X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Marcowe testowanie - plenerowe starania wróżą listopadowe rozwiązania
Odpowiedz

Marcowe testowanie - plenerowe starania wróżą listopadowe rozwiązania

Oceń ten wątek:
  • Magda_Lena Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2021, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olenkaqx wrote:
    Ae chociaż w dzisiejszym śnie zobaczyłam piękne dwie kreski :) może to wróżba na przyszłość? 🤔

Jestem pewna, że tak! 🍀💛

Olenkaqx lubi tę wiadomość

Ona: 33, On: 37 => Staramy się od 01.2021, o pierwsze dziecko.

Badania - Ona - raczej wszystko ok:
    *wszystkie z 3 dc w normie (morfologia, TSH, hormony);
    *progesteron w 8 dpo w normie (14,59 ng/ml);
    *cytologia, USG - ok;
    *owulacje są (wg wykresu temperatur) idwóch monitoringów;

Jedynie:
    - plamienia od 7-8 dpo, przez 4-5 dni aż do okresu;
    - krótka faza lutealna: 10 dni;
    - cienkie endometrium (?) - wnioskuję z bardzo skąpego okresu trwającego 1-2 dni.

Badania - On - zrobione we wrześniu 2022 - słabe wyniki: ilość, ruchliwość, morfologia, wszystko bardzo słabo, poniżej normy;
    dodatkowo: żylaki.

Supelmenty - Ona:
    Mama DHA Premium Plus, Doppelherz Aktiv + Koenzym Q10 Forte

Suplementy - On:
    od października 2022: Fertilman Plus + Proxeed Plus;

Pazdziernik 2022 - pierwsza wizyta w Invicta:
    suplementacja dla Męża, zalecone powtórzenie badań w styczniu 2023 i wskazanie do usunięcia żylaków.
  • Manioka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny.. Bo ja zaczynam się stresować, że mi wszystkie kreski po zabieracie i nic nie będzie dla mnie😒
    Którego dnia cyklu najwcześniej mogę zrobić test?
    Obecnie jest to 17dc a niby owulke miałam 15dc🙂
    Niecierpliwie się bardzo.. 🙈

f2w39jcg9uvyycdv.png
  • Magda_Lena Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2021, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka128 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/3984793af495.jpg.html

Test inny niż wczoraj bo już tamtych nie było.... Ale kreska ciemniejsza niż wczorajsza,

To jest test 10 a poprzedni był 25

Super, gratulacje! 😍

Ona: 33, On: 37 => Staramy się od 01.2021, o pierwsze dziecko.

Badania - Ona - raczej wszystko ok:
    *wszystkie z 3 dc w normie (morfologia, TSH, hormony);
    *progesteron w 8 dpo w normie (14,59 ng/ml);
    *cytologia, USG - ok;
    *owulacje są (wg wykresu temperatur) idwóch monitoringów;

Jedynie:
    - plamienia od 7-8 dpo, przez 4-5 dni aż do okresu;
    - krótka faza lutealna: 10 dni;
    - cienkie endometrium (?) - wnioskuję z bardzo skąpego okresu trwającego 1-2 dni.

Badania - On - zrobione we wrześniu 2022 - słabe wyniki: ilość, ruchliwość, morfologia, wszystko bardzo słabo, poniżej normy;
    dodatkowo: żylaki.

Supelmenty - Ona:
    Mama DHA Premium Plus, Doppelherz Aktiv + Koenzym Q10 Forte

Suplementy - On:
    od października 2022: Fertilman Plus + Proxeed Plus;

Pazdziernik 2022 - pierwsza wizyta w Invicta:
    suplementacja dla Męża, zalecone powtórzenie badań w styczniu 2023 i wskazanie do usunięcia żylaków.
  • CestLaVie Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka128 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/3984793af495.jpg.html

Test inny niż wczoraj bo już tamtych nie było.... Ale kreska ciemniejsza niż wczorajsza,

To jest test 10 a poprzedni był 25

Gratulacje!!!! ;)

