Marcowe testowanie - plenerowe starania wróżą listopadowe rozwiązania
-
WIADOMOŚĆ
-
Nikodemka wrote:Czyli moze jeszcze nie wszystko stracone z ta owulacja w sobote... Sprobuje jeszcze zrobic dzis inny test
Manioka - powiem Ci, ze ja najbardziej sfiksowalam wlasnie przez mierzenie temperatury jak dla mnie to albo owulaki albo to. Jedno i drugie = myslenie o tym non stop.
Ehhh.. No to trzymamy kciuki, żebyśmy więcej nie musiały fiksować.. 🤞😅 -
Alutka128 wrote:https://naforum.zapodaj.net/3984793af495.jpg.html
Test inny niż wczoraj bo już tamtych nie było.... Ale kreska ciemniejsza niż wczorajsza,
To jest test 10 a poprzedni był 25
Widzę, widzę 😍gratulacje jeszcze raz 🎉Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Ciąża biochemiczna 03.01.21[*]
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
💔 Ciąża biochemiczna [*]23.05.22
Problemy immunologiczne 🤦♀️
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
04.09 .24 I procedura *Transfer zarodka 4AA ❌( wlew z accofilu, ivig)
11.2024 II procedura *Transferu nie będzie 😭zarodek 5AA nieprawidłowy 😩
,,Trzeba walczyć bez względu na to ile razy runęło niebo " -
Natalia1992 wrote:Alutka gratuluję na Twoim miejscu bym wyrzuciła termometr
W pierwszej ciąży po pozytywnym teście mierzyłam ciągle temperaturę i jednego dnia spadła mi do linii podstawowej. Już się załamałam że na pewno nic z tego. Oczywiście wszystko było w porządku do końca ciąży:) temperatura zależy od bardzo wielu czynników więc już sobie bym nią nie zawracała głowy
To mnie też tym pocieszyłas bo mi dziś również temp spadła ale ciągle jest w temperaturach wyższychStarania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Ciąża biochemiczna 03.01.21[*]
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
💔 Ciąża biochemiczna [*]23.05.22
Problemy immunologiczne 🤦♀️
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
04.09 .24 I procedura *Transfer zarodka 4AA ❌( wlew z accofilu, ivig)
11.2024 II procedura *Transferu nie będzie 😭zarodek 5AA nieprawidłowy 😩
,,Trzeba walczyć bez względu na to ile razy runęło niebo " -
sallvie, wyglada to obiecująco ☺️ Wpisuję Ci duszka i czekamy na jutrzejszy test 😉🤞🏻🍀
sallvie lubi tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2023, 18:44
-
Dastiny wrote:Dziewczyny w pracy zaczęłam się źle czuć mdłości i czulam że zaraz odlecę. W gardle mam kluche, leżę na zapleczu przy otwartym oknie odpoczywam, mam nadzieję że to nie covid
Czemu od razu covid.. 😐
Może chwilowe zasłabnięcie, ciśnienie, może kijowa pogoda 🙂
Lepiej już? -
Alutka128 wrote:Dziewczyny ja pytanie z innej beczki,
Jeśli jestem teraz 3tc i 4 dni to tak naprawdę jestem już w 4tyg czy jak? 😂 Bo tego liczenia nie kumam 😂😂😂
Jak jesteś np 4+0 to znaczy że zaczęłaś 5 tydzień ciąży ale lekarz zawsze bedzie sie tymi dokladny. I tygodniami posługiwał czyli tak jak dziś masz niby 4 tydzien a w praktyce 3+4
Ja generalnie zawsze sie poslugiwalam tak jak mówił ginekolog, tak jak masz na suwaczku.
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
Alutka128 wrote:Dziewczyny ja pytanie z innej beczki,
Jeśli jestem teraz 3tc i 4 dni to tak naprawdę jestem już w 4tyg czy jak? 😂 Bo tego liczenia nie kumam 😂😂😂 -
Bo tak nawet na logike. Syna urodzilam rowno 21 dni przed terminem teoretycznie bylam w 38 tygodniu praktycznie byl to 37+0 (skończony 37) jakby liczyć tymi rozpoczetymi tygodniami to ciaza trwalaby 41 tygodni nie 40.
Ladinola lubi tę wiadomość
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
Alutka, gratuluje, a nie pamiętam oczywiście który dpo jesteś? Nie jesteś pewna?
