X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne METODA NAPROTECHNOLOGI
Odpowiedz

METODA NAPROTECHNOLOGI

Oceń ten wątek:
  • ana90 Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) my po wizycie u Tadka :p dał nam 2 miesiące na lekkich podstawowych lekach powiedział ze jest duża szansa ze dzięki laparo i diecie mój organizm wróci na właściwi tor i uda sie bez leków Jeśli w ciagu tych 2 miesięcy nie zajdziemy to wracamy i maz powtarza badanie nasienia i myślimy co dalej
    Śmiesznie bo mam dziś 30 dc i mam pęcherzyk 18 mm w lewym jajniku doktor mówi ze to może być owulacja a może być torbiel dziś biorę ostatnia tabletkę na endometriozę i zobaczymy czy @ przylezie czy cykl mi sie przesunie:)
    A i doktor kazał mi jeść więcej powiedział ze nie mam prawa schudnąć ani kilograma więcej bo ja po odstawieniu słodyczy strasznie schudłam w 2 miesiące zeszło mi 7 kg a przy moim wzroście 169 waga 49 kg to zdecydowanie za mało ale nic nie poradzę ze jedzenie przezemmnie przepływa ja non stop coś jem a i tak chuda jestem

Niczkka lubi tę wiadomość

starania od lutego 2011
    6 lekarzy żadnej konkretnej diagnozy
    Czerwiec 2015 - naprotechnologia
    Grudzień 2015 - laparoskopia (PCO, endo, naprawa źle zbudowanej macicy)
    WALCZYMY !!
  • olencja Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcialabym schudnac a ciagle tyje:((

u5cvp2.png
  • ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja wrote:
    chcialabym schudnac a ciagle tyje:((
    Olencja jak dobrze Cię rozumiem :) Zaczęłam ćwiczyć znowu, ale czy to coś da, to zobaczymy. Teraz mam miesiąc bez starań, tkże moge spróbwoac coś schudnąć, bez zastanawiania się ciągle - czy nie zaszkodzę ćwiczeniami potencjalnej ciąży :D

a mam pytanie do dziewczyn w ciąży - czy Wasza karta jakoś inaczej wyglądała po peaku? Pojawiał się jakiś inny śluz niż zazwczaj? Czy w napro można poza długością fazy popeakowej jakoś zinterpretować, że coś jest na rzeczy? Tak z ciekawości pytam :)

• olencja Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam IO ale nic nie daje dieta, nie moge tez intensywnie cwiczyc bo podnosi mi sie radykalnie kortyzol i hamuje hormony plciowe:/ takze dolek na maksa

u5cvp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam jedną wątpliwość co do kart, jak pojawia mi się plamienie pod konieć dnia, to zaznaczacie to jako początek nowego cyklu czy raczej jako plamienie przed @???

• archeolog Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piszę to jako plamienie przed, czyli jeszcze nie nowy cykl ;)

Jeżeli Bóg dopuszcza, by coś w Twoim życiu runęło, to tylko po to, by na tych ruinach zbudować coś piękniejszego. <3 <3 <3 <3
    Nasz Ślub: 16.07.2011 <3 <3
    vzljvd4kntnyexx8.png
  • ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja wrote:
    ja mam IO ale nic nie daje dieta, nie moge tez intensywnie cwiczyc bo podnosi mi sie radykalnie kortyzol i hamuje hormony plciowe:/ takze dolek na maksa
    No ale jakies drobne ćwiczenia mogą być u Ciebie? Co rozumiesz przez drastyczne? No właśnie mi lekarz zalecił badanie kortyzolu - sa jakies wskazania co do tego badania? Kiedy najlepiej?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 13:18

• olencja Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam wyczerpane nadnercza,przez cizkie cwiczenia i stres, dlatego nie moge szalec z cwiczeniami
    wiesz, ja raczej nie uznaje dywanowek:) albo silownia albo bieganie, niestety musialam to porzucic
    kortyzol mozna badac we krwi o roznych porach dnia, ale najlepsze jest badanie z moczu, ktroe robi sie kilkukrotnie w ciagu dnia, ja go nie robilam, robilam tylko z krwi

u5cvp2.png
  • ana90 Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My to się baby mamy :p w sumie trudności ze zrzuceniem wagi są tak samo trudne jak z jej wzrostem ja bym chciała przytyć tak chociaż 5 kg w sumie przy swojej wadze sprzed odstawienia cukru czułam się najlepiej miałam trochę i cycka i tyłka a teraz nic i tylko ciągle słyszę o boże jaka ty chuda a ja jem i jem i nic mój organizm bez cukru usycha :P

starania od lutego 2011
    6 lekarzy żadnej konkretnej diagnozy
    Czerwiec 2015 - naprotechnologia
    Grudzień 2015 - laparoskopia (PCO, endo, naprawa źle zbudowanej macicy)
    WALCZYMY !!
  • olencja Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) calkiem odwrotnie masz niz ja:/ a jak twoja tarczyca?

