X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne METODA NAPROTECHNOLOGI
Odpowiedz

METODA NAPROTECHNOLOGI

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja wrote:
    o kurde,nie wpadlam na to zeby w inne dni uzywac innego:D w sumie doszlam do wniosku ze moze huk wie mam te zasrana owulacje:/ a teraz jak biore lutke to i tak nie bzykamy bo nie wyobrazam sobie szorowania od srodka z tym bialym syfem:/ wogole to nie wyplywa mi
    mi dr powiedzial, żeby w czasie gdy biorę luteinę współżyć przez jej wzięciem, a tez biore dopochwowo, więc najpierw seksik a potem luteinka ;) tylko warto oczyścić się z nasienia (przepraszam za szczerość) i potem lutka, zazwyczaj i tak bierze się ją już po owulacji więc plemniki i tak nie mają już co robić ;)

co do castagnusa, Majeczce pomógł i super na nią działał, ale każdy organizm jest inny i mi np wstrzymał wydzielanie sluzu, gdzie nigdy nie miałam z nim problemów

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 12:14

• gama Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja teraz też biore luteine dopochwowo i nie przeszkadza mi to w serduszkowaniu, bioreją po i juz
    a syrop w okolicach owulacji to nawet z 2-3 butelki gujazylu wypijałam, i moja znajoma tez,
    mąż pił syropek na zmiane z ACC

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 12:20

08.01.2016 [*] 6 tc "Pan dał, Pan zabrał "(Hb)
    jox6h3714iyy07ei.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcialabym chciec sie bzykac po wou:/ a mi sie nigdy nie chce
    co do syropka to ze wzgledu na to ze to sam cukier- odstawilam, pilam 3 butelki w 4 dni, bede teraz probowac ACC

Niczkka lubi tę wiadomość

u5cvp2.png
  • Jokaa Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałyście sytuację, że nie było peaku? U mnie był tylko jeden dzień ze śluzem w ogóle i to marnym 6c jeden raz a potem nic. Jest już 20 dc, więc nie sądzę, że się jeszcze coś pojawi, bo zaczyna mnie boleć już brzuch na @ jakby. Miałam brać luteinę od P+3, ale nie brałam skoro P nie było. Jajniki bolały jak zwykle, czyli coś tam pewnie rosło (pewnie nie pękło jak zwykle - tym razem cykl bez monitoringu miałam) i teraz bolą już mniej, czyli tak jak zazwyczaj. Zastanawia mnie jedno tylko, bo nie mam bólu piersi, który o tej porze się pojawia i to mocny - teraz pytanie, czy to znaczy, że jest lepiej skoro nie bolą czy znaczy, że źle bo bolały jak progesteron rósł. Chociaż i tak jak rósł to nic nie dawał, bo wydzielał go zluteinizowany pęcherzyk.

Ale to wszystko pokręcone :/

• Maczek Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guajazyl normalnie, jak przy kaszlu. Dawkowanie jest na opakowaniu. Może da się znaleźć syrop z tym gwajacośtam bez cukru.

Też nie zdarzyło mi się postawić "AD" przy płodnym śluzie ;)

Wit. B6 w takiej dawce bywa przepisywana na śluz, jednak mi to kompletnie nie pomogło, zaś zraziły mnie możliwe skutki uboczne, więc po bodajże dwóch cyklach zostało to całkowicie wycofane.

Podobno niektórym coś daje.

K7KTp2.png
    VMlC.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawkowanie jak przy kaszlu u mnie nic nie dało, dopiero prawie butla dziennie podziałało ze śluz był troszkę rzadszy.

Kieeeedyś to miałam śluz AD przez 4 dni, teraz ledwo 1 dzień:(

u5cvp2.png
  • archeolog Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na śluz mam gujazyl(łyżka 3xdziennie), Oeparol(3x po dwie tabletki), maca(łyżkę raz dziennie) i provag na ochronę przed bakteriami w pochwie i pęcherzu(1x1dziennie), a mąż selen(1x1dziennie), acetylcysteine(1x1dziennie), CO Q10(1x1dziennie) i oczywiście razem mamy też zażywać kwas foliowy(2x1 dziennie), jak na razie pomagają w poprawie śluzu i też mam luteinę. :) ;)

Jeżeli Bóg dopuszcza, by coś w Twoim życiu runęło, to tylko po to, by na tych ruinach zbudować coś piękniejszego. <3 <3 <3 <3
    Nasz Ślub: 16.07.2011 <3 <3
    vzljvd4kntnyexx8.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja biore chyba z 20 supli juz na wszyyyytsko:D maz tez troche:D

u5cvp2.png
  • gama Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noto jeszcze dodajcie sobie picie lnu

jox6h3714iyy07ei.png
  • archeolog Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie ja jeszcze mam len, zażywam raz dziennie po łyżeczce, on jest wiśniowy, więc mi smakuje. ;)