7VErp3.png[/url]

ja 33, on 33 - starania od maja 2020, główne od października 2020

NAPROTECHNOLOGIA-start paź 2021 :) <3

|| 15.01. 2022 :) (9dpo) 20cs !!! :)
    17.01. bHCG 96,84, prog 62,50 (11dpo)
    19.01. bHCG 285,35 prog 63,50 (13 dpo)
    21.01. bHCG 672,42 :) (15 dpo)
    26.01. 4t+6 pęcherzyk ciążowy 5mm z pęcherzykiem zółtkowym <3
    16.02. 8t+2 z usg, dziecko z serduszkiem, 1,84 cm :) <3
    16.03. 12t+2 - 5,84 cm dziecka <3 prenatalne ok, niskie ryzyko wad genetycznych
    13.04. 16t+2 - 10,1 cm, to chłopiec ! ;)
    13.05. 20t+4 - 352 g, połówkowe ok ;)
    08.06. 24t+2 - Cezary ma 709 g ! <3
    07.07. 28t+2 - III prenatalne ok, 1209 g :)
    10.08. 33t+2 - Czarek waży 2500g :)
  • Mea Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dziewczyny 😊 oj piękny ten marzec , pięknie obiecująco się zaczyna 💓
    Ja @ w sobotę ..czekam
    Ewelina swoim pozytywnym testem dała mi ciotkę nadziei że może i mi duży pęcherzyk przyniesie szczęście

age.png
  • Olenkaqx Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manioka wrote:
    Dziewczyny.. Bo ja zaczynam się stresować, że mi wszystkie kreski po zabieracie i nic nie będzie dla mnie😒
    Którego dnia cyklu najwcześniej mogę zrobić test?
    Obecnie jest to 17dc a niby owulke miałam 15dc🙂
    Niecierpliwie się bardzo.. 🙈
    Ja Ci swoje kreski oddaje :) odpuść, nie stresuj się, zajmij czyms myślenie :) test najlepiej robić jak najbliżej terminu okresu :) jest wtedy najbardziej wiarygodny, a ty nie doszukujesz się wtedy kuzyna cieni cienia :)
    Długo się staracie?

Manioka lubi tę wiadomość

Spełnione marzenia mają swoją cenę, walcz o nie!
    16cs ⏸️ 😲
    19.07.2022 Nasze marzenie nr 1 spełnione 👨‍👩‍👧
    age.png

👩 33l
    Endometrioza 3st
    12/2024 8tc 👼 👼

👨 36l
    OK!
    Walczymy o marzenie nr 2 👨‍👩‍👧‍👦
  • Olenkaqx Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agut wrote:
    Kurcze... zawsze odkąd pamietam przed miesiaczka 2,3,4 dni mam plamienia... od bialorozowych po czerwone . Zawsze uwazalam to za cos dobrego, bo wiedzialam, ze musze sie przygotowac na miesiaczke. Natomiast dopiero przy staraniach trafilam na informacje o niewydolnosci cialka zoltego. Ginekolog mnie o to nie pytala. Slyszalam tylko : „o , byla owulacja z lewego jajnika, jest cialko zolte”... a moze jednak jest niewydolne? Czy powinnam na wlasna reke sprawdzic poziom progesteronu ? Tylko w ktorym dniu cyklu? Czy ktoras z tych dziewczyn, ktorym sie udalo zajsc w ciaze, tez miala takie plamienia?
    Jeżeli chodzi o sprawdzenie poziomu proga to badasz go z krwi w7sniu po owu :) wtedy jego stężenie jest największe :)
    Alutka schowaj termometr głęboko do szuflady do czasu starania o drugie bobo. Po co się masz dodatkowo stresować? Kropek nie potrzebuje stresu tylko wyluzowanej mamy :)

16cs ⏸️ 😲
    age.png

👩 33l
    Endometrioza 3st
    12/2024 8tc 👼 👼

👨 36l
    OK!
  • Manioka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olenkaqx wrote:
    Ja Ci swoje kreski oddaje :) odpuść, nie stresuj się, zajmij czyms myślenie :) test najlepiej robić jak najbliżej terminu okresu :) jest wtedy najbardziej wiarygodny, a ty nie doszukujesz się wtedy kuzyna cieni cienia :)
    Długo się staracie?

