X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne METODA NAPROTECHNOLOGI
Odpowiedz

METODA NAPROTECHNOLOGI

Oceń ten wątek:
  • gama Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PanaKotka wrote:
    Skoro dla poprawy nasienia wskazane są zimne okłady na jądra, to na pewno pozytywny. Szczególnie, że morsowanie radykalnie polepsza stan układu krwionośnego, a więc odżywianie i natlenowanie tkanek. Tak samo kriokomora. Kriokomora jest jedną z metod leczenia niepłodności.

dzieki za odpowiedź, tez tak sobie myslalam....:)

08.01.2016 [*] 6 tc "Pan dał, Pan zabrał "(Hb)
    jox6h3714iyy07ei.png
  • Aneczka80 Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starania od 2009r. kilku lekarzy, odmienne terapie, niskie amh, endometrioza, nieudane in vitro.
    Czekam na wynik progesteronu i beta hcg i się okaże...

Aneczka80

• olencja Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zrobilam swoj pierwszy ckl na karcie i teraz studiuje ksiazke, wydaje mi sie ze mam sluz niepikowy po piku i to chyba jest zle:/

u5cvp2.png
  • Eva82 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Mam pytanie odnośnie badania progesteronu. Zmieniłam lekarza na naprotechnologa i mam badać progesteron w 3, 7 i 11 dpo. Tylko, że 11 dpo nie dam rady. Lepiej zrobić dzień wcześniej czy dzień później? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi zawsze mówił że p+11 (-1), czyli lepiej wcześniej

• Eva82 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :)

• annabeau Koleżanka

Wysłany: 2 lutego 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja wrote:
    zrobilam swoj pierwszy ckl na karcie i teraz studiuje ksiazke, wydaje mi sie ze mam sluz niepikowy po piku i to chyba jest zle:/
    a ile tych dni z niepakowym śluzem masz po peaku? bo to zależy, a poza tym to nie interpretuj sama, zostaw to lekarzowi lub instruktorowi, skorelują Twoją kartę z Twoimi wynikami i będą mieli pełen obraz, a pojedyncze dni ze śluzem peakowym są często traktowane jako stała wydzielina i nie ma co się martwić na zapas

• olencja Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annabeau wrote:
    a ile tych dni z niepakowym śluzem masz po peaku? bo to zależy, a poza tym to nie interpretuj sama, zostaw to lekarzowi lub instruktorowi, skorelują Twoją kartę z Twoimi wynikami i będą mieli pełen obraz, a pojedyncze dni ze śluzem peakowym są często traktowane jako stała wydzielina i nie ma co się martwić na zapas
    w ciagu 10 dni po piku mialam tylko dwa dni 0AD

u5cvp2.png
  • ara Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja wrote:
    w ciagu 10 dni po piku mialam tylko dwa dni 0AD

olencja zaraz skończę wypełniać drugą kartę a wpisu 0AD nie miałam jeszcze ani razu! :P

• Lili87 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja jestem zielona w temacie napro. A mam problem związany ze śluzem i tak sobie pomyślałam, że Wy chyba w tym temacie macie największą wiedzę, więc jeśli któraś będzie mogła mi pomóc to będę bardzo bardzo wdzięczna :) Otóż nigdy nie miałam problemu ze śluzem, aż do momentu kiedy zaczęliśmy się starać - tak jakby mój śluz rozciągliwy zbuntował się i przestał się pojawiać, natomiast zamienił się na śluz wodnisty - słyszałam, że oba są płodne?? Od tego cyklu piję codziennie siemię lnianę i o dziwo pojawił się śluz rozciągliwy, przeźroczysty... z tym, że tylko rano, przy porannej toalecie. W miarę upływu dnia zmienia się w suchy lub kremowy. Jestem aktualnie w 14 dc, testy owulacyjne wychodzą negatywnie. Z obserwacji na ovu wynika, że owulację mam późną bo z reguły między 16 a 20 dc. Nie wiem już co z tym zrobić, bo temperatura swoje, śluz swoje a testy owulacyjne też swoje? Czy ten płodny śluz ale tylko z rana może być oznaką zbliżającej się owulacji?

