X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Marcowe testowanie - plenerowe starania wróżą listopadowe rozwiązania
Odpowiedz

Marcowe testowanie - plenerowe starania wróżą listopadowe rozwiązania

Oceń ten wątek:
  • Magda_Lena Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2021, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    A ja czekam na jakąś niespodziankę. 😁 Ogólnie powiedziałam mężowi, że nie chce kwiatów a tym bardziej ciętych tylko ewentualnie jakiś drobny upominek. Jestem bardzo ciekawa co wymyśli, bo ogólnie jest dosyć słaby w prezentach (rzeczach) woli kupować kwiaty, zawsze piękne bukiety mi wręcza. Mój ukochany po prostu nie potrafi zapamiętać mojego gustu. 🙈 Zawsze kupuje to co mu się podoba i wydaje mu się ze mi też się spodoba, ale niestety zazwyczaj mija się to z tym co ja lubię ale zawsze i tak cieszę się z prezentu bo wiem ile wysiłku go kosztuje by coś wymyśleć. 😄 Ale liczy się pamięć a nie dam prezent. 💕

Hahah, no to ciekawe 😄
    Daj znać co tam wymyślił 😁
    Faceci i prezenty to dobry temat 😉

Ona: 33, On: 37 => Staramy się od 01.2021, o pierwsze dziecko.

Badania - Ona - raczej wszystko ok:
    *wszystkie z 3 dc w normie (morfologia, TSH, hormony);
    *progesteron w 8 dpo w normie (14,59 ng/ml);
    *cytologia, USG - ok;
    *owulacje są (wg wykresu temperatur) idwóch monitoringów;

Jedynie:
    - plamienia od 7-8 dpo, przez 4-5 dni aż do okresu;
    - krótka faza lutealna: 10 dni;
    - cienkie endometrium (?) - wnioskuję z bardzo skąpego okresu trwającego 1-2 dni.

Badania - On - zrobione we wrześniu 2022 - słabe wyniki: ilość, ruchliwość, morfologia, wszystko bardzo słabo, poniżej normy;
    dodatkowo: żylaki.

Supelmenty - Ona:
    Mama DHA Premium Plus, Doppelherz Aktiv + Koenzym Q10 Forte

Suplementy - On:
    od października 2022: Fertilman Plus + Proxeed Plus;

Pazdziernik 2022 - pierwsza wizyta w Invicta:
    suplementacja dla Męża, zalecone powtórzenie badań w styczniu 2023 i wskazanie do usunięcia żylaków.
  • Manioka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2021, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    A ja czekam na jakąś niespodziankę. 😁 Ogólnie powiedziałam mężowi, że nie chce kwiatów a tym bardziej ciętych tylko ewentualnie jakiś drobny upominek. Jestem bardzo ciekawa co wymyśli, bo ogólnie jest dosyć słaby w prezentach (rzeczach) woli kupować kwiaty, zawsze piękne bukiety mi wręcza. Mój ukochany po prostu nie potrafi zapamiętać mojego gustu. 🙈 Zawsze kupuje to co mu się podoba i wydaje mu się ze mi też się spodoba, ale niestety zazwyczaj mija się to z tym co ja lubię ale zawsze i tak cieszę się z prezentu bo wiem ile wysiłku go kosztuje by coś wymyśleć. 😄 Ale liczy się pamięć a nie dam prezent. 💕

A u mnie zamiast kwiatów dziś będzie pizza😁

Limonka26 lubi tę wiadomość

f2w39jcg9uvyycdv.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2021, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manioka - u nas tez pizza zamiast kwiatow i wino niby na endometrium ☺️

Limonka26, Magda_Lena, Manioka lubią tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2021, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My winko i pizza w sobotę mąż ma wolne dwa dni to będziemy świętować naszą rocznicę zaręczyn. :) są dużo okazji mamy do świętowania w marcu. 😂

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2021, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:

Haha ja dziś dostałam bukiet warzyw 😂 bo siedzimy na kwarantannie I nie ma innego wyjścia 🤷‍♀️ Ale liczy się gest ❤

Ladinola, Olenkaqx lubią tę wiadomość

• Nikodemka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2021, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez caly marzec swietujemy. Co chwile ktos z rodziny ma urodziny, w tym nasz synek konczy roczek za 9 dni! :) Marzylo mi sie wysikac II w jego urodziny, ale juz nie ma na to szans.