Agafia83 lubi tę wiadomość

Jeżeli Bóg dopuszcza, by coś w Twoim życiu runęło, to tylko po to, by na tych ruinach zbudować coś piękniejszego. <3 <3 <3 <3
    vzljvd4kntnyexx8.png
  • gama Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaka łyżeczka!?
    całą szklankę wywaru rano i całą wieczorem - jak wsyśniesz tyle glutka (ja go lekko słodziłam miodem to smakował mi nawet) to nie ma szans żeby sucho było....:) tak myśle

jox6h3714iyy07ei.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gama wrote:
    noto jeszcze dodajcie sobie picie lnu
    jem codziennie:)) na zoladek glownie
    3 lyzki swiezo zmielonego gotowanego na mleku kokosowym - sucho nadal jak na pustyni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 16:02

u5cvp2.png
  • gama Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kule no to nie wiem.... :) mam koleżanke co sie 4 lata starali, też na wszelkie metody. w końcu jak sie do tej myśli przyzwyczaiła, ponoć przed seksem zapaliła coś mocniejszego.... i zafasolkowała:)
    z tego wychodzi każdy sposób dobry
    dodam, że to palenie to jej jednorazowy wyskok raczej:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 16:23

jox6h3714iyy07ei.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gama wrote:
    kule no to nie wiem.... :) mam koleżanke co sie 4 lata starali, też na wszelkie metody. w końcu jak sie do tej myśli przyzwyczaiła, ponoć przed seksem zapaliła coś mocniejszego.... i zafasolkowała:)
    z tego wychodzi każdy sposób dobry
    dodam, że to palenie to jej jednorazowy wyskok raczej:D
    tez znam taki przypadek;) ale moj by mnie zabil jakbym cos przypalila:/

u5cvp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    archeolog wrote:
    Właśnie ja jeszcze mam len, zażywam raz dziennie po łyżeczce, on jest wiśniowy, więc mi smakuje. ;)

Archeolog kupujesz mielony len smakowy ? Czy to są jakieś tabletki?

• archeolog Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam len smakowy mielony(wiśniowy z kawałkami owoców)producent kubara, jeszcze jest o smaku cytryny i pomarańczy, chyba zacznę go jeść częściej. Ostatnio znalazłam wafle ryżowe z dodatkiem wiesiołka i siemieniem lnianym SONKO, więc oprócz tego sobie zagryzam(zamiast słodyczy). Pozdrawiam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 18:42

vzljvd4kntnyexx8.png
  • archeolog Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tu podaje linki jak wygląda:
    http://www.kubara.pl/nasze-marki/ekofarmacja/produkty-z-lnu/len-mielony-pomaranczowy-z-kawalkami-owocow/

http://sonko.pl/produkty/wafle-ryzowe/
    Jeżeli chce ktoś kupić są na allegro.
    :) ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 18:46

vzljvd4kntnyexx8.png
  • ana90 Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super macie pomysły na śluz musze je wypróbować :) u nas cykl po laparo nieudany :( serduszkowanie było ale niestety nic z tego :( troche mnie to przygnębiło mimo ze wiem ze to dopiero początek i moze jeszcze nie wszystko sie zagoiło

starania od lutego 2011
    6 lekarzy żadnej konkretnej diagnozy
    Czerwiec 2015 - naprotechnologia
    Grudzień 2015 - laparoskopia (PCO, endo, naprawa źle zbudowanej macicy)
    WALCZYMY !!
  • archeolog Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana nie martw się, na pewno wam się uda, pewnie twój organizm potrzebuje więcej czasu na przygotowanie domku dla dzieciaczka. Powodzenia ;)

Anulkaa, gama lubią tę wiadomość

vzljvd4kntnyexx8.png
  • amryta Przyjaciółka

Wysłany: 5 stycznia 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana90 wrote:
    Super macie pomysły na śluz musze je wypróbować :) u nas cykl po laparo nieudany :( serduszkowanie było ale niestety nic z tego :( troche mnie to przygnębiło mimo ze wiem ze to dopiero początek i moze jeszcze nie wszystko sie zagoiło

przytulam..., u nas ten cykl też klapa, histeroskopia i czas Bożego Narodzenia, myślałam, no i bólem głowy zapłaciłam..

A tak z nowości testowania

zrobiłam dzisiaj rano 2 testy, które notabene miałam wrażenie że zepsute nawet nie pokazały jednej kreski, myślałam, że za mało moczu nalałam, więc po południu potwórzyłam znowu i jeden to powtórka z rana a drugi ledwo ledwo pokazał że test negatywny

Ara jesteś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 20:04

starania od 2005r.; 6 IUI; 3 IVF
    od IX.2014 naprotechnologia
    lata lecą
‹‹ 165 166 167 168 169 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