To jest pierwszy cykl starań. Ale wcześniej nie zabezpieczaliśmy się ponad rok i nic z tego nie wyszło 🙂
    A "muszę" zajść jak najszybciej, bo ja we wrześniu wracam do kraju, a mój zostaje tutaj gdzie obecnie jesteśmy.. Dlatego też mamy takie "napięcie".

f2w39jcg9uvyycdv.png
  • Olenkaqx Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm to faktycznie nieco limitowany czas... :) robiliscie już jakieś badania? 🤔

16cs ⏸️ 😲
    age.png

👩 33l
    Endometrioza 3st
    12/2024 8tc 👼 👼

👨 36l
    OK!
  • Monika7 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madżi88 wrote:
    Oficjalnie 🐵 narazie znikam z forum.. po 9cyklach starań jest mi coraz ciężej..moze jak odpuszczę..
    Szkoooda, że przyszła. Jak trochę odpoczniesz, to wracaj do nas i pochwal się pozytywnym testem :)🤞🏻

🙍🏻‍♀️&🙎🏼‍♂️ 34l
    Starania od maja 2020

1 IUI - styczeń 2022, poronienie samoistne 6t5d
    2 IUI - czerwiec 2022, nieudane
    3 IUI - lipiec 2022 (29cs) -> Filip 👶💛

age.png
  • Monika7 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olenkaqx wrote:
    Idę w ślady Madzi i rowniez Melduje 🙊witam sie z nowym cyklem, który będzie moim odpoczynkiem psychicznym, termometr idzie do szuflady, owulaki gleeboko do szafki :)
    Ale chociaż w dzisiejszym śnie zobaczyłam piękne dwie kreski :) może to wróżba na przyszłość? 🤔
    Ten sen, to na pewno dobry znak :)

Olenkaqx lubi tę wiadomość

🙍🏻‍♀️&🙎🏼‍♂️ 34l
    Starania od maja 2020

1 IUI - styczeń 2022, poronienie samoistne 6t5d
    2 IUI - czerwiec 2022, nieudane
    3 IUI - lipiec 2022 (29cs) -> Filip 👶💛

age.png
  • Manioka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olenkaqx wrote:
    Hmm to faktycznie nieco limitowany czas... :) robiliscie już jakieś badania? 🤔

Jeszcze nie. Właśnie przyjeżdżamy na chwilkę do Polski. Jak teraz nic z tego to mam już wizytę u ginekologa na 29.03🙂
    Liczę po cichutku na to, że to będzie taka wizyta potwierdzająca 😂
    A jak nie to zobaczymy co i jak mnie pokieruje.
    Tu gdzie jestem czyli w Danii oni ciążę traktują dopiero po 3 miesiącu ciąży.. Tutaj jest ciężko o jakąkolwiek pomoc..😒

f2w39jcg9uvyycdv.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manioka - w takim razie trzymam kciuki, zeby udalo sie jak najszybciej! :) a obserwujesz ten cykl? Robisz testy itp.?
    Rozumiem presje czasu, bo mam taka sama tylko u mnie powod klasyczny... Za 2 tygodnie konczy mi sie macierzynski 🤦‍♀️

Juz czuje, ze ten cykl znowu bedzie powalony, mam zle przeczucia. Owulaki nie ciemnieja, a owulacja powinna byc w sobote.
    Czy ktoras z Was robi juz od dawna testy z horienmedical? One ciemnieja stopniowo czy przed samym pikiem i w trakcie? Robie je pierwszy raz, zawsze mialam domowe labolatorium, a one byly bardzo czule.

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Mea Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manioka wrote:
    Jeszcze nie. Właśnie przyjeżdżamy na chwilkę do Polski. Jak teraz nic z tego to mam już wizytę u ginekologa na 29.03🙂
    Liczę po cichutku na to, że to będzie taka wizyta potwierdzająca 😂
    A jak nie to zobaczymy co i jak mnie pokieruje.
    Tu gdzie jestem czyli w Danii oni ciążę traktują dopiero po 3 miesiącu ciąży.. Tutaj jest ciężko o jakąkolwiek pomoc..😒

