X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne METODA NAPROTECHNOLOGI
Odpowiedz

METODA NAPROTECHNOLOGI

Oceń ten wątek:
  • Aneczka80 Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny. Jestem po rocznym programie naprotechnologii. Trenerka na ostatnim spotkaniu powiedziała ze jeśli uda się zajść to jest przewidziane spotkanie wprowadzajace do ciąży. Ostatnio dowiedziałam się ze się udało, ale nie byłam jeszcze u lekarza (termin wizyty 15 luty). Kiedy powinnam skontaktować się z moja trenerką?

Aneczka80

• olencja Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka, gratulacje:D zdradz tajemnice jak to zrobilas:D

u5cvp2.png
  • Aneczka80 Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olencja, nie wiem :) może posluchalam lekarza jak juz chciałam odpuścić to postawił mnie do pionu i prawdę mówiac wrzucilam na luz w ostatnim cyklu. Niestety jeszcze nie byłam u lekarza wiec czeka mnie nerwowe 2 tygodnie

Aneczka80

• olencja Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie wrzucenie na luz oznacza brak seksu, bo nie jest on mi do niczego potrzebny..takze u mnie to nie dziala:(

u5cvp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka80 wrote:
    Czesc Dziewczyny. Jestem po rocznym programie naprotechnologii. Trenerka na ostatnim spotkaniu powiedziała ze jeśli uda się zajść to jest przewidziane spotkanie wprowadzajace do ciąży. Ostatnio dowiedziałam się ze się udało, ale nie byłam jeszcze u lekarza (termin wizyty 15 luty). Kiedy powinnam skontaktować się z moja trenerką?

Aneczko gratuluje!
    A moge zapytac co u was bylo "problemem"? Spadlas mi z nieba z tym wpisem, bo za dwa tyg mam wizyte u naprodoktorka i chcialam mu powiedziec, ze sobie odpuszczam. Niedlugo tez mi stuknie rok.
    Ja bym probowala pogadac z lekarzem telefonicznie moze?

• Aneczka80 Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulkaa wrote:
    Aneczko gratuluje!
    A moge zapytac co u was bylo "problemem"? Spadlas mi z nieba z tym wpisem, bo za dwa tyg mam wizyte u naprodoktorka i chcialam mu powiedziec, ze sobie odpuszczam. Niedlugo tez mi stuknie rok.
    Ja bym probowala pogadac z lekarzem telefonicznie moze?

Anulkaa u mnie problemem było niskie amh i endometrioza. Do lekarza dzwonilam. Potwierdził ze to ciąża na podstawie beta hcg. Wizytę mam 15-go ale wieś jak to jest jak się fora czyta.

Aneczka80

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja wrote:
    Pszenica? A nie mowil nic o czerwonym miesie?

mowil ale nie kazal narazie z niego rezygnowac

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka u nas lekarze napro mówili ze od razu po tescie nawet sikanym przyjsc do nich, przyjmuja bez kolejki. I ja tak naprawde dowiedzialam sie wieczorem 30 tego paz ze jestem w ciazy i juz 2 listopada bylam u lek po becie tez, bo mialam bole miesiaczkowe i musialam dostac luteinke i lezec w lozku

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Aneczka80 Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka ja mam dzisiaj zrobić badanie progesteronu i może bete powtórzenia i zadzwonić do mojego gina z wynikami. Dostalam DUPHASTON 2x1 i dr stwierdził ze na razie nie ma sensu wizyta bo nic nie zobaczymy, kazał mi przyjść ok. 12-15 lutego

Aneczka80

• ana90 Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka gratulacje :) dajesz nadzieję, bo ostatnio u nas jakoś nikomu się nie udaje
    Jak długo się staraliście i co było problemem ??

Powiem Wam szczerze, że teraz mieliśmy 2 miesiące bez starań i zaczęło mnie to dobijać jeśli miałabym czekać jeszcze miesiąc to chyba bym zwariowała mam nadzieje, że po odstawieniu leku na endo @ przyjdzie normalnie bo na razie mamy cały czas plamienie i lekkie krwawienie po lekach. W sumie mam wrażenie, że to takie nic nie robienie jest gorsze niż rozczarowanie jak przyłazi @.
    W sumie niby coś robimy bo laparo, leki na endo ale to, że nie mogliśmy się starać sprawia, że mam poczucie, że tracimy czas

starania od lutego 2011
    6 lekarzy żadnej konkretnej diagnozy
    Czerwiec 2015 - naprotechnologia
    Grudzień 2015 - laparoskopia (PCO, endo, naprawa źle zbudowanej macicy)
    WALCZYMY !!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka Gratuluje, a jak długo w ogóle sie staraliście przez Napro ??