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Limonka26 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2021, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manioka wrote:
    A u mnie zamiast kwiatów dziś będzie pizza😁

Czemu ja o tym nie pomyślałam?! 🤦🏼‍♀️😂🍕🍕🍕

Manioka lubi tę wiadomość

44cs - udało się 🤍
    ——————————————————
    ▪️ I IVF: FET ❄️4BB✖️
    ▪️ II IVF:
    • FET❄️4BA- 5tc💔
    • FET❄️4BB - 5dpt ⏸️; 6dpt bhcg 23,1; 8dpt 42,2; 10dpt 115; 13dpt 403; 17dpt 2230; 20dpt 5883;
    🍀 24dpt CRL 0,36cm i 💓
    🍀 11+6 prenatalne - 6cm szkraba, ryzyka niskie,
    🍀Nasze słoneczko jest już z nami ☀️🧑‍🧑‍🧒
  • Morgana Autorytet

Wysłany: 8 marca 2021, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powtórzyłam owulaka o 19, bo już tak mi się siku chciało, że nie wytrzymałabym do 20 😆😂😄
    Jak dla mnie jest taki sam, jak ten robiony przed 13.
    Będziemy działać <3 i jutro znowu około południa zobaczę jak sytuacja wygląda. Myślę, że już będzie blednąć :)

33l. ♀ ➥PCOS
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2021, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgana wrote:
    Powtórzyłam owulaka o 19, bo już tak mi się siku chciało, że nie wytrzymałabym do 20 😆😂😄
    Jak dla mnie jest taki sam, jak ten robiony przed 13.
    Będziemy działać <3 i jutro znowu około południa zobaczę jak sytuacja wygląda. Myślę, że już będzie blednąć :)
    ja okolo 14 robilam owulaka i pozytyw a wieczorem juz negatyw wiec nie rozumiem

• Morgana Autorytet

Wysłany: 8 marca 2021, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    ja okolo 14 robilam owulaka i pozytyw a wieczorem juz negatyw wiec nie rozumiem

Może u Ciebie pik utrzymuje się bardzo krótko, a u mnie dłużej :)

zrobiłam fotkę. Trochę ciężko porównywać bo tamten już suchy, a ten jeszcze nie do końca, ale na wcześniejszej stronie wrzucałam, jak był świeży i nie widzę różnicy.

owu2.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2021, 20:32

33l. ♀ ➥PCOS
  • Miaukens Przyjaciółka

Wysłany: 8 marca 2021, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wytrzymałam i zrobiłam drugi test dzisiaj wieczorem. Bielutko. Uzbrajam się w cierpliwość, następny test conajmniej za półtorej doby, czyli w środę rano.

CestLaVie lubi tę wiadomość

• Manioka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola w marcu 28 mamy rocznicę ślubu 😁
    Też będziemy świętować i tym razem w Polsce😊
    Mam nadzieję, że do tej pory restauracje się otworzą 😂😁

Limonka26 widzisz, na przyszłość trzeba myśleć😁za te pieniądze co się na kwiaty wydaje to lepiej kupić pizze i winko😊

Limonka26, Ladinola lubią tę wiadomość

f2w39jcg9uvyycdv.png
  • Sendi94 Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2021, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, mam nadzieje ze dzis zobaczymy kolejne szczesciary z ⏸⏸⏸, tego wam życzę kochane❤
    Miłego dnia🥰

• CestLaVie Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, dzień dobry ;)

Ja już jadę z owulakami ;) wczoraj mialam 9 dc, (owu około 13-14 dc) a tu zero ❤. Mój wczoraj padał, ale chyba dziś go dorwę 😁 testy owulacyjne jeszcze praktycznie białe, ale za chwilę siknę z drugiego moczu ;)

7VErp3.png[/url]

ja 33, on 33 - starania od maja 2020, główne od października 2020

NAPROTECHNOLOGIA-start paź 2021 :) <3

|| 15.01. 2022 :) (9dpo) 20cs !!! :)
    17.01. bHCG 96,84, prog 62,50 (11dpo)
    19.01. bHCG 285,35 prog 63,50 (13 dpo)
    21.01. bHCG 672,42 :) (15 dpo)
    26.01. 4t+6 pęcherzyk ciążowy 5mm z pęcherzykiem zółtkowym <3
    16.02. 8t+2 z usg, dziecko z serduszkiem, 1,84 cm :) <3
    16.03. 12t+2 - 5,84 cm dziecka <3 prenatalne ok, niskie ryzyko wad genetycznych
    13.04. 16t+2 - 10,1 cm, to chłopiec ! ;)
    13.05. 20t+4 - 352 g, połówkowe ok ;)
    08.06. 24t+2 - Cezary ma 709 g ! <3
    07.07. 28t+2 - III prenatalne ok, 1209 g :)
    10.08. 33t+2 - Czarek waży 2500g :)
  • Limonka26 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u mnie na teście białoooo jak zimą w Zakopanem :(
    Czekam do piątku na 🐵
    A od dwóch dni tak mnie kłuje prawy jajnik, jakby ktoś mi igły wbijał. Wczoraj do tego stopnia, że idąc, czy wchodząc pod prysznic czułam jak mnie boli. Aż mnie tak w pachwinie ciągnęło. A dziś już cisza. Do tego bóle jak na @ od kilku dni, tak więc będę czekać

