Marcowe testowanie - plenerowe starania wróżą listopadowe rozwiązania
-
WIADOMOŚĆ
-
Olenkaqx wrote:Ae chociaż w dzisiejszym śnie zobaczyłam piękne dwie kreski może to wróżba na przyszłość? 🤔
Jestem pewna, że tak! 🍀💛Olenkaqx lubi tę wiadomość
Ona: 33, On: 37 => Staramy się od 01.2021, o pierwsze dziecko.
Badania - Ona - raczej wszystko ok:
*wszystkie z 3 dc w normie (morfologia, TSH, hormony);
*progesteron w 8 dpo w normie (14,59 ng/ml);
*cytologia, USG - ok;
*owulacje są (wg wykresu temperatur) idwóch monitoringów;
Jedynie:
- plamienia od 7-8 dpo, przez 4-5 dni aż do okresu;
- krótka faza lutealna: 10 dni;
- cienkie endometrium (?) - wnioskuję z bardzo skąpego okresu trwającego 1-2 dni.
Badania - On - zrobione we wrześniu 2022 - słabe wyniki: ilość, ruchliwość, morfologia, wszystko bardzo słabo, poniżej normy;
dodatkowo: żylaki.
Supelmenty - Ona:
Mama DHA Premium Plus, Doppelherz Aktiv + Koenzym Q10 Forte
Suplementy - On:
od października 2022: Fertilman Plus + Proxeed Plus;
Pazdziernik 2022 - pierwsza wizyta w Invicta:
suplementacja dla Męża, zalecone powtórzenie badań w styczniu 2023 i wskazanie do usunięcia żylaków. -
Alutka128 wrote:https://naforum.zapodaj.net/3984793af495.jpg.html
Test inny niż wczoraj bo już tamtych nie było.... Ale kreska ciemniejsza niż wczorajsza,
To jest test 10 a poprzedni był 25
Super, gratulacje! 😍Ona: 33, On: 37 => Staramy się od 01.2021, o pierwsze dziecko.
Badania - Ona - raczej wszystko ok:
*wszystkie z 3 dc w normie (morfologia, TSH, hormony);
*progesteron w 8 dpo w normie (14,59 ng/ml);
*cytologia, USG - ok;
*owulacje są (wg wykresu temperatur) idwóch monitoringów;
Jedynie:
- plamienia od 7-8 dpo, przez 4-5 dni aż do okresu;
- krótka faza lutealna: 10 dni;
- cienkie endometrium (?) - wnioskuję z bardzo skąpego okresu trwającego 1-2 dni.
Badania - On - zrobione we wrześniu 2022 - słabe wyniki: ilość, ruchliwość, morfologia, wszystko bardzo słabo, poniżej normy;
dodatkowo: żylaki.
Supelmenty - Ona:
Mama DHA Premium Plus, Doppelherz Aktiv + Koenzym Q10 Forte
Suplementy - On:
od października 2022: Fertilman Plus + Proxeed Plus;
Pazdziernik 2022 - pierwsza wizyta w Invicta:
suplementacja dla Męża, zalecone powtórzenie badań w styczniu 2023 i wskazanie do usunięcia żylaków. -
Alutka128 wrote:https://naforum.zapodaj.net/3984793af495.jpg.html
Test inny niż wczoraj bo już tamtych nie było.... Ale kreska ciemniejsza niż wczorajsza,
To jest test 10 a poprzedni był 25
Gratulacje!!!![/url]
ja 33, on 33 - starania od maja 2020, główne od października 2020
NAPROTECHNOLOGIA-start paź 2021
|| 15.01. 2022 (9dpo) 20cs !!!
17.01. bHCG 96,84, prog 62,50 (11dpo)
19.01. bHCG 285,35 prog 63,50 (13 dpo)
21.01. bHCG 672,42 (15 dpo)
26.01. 4t+6 pęcherzyk ciążowy 5mm z pęcherzykiem zółtkowym
16.02. 8t+2 z usg, dziecko z serduszkiem, 1,84 cm
16.03. 12t+2 - 5,84 cm dziecka prenatalne ok, niskie ryzyko wad genetycznych
13.04. 16t+2 - 10,1 cm, to chłopiec !
13.05. 20t+4 - 352 g, połówkowe ok
08.06. 24t+2 - Cezary ma 709 g !
