Marcowe testowanie - plenerowe starania wróżą listopadowe rozwiązania
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAnjucha wrote:Hej Wam,
Pierwsze pytanie: jak dodaj zdjęcie żeby było widoczne od razu tutaj? 😅
Wgraj zdjęcie, gdy zdjęcie będzie wgrane wybierz w kodach do osadzania "BBCode full", kopiujesz link i wrzucasz tutaj.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2021, 12:20
Anjucha lubi tę wiadomość
-
U mnie testy bledna z dnia na dzień.... Więc podejrzewam że znowu cb mi się trafiła...
Byłam dzisiaj z tych nerwow u lekarza
Lekarz mówi że tylko macica jest powiększona, mówi że może i na ciążę i na okres....
Ale nie wzbudził moje zaufania w ogóle, gada takie głupoty że masakra.....
Mówi do mnie że test się robi 20 dni po spozniajacym się okresie bo przed miesiączką hormony wariują i test może pokazać pozytyw nawet jak ciąży nie ma....
To ja się go pytam że jak to możliwe skoro beta HCG wytwarza się tylko w ciąży po ZAGNIEŻDŻENIU, to się trochę zmieszał i wziął mnie na USG, oczywiście przez powłoki brzuszne a nie dopochwowe.....
Mówi że nic mi potwierdzic nie może, że on potwierdza ciaze dopiero jak bije serce dziecka, kazał mi przyjść za 10 dni. I tyle -
Alutka128 wrote:U mnie testy bledna z dnia na dzień.... Więc podejrzewam że znowu cb mi się trafiła...
Lekarz mówi że tylko macica jest powiększona, mówi że może i na ciążę i na okres....
Mówi do mnie że test się robi 20 dni po spozniajacym się okresie bo przed miesiączką hormony wariują i test może pokazać pozytyw nawet jak ciąży nie ma....
To ja się go pytam że jak to możliwe skoro beta HCG wytwarza się tylko w ciąży po ZAGNIEŻDŻENIU, to się trochę zmieszał i wziął mnie na USG, oczywiście przez powłoki brzuszne a nie dopochwowe.....
Mówi że nic mi potwierdzic nie może, że on potwierdza ciaze dopiero jak bije serce dziecka, kazał mi przyjść za 10 dni. I tyle
To co to za lekarz?!
To się nawet lekarzem nie może nazwać.. Ciekawa jestem jak egzaminy zostały zdane.. Zero wiedzy.. 😐 -
Alutka128 wrote:U mnie testy bledna z dnia na dzień.... Więc podejrzewam że znowu cb mi się trafiła...
Mówi że nic mi potwierdzic nie może, że on potwierdza ciaze dopiero jak bije serce dziecka, kazał mi przyjść za 10 dni. I tyle
Kolejny lekarz, co dyplom chyba w totolotka wygrał 🤦♀️
Zostaje tylko czekać, albo mimo dalekiej drogi pojechać na tą betę. Jakiś pogląd sytuacji dałaby.33l. ♀ ➥PCOS -
Widziałam te twoje testy, lekarz i tak by nic nie zobaczył na usg ;(
Niestety jak mam być szczera, nie wyglada to dobrze... już tak długo robisz testy ze dwie grube krechy powinny być.
Jednak cuda się zdarzają i ja wierze w cuda 😘25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Manioka wrote:Zapoczątkowałam dzisiaj dzień dołowania się? 😅
Manioka lubi tę wiadomość
[/url]
ja 33, on 33 - starania od maja 2020, główne od października 2020
NAPROTECHNOLOGIA-start paź 2021
|| 15.01. 2022 (9dpo) 20cs !!!
17.01. bHCG 96,84, prog 62,50 (11dpo)
19.01. bHCG 285,35 prog 63,50 (13 dpo)
21.01. bHCG 672,42 (15 dpo)
26.01. 4t+6 pęcherzyk ciążowy 5mm z pęcherzykiem zółtkowym
16.02. 8t+2 z usg, dziecko z serduszkiem, 1,84 cm
16.03. 12t+2 - 5,84 cm dziecka prenatalne ok, niskie ryzyko wad genetycznych
13.04. 16t+2 - 10,1 cm, to chłopiec !
13.05. 20t+4 - 352 g, połówkowe ok
08.06. 24t+2 - Cezary ma 709 g !
07.07. 28t+2 - III prenatalne ok, 1209 g
10.08. 33t+2 - Czarek waży 2500g -
Martyna33 wrote:Widziałam te twoje testy, lekarz i tak by nic nie zobaczył na usg ;(
Niestety jak mam być szczera, nie wyglada to dobrze... już tak długo robisz testy ze dwie grube krechy powinny być.
Jednak cuda się zdarzają i ja wierze w cuda 😘
Ja przestaje wierzyć, ale gdzieś się ta nadzieja dalej tli... -
Alutka - tosz to jakis debil nie lekarz 😳 mimo wszystko trzymam kciuki!
