X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne METODA NAPROTECHNOLOGI
Odpowiedz

METODA NAPROTECHNOLOGI

Oceń ten wątek:
  • Aneczka80 Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mierzycie temperaturę? Moja trenerka twierdzi, że w metodzie Creightona nie jest to przewidziane. Jak uważają Wasi trenerzy?

Aneczka80

• Maczek Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka80 wrote:
    Dziewczyny, mierzycie temperaturę? Moja trenerka twierdzi, że w metodzie Creightona nie jest to przewidziane. Jak uważają Wasi trenerzy?

Ja mierzyłam. Nawet wg instruktorki w moim przypadku to akurat było potrzebne, bo czasem inaczej się nie dało nic wyznaczyć.

K7KTp2.png
    VMlC.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka ja też mierzylam, lubilam te obserwacje bo widziala kiedy mialam sluz plodny, kiedy testy owu pozytywne i keidy bylam przed skokiem tempki hehe to mi dawalo duzo wiedzy choc w cyklu w ktorym zaciazylam owulacje mialam po chorobie i tylko jeden dzien nizszej tempki hehe a potem juz skok poowulacjny

Maczek ja tez bylam po flegaminie i acc bodajze bo kaszel mialam, byc moze nam dodatkowo pomogl syrop rozrzedzajcy, sporo dziewczyn pije ten gujazyl np

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w pierwszych cyklach z creightonem nie mierzyłam temperatury, potem zaczelam spowrotem mierzyc, trochę z ciekawości, trochę żeby konkretniej okreslic owulację ale teraz znowu przestaję mierzyć bo po prostu mnie to stresuje, do owulacji jeszcze jest ok ale później po skoku to tylko siedziałam jak na szpilkach i wygladalam objawów ciązy i tylko się nakręcałam, więc w moim przypadku lepiej nie mierzyć temperatury ;)

• Ewosińska Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bywam tu rzadko, ale wczoraj byłam u mojego naprodoktorka i okazało się,że mam polip na szyjce.Hm, ostatnie usg prawie 3 cykle temu niczego nie wykazało, ale w ostatnim cyklu miałam mokro po peaku, ok.tydzień przed @.Nasz plan działania-w tym cyklu po Peak+3+5+7 podajemy Pregnyl , i tak przez 3 cykle łącznie, następnie czeka mnie histeroskopia.

" Bóg nie wysyła nas na pole bitwy bez potrzebnego nam sprzętu"
  • olencja Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    olencja po białym dzidziusiu 18 dc 3 zielone dzidiusie
    hmm,serio?:D to ja wogole ni zuzyje zielonych znaczkow:/

u5cvp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja wrote:
    hmm,serio?:D to ja wogole ni zuzyje zielonych znaczkow:/

Ola czemu nie używasz zielonych dzidziusiów?

• olencja Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no bo mialy byc tylko po piku

u5cvp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli nie miałaś peaku?

• olencja Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no mialam 14dc

u5cvp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To powinnaś naklejac chyba że ja znowu czegoś nie czaje ☺

• olencja Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pewnie nie czaje:D nakleilam przeciez 3 zielone dziecki

u5cvp2.png
  • Ewosińska Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2016, 05:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy jest tu ktoś, kto sam podaje sobie Pregnyl? Jaką igłą?

" Bóg nie wysyła nas na pole bitwy bez potrzebnego nam sprzętu"
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewosińska wrote:
    Bywam tu rzadko, ale wczoraj byłam u mojego naprodoktorka i okazało się,że mam polip na szyjce.Hm, ostatnie usg prawie 3 cykle temu niczego nie wykazało, ale w ostatnim cyklu miałam mokro po peaku, ok.tydzień przed @.Nasz plan działania-w tym cyklu po Peak+3+5+7 podajemy Pregnyl , i tak przez 3 cykle łącznie, następnie czeka mnie histeroskopia.

Ewosinska dobrze ze to wykryli, bo pozbedziesz sie i szanse znów urosną... histeroskopia wypadnie gdzies na maj?

f2wlanlihx9vcryh.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja jesli peak byl 14 dc to na nim piszesz P. potem na 3 zielonych dzidziusiach 1 2 3. Potem jak znów Ci sie plodny pojawil sluz to moim zdaniem znow P i znow 3 zielone dzidziusie. Nie mam karty przy sobie bo pozyczylam to bym zrobila fote jak to u mnie bylo... czasem jest tak np ze masz ostatni dzien plodnego sluzu czyli peak, potem tylko dwa dni suchego..- zielone dzidziusie 1,2... i zaraz znów śluz plodny i znów muszisz białymi dzidziusami oznaczac

f2wlanlihx9vcryh.png
  • ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewosińska wrote:
    Czy jest tu ktoś, kto sam podaje sobie Pregnyl? Jaką igłą?
    Bo pregnyl się samemu przygotowuje? Tak? Ja miałam ovitrelle ale już wszystko było przygotowane od razu do wstrzyknięcia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 08:22

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam zastrzyki z pregnylu ale robila mi pielęgniarka. nie masz znajomej pielęgniarki? albo do ośrodka zdrowia

• olencja Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    olencja jesli peak byl 14 dc to na nim piszesz P. potem na 3 zielonych dzidziusiach 1 2 3. Potem jak znów Ci sie plodny pojawil sluz to moim zdaniem znow P i znow 3 zielone dzidziusie. Nie mam karty przy sobie bo pozyczylam to bym zrobila fote jak to u mnie bylo... czasem jest tak np ze masz ostatni dzien plodnego sluzu czyli peak, potem tylko dwa dni suchego..- zielone dzidziusie 1,2... i zaraz znów śluz plodny i znów muszisz białymi dzidziusami oznaczac
    ale ja nie wiem czy ten dzien ze sluzem 6 GY powinien byc bialy dzidzius? czy normalnie zielony, bo to nie jest sluz pikowy przeciez

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 08:57

u5cvp2.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka2210 wrote:
    Bo pregnyl się samemu przygotowuje? Tak? Ja miałam ovitrelle ale już wszystko było przygotowane od razu do wstrzyknięcia.
    dalas rade sama wstrzyknac? ja go mam w lodowce i za chiny nie zrobie sobie sama:( mam traume, nie moge sama soie nic takiego zrobic:(

u5cvp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja wrote:
    ale ja nie wiem czy ten dzien ze sluzem 6 GY powinien byc bialy dzidzius? czy normalnie zielony, bo to nie jest sluz pikowy przeciez

A jaki to jest śluz pikowy ??

‹‹ 195 196 197 198 199 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