07.07. 28t+2 - III prenatalne ok, 1209 g
10.08. 33t+2 - Czarek waży 2500g -
Manioka wrote:Dziewczyny.. Bo ja zaczynam się stresować, że mi wszystkie kreski po zabieracie i nic nie będzie dla mnie😒
Którego dnia cyklu najwcześniej mogę zrobić test?
Obecnie jest to 17dc a niby owulke miałam 15dc🙂
Niecierpliwie się bardzo.. 🙈
Długo się staracie?Manioka lubi tę wiadomość
-
Agut wrote:Kurcze... zawsze odkąd pamietam przed miesiaczka 2,3,4 dni mam plamienia... od bialorozowych po czerwone . Zawsze uwazalam to za cos dobrego, bo wiedzialam, ze musze sie przygotowac na miesiaczke. Natomiast dopiero przy staraniach trafilam na informacje o niewydolnosci cialka zoltego. Ginekolog mnie o to nie pytala. Slyszalam tylko : „o , byla owulacja z lewego jajnika, jest cialko zolte”... a moze jednak jest niewydolne? Czy powinnam na wlasna reke sprawdzic poziom progesteronu ? Tylko w ktorym dniu cyklu? Czy ktoras z tych dziewczyn, ktorym sie udalo zajsc w ciaze, tez miala takie plamienia?
Alutka schowaj termometr głęboko do szuflady do czasu starania o drugie bobo. Po co się masz dodatkowo stresować? Kropek nie potrzebuje stresu tylko wyluzowanej mamy -
Olenkaqx wrote:Ja Ci swoje kreski oddaje odpuść, nie stresuj się, zajmij czyms myślenie test najlepiej robić jak najbliżej terminu okresu jest wtedy najbardziej wiarygodny, a ty nie doszukujesz się wtedy kuzyna cieni cienia
Długo się staracie?
To jest pierwszy cykl starań. Ale wcześniej nie zabezpieczaliśmy się ponad rok i nic z tego nie wyszło 🙂
A "muszę" zajść jak najszybciej, bo ja we wrześniu wracam do kraju, a mój zostaje tutaj gdzie obecnie jesteśmy.. Dlatego też mamy takie "napięcie". -
Hmm to faktycznie nieco limitowany czas... robiliscie już jakieś badania? 🤔
-
Madżi88 wrote:Oficjalnie 🐵 narazie znikam z forum.. po 9cyklach starań jest mi coraz ciężej..moze jak odpuszczę..
-
Olenkaqx wrote:Idę w ślady Madzi i rowniez Melduje 🙊witam sie z nowym cyklem, który będzie moim odpoczynkiem psychicznym, termometr idzie do szuflady, owulaki gleeboko do szafki
Ale chociaż w dzisiejszym śnie zobaczyłam piękne dwie kreski może to wróżba na przyszłość? 🤔Olenkaqx lubi tę wiadomość
-
Olenkaqx wrote:Hmm to faktycznie nieco limitowany czas... robiliscie już jakieś badania? 🤔
Jeszcze nie. Właśnie przyjeżdżamy na chwilkę do Polski. Jak teraz nic z tego to mam już wizytę u ginekologa na 29.03🙂
Liczę po cichutku na to, że to będzie taka wizyta potwierdzająca 😂
A jak nie to zobaczymy co i jak mnie pokieruje.
Tu gdzie jestem czyli w Danii oni ciążę traktują dopiero po 3 miesiącu ciąży.. Tutaj jest ciężko o jakąkolwiek pomoc..😒 -
Manioka - w takim razie trzymam kciuki, zeby udalo sie jak najszybciej! a obserwujesz ten cykl? Robisz testy itp.?
Rozumiem presje czasu, bo mam taka sama tylko u mnie powod klasyczny... Za 2 tygodnie konczy mi sie macierzynski 🤦♀️
Juz czuje, ze ten cykl znowu bedzie powalony, mam zle przeczucia. Owulaki nie ciemnieja, a owulacja powinna byc w sobote.
Czy ktoras z Was robi juz od dawna testy z horienmedical? One ciemnieja stopniowo czy przed samym pikiem i w trakcie? Robie je pierwszy raz, zawsze mialam domowe labolatorium, a one byly bardzo czule.Manioka lubi tę wiadomość
-
Manioka wrote:Jeszcze nie. Właśnie przyjeżdżamy na chwilkę do Polski. Jak teraz nic z tego to mam już wizytę u ginekologa na 29.03🙂
Liczę po cichutku na to, że to będzie taka wizyta potwierdzająca 😂
A jak nie to zobaczymy co i jak mnie pokieruje.
Tu gdzie jestem czyli w Danii oni ciążę traktują dopiero po 3 miesiącu ciąży.. Tutaj jest ciężko o jakąkolwiek pomoc..😒
No faktycznie chyba z tą Dania tak jest, moja przyjaciółka ( mieszkali tam z chłopakiem jakiś czas, chcieli zarobić kasę odłożyć) i ona zaszła w ciążę ale miała plamienia, omdlenia i twierdziła że tam nie uzyskała żadnej pomocy..wrócila więc do Polski.Manioka lubi tę wiadomość
-
Nikodemka wrote:Manioka - w takim razie trzymam kciuki, zeby udalo sie jak najszybciej! a obserwujesz ten cykl? Robisz testy itp.?
Rozumiem presje czasu, bo mam taka sama tylko u mnie powod klasyczny... Za 2 tygodnie konczy mi sie macierzynski 🤦♀️
Juz czuje, ze ten cykl znowu bedzie powalony, mam zle przeczucia. Owulaki nie ciemnieja, a owulacja powinna byc w sobote.
Czy ktoras z Was robi juz od dawna testy z horienmedical? One ciemnieja stopniowo czy przed samym pikiem i w trakcie? Robie je pierwszy raz, zawsze mialam domowe labolatorium, a one byly bardzo czule.
Robiłam owulacji pierwszy raz w życiu 🙂
Ale czy owulacja wystąpiła to nie wiem🙂
Jak nie wyjdzie teraz to może dołączę do tego mierzenie temperatury, ale nie chcę za bardzo sfiksować na ten temat.. 😅 -
Mea wrote:No faktycznie chyba z tą Dania tak jest, moja przyjaciółka ( mieszkali tam z chłopakiem jakiś czas, chcieli zarobić kasę odłożyć) i ona zaszła w ciążę ale miała plamienia, omdlenia i twierdziła że tam nie uzyskała żadnej pomocy..wrócila więc do Polski.
Dla nich pierwsze 3 miesiące to nie ciąża, nie dziecko.. 😐
Tutaj ogólnie jest całkiem inny system leczenia ludzi..
Żeby dostać antybiotyk lub cokolwiek innego musisz być tak chora, że organizm sobie sam już nie daje rady. Może na jedno to i dobrze, że nie pakują tak leków na wszystko jak to w Polsce bywa🙂
Mimo wszystko nie czuję się tu super bezpiecznie wiedząc jak tu leczą a raczej nie leczą 🙂
A nie wiem co trzeba zrobić żeby pomogli w kwestii ciąży.. 😐 -
Czyli moze jeszcze nie wszystko stracone z ta owulacja w sobote... Sprobuje jeszcze zrobic dzis inny test
Manioka - powiem Ci, ze ja najbardziej sfiksowalam wlasnie przez mierzenie temperatury jak dla mnie to albo owulaki albo to. Jedno i drugie = myslenie o tym non stop. -
nick nieaktualnyNikodemka wrote:Manioka - w takim razie trzymam kciuki, zeby udalo sie jak najszybciej! a obserwujesz ten cykl? Robisz testy itp.?
Czy ktoras z Was robi juz od dawna testy z horienmedical? One ciemnieja stopniowo czy przed samym pikiem i w trakcie? Robie je pierwszy raz, zawsze mialam domowe labolatorium, a one byly bardzo czule.
W tym cyklu udało mi się wyłapać pik za pomoca tych testów. Był jasny i nagle ciemny i znów jasny
Myślę, że po prostu nagle ci ściemnieje, jeżeli nie wylapiesz piku nie przejmuj się, łatwo przegapić ale jak potem będzie znów jasny to prawdopodobnie owu było!Nikodemka lubi tę wiadomość
-
Nikodemka wrote:Czy ktoras z Was robi juz od dawna testy z horienmedical? One ciemnieja stopniowo czy przed samym pikiem i w trakcie? Robie je pierwszy raz, zawsze mialam domowe labolatorium, a one byly bardzo czule.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2021, 11:55