Marcowe testowanie - plenerowe starania wróżą listopadowe rozwiązania
-
WIADOMOŚĆ
-
Ladinola wrote:A ja czekam na jakąś niespodziankę. 😁 Ogólnie powiedziałam mężowi, że nie chce kwiatów a tym bardziej ciętych tylko ewentualnie jakiś drobny upominek. Jestem bardzo ciekawa co wymyśli, bo ogólnie jest dosyć słaby w prezentach (rzeczach) woli kupować kwiaty, zawsze piękne bukiety mi wręcza. Mój ukochany po prostu nie potrafi zapamiętać mojego gustu. 🙈 Zawsze kupuje to co mu się podoba i wydaje mu się ze mi też się spodoba, ale niestety zazwyczaj mija się to z tym co ja lubię ale zawsze i tak cieszę się z prezentu bo wiem ile wysiłku go kosztuje by coś wymyśleć. 😄 Ale liczy się pamięć a nie dam prezent. 💕
Hahah, no to ciekawe 😄
Daj znać co tam wymyślił 😁
Faceci i prezenty to dobry temat 😉Ona: 33, On: 37 => Staramy się od 01.2021, o pierwsze dziecko.
Badania - Ona - raczej wszystko ok:
*wszystkie z 3 dc w normie (morfologia, TSH, hormony);
*progesteron w 8 dpo w normie (14,59 ng/ml);
*cytologia, USG - ok;
*owulacje są (wg wykresu temperatur) idwóch monitoringów;
Jedynie:
- plamienia od 7-8 dpo, przez 4-5 dni aż do okresu;
- krótka faza lutealna: 10 dni;
- cienkie endometrium (?) - wnioskuję z bardzo skąpego okresu trwającego 1-2 dni.
Badania - On - zrobione we wrześniu 2022 - słabe wyniki: ilość, ruchliwość, morfologia, wszystko bardzo słabo, poniżej normy;
dodatkowo: żylaki.
Supelmenty - Ona:
Mama DHA Premium Plus, Doppelherz Aktiv + Koenzym Q10 Forte
Suplementy - On:
od października 2022: Fertilman Plus + Proxeed Plus;
Pazdziernik 2022 - pierwsza wizyta w Invicta:
suplementacja dla Męża, zalecone powtórzenie badań w styczniu 2023 i wskazanie do usunięcia żylaków. -
Ladinola wrote:A ja czekam na jakąś niespodziankę. 😁 Ogólnie powiedziałam mężowi, że nie chce kwiatów a tym bardziej ciętych tylko ewentualnie jakiś drobny upominek. Jestem bardzo ciekawa co wymyśli, bo ogólnie jest dosyć słaby w prezentach (rzeczach) woli kupować kwiaty, zawsze piękne bukiety mi wręcza. Mój ukochany po prostu nie potrafi zapamiętać mojego gustu. 🙈 Zawsze kupuje to co mu się podoba i wydaje mu się ze mi też się spodoba, ale niestety zazwyczaj mija się to z tym co ja lubię ale zawsze i tak cieszę się z prezentu bo wiem ile wysiłku go kosztuje by coś wymyśleć. 😄 Ale liczy się pamięć a nie dam prezent. 💕
A u mnie zamiast kwiatów dziś będzie pizza😁Limonka26 lubi tę wiadomość
-
Manioka - u nas tez pizza zamiast kwiatow i wino niby na endometrium ☺️
Limonka26, Magda_Lena, Manioka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLadinola wrote:A ja czekam na jakąś niespodziankę. 😁 Ogólnie powiedziałam mężowi, że nie chce kwiatów a tym bardziej ciętych tylko ewentualnie jakiś drobny upominek. Jestem bardzo ciekawa co wymyśli, bo ogólnie jest dosyć słaby w prezentach (rzeczach) woli kupować kwiaty, zawsze piękne bukiety mi wręcza. Mój ukochany po prostu nie potrafi zapamiętać mojego gustu. 🙈 Zawsze kupuje to co mu się podoba i wydaje mu się ze mi też się spodoba, ale niestety zazwyczaj mija się to z tym co ja lubię ale zawsze i tak cieszę się z prezentu bo wiem ile wysiłku go kosztuje by coś wymyśleć. 😄 Ale liczy się pamięć a nie dam prezent. 💕
Haha ja dziś dostałam bukiet warzyw 😂 bo siedzimy na kwarantannie I nie ma innego wyjścia 🤷♀️ Ale liczy się gest ❤Ladinola, Olenkaqx lubią tę wiadomość
-
My tez caly marzec swietujemy. Co chwile ktos z rodziny ma urodziny, w tym nasz synek konczy roczek za 9 dni! Marzylo mi sie wysikac II w jego urodziny, ale juz nie ma na to szans.
