X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne METODA NAPROTECHNOLOGI
Odpowiedz

METODA NAPROTECHNOLOGI

Oceń ten wątek:
  • olencja Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha ok, bo nie wiem czy wogole naklejac znaczki
    na razie natuje sobie wszystko pod wykresem na owu i moze przepisze na karte ale szkoda mi znaczkow:D bo na bank zle ponaklejam:D

u5cvp2.png
  • ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    prblem z progesteronem ma na pewno - stosuje luteine, ale to był problem z plamienimi pod koniec cyklu, zaraz po owu, to chyba dopiero rośnie progesteron. Myślę, że rzeczywiście będzie to pewnie jeszcze znak owulacji te plamienia w połowie cyklu, ale to się ukaże u lekarza :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki a co taki spokój na wątku?
    zrobiłam sobie pierwszą część badań które mi napro doktorek zapisał i wyszło że mam sporo nietolerancji pokarmowych, między innymi na mój podstawowy składnik pokarmowy czyli mleko krowie
    Prolaktyna po obciążeniu 178
    Wysoki wynik helicobacter
    Wyniki tarczycowe dobre

Doktorek na nartach i nie bardzo wiem co mam z tym wszystkim zrobić.....

Mężuś nieugiety w swoich postanowieniach

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka udostępniłem swój wykres ale mam sporo pominiec w mierzeniu tempie z powodu zaburzeń w moi codziennym funkcjonowaniu

• olencja Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niczkka wrote:
    Hej dziewczynki a co taki spokój na wątku?
    zrobiłam sobie pierwszą część badań które mi napro doktorek zapisał i wyszło że mam sporo nietolerancji pokarmowych, między innymi na mój podstawowy składnik pokarmowy czyli mleko krowie
    Prolaktyna po obciążeniu 178
    Wysoki wynik helicobacter
    Wyniki tarczycowe dobre

Doktorek na nartach i nie bardzo wiem co mam z tym wszystkim zrobić.....

Mężuś nieugiety w swoich postanowieniach
    mleko jest jednym z najsilniejszych alergenow, nic dziwnego ze wyszlo, kazdej doroslej osobie wyjdzie, cos jeszcze ciekawego? ile skladnikow robilas?

u5cvp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola ja się na tym nie znam, jak lekarz uzna że mam odstawić to odstawie, jeśli powie ze na sprawy dzidziusia nie ma to wpływu to nic w swojej diecie zmieniać nie będę. Wyszła mi też nietolerancją pszenicy i jajkami pełnego, tylko zastanawiam się jakie to ma znaczenie jak jak nie obserwuje u siebie żadnych objawów tych nietolerancji jakie są opisywane. Robiłam testem food detectiv więc nie wiem jaka jest ilość składników.

majeczka87 lubi tę wiadomość

• ana90 Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olencja mleko nie wychodzi u każdego( u mojego męża nie wyszło) orzechy tez są silnym alergenem i nie zawsze wychodzą ale fakt faktem osoby dorosły powinny ograniczyć spożywanie nabiału
    Niczka ja tez nie miałam żadnych objawów jedynie podwyższone OB no i oczywiście brak ciąży chociaż akurat nie wiem czy ma to duży wpływ bo u mnie wyszło wiele innych rzeczy ale jestem obecnie na bardzo restrykcyjnej diecie bo chce mieć pewność ze zrobiłam wszystko co mogę żeby się udało
    Wczoraj u mnie w rodzinie informacja o kolejnej ciąży moja siostra cioteczna jest w ciąży z 3 maleństwem wczoraj sobie popłakał ze kolejna ciąża w rodzinie a my nada walczymy :(
    W środę mamy wizytę w Napro czekam na @ i zaczynamy walkę po laparoskopi najgorzej ze cały czas mam plamienie i lekkie krwawienie ale to chyba po leku na endo mam nadzieje ze @ przyjdzie normalnie na dniach

Niczkka lubi tę wiadomość

starania od lutego 2011
    6 lekarzy żadnej konkretnej diagnozy
    Czerwiec 2015 - naprotechnologia
    Grudzień 2015 - laparoskopia (PCO, endo, naprawa źle zbudowanej macicy)
    WALCZYMY !!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana tule
    Poplakac też trzeba. Ja w styczniu miałam mnóstwo wiadomości o ciazach, więcej niż w ciągu całego roku! Oczywiście każdą oplakalam ;-) ostatnio byłam w podlym nastroju, ale już przeszło. Poukladalam sobie w głowie i mam plan

