X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne METODA NAPROTECHNOLOGI
Odpowiedz

METODA NAPROTECHNOLOGI

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeżeli to jest lekkie plamienie brązowe przed @ to ja to uznawałam jako jeszcze stary cykl i pisałam tylko B

• olencja Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w ksiazce pisze ze jesli trwa nie wiecej niz dzien lub dwa to to jest nowy cykl
    ja - zobaczcie moja karte- zaznaczylam to jeszcze w starym cyklu,myslalm ze na jednym dniu sie skonczy ale trwalo dwa wiec nie przeklejalam tego do nowego cyklu

u5cvp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to wlasnie trzeba zobaczyć ile to trwa dni.
    coś Ci się chyba pomylilo w pisaniu "jeśli trwa nie więcej niż dzień lub dwa to to jest nowy cykl", powinno chyba być "jeśli trwa NIE więcej niż dzień lub dwa to to jest STARY cykl" - no chyba że ja coś źle rozumiem??
    ja jak miałam przed @ samo plamienie to zaznaczałam B i w starym cyklu. znam swój organizm i zaznaczam tak, Ty na pewno lepiej znasz swój i zaznaczasz inaczej.
    a tak poza tym ja naklejki naklejam z opóźnieniem bo przecież że masz peak to tez nie wiesz od razu tylko po 1-2 dniach

a najlepiej to chyba jest spotkać się z instruktorem jak sa jakies wątpliwości bo jak będziemy tak sobie same gdybac to wkrótce ten watek będzie mało profesjonalny, sorry dziewczynki nie gniewajcie się ale takie mam zdanie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 13:13

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, ja czasem mam takie plamienia wieczorową porą albo zaczynające się późnym popołudniem i zwykle następnego dnia mam już klasyczna @...
    Do instruktorki próbuje się właśnie umówić ale ciężko z terminami :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to jak masz takie plamienia wieczorową porą i tylko plamienia a następnego dnia przychodzi klasyczna @ to ja wlasnie bym wpisala tylko B i do starego cyklu a następny dzień to pierwszy dzień nowego cyklu

majeczka87 lubi tę wiadomość

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgadzam się z ktosikiem. Mi też mówila instruktorka ze jak nie jesteś pewna czy to @ czy nie to w starym cyklu. Jak leci konkretnie conajmniej M to zaczynasz nowy cykl. Brazowe plamienia to poprostu B.

Moge Wam kochane oddac zbedne kg ;)

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • olencja Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem na str 68 jest o tym, ale ksiazka jest bardzo niejednoznaczna w wielu miejscach wiec nie dziwne ze mozemy ja roznie interpretowac:) ja poki co zaznaczylam te dwa dni na czerwono na koniec poprzedniego cyklu

maja, no wlasnie tam zrobilam, ze jako stary cykl,a nowy zaczelam jak sie w dzien pojawilo M

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 13:46

majeczka87 lubi tę wiadomość

u5cvp2.png
  • annabeau Koleżanka

Wysłany: 5 lutego 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ktosik wrote:
    coś Ci się chyba pomylilo w pisaniu "jeśli trwa nie więcej niż dzień lub dwa to to jest nowy cykl", powinno chyba być "jeśli trwa NIE więcej niż dzień lub dwa to to jest STARY cykl" - no chyba że ja coś źle rozumiem??
    ja jak miałam przed @ samo plamienie to zaznaczałam B i w starym cyklu. znam swój organizm i zaznaczam tak, Ty na pewno lepiej znasz swój i zaznaczasz inaczej.
    a tak poza tym ja naklejki naklejam z opóźnieniem bo przecież że masz peak to tez nie wiesz od razu tylko po 1-2 dniach

a najlepiej to chyba jest spotkać się z instruktorem jak sa jakies wątpliwości bo jak będziemy tak sobie same gdybac to wkrótce ten watek będzie mało profesjonalny, sorry dziewczynki nie gniewajcie się ale takie mam zdanie
    no niestety muszę się przyłączyć do tych obaw, bo cała metoda zaczyna tracić swoje znaczenie. Ale bez obaw, nawet jak pierwsza karta będzie pokreślona przez instruktora to nie przejmować się, wszystko jest do nauczenia, metoda wbrew pozorom nie jest taka trudna.

Macierzanka:) lubi tę wiadomość

• annabeau Koleżanka

Wysłany: 5 lutego 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja wrote:
    o taki mam pienkny wykres
    10c135f599a67742med.jpg
    no nie najgorzej, aczkolwiek w niektórych miejscach trochę się chyba zaplątałaś, a tak jak mogę coś poradzić to wpisuj daty we wszystkie okienka-od pierwszego dnia cyklu do ostatniego

• olencja Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie za malo miejsca mam te wszystkie wpisy :D bo nigdy nie moge sie zdecydowac co wpisac

u5cvp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja wrote:
    no wlasnie za malo miejsca mam te wszystkie wpisy :D bo nigdy nie moge sie zdecydowac co wpisac

Ja założyłam sobie notesik i zapisuje obserwacje i wątpliwości z każdego dnia :) Data i opis wszystkiego co się działo i z tym zamierzam pójść do instruktorki

• olencja Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem za leniwa:D ale pomysl zacny:D

u5cvp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ktosik wrote:

Kochane to ja zeby Wam zamotac jeszcze bardziej to powiem, ze wg mojej instruktorki 1-2 dni plamienia przed @ to nowy cykl, a 3 lub wiecej to stary cykl. Czyli zupelnie na odwrot jak Ty to piszesz ktosik.
    Tez sie zastanawiam ktore w koncu jest poprawne, czyzby dwie wersje??