-
Manioka wrote:A u mnie zamiast kwiatów dziś będzie pizza😁
Czemu ja o tym nie pomyślałam?! 🤦🏼♀️😂🍕🍕🍕Manioka lubi tę wiadomość
-
Powtórzyłam owulaka o 19, bo już tak mi się siku chciało, że nie wytrzymałabym do 20 😆😂😄
Jak dla mnie jest taki sam, jak ten robiony przed 13.
Będziemy działać i jutro znowu około południa zobaczę jak sytuacja wygląda. Myślę, że już będzie blednąć33l. ♀ ➥PCOS -
nick nieaktualnyMorgana wrote:Powtórzyłam owulaka o 19, bo już tak mi się siku chciało, że nie wytrzymałabym do 20 😆😂😄
Jak dla mnie jest taki sam, jak ten robiony przed 13.
Będziemy działać i jutro znowu około południa zobaczę jak sytuacja wygląda. Myślę, że już będzie blednąć -
anka wrote:ja okolo 14 robilam owulaka i pozytyw a wieczorem juz negatyw wiec nie rozumiem
Może u Ciebie pik utrzymuje się bardzo krótko, a u mnie dłużej
zrobiłam fotkę. Trochę ciężko porównywać bo tamten już suchy, a ten jeszcze nie do końca, ale na wcześniejszej stronie wrzucałam, jak był świeży i nie widzę różnicy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2021, 20:32
33l. ♀ ➥PCOS -
Ladinola w marcu 28 mamy rocznicę ślubu 😁
Też będziemy świętować i tym razem w Polsce😊
Mam nadzieję, że do tej pory restauracje się otworzą 😂😁
Limonka26 widzisz, na przyszłość trzeba myśleć😁za te pieniądze co się na kwiaty wydaje to lepiej kupić pizze i winko😊Limonka26, Ladinola lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry, dzień dobry
Ja już jadę z owulakami wczoraj mialam 9 dc, (owu około 13-14 dc) a tu zero ❤. Mój wczoraj padał, ale chyba dziś go dorwę 😁 testy owulacyjne jeszcze praktycznie białe, ale za chwilę siknę z drugiego moczu[/url]
ja 33, on 33 - starania od maja 2020, główne od października 2020
NAPROTECHNOLOGIA-start paź 2021
|| 15.01. 2022 (9dpo) 20cs !!!
17.01. bHCG 96,84, prog 62,50 (11dpo)
19.01. bHCG 285,35 prog 63,50 (13 dpo)
21.01. bHCG 672,42 (15 dpo)
26.01. 4t+6 pęcherzyk ciążowy 5mm z pęcherzykiem zółtkowym
16.02. 8t+2 z usg, dziecko z serduszkiem, 1,84 cm
16.03. 12t+2 - 5,84 cm dziecka prenatalne ok, niskie ryzyko wad genetycznych
13.04. 16t+2 - 10,1 cm, to chłopiec !
13.05. 20t+4 - 352 g, połówkowe ok
08.06. 24t+2 - Cezary ma 709 g !