No faktycznie chyba z tą Dania tak jest, moja przyjaciółka ( mieszkali tam z chłopakiem jakiś czas, chcieli zarobić kasę odłożyć) i ona zaszła w ciążę ale miała plamienia, omdlenia i twierdziła że tam nie uzyskała żadnej pomocy..wrócila więc do Polski.

age.png
  • Manioka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Manioka - w takim razie trzymam kciuki, zeby udalo sie jak najszybciej! :) a obserwujesz ten cykl? Robisz testy itp.?
    Rozumiem presje czasu, bo mam taka sama tylko u mnie powod klasyczny... Za 2 tygodnie konczy mi sie macierzynski 🤦‍♀️

Juz czuje, ze ten cykl znowu bedzie powalony, mam zle przeczucia. Owulaki nie ciemnieja, a owulacja powinna byc w sobote.
    Czy ktoras z Was robi juz od dawna testy z horienmedical? One ciemnieja stopniowo czy przed samym pikiem i w trakcie? Robie je pierwszy raz, zawsze mialam domowe labolatorium, a one byly bardzo czule.

Robiłam owulacji pierwszy raz w życiu 🙂
    Ale czy owulacja wystąpiła to nie wiem🙂
    Jak nie wyjdzie teraz to może dołączę do tego mierzenie temperatury, ale nie chcę za bardzo sfiksować na ten temat.. 😅

f2w39jcg9uvyycdv.png
  • Manioka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mea wrote:
    No faktycznie chyba z tą Dania tak jest, moja przyjaciółka ( mieszkali tam z chłopakiem jakiś czas, chcieli zarobić kasę odłożyć) i ona zaszła w ciążę ale miała plamienia, omdlenia i twierdziła że tam nie uzyskała żadnej pomocy..wrócila więc do Polski.

Dla nich pierwsze 3 miesiące to nie ciąża, nie dziecko.. 😐
    Tutaj ogólnie jest całkiem inny system leczenia ludzi..
    Żeby dostać antybiotyk lub cokolwiek innego musisz być tak chora, że organizm sobie sam już nie daje rady. Może na jedno to i dobrze, że nie pakują tak leków na wszystko jak to w Polsce bywa🙂
    Mimo wszystko nie czuję się tu super bezpiecznie wiedząc jak tu leczą a raczej nie leczą 🙂
    A nie wiem co trzeba zrobić żeby pomogli w kwestii ciąży.. 😐

f2w39jcg9uvyycdv.png
  • abrakadabra Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2024, 15:23

Nikodemka lubi tę wiadomość

19 cs.
    1 cykl z letrozolem
    2022r. - Córeczka ❤️
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli moze jeszcze nie wszystko stracone z ta owulacja w sobote... Sprobuje jeszcze zrobic dzis inny test :)
    Manioka - powiem Ci, ze ja najbardziej sfiksowalam wlasnie przez mierzenie temperatury :D jak dla mnie to albo owulaki albo to. Jedno i drugie = myslenie o tym non stop.

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2021, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:

Ja robiłam już drugi cykl horien medical. Nie są zbyt czule i w pierwszym cyklu nie pokazały mi piku, chociaż miałam objawy owu. Test długo był bardzo jasny potem przez dwa dni ciemniejszy i znów bardzo jasny.
    W tym cyklu udało mi się wyłapać pik za pomoca tych testów. Był jasny i nagle ciemny i znów jasny :P
    Myślę, że po prostu nagle ci ściemnieje, jeżeli nie wylapiesz piku nie przejmuj się, łatwo przegapić ale jak potem będzie znów jasny to prawdopodobnie owu było!

Nikodemka lubi tę wiadomość

• Olenkaqx Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Zaczęłam w lutym bo kończyły mi się moje ukochane SeeNow. Ale mój cykl był mocno powalony :) nigdy nie mam tak długo dwóch kresek na owulakach. Porównywałam oczywiście horien z SeeNow-z tego samego siku i wyniki podobne. Zielony to SeeNow, rozowy Horien
    Screenshot_20210304-115018.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2021, 11:55

16cs ⏸️ 😲
    age.png

👩 33l
    Endometrioza 3st
    12/2024 8tc 👼 👼

👨 36l
    OK!
‹‹ 68 69 70 71 72 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