Macierzanka:) lubi tę wiadomość

• ara Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie plamienie (jednodniowe) jak kiedyś zaliczyłam do starego cyklu to instruktorka kazała przerzucić na nowy; interpretacja i tak jest po stronie instruktora i lekarza więc najlepiej po prostu z nimi ustalić sposób oznaczania plamień
    ktoś prosił ostatnio żeby zaciążone dziewczyny wkleiły kartę z "tego" cyklu - fajny pomysł, czy brzuchatki mogłyby się jakoś odnieść do tego? ew. opisać jak to było ze śluzem, czy czymś się ten cykl różnił na karcie

olencja, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

• archeolog Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi znowu doktorka kazała zaliczyć do starego cyklu, by się nie myliło jaki to dzień cyklu i powiedziała, że zaznaczamy pierwszy dzień cyklu jak jest krwawienie a nie plamienie, więc może obie tezy są słuszne. Pozdrawiam ;)

olencja lubi tę wiadomość

Jeżeli Bóg dopuszcza, by coś w Twoim życiu runęło, to tylko po to, by na tych ruinach zbudować coś piękniejszego. <3 <3 <3 <3
    Nasz Ślub: 16.07.2011 <3 <3
    vzljvd4kntnyexx8.png
  • Macierzanka:) Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, oczywiście w zależności od plamień instruktorka instruuje :) jak je zaznaczać.
    U mnie łącznie z plamieniami przed i po @ było tak około 10 dni na czerwono.

I instrukcje były takie, że trzy dni plamień lub więcej do starego cyklu, a jeden lub dwa do nowego ( jak u Anulki i Ary) nikt się nie pomylił!
    Zawsze się potwierdzało we wszystkim. I wiem, że wiele dziewczyn tutaj też tak miało.
    Tak mnie uczyła instruktorka!

Brązowe, beżowe to B.
    B pisałam nawet jak było skąpe, ale brązowe.
    I należy pamiętać żeby zanaczać przy B, VL i L każdy śluz bądź jego brak, bo to ważne czy już przypadkiem podczas @ nie pojawia się śluz.
    To tyle jeśli mogłam pomóc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2016, 12:15

"Niepłodność to nie kara, uzdrowienie to nie czary"
    1237397y6kr97ild4.gif
  • Maczek Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ara wrote:
    u mnie plamienie (jednodniowe) jak kiedyś zaliczyłam do starego cyklu to instruktorka kazała przerzucić na nowy; interpretacja i tak jest po stronie instruktora i lekarza więc najlepiej po prostu z nimi ustalić sposób oznaczania plamień
    ktoś prosił ostatnio żeby zaciążone dziewczyny wkleiły kartę z "tego" cyklu - fajny pomysł, czy brzuchatki mogłyby się jakoś odnieść do tego? ew. opisać jak to było ze śluzem, czy czymś się ten cykl różnił na karcie

Zdjęcia Wam nie wkleję, ale mogę napisać. Ogółem cykl był po byku ;)

1-5. dc.: krwawienie, M, H, M, M, L
    6-7. dc: plamienie: B i 4AD
    8-9. dc: PC
    10. dc: 10Cx1
    11-13. dc: PC
    14. dc: 10C/Kx2
    15-20. dc: PC/6PC - w 16. dc na USG niedojrzały pęcherzyk dominujący, bez widocznego wzgórka jajonoścnego
    21. dc: 6Kx1
    22. dc: PC
    23-24. dc: 8Cx1
    25. dc: 10Kx2 na 4 cm
    26. dc: 10C/K na 6 cm
    27-34 dc.: PC/6PC

od 22. do 31. dc brałam antybiotyk na zapalenie zatok + leki, m.in. syrop na kaszel.

W 33. dc. pierwszy pozytywny test, nazajutrz beta ok. 75.

Także taki kosmos.

ara, ewelinka2210 lubią tę wiadomość

K7KTp2.png
    VMlC.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja po białym dzidziusiu 18 dc 3 zielone dzidiusie

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maczek no serio kosmos :D to kiedy był peak? Bo jak w 26 dc to strasznie szybko by Ci test wyszedł.

• Maczek Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka2210 wrote:
    Maczek no serio kosmos :D to kiedy był peak? Bo jak w 26 dc to strasznie szybko by Ci test wyszedł.

A kto go tam wie? ;)
    Nie mam pojęcia, co to się porobiło. To był cykl, w którym pojęcia nie miałam, kiedy była owulacja. Do tego stopnia, że nawet progesteronu nie brałam. Tym bardziej, że po co, skoro i tak byłam chora, na antybiotyku, a z tego cyklu miało nic nie wyjść? ;) Zaczęłam łykać progesteron dopiero po pierwszym teście z bladziochem...

Tak naprawdę celuje na 23. dc jako dzień poczęcia ;) Miałam wtedy straszną chcicę i kochalismy się trzy razy tego dnia, zupełnie nie w celach prokreacyjnych. Wydaje mi się też, że miałam wówczas lepszy śluz, niż mam zapisany. To był miesiąc zupełnego zwątpienia i olania, więc nawet karty nie uzupełniałam regularnie, a raz na kilka dni, więc mogłam coś pomieszać.

A za ten śluz w okolicach 26 dc. lekarz zrzucił winę na syrop, który dostałam przy okazji choroby - też był rozrzedzający i sluzogenny, ale inny od tych, które do tej pory brałam.

K7KTp2.png
    VMlC.png
‹‹ 194 195 196 197 198 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