07.07. 28t+2 - III prenatalne ok, 1209 g
10.08. 33t+2 - Czarek waży 2500g -
Hej, u mnie na teście białoooo jak zimą w Zakopanem
Czekam do piątku na 🐵
A od dwóch dni tak mnie kłuje prawy jajnik, jakby ktoś mi igły wbijał. Wczoraj do tego stopnia, że idąc, czy wchodząc pod prysznic czułam jak mnie boli. Aż mnie tak w pachwinie ciągnęło. A dziś już cisza. Do tego bóle jak na @ od kilku dni, tak więc będę czekać -
Limonka26 wrote:Hej, u mnie na teście białoooo jak zimą w Zakopanem
Czekam do piątku na 🐵
A od dwóch dni tak mnie kłuje prawy jajnik, jakby ktoś mi igły wbijał. Wczoraj do tego stopnia, że idąc, czy wchodząc pod prysznic czułam jak mnie boli. Aż mnie tak w pachwinie ciągnęło. A dziś już cisza. Do tego bóle jak na @ od kilku dni, tak więc będę czekać
Ja testuje w sobotę. Ale i tak będzie tak samo jak u Ciebie na dzień dzisiejszy😐
Typowo czuję się jak przed okresem..
Ból podbrzusza nie odpuszcza od owulacji i jajniki też im coś bije do łba😅
Ale nie ma innych objawów więc na pewno 🐒 przyjdzie 😐
Akurat na sam wyjazd... 😢 -
Natalia1992 wrote:A ja dziś 10 dpo i zero objawów... Nic nie ciągnie, nie boli, humor nawet dobry:)
Tylko jak pomyślę że pewnie znowu nie wyszło, to łapie doła. Możliwość zobaczenia białego testu odstrasza mnie przed testowaniem.
A ja jak zwykle przed okresem mam doły😊
Także nawet mi się testować nie chce, bo wiem co będzie... 😐 -
Manioka wrote:Ja testuje w sobotę. Ale i tak będzie tak samo jak u Ciebie na dzień dzisiejszy😐
Typowo czuję się jak przed okresem..
Ból podbrzusza nie odpuszcza od owulacji i jajniki też im coś bije do łba😅
Ale nie ma innych objawów więc na pewno 🐒 przyjdzie 😐
Akurat na sam wyjazd... 😢
Trzymam kciuki, żeby jednak się udało 🤞🏼Do soboty jeszcze tyle czasu, objawy mogą się pojawić albo nie, a test może wyjść pięknie pozytywny
A u mnie właśnie te objawy takie dziwne 🤷🏼♀️ Normalnie nigdy nie bolą mnie piersi tuż przed okresem, a teraz lekko bolą. Ten jajnik wczoraj to też coś czego nigdy nie odczuwałam aż tak. W sobotę przy sprzątaniu miałam straszne zawroty głowy, do tego w ogóle nie mam apetytu, a zawsze przed @ prawie ciągle coś jem. Ale poprzedni tydzień miałam bardzo ciężki i stresujący w pracy, więc już sobie mówię, że to wszystko pewnie przez toManioka lubi tę wiadomość
-
Limonka26 wrote:Trzymam kciuki, żeby jednak się udało 🤞🏼Do soboty jeszcze tyle czasu, objawy mogą się pojawić albo nie, a test może wyjść pięknie pozytywny
A u mnie właśnie te objawy takie dziwne 🤷🏼♀️ Normalnie nigdy nie bolą mnie piersi tuż przed okresem, a teraz lekko bolą. Ten jajnik wczoraj to też coś czego nigdy nie odczuwałam aż tak. W sobotę przy sprzątaniu miałam straszne zawroty głowy, do tego w ogóle nie mam apetytu, a zawsze przed @ prawie ciągle coś jem. Ale poprzedni tydzień miałam bardzo ciężki i stresujący w pracy, więc już sobie mówię, że to wszystko pewnie przez to
Eii to może dopiero teścik wyjdzie pozytywny🤞😁
Poczekaj parę dni i go ponów 😊
Może te piersi, zawroty głowy i brak apetytu to właśnie objawy 😊
Trzymam za Ciebie mocno kciuki🤞🤞🙏⏸️
Ja sobie nic nie wmawiam tylko czekam na sobotę.
Będzie to 25dc😊 więc będę 10 dni po owu😊