44cs - udało się 🤍
    ——————————————————
    ▪️ II IVF:
    • FET❄️4BA- 5tc💔
    • FET❄️4BB - 5dpt ⏸️; 6dpt bhcg 23,1; 8dpt 42,2; 10dpt 115; 13dpt 403; 17dpt 2230; 20dpt 5883;
    🍀 24dpt CRL 0,36cm i 💓
  • Manioka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limonka26 wrote:
    Hej, u mnie na teście białoooo jak zimą w Zakopanem :(
    Czekam do piątku na 🐵
    A od dwóch dni tak mnie kłuje prawy jajnik, jakby ktoś mi igły wbijał. Wczoraj do tego stopnia, że idąc, czy wchodząc pod prysznic czułam jak mnie boli. Aż mnie tak w pachwinie ciągnęło. A dziś już cisza. Do tego bóle jak na @ od kilku dni, tak więc będę czekać

Ja testuje w sobotę. Ale i tak będzie tak samo jak u Ciebie na dzień dzisiejszy😐
    Typowo czuję się jak przed okresem..
    Ból podbrzusza nie odpuszcza od owulacji i jajniki też im coś bije do łba😅
    Ale nie ma innych objawów więc na pewno 🐒 przyjdzie 😐
    Akurat na sam wyjazd... 😢

f2w39jcg9uvyycdv.png
  • Natalia1992 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś 10 dpo i zero objawów... Nic nie ciągnie, nie boli, humor nawet dobry:)
    Tylko jak pomyślę że pewnie znowu nie wyszło, to łapie doła. Możliwość zobaczenia białego testu odstrasza mnie przed testowaniem.

• Manioka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1992 wrote:
    A ja dziś 10 dpo i zero objawów... Nic nie ciągnie, nie boli, humor nawet dobry:)
    Tylko jak pomyślę że pewnie znowu nie wyszło, to łapie doła. Możliwość zobaczenia białego testu odstrasza mnie przed testowaniem.

A ja jak zwykle przed okresem mam doły😊
    Także nawet mi się testować nie chce, bo wiem co będzie... 😐

f2w39jcg9uvyycdv.png
  • Limonka26 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manioka wrote:
    Ja testuje w sobotę. Ale i tak będzie tak samo jak u Ciebie na dzień dzisiejszy😐
    Typowo czuję się jak przed okresem..
    Ból podbrzusza nie odpuszcza od owulacji i jajniki też im coś bije do łba😅
    Ale nie ma innych objawów więc na pewno 🐒 przyjdzie 😐
    Akurat na sam wyjazd... 😢

Trzymam kciuki, żeby jednak się udało 🤞🏼Do soboty jeszcze tyle czasu, objawy mogą się pojawić albo nie, a test może wyjść pięknie pozytywny :)

A u mnie właśnie te objawy takie dziwne 🤷🏼‍♀️ Normalnie nigdy nie bolą mnie piersi tuż przed okresem, a teraz lekko bolą. Ten jajnik wczoraj to też coś czego nigdy nie odczuwałam aż tak. W sobotę przy sprzątaniu miałam straszne zawroty głowy, do tego w ogóle nie mam apetytu, a zawsze przed @ prawie ciągle coś jem. Ale poprzedni tydzień miałam bardzo ciężki i stresujący w pracy, więc już sobie mówię, że to wszystko pewnie przez to :(

44cs - udało się 🤍
    ——————————————————
    ▪️ II IVF:
    • FET❄️4BA- 5tc💔
    🍀 24dpt CRL 0,36cm i 💓
  • Manioka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limonka26 wrote:
    Trzymam kciuki, żeby jednak się udało 🤞🏼Do soboty jeszcze tyle czasu, objawy mogą się pojawić albo nie, a test może wyjść pięknie pozytywny :)

A u mnie właśnie te objawy takie dziwne 🤷🏼‍♀️ Normalnie nigdy nie bolą mnie piersi tuż przed okresem, a teraz lekko bolą. Ten jajnik wczoraj to też coś czego nigdy nie odczuwałam aż tak. W sobotę przy sprzątaniu miałam straszne zawroty głowy, do tego w ogóle nie mam apetytu, a zawsze przed @ prawie ciągle coś jem. Ale poprzedni tydzień miałam bardzo ciężki i stresujący w pracy, więc już sobie mówię, że to wszystko pewnie przez to :(

Eii to może dopiero teścik wyjdzie pozytywny🤞😁
    Poczekaj parę dni i go ponów 😊
    Może te piersi, zawroty głowy i brak apetytu to właśnie objawy 😊
    Trzymam za Ciebie mocno kciuki🤞🤞🙏⏸️
    Ja sobie nic nie wmawiam tylko czekam na sobotę.
    Będzie to 25dc😊 więc będę 10 dni po owu😊

f2w39jcg9uvyycdv.png
‹‹ 91 92 93 94 95 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