Dolaczam do zdolowanych. Nie wiem nawet ile jestem dpo i czy ta owulacja w ogole byla. Nienawidze takiej niepewnosci. -
Alutka, ile jesteś po owu?
Moja znajoma z takich bladziochów miala normalnie zdrową ciążę. Testy były długo blade, przy drugiej ciąży krecha ciemna była od razu.
Trzeba wierzyć, że się uda !!!![/url]
ja 33, on 33 - starania od maja 2020, główne od października 2020
NAPROTECHNOLOGIA-start paź 2021
|| 15.01. 2022 (9dpo) 20cs !!!
17.01. bHCG 96,84, prog 62,50 (11dpo)
19.01. bHCG 285,35 prog 63,50 (13 dpo)
21.01. bHCG 672,42 (15 dpo)
26.01. 4t+6 pęcherzyk ciążowy 5mm z pęcherzykiem zółtkowym
16.02. 8t+2 z usg, dziecko z serduszkiem, 1,84 cm
16.03. 12t+2 - 5,84 cm dziecka prenatalne ok, niskie ryzyko wad genetycznych
13.04. 16t+2 - 10,1 cm, to chłopiec !
13.05. 20t+4 - 352 g, połówkowe ok
08.06. 24t+2 - Cezary ma 709 g !
07.07. 28t+2 - III prenatalne ok, 1209 g
10.08. 33t+2 - Czarek waży 2500g -
CestLaVie wrote:Alutka, ile jesteś po owu?
Moja znajoma z takich bladziochów miala normalnie zdrową ciążę. Testy były długo blade, przy drugiej ciąży krecha ciemna była od razu.
Trzeba wierzyć, że się uda !!!!
Dziś 16dpo, zostaje mi tylko czekać... Mam nadzieję że jednak będzie dobrze... -
nick nieaktualnyAlutka128 : masakra, że tacy lekarze praktykują 🤦♀️ Ja mimo wszystko trzymam za Ciebie kciuki ❤️
Ladinola : dziękuje
DZiewczyny, spójrzcie na moje testy i powiedzcie co Wy o tym sądzicie, bo ja już jestem z tego wszystkiego głupia.
Ten na dole jest z dzisiaj, ale aplikacja wskazuje wzrost na ten, ale już pik na inny 🥶 w ogóle nie czuje po sobie żadnych objawów owulacji. Czasem lewy jajnik zakłuje, ale dosłownie na chwile i koniec. A temperatura to sama nie wiem. Skacze tak dziwnie, ale nie spada poniżej 36,7. Dzisiaj doszedł jeszcze rozciągliwy śluz 🤦♀️😂
Ladinola lubi tę wiadomość
-
Anjucha wrote:Alutka128 : masakra, że tacy lekarze praktykują 🤦♀️ Ja mimo wszystko trzymam za Ciebie kciuki ❤️
DZiewczyny, spójrzcie na moje testy i powiedzcie co Wy o tym sądzicie, bo ja już jestem z tego wszystkiego głupia.
Ten na dole jest z dzisiaj, ale aplikacja wskazuje wzrost na ten, ale już pik na inny 🥶 w ogóle nie czuje po sobie żadnych objawów owulacji. Czasem lewy jajnik zakłuje, ale dosłownie na chwile i koniec. A temperatura to sama nie wiem. Skacze tak dziwnie, ale nie spada poniżej 36,7. Dzisiaj doszedł jeszcze rozciągliwy śluz 🤦♀️😂
Hmm jak dla mnie to na tym ostatnim jest pik.33l. ♀ ➥PCOS -
nick nieaktualnyAnjucha wrote:Alutka128 : masakra, że tacy lekarze praktykują 🤦♀️ Ja mimo wszystko trzymam za Ciebie kciuki ❤️
Ja też myślę, że pik pokazuje ostatni test. -
Alutka, a tak myślałam dziś, że ciekawe co u Ciebie kurczę, nie wyglada to dobrze, ale jeszcze jest jakaś nadzieja... Przynajmniej wiesz, że możesz zajść w ciąże. Teraz tylko przydałby się lekarz, który ewentualnie zdiagnozowałby co jest nie tak... Ale póki co nadal jest nadzieja
W ogóle co to za lekarz... 😳 w głowie się nie mieści, że ktoś taki ma prawo do diagnostyki pacjenta...
Just, też myślę, ze ostatni test pokazuje pik -
Może temu lekarzowi chodziło ze 20 dpo się robi test pierwszy? To by miało sens, bo tydzień się może spóźniać okres i to się nawet nie liczy w medycynie jako spóźnienie. A jak już ponad tydzień to powinno się robić test.
Niestety lekarze nie są zwolennikami testów przed terminem @. Za duże jest ryzyko wyłapania biochema. Człowiek się już ucieszy, przyzwyczai do ciąży i przychodzi okres Coraz częściej myśle, ze nie warto za szybko testować...Agut lubi tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia