X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Marcowe testowanie - plenerowe starania wróżą listopadowe rozwiązania
Odpowiedz

Marcowe testowanie - plenerowe starania wróżą listopadowe rozwiązania

Oceń ten wątek:
  • Magda_Lena Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2021, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    A ja czekam na jakąś niespodziankę. 😁 Ogólnie powiedziałam mężowi, że nie chce kwiatów a tym bardziej ciętych tylko ewentualnie jakiś drobny upominek. Jestem bardzo ciekawa co wymyśli, bo ogólnie jest dosyć słaby w prezentach (rzeczach) woli kupować kwiaty, zawsze piękne bukiety mi wręcza. Mój ukochany po prostu nie potrafi zapamiętać mojego gustu. 🙈 Zawsze kupuje to co mu się podoba i wydaje mu się ze mi też się spodoba, ale niestety zazwyczaj mija się to z tym co ja lubię ale zawsze i tak cieszę się z prezentu bo wiem ile wysiłku go kosztuje by coś wymyśleć. 😄 Ale liczy się pamięć a nie dam prezent. 💕

Hahah, no to ciekawe 😄
    Daj znać co tam wymyślił 😁
    Faceci i prezenty to dobry temat 😉

Ona: 33, On: 37 => Staramy się od 01.2021, o pierwsze dziecko.

Badania - Ona - raczej wszystko ok:
    *wszystkie z 3 dc w normie (morfologia, TSH, hormony);
    *progesteron w 8 dpo w normie (14,59 ng/ml);
    *cytologia, USG - ok;
    *owulacje są (wg wykresu temperatur) idwóch monitoringów;

Jedynie:
    - plamienia od 7-8 dpo, przez 4-5 dni aż do okresu;
    - krótka faza lutealna: 10 dni;
    - cienkie endometrium (?) - wnioskuję z bardzo skąpego okresu trwającego 1-2 dni.

Badania - On - zrobione we wrześniu 2022 - słabe wyniki: ilość, ruchliwość, morfologia, wszystko bardzo słabo, poniżej normy;
    dodatkowo: żylaki.

Supelmenty - Ona:
    Mama DHA Premium Plus, Doppelherz Aktiv + Koenzym Q10 Forte

Suplementy - On:
    od października 2022: Fertilman Plus + Proxeed Plus;

Pazdziernik 2022 - pierwsza wizyta w Invicta:
    suplementacja dla Męża, zalecone powtórzenie badań w styczniu 2023 i wskazanie do usunięcia żylaków.
  • Manioka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2021, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    A ja czekam na jakąś niespodziankę. 😁 Ogólnie powiedziałam mężowi, że nie chce kwiatów a tym bardziej ciętych tylko ewentualnie jakiś drobny upominek. Jestem bardzo ciekawa co wymyśli, bo ogólnie jest dosyć słaby w prezentach (rzeczach) woli kupować kwiaty, zawsze piękne bukiety mi wręcza. Mój ukochany po prostu nie potrafi zapamiętać mojego gustu. 🙈 Zawsze kupuje to co mu się podoba i wydaje mu się ze mi też się spodoba, ale niestety zazwyczaj mija się to z tym co ja lubię ale zawsze i tak cieszę się z prezentu bo wiem ile wysiłku go kosztuje by coś wymyśleć. 😄 Ale liczy się pamięć a nie dam prezent. 💕

A u mnie zamiast kwiatów dziś będzie pizza😁

Limonka26 lubi tę wiadomość

f2w39jcg9uvyycdv.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2021, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manioka - u nas tez pizza zamiast kwiatow i wino niby na endometrium ☺️

Limonka26, Magda_Lena, Manioka lubią tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2021, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My winko i pizza w sobotę mąż ma wolne dwa dni to będziemy świętować naszą rocznicę zaręczyn. :) są dużo okazji mamy do świętowania w marcu. 😂

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2021, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:

Haha ja dziś dostałam bukiet warzyw 😂 bo siedzimy na kwarantannie I nie ma innego wyjścia 🤷‍♀️ Ale liczy się gest ❤

Ladinola, Olenkaqx lubią tę wiadomość

• Nikodemka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2021, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez caly marzec swietujemy. Co chwile ktos z rodziny ma urodziny, w tym nasz synek konczy roczek za 9 dni! :) Marzylo mi sie wysikac II w jego urodziny, ale juz nie ma na to szans.