u5cvp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja po mimo starań biegam, wychodzę z założenia że jak ma się udać i szczęśliwie rozwiązać to moje bieganie nie będzie przeszkadzać, a jak ma się nie udać to nawet jakbym leżała plackiem to się nie uda...
    Ja przez takie właśnie odkładanie ćwiczeń, bo może się uda i nie chce zaszkodzić przybrałam sporo kg na wadzę i teraz staram się to zrzucić :) jeśli zajdę to bieganie zamienię na spacery a na razie staram się wrócić do figury sprzed początku starań, czyli jakieś -7kg mniej

ewelinka2210 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widze ana90 ze mam podobny problem do Twojego, tez mam problemy z przytyciem ;/ z tym że ja cukru nie odstawiłam ale po prostu mało go jem bo nie lubie za słodko. swego czasu dr przepisal mi glucophage ale mi nie sluzyl bo strasznie obnizal mi cukier we krwi, czułam się jak cukrzyk na głodzie no i bardzo tez sluchlam w trakcie jego brania, tzn nie wiem czy bardzo ale przy 158cm wazylam już 45kg, odkąd przestałam go brac powoli wracam do "normalności" i już jest 48,5kg ;) smiesznie jest gdy z kimś rozmawiam o wadze bo ja się ciesze z każdego kg na plus, chce w końcu wygladac normalnie, jak kobieta a nie chuderlak, chociaż absolutnie nic nie mam do chudych osób bo wiem że zazwyczaj oni wcale tak nie chcą wyglądać tylko po prostu czasem jest to wynik np choroby. ja np jem wszystko na co mam ochotę ale mam szybki metabolizm (po tatusiu), nigdy nie wazylam powyżej 50kg, chociaż chyba przez chwile wazylam 50 ale szybko spadło ;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A myslalam ze tylko ja taka dziwna jestem, bo bardzo chce przytyc a nie moge.
    Najwiecej wazylam okolo 55kg, ale to bylo w czasach beztroskich, jak mialam 18 lat.
    Potem zgubilam troche (zakochalam sie i zylam czym innym, matura tez byla) i od tego czasu nie moge przytyc.
    Waze kolo 50kg przy wzroscie 169cm. Zaczelam jesc duzo orzechow, bo nie dosc ze zdrowe, dobre na plodnosc, to jeszcze tuczace, ale narazie waga ani drgnie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak ja wam zazdroszczę, też bym tak chciała... Ja niestety muszę bardzo uważać na to co i kiedy jem, chwila zapomnienia i od razu kilka kg na nóżkach więcej :( Jaki ten świat niesprawiedliwy

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak oznaczacie śluz, w kolorze kremowym, (konsystencja zwarzonego twarożku),mokra bez lubrykacji ????

mam takie uczucie jakbym się posiusiała ??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 10:09

• olencja Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moze to grzybek? nie swedzi nic?
    jesli nie to chyba bedzie ten papkowaty P, moze opisz dokladniej go gdzies obok, moze to wazny trop

u5cvp2.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, jesli juz mamy robic testy to najsensowniej wygladaja te http://www.cmgamma.pl/aktualnosci/testy-cyrex
    wykrywaja tez reakcje krzyzowe czyli to czego my sami nie jestesmy w stanie stwierdzic na diecie eliminacyjnej
    jak czegos wiecej sie dowiem, bede pisac

u5cvp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja wrote:
    moze to grzybek? nie swedzi nic?
    jesli nie to chyba bedzie ten papkowaty P, moze opisz dokladniej go gdzies obok, moze to wazny trop

No właśnie nic nie swędzi ani nie picze i pojawiło się pierwszy raz od niewiem kiedy :)kiedyś miewałam coś podobnego ale teraz dawno nie pamiętam żeby coś takiego miała
    Wydostaje mi sie z tamtąd coś jakby woda bo nawet wkładka przemięka, jest to bez zapachowe :( dzisiaj ta wydzielina do tej pory widoczna była tylko raz

• olencja Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba czasem tez to mam,w tym cyklu przyjrze sie uwazniej, znam to uczucie wyplywajacej wody

u5cvp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jeszcze takie pytanie odnośnie @, jak mam plamienie dzień wcześniej przed @ bardzo skąpe i w kolorze lekko brążowym to na karcie zaznaczam VLB ??

‹‹ 193 194 195 196 197 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