• annabeau Koleżanka

Wysłany: 2 lutego 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka80 wrote:
    Majeczka ja mam dzisiaj zrobić badanie progesteronu i może bete powtórzenia i zadzwonić do mojego gina z wynikami. Dostalam DUPHASTON 2x1 i dr stwierdził ze na razie nie ma sensu wizyta bo nic nie zobaczymy, kazał mi przyjść ok. 12-15 lutego
    a w którym dniu po peaku testowałaś? bo u mnie teraz taka dziwna sytuacja wyniknęła, nigdy jak analizuje moje tabelki nie przytrafiła się, fazę lutealną po peaku mam stałą od 14 do 15 dni, w tym cyklu minął mi 16 dzień i nic, stiwerdziłam, że jak 17 dnia do południa nie będzie nic to zrobię teścik, brzuch trochę pobolewał, ale nie zabardzo, piersi zaczęły jakby palić, nie wiem może trzeba bylo testować, może progesteron spadł i przegapiłam coś, bo 17 dnia pojawiła się już krew, na początku lekkie plamienie, potem już normalnie.

• ana90 Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annabeau niestety czasami cykle są takie zawirowane ja też mam zawsze fazę lutealną 14-15 dni a jaki czas temu zdarzyło się tak, że trwała 19 dni w P+15 zrobiłam test i nic w P+ 18 miałam wizytę w napro wcześniej zaplanowaną i lekarz kazał zrobić betę i oczywiście nic dzień później przylazła @ więc myślę, że czasami taki cykl się może przytrafić

starania od lutego 2011
    6 lekarzy żadnej konkretnej diagnozy
    Czerwiec 2015 - naprotechnologia
    Grudzień 2015 - laparoskopia (PCO, endo, naprawa źle zbudowanej macicy)
    WALCZYMY !!
  • Aneczka80 Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niczkka wrote:
    Aneczka Gratuluje, a jak długo w ogóle sie staraliście przez Napro ??
    Rok napro minął w grudniu

Aneczka80

• olencja Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka80 wrote:
    Rok napro minął w grudniu
    a przed napro?

u5cvp2.png
  • annabeau Koleżanka

Wysłany: 2 lutego 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja wrote:
    a przed napro?
    Aneczka80 już chyba wspominała że 5 albo 6 lat

• annabeau Koleżanka

Wysłany: 2 lutego 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annabeau wrote:
    Aneczka80 już chyba wspominała że 5 albo 6 lat
    to tylko przykład na to, że wielu rozkłada ręce, a napro mimo wszystko pomaga

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annabeau wrote:

Mam nadzieje, ze mi starczy cierpliwosci...
    Wierze w ta metode, ale potrzeba tutaj czasu i cierpliwosci a mi ostatnio brakuje.

Ja tez mialam dziwaczny cykl w trakcie leczenia napro.
    Juz wszystko ladnie wygladalo, a tu bach plamienie w 18 dniu cyklu jednodniowe, a potem 4 dni plamienia przed @ (mimo ze bralam w tym czasie progesteron) i bardzo skapa @.
    Instruktorka kazala szybko robic test ciazowy, ale ja wiedzialam ze to malpa jedna.
    A w tym cyklu znowu wszystko ladnie, bez plamien...

• olencja Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annabeau wrote:
    moze to nie napro pomoglo a po prostu przyszla Wasza kolej?

u5cvp2.png
  • annabeau Koleżanka

Wysłany: 2 lutego 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulkaa wrote:
    Mam nadzieje, ze mi starczy cierpliwosci...
    Wierze w ta metode, ale potrzeba tutaj czasu i cierpliwosci a mi ostatnio brakuje.

Ja tez mialam dziwaczny cykl w trakcie leczenia napro.
    Juz wszystko ladnie wygladalo, a tu bach plamienie w 18 dniu cyklu jednodniowe, a potem 4 dni plamienia przed @ (mimo ze bralam w tym czasie progesteron) i bardzo skapa @.
    Instruktorka kazala szybko robic test ciazowy, ale ja wiedzialam ze to malpa jedna.
    A w tym cyklu znowu wszystko ladnie, bez plamien...
    ja w sumie staram się 7 lat, z tego 4 były u innego gin., ale on nigdzie nie widział problemu, tylko, że nigdy mi nawet nie zlecił badań hormonów, bo twierdził, że jak mam owulację to wszystko jest ok., w sumie 7 inseminacji, bez powodzenia. Tutaj z napro mija mi rok, jest zwątpienie, ale widzę tez, że w końcu ktoś pochyla się nad naszym problemem, no i wyniki tez nie były idealne. Trzeba cierpliwości, w końcu "zdrowi" też zachodzą czasami po roku albo półtora starań.

Anulkaa, Niczkka lubią tę wiadomość

‹‹ 189 190 191 192 193 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