Niczkka lubi tę wiadomość

• olencja Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niczkka wrote:
    Ola ja się na tym nie znam, jak lekarz uzna że mam odstawić to odstawie, jeśli powie ze na sprawy dzidziusia nie ma to wpływu to nic w swojej diecie zmieniać nie będę. Wyszła mi też nietolerancją pszenicy i jajkami pełnego, tylko zastanawiam się jakie to ma znaczenie jak jak nie obserwuje u siebie żadnych objawów tych nietolerancji jakie są opisywane. Robiłam testem food detectiv więc nie wiem jaka jest ilość składników.
    te testy robia od 40 do 220 produktow

u5cvp2.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niczka dokladnie sluchaj co lekarz powie, mi dieta mysle ze pomogla ale nie tylko ona... mimo ze nie mam nietolerancji to lekarz zalecil diete bezpszenicy bo wg badan pszenica rozwija endomende.

ana powodzenia! daj znać jak tam po wizycie

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • olencja Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszenica? A nie mowil nic o czerwonym miesie?

u5cvp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak wyznaczyć peak muszę zrobić badania 11 dni po peak a mam sporo wątpliwości kiedy to dokładnie było, przeczytałam książkę i sporo strona na necie ale i tak mam problem. Pani instruktor do której mam iść na razie jest niedostępna więc muszę sobie poradzić sama ale liczę że nie zostawcie mnie w potrzebie

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja u swojego jeszcze nie byłam, jak zrobię wszystkie badania i będę mi bogowie sprzyjać to pójdę do niego dopiero pod koniec lutego, trochę mnie denerwuje to że jeszcze tyle czasu muszę czekac

• Maczek Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niczkka wrote:
    Dziewczyny jak wyznaczyć peak muszę zrobić badania 11 dni po peak a mam sporo wątpliwości kiedy to dokładnie było, przeczytałam książkę i sporo strona na necie ale i tak mam problem. Pani instruktor do której mam iść na razie jest niedostępna więc muszę sobie poradzić sama ale liczę że nie zostawcie mnie w potrzebie

Zaakceptuj zaproszenie ode mnie i napisz na priv, jeśli chcesz.
    Jeśli możesz zrobić skan/zdjęcie karty to też poproszę ;)

K7KTp2.png
    VMlC.png
  • ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po pierwszym spotkaniu z instruktorką :) było bardzo miło, także zaczynam oficjalne obserwacje :D i już pierwsze pytanie - Maczku już mi to kiedyś pisalaś, ale znowu pytam - jak papkowaty ale nic a nic nierozciągliwy, to już wiem, że daję tylko P, ale wtedy jaki znaczek? Zielony, bo nierozciągliwy czy biały dzidziuś bo P?

• ara Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka ja w tym przypadku mam żółte, normalnie pewnie biały by był, chyba że to któryś z 3 dni po peaku to zielony... jak widzisz możliwości jest całkiem sporo ;) najlepiej ustal to z instruktorem

edit: te zielone to o te z bobo mi chodziło

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 21:40

ewelinka2210 lubi tę wiadomość

• Maczek Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka2210 wrote:
    Jestem po pierwszym spotkaniu z instruktorką :) było bardzo miło, także zaczynam oficjalne obserwacje :D i już pierwsze pytanie - Maczku już mi to kiedyś pisalaś, ale znowu pytam - jak papkowaty ale nic a nic nierozciągliwy, to już wiem, że daję tylko P, ale wtedy jaki znaczek? Zielony, bo nierozciągliwy czy biały dzidziuś bo P?

Na razie biały. Potem instruktorka ustali, co z tym dalej - czy żółte, czy zielone ;) Ja miałam tak w każdym cyklu, więc potem dostałam na to żółte znaczki, a później już w ogóle miałam przyklejać zielone i traktować to jak dni suche. Ale póki co przyklejaj białe, dopóki ustalenia się nie zmienią.

ewelinka2210, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

K7KTp2.png
    VMlC.png
  • gama Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie ponownie, mam pytanie

wrzucam to na wielu wątkach:

czy ktoś wie czy i jaki wpływ na plemniczki ma morsowanie?

08.01.2016 [*] 6 tc "Pan dał, Pan zabrał "(Hb)
    jox6h3714iyy07ei.png
  • PanaKotka Przyjaciółka

Wysłany: 1 lutego 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gama wrote:
    witajcie ponownie, mam pytanie

wrzucam to na wielu wątkach:

czy ktoś wie czy i jaki wpływ na plemniczki ma morsowanie?

Skoro dla poprawy nasienia wskazane są zimne okłady na jądra, to na pewno pozytywny. Szczególnie, że morsowanie radykalnie polepsza stan układu krwionośnego, a więc odżywianie i natlenowanie tkanek. Tak samo kriokomora. Kriokomora jest jedną z metod leczenia niepłodności.

23cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maczek wrote:
    Zaakceptuj zaproszenie ode mnie i napisz na priv, jeśli chcesz.
    Jeśli możesz zrobić skan/zdjęcie karty to też poproszę ;)

Maczku mogę ci to wysłać mailem bo ja te karty wypełniamy elektronicznie

‹‹ 188 189 190 191 192 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