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Limonka26 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2021, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manioka wrote:
    A u mnie zamiast kwiatów dziś będzie pizza😁

Czemu ja o tym nie pomyślałam?! 🤦🏼‍♀️😂🍕🍕🍕

Manioka lubi tę wiadomość

44cs - udało się 🤍
    ——————————————————
    ▪️ I IVF: FET ❄️4BB✖️
    ▪️ II IVF:
    • FET❄️4BA- 5tc💔
    • FET❄️4BB - 5dpt ⏸️; 6dpt bhcg 23,1; 8dpt 42,2; 10dpt 115; 13dpt 403; 17dpt 2230; 20dpt 5883;
    🍀 24dpt CRL 0,36cm i 💓
    🍀 11+6 prenatalne - 6cm szkraba, ryzyka niskie,
    ❤️171ud/min

preg.png
  • Morgana Autorytet

Wysłany: 8 marca 2021, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powtórzyłam owulaka o 19, bo już tak mi się siku chciało, że nie wytrzymałabym do 20 😆😂😄
    Jak dla mnie jest taki sam, jak ten robiony przed 13.
    Będziemy działać <3 i jutro znowu około południa zobaczę jak sytuacja wygląda. Myślę, że już będzie blednąć :)

33l. ♀ ➥PCOS
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2021, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgana wrote:
    Powtórzyłam owulaka o 19, bo już tak mi się siku chciało, że nie wytrzymałabym do 20 😆😂😄
    Jak dla mnie jest taki sam, jak ten robiony przed 13.
    Będziemy działać <3 i jutro znowu około południa zobaczę jak sytuacja wygląda. Myślę, że już będzie blednąć :)
    ja okolo 14 robilam owulaka i pozytyw a wieczorem juz negatyw wiec nie rozumiem

• Morgana Autorytet

Wysłany: 8 marca 2021, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    ja okolo 14 robilam owulaka i pozytyw a wieczorem juz negatyw wiec nie rozumiem

Może u Ciebie pik utrzymuje się bardzo krótko, a u mnie dłużej :)

zrobiłam fotkę. Trochę ciężko porównywać bo tamten już suchy, a ten jeszcze nie do końca, ale na wcześniejszej stronie wrzucałam, jak był świeży i nie widzę różnicy.

owu2.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2021, 20:32

33l. ♀ ➥PCOS
  • Miaukens Przyjaciółka

Wysłany: 8 marca 2021, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wytrzymałam i zrobiłam drugi test dzisiaj wieczorem. Bielutko. Uzbrajam się w cierpliwość, następny test conajmniej za półtorej doby, czyli w środę rano.

CestLaVie lubi tę wiadomość

• Manioka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola w marcu 28 mamy rocznicę ślubu 😁
    Też będziemy świętować i tym razem w Polsce😊
    Mam nadzieję, że do tej pory restauracje się otworzą 😂😁

Limonka26 widzisz, na przyszłość trzeba myśleć😁za te pieniądze co się na kwiaty wydaje to lepiej kupić pizze i winko😊

Limonka26, Ladinola lubią tę wiadomość

f2w39jcg9uvyycdv.png
  • Sendi94 Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2021, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, mam nadzieje ze dzis zobaczymy kolejne szczesciary z ⏸⏸⏸, tego wam życzę kochane❤
    Miłego dnia🥰

• CestLaVie Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, dzień dobry ;)

Ja już jadę z owulakami ;) wczoraj mialam 9 dc, (owu około 13-14 dc) a tu zero ❤. Mój wczoraj padał, ale chyba dziś go dorwę 😁 testy owulacyjne jeszcze praktycznie białe, ale za chwilę siknę z drugiego moczu ;)

7VErp3.png[/url]

ja 33, on 33 - starania od maja 2020, główne od października 2020

NAPROTECHNOLOGIA-start paź 2021 :) <3

|| 15.01. 2022 :) (9dpo) 20cs !!! :)
    17.01. bHCG 96,84, prog 62,50 (11dpo)
    19.01. bHCG 285,35 prog 63,50 (13 dpo)
    21.01. bHCG 672,42 :) (15 dpo)
    26.01. 4t+6 pęcherzyk ciążowy 5mm z pęcherzykiem zółtkowym <3
    16.02. 8t+2 z usg, dziecko z serduszkiem, 1,84 cm :) <3
    16.03. 12t+2 - 5,84 cm dziecka <3 prenatalne ok, niskie ryzyko wad genetycznych
    13.04. 16t+2 - 10,1 cm, to chłopiec ! ;)
    13.05. 20t+4 - 352 g, połówkowe ok ;)
    08.06. 24t+2 - Cezary ma 709 g ! <3
    07.07. 28t+2 - III prenatalne ok, 1209 g :)
    10.08. 33t+2 - Czarek waży 2500g :)
  • Limonka26 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u mnie na teście białoooo jak zimą w Zakopanem :(
    Czekam do piątku na 🐵
    A od dwóch dni tak mnie kłuje prawy jajnik, jakby ktoś mi igły wbijał. Wczoraj do tego stopnia, że idąc, czy wchodząc pod prysznic czułam jak mnie boli. Aż mnie tak w pachwinie ciągnęło. A dziś już cisza. Do tego bóle jak na @ od kilku dni, tak więc będę czekać