Sallvie trzymam kciuki za kreskę, jeżeli była w terminie a nie pojawiła się po wyschnięciu to może być to!
U mnie po wyschnięciu często oszukują, szcególnie zalane jak barwnik się rozleje. Destini ma rację, że najlepiej odczytywać w przewidywanym czasie
Tygodnie lekarze (ja miałam 3 i każdy tak liczył) liczą skończone. 3+4 = 3 tydzień. Ja syna urodziłam 36+1 i mam 36 w karcie. Aplikacje głównie liczą rozpoczęte, tj. 3+4 = 4 tydz. Można ustawić chyba w niektórych sposób liczenia. W praktyce ciąża trwa 40 skończonych tygodni, tak jak nie trwa 9 miesięcy, tylko 9 skończonych więc rodzi się tak jakby w 10 rozpoczętym miesiącuManioka lubi tę wiadomość
syn 2019
____
03.2021 wpadka - biochem
06.2021 - starania czas start!
07.2021 - biochem
08.2021 - przerwa
11.2021 - ? -
_Hania wrote:Alutka, gratuluje, a nie pamiętam oczywiście który dpo jesteś? Nie jesteś pewna?
Sallvie trzymam kciuki za kreskę, jeżeli była w terminie a nie pojawiła się po wyschnięciu to może być to!
U mnie po wyschnięciu często oszukują, szcególnie zalane jak barwnik się rozleje. Destini ma rację, że najlepiej odczytywać w przewidywanym czasie
Tygodnie lekarze (ja miałam 3 i każdy tak liczył) liczą skończone. 3+4 = 3 tydzień. Ja syna urodziłam 36+1 i mam 36 w karcie. Aplikacje głównie liczą rozpoczęte, tj. 3+4 = 4 tydz. Można ustawić chyba w niektórych sposób liczenia. W praktyce ciąża trwa 40 skończonych tygodni, tak jak nie trwa 9 miesięcy, tylko 9 skończonych więc rodzi się tak jakby w 10 rozpoczętym miesiącu
No właśnie pewna nie jestem :p może być i 11dpo jak i 13 także ciężko, ten cykl był dziwny 🤦 -
Limonka26 wrote:Dziewczyny, a ta apka Premom jest tak normalnie dostępna? Ja mam IOSa i w AppStore nie mogę tego znaleźć
-
Limonka26 wrote:Dziewczyny, a ta apka Premom jest tak normalnie dostępna? Ja mam IOSa i w AppStore nie mogę tego znaleźć
Ja mam iosa i ściągnęłam sobie normalnie z AppStore. Może masz nie polski AppStore ?25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
A ja wam coś powiem.. Dziś przyszła malpa zakończył się nasz 9cs.. naszly mnie refleksje pewne.. może też tak macie te które staraja się już dłuższa chwilę.. po 9cyklach już nie boli jak przychodzi okres.. na początku staran pytałam zawsze w 1dc czemu A dlaczego nie jestem w ciąży A co że mną nie tak.. dziś uświadomiłam sobie że może za bardzo chciałam.. może tych moich starań było za dużo.. w tym cyklu zaczynam z NAC ale tylko dlatego że chce wykorzystać wszystkie opcje A nie żałować że nie spróbowałam.. po 9 miesiącach mam wrażenie że już moje starania oklaply.. z K dobrze nam tak jak jest może kiedy odpuszczę te mierzenie temp te ciągle myślenie to będzie lepiej.. 🤷♀️ chyba będę musiała zrobić sobie detoks od was i aplikacji może jak głowa odpocznie to będzie inaczej lepiej może wtedy zaskoczę i zobaczę ⏸ .. 🤷♀️ mam zamiar kochać się z K kiedy będę miała na to ochotę i jak będę miała na to ochotę.. będzie co będzie 😉😉 pozdrawiam Was dziewczyny dużo się od was dowiedziałam trzymajcie się.. czasem będę tu zaglądać.. 😘😘
Agut lubi tę wiadomość
-
Dziewczymy u mnie sluz rozowo-brazowy na papierze i przy szyjce, a na wkładce nic a nic, Wiec chyba @ do mnie przyleci lada dzien🙈🙊 a to dopiero 23 dc, gdzie nigdy nie mialam cyklu krótszego niz 29-30 dni........ dzisiaj niby 8-9dp
Nic, czekam na rozwiniecie sie sytuacji🤷♀️🤷♀️🤷♀️Manioka lubi tę wiadomość