P.S. jakiś czas temu pisałam do Was z prośbą o info czy naprotechnologia może pomóc w przeciwciałach u męża, jak się okazuje niestety w tym temacie naprotechnolodzy nie są w stanie nic zrobić :(

25cs -12.10.16 8t4dc >tęsknię< co dzień bardziej

• olencja Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ara wrote:
    olencja zaraz skończę wypełniać drugą kartę a wpisu 0AD nie miałam jeszcze ani razu! :P
    oooo i co CI na to mowia? bo jak patrze na te wykresy w ksiazce to tam same 0AD jest i pisza ze sluz niepikowy po piku moze oznaczac zapalenie szyjki:/

u5cvp2.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili i mimo przeciwcial u meza staracie sie u napro? a ivf nic nie da przy pp?

u5cvp2.png
  • ara Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja wrote:
    oooo i co CI na to mowia? bo jak patrze na te wykresy w ksiazce to tam same 0AD jest i pisza ze sluz niepikowy po piku moze oznaczac zapalenie szyjki:/

ano właśnie leczę stany zapalne :D
    generalnie moja karta jest w większości pokolorowana na żółto, zielone znaczki mam od święta ;)

• olencja Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D ja mam na razie same zielone:D ciekawe ile z tego zostanie bo wizycie u instruktorki

u5cvp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ara wrote:

Ara ja też kończe drugą kartę i poza dwoma dniami ze śluzem Peakowym cały czas mam 0AD,
    Moja instruktorka jest na zwolnieniu lekarskim i nie wiadomo kiedy wróci i muszę szukać kolejnej :( do czasu kiedy nie znajdę nowej, nie wiem za bardzo jak sobie radzić z wątpliwościami
    dzisiaj pojawiło się coś kremowego i nawet sporo tego było :(

• Macierzanka:) Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ruch tutaj jak nigdy :)

Znów mnie chwilę nie było. Muszę Was trochę nadrobić, żeby być w temacie.

Lili, śluz płodny wg napro to albo bardzo rozciągliwy, albo przezroczysty, albo lubrykacja (wystarczy, że mam jedną z tych cech).
    Płodny jak najbardziej świadczy, że jest się w okolicach owulacji. Zazwyczaj ten śluz trwa kilka dni, więc jeżeli faktycznie masz zazwyczaj tak późną owulację to by się zgadzało.
    Piszesz, że tylko rano, to ja Ci powiem, że mam zazwyczaj płody śluz widoczny tylko wieczorem i tylko raz.
    A co do problemów męskich rozmawiałaś z napro w Krakowie na ten temat?

Olencja, mnie się sporadycznie zdarza niepeakowy po Peaku, takie pojedyncze dni, zapalenia nie mam, cykle mam dobre.

"Niepłodność to nie kara, uzdrowienie to nie czary"
    1237397y6kr97ild4.gif
  • ana90 Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jestem w połowie wypełniania drugiej karty i nigdy nie miałam 0 ja mam same białe dzidziusie tylko jak jest @ to czerwone przeszłam już kompleksowa diagnozę która zakłada Napro i nie wiadomo czemu tak sie dzieje bo wszystko jest juz ok jestem już tez prawie miesiąc na diecie w której wyeliminowałem produkty na ktore jestem uczulona i zmian nie widzę

starania od lutego 2011
    6 lekarzy żadnej konkretnej diagnozy
    Czerwiec 2015 - naprotechnologia
    Grudzień 2015 - laparoskopia (PCO, endo, naprawa źle zbudowanej macicy)
    WALCZYMY !!
  • olencja Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niczkka wrote:
    Ara ja też kończe drugą kartę i poza dwoma dniami ze śluzem Peakowym cały czas mam 0AD,
    Moja instruktorka jest na zwolnieniu lekarskim i nie wiadomo kiedy wróci i muszę szukać kolejnej :( do czasu kiedy nie znajdę nowej, nie wiem za bardzo jak sobie radzić z wątpliwościami
    dzisiaj pojawiło się coś kremowego i nawet sporo tego było :(
    druga karte czy drugi cykl?:)

u5cvp2.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana90 wrote:
    Ja tez jestem w połowie wypełniania drugiej karty i nigdy nie miałam 0 ja mam same białe dzidziusie tylko jak jest @ to czerwone przeszłam już kompleksowa diagnozę która zakłada Napro i nie wiadomo czemu tak sie dzieje bo wszystko jest juz ok jestem już tez prawie miesiąc na diecie w której wyeliminowałem produkty na ktore jestem uczulona i zmian nie widzę
    co potwierdza maja teorie ze nietolerancje to mit

u5cvp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja wrote:
    druga karte czy drugi cykl?:)

tak :)

‹‹ 190 191 192 193 194 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