44cs - udało się 🤍
    ——————————————————
    ▪️ II IVF:
    • FET❄️4BA- 5tc💔
    • FET❄️4BB - 5dpt ⏸️; 6dpt bhcg 23,1; 8dpt 42,2; 10dpt 115; 13dpt 403; 17dpt 2230; 20dpt 5883;
    🍀 24dpt CRL 0,36cm i 💓
    ❤️171ud/min

preg.png
  • Manioka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limonka26 wrote:
    Hej, u mnie na teście białoooo jak zimą w Zakopanem :(
    Czekam do piątku na 🐵
    A od dwóch dni tak mnie kłuje prawy jajnik, jakby ktoś mi igły wbijał. Wczoraj do tego stopnia, że idąc, czy wchodząc pod prysznic czułam jak mnie boli. Aż mnie tak w pachwinie ciągnęło. A dziś już cisza. Do tego bóle jak na @ od kilku dni, tak więc będę czekać

Ja testuje w sobotę. Ale i tak będzie tak samo jak u Ciebie na dzień dzisiejszy😐
    Typowo czuję się jak przed okresem..
    Ból podbrzusza nie odpuszcza od owulacji i jajniki też im coś bije do łba😅
    Ale nie ma innych objawów więc na pewno 🐒 przyjdzie 😐
    Akurat na sam wyjazd... 😢

f2w39jcg9uvyycdv.png
  • Natalia1992 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś 10 dpo i zero objawów... Nic nie ciągnie, nie boli, humor nawet dobry:)
    Tylko jak pomyślę że pewnie znowu nie wyszło, to łapie doła. Możliwość zobaczenia białego testu odstrasza mnie przed testowaniem.

• Manioka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1992 wrote:
    A ja dziś 10 dpo i zero objawów... Nic nie ciągnie, nie boli, humor nawet dobry:)
    Tylko jak pomyślę że pewnie znowu nie wyszło, to łapie doła. Możliwość zobaczenia białego testu odstrasza mnie przed testowaniem.

A ja jak zwykle przed okresem mam doły😊
    Także nawet mi się testować nie chce, bo wiem co będzie... 😐

f2w39jcg9uvyycdv.png
  • Limonka26 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manioka wrote:
    Ja testuje w sobotę. Ale i tak będzie tak samo jak u Ciebie na dzień dzisiejszy😐
    Typowo czuję się jak przed okresem..
    Ból podbrzusza nie odpuszcza od owulacji i jajniki też im coś bije do łba😅
    Ale nie ma innych objawów więc na pewno 🐒 przyjdzie 😐
    Akurat na sam wyjazd... 😢

Trzymam kciuki, żeby jednak się udało 🤞🏼Do soboty jeszcze tyle czasu, objawy mogą się pojawić albo nie, a test może wyjść pięknie pozytywny :)

A u mnie właśnie te objawy takie dziwne 🤷🏼‍♀️ Normalnie nigdy nie bolą mnie piersi tuż przed okresem, a teraz lekko bolą. Ten jajnik wczoraj to też coś czego nigdy nie odczuwałam aż tak. W sobotę przy sprzątaniu miałam straszne zawroty głowy, do tego w ogóle nie mam apetytu, a zawsze przed @ prawie ciągle coś jem. Ale poprzedni tydzień miałam bardzo ciężki i stresujący w pracy, więc już sobie mówię, że to wszystko pewnie przez to :(

44cs - udało się 🤍
    ——————————————————
    ▪️ II IVF:
    • FET❄️4BA- 5tc💔
    🍀 24dpt CRL 0,36cm i 💓
    ❤️171ud/min

preg.png
  • Manioka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limonka26 wrote:
    Trzymam kciuki, żeby jednak się udało 🤞🏼Do soboty jeszcze tyle czasu, objawy mogą się pojawić albo nie, a test może wyjść pięknie pozytywny :)

A u mnie właśnie te objawy takie dziwne 🤷🏼‍♀️ Normalnie nigdy nie bolą mnie piersi tuż przed okresem, a teraz lekko bolą. Ten jajnik wczoraj to też coś czego nigdy nie odczuwałam aż tak. W sobotę przy sprzątaniu miałam straszne zawroty głowy, do tego w ogóle nie mam apetytu, a zawsze przed @ prawie ciągle coś jem. Ale poprzedni tydzień miałam bardzo ciężki i stresujący w pracy, więc już sobie mówię, że to wszystko pewnie przez to :(

Eii to może dopiero teścik wyjdzie pozytywny🤞😁
    Poczekaj parę dni i go ponów 😊
    Może te piersi, zawroty głowy i brak apetytu to właśnie objawy 😊
    Trzymam za Ciebie mocno kciuki🤞🤞🙏⏸️
    Ja sobie nic nie wmawiam tylko czekam na sobotę.
    Będzie to 25dc😊 więc będę 10 dni po owu😊

f2w39jcg9uvyycdv.png
‹‹ 91 92 93 94 95 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