic w nocy. Co prawda spi winnym pokoju i tylko ja do niego wstaje, a tu mi maz rano z wyrzutem ze on zmeczony. Zmeczony? Jak wstawalam o 3:55 to chrapal, o 4:20 tez chrapal, o 5:05 to samo, i dopiero wstal o 6:30. A ja od tej czwartej co chwila do malego. Ale to przeciez on jest zmeczonyKatti lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
Meridian -
nick nieaktualnyDziękuje dziewczyny za pomoc Jutro zrobie jeszcze test aby zobaczyć własnie czy bedzie cos mocniejsza czy już bedzie bladsza .
Współczuję Meridian znam to... mój tak samo robił przy synu też wiecznie zmęczony a spał całe noce i to ja wstawałam kilka razy w ciagu nocy , czesto co 1.5h .
Jednak przed staraniami o drugie dziecko postawiłam mu kilka warunków i na szczescie kiedy ma wolne dni od pracy to wstaje do młodej a ja moge spać.
Chyba że są dzieci chore to wtedy wiadomo tylko mama i mama tu akurat się nie dziwię że do mamusi chcą.
Nie narzekam na Męża bo naprawdę pomaga mi bardzo odkad mamy dwójkęWiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2018, 07:50
-
Katti wrote:Hey dziewczyny może któraś pomóc...
Jak według was ocenic ten test mój dzisiejszy owu ?
Pozytyw czy negatyw ?
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/57071d32fc31.jpgKatti lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73391.png
Mam 3 skarby
-
Skarpeta wrote:ach no i ja dziś rano zatestowałam, niestety jedna krecha, więc czekam na @, niech się szybko pojawia żebym mogła zacząć nowy cykl...
Mindusia ja nie wytrzymałam ;pSkarpeta lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73391.png
Mam 3 skarby
-
Super, co raz więcej fasolek się ujawnia Gratuluję
Za resztę staraczek trzymam mocno kciuki -
Katti ale testy owu robi sie wieczorem, nie z porannego moczu. Na moich bylo napisane ze robi sie najlepiej ok. 18-20 godziny.
U mnie jest podobnie. W weekendy maz wstaje do malego. I nie powiem , pomaga jak moze. Tylko strasznie denerwuje takie gadanie, ze zmeczony po przespanej nocy.
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
Meridian -
nick nieaktualnyNie robiłam z nocnego moczu ... codziennie robie rano o tej samej porze nie z nocnego moczu
Mordeczka
Druga kreska nie musi być mocniejsza od kontrolnej ... Tylko ma być taka sama lub mocniejsza tak piszą i tak każdy mi mówi kogo pytam... nawet oglądając galerie zdjęc też są dwie takie opcje albo czyli że musi być równa lub mocniejsza obie te opcje są oznaczane jako pozytyw Na opakowaniu tez tak pisza.
Na necie czytałam że można robic jak się uważa byle była stała godzina no i nie nocny mocz wiec tak robie i cały czas było prawie blado dzisiaj dopiero jest dopiero taka kreska wiec nie sądzę aby to była nie prawda.
Ogólnie testy owulacyjne najlepiej robić od godz 10 do 19 .Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2018, 08:33
-
nick nieaktualny
-
Katti super kreseczki będzie owulka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2018, 08:46
Katti lubi tę wiadomość
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych