X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne METODA NAPROTECHNOLOGI
Odpowiedz

METODA NAPROTECHNOLOGI

Oceń ten wątek:
  • ara Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, u nas 51cs ;) i też mam ochotę wypierdzielić kartę i znaczki :P dziś robiłam krzywą cukrową (75g glukozy) i mam zagwozdkę, poratujcie czy to ok, bo wg mnie coś dziwnie, że na czczo jest większy od tego po wypiciu szklanki lukru no i te same wartości po godzinie i dwóch? może coś popierd.. w labie?
    na czczo: 80mg/dl
    po 1h: 67 mg/dl
    po 2h: 67 mg/dl

• Riri Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej niewiem czy posiadacie taka wiedzę, ale zapytam co mi szkodzi ;) Kochane jestem na acti folinie, wuesiolku oczywiście biorę go do dnia owulacji, i teraz zaczęłam w trakcie starań brać prenatal classic... Mam go bardzo dużo i szkoda mi go wyrzucić są w nim witaminki, ale niestety pisze ze jest polecany od 2 trymestru... I sobie go wcinam jak myślicieli może mieć jakichś negatywny wpływ?tymbardziej że piszę 2 trymestr..A ja jem go w czasie staranek?

30.12.2014-poronienie 6 tydz.
    11.05.2015-poronienie 10 tydz.
    15.06.2015-podjęcie leczenia (naprotechnologia)
  • Nadzieja Pauli Debiutantka

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej witam wszystkie Dziewczyny serdecznie . Mam nadzieje ze coś mi poradzicie i duchowo wspomożenie w tym czasie próby cierpliwości i nadziei

archeolog, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

Po Laparoskopi
    Po Histeroskopia
    9.2015 przygoda z Napro
    3.2016 pierwsza wizyta u lekarza Napro

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś

Byłam ostatnio na 2 wizycie u lekarza Napro.
    Okazało sie ze ... Lekka niedocYnnosc tarczycy, progesteronu ale za to po obciążeniu prolaktyna 225 jednostek. Oczywiście hormony poszły w ruch. Bromergon 25g 1 tabl. Rozwaliła system musiałam zmienić na dotsinax mam nadzieje ze będzie lepiej. Witamina D3 / 11 jednostek wiec słabo. Pan mnie pytał jak ja wogole sie czuje ... a ja ze dobrze

Po Laparoskopi
    Po Histeroskopia
    9.2015 przygoda z Napro

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś

Rok temu miałam laparoskopię torbieli czynnościowej cześć usunięta cześć zostawiona zeby jajnika nie uszkodzić na ostatnim usg wyszło ze coś znowu sie robi ... Wcześniejszy CA125 lekko podwyższony, 4tyg temu histeroskopia polipa macicy - endometrialny. Lekarz dał leki i stwierdził żebyśmy podziałało i zobaczyli co będzie a jak nie to laparoskopia przez niego robiona i usuwanie jajnika ....zostanę z jednym☹️ Który niestety na każdej wizycie u wcześniejszego ginekologa nic nie robił, zawsze owulacja albo ślad po niej z tego biednego prawego z torbielą .... .
    Mam stracha boje sie wizji tej laparoskopi kolejnej, proszę Boga jak wy wszystkie aby zadrżał sie cud i bym wcześniej zaszła w ciąże. Lekarz nam dał na próby 2 miesiące ....
    Czy nie sądzicie ze powinnismy dać sobie po lekach przynajmniej 4. Kazał mi kolejny raz sprawdzić CA125

Po Laparoskopi
    Po Histeroskopia
    9.2015 przygoda z Napro
  • archeolog Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj kochana w naprotechnologicznym świecie, ja mam podobnie jak ty z hormonkami, na prolaktynę biorę bromergon, nawet czuję się po nim świetnie, na prolaktynę biorę luteinę 100, witaminę D w kroplach, a na cukier mam brać glucophage i oczywiście różne preparaty na śluz. Doktorka nam powiedziała, że mamy poczekać 3, 4 miesiące żeby te leki zaczęły działać i może w tedy zajdę w ciążę. Nie wiem, nie jestem lekarzem, ale może poczekaj te 3, 4 miesiące, żeby te leki się wchłonęły, napisz kochana co ci dał na tą prolaktynę, bo ja miałam luteinę najpierw 50, ale była dla mnie za słaba, więc podwyższyła na 100. Trzymam kciuki i życzę dwóch kreseczek ;)

Jeżeli Bóg dopuszcza, by coś w Twoim życiu runęło, to tylko po to, by na tych ruinach zbudować coś piękniejszego. <3 <3 <3 <3
    Nasz Ślub: 16.07.2011 <3 <3
    vzljvd4kntnyexx8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ara wrote:
    hej dziewczyny, u nas 51cs ;) i też mam ochotę wypierdzielić kartę i znaczki :P dziś robiłam krzywą cukrową (75g glukozy) i mam zagwozdkę, poratujcie czy to ok, bo wg mnie coś dziwnie, że na czczo jest większy od tego po wypiciu szklanki lukru no i te same wartości po godzinie i dwóch? może coś popierd.. w labie?

U mnie juz wypierdzielone ;) Na cukrze sie niestety nie znam...

Archeolog to bardzo owocna wizyta! Trzeba sie teraz wziac do dzialania :)

archeolog lubi tę wiadomość

• Riri Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.. Wiem wiem truje ale jestem taka podekscytowana...słuchajcie dla zaspokojenia ciekawości mojej robilam te testy owu wychodziły jasne a teraz jestem w 25 i wychodzą coraz ciemniejsze boję się robić ciazowy bo to dopiero 25 dc.. A yen teraz ledwo zamoczylam i już dwie krechy nie mam objawów żadnych jak tylko pms... Trzymajcie kciuki... Nie mam komu się wygadac więc mówię wam;););) dziękuję że to znosicie ;););)

• archeolog Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulkaa, dzięki kochana mam nadzieję że coś z tego wyjdzie i mam nadzieję, że u ciebie też będzie owocne, tego Ci życzę <3
    Riri, trzymam kciuki z całych sił, ja testuję dopiero 14 kwietnia. Życzę powodzenia <3

Anulkaa, Riri lubią tę wiadomość

Jeżeli Bóg dopuszcza, by coś w Twoim życiu runęło, to tylko po to, by na tych ruinach zbudować coś piękniejszego. <3 <3 <3 <3
    Nasz Ślub: 16.07.2011 <3 <3
    vzljvd4kntnyexx8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to zaciskam mocno kciuki!
    Oby sie cos w koncu ruszylo na wiosne! Potrzebujemy ciaz na watku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 11:21

• Iwonka 87 Przyjaciółka

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny jestem nowa ale ze staraniami już doświadczona. Od października u naprotechnologa. Biorę metformax 500,euthyrox,omega 3,castagnus,vitD,vit Pp. Trochę tego dużo ale ufam mojej doktor. Leki biorę drugi cykl. Trzymam kciuki za was dziewczyny

archeolog, Macierzanka:), salamandra lubią tę wiadomość

1 iui- 01.2014 :(
    2 iui- 02.2014 :(
    3 iui- 04.2014 :(
    10.2015r.- Naprotechnologia
  • Maczek Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ara wrote:

Przydałaby Ci się krzywa insulinowa do tego. Bo może insulinę wywaliło w kosmos i dlatego glukoza zjechała tak szybko. A jeśli to przez nagły skok insuliny, to dobrze to zdiagnozować i leczyć.

ara lubi tę wiadomość

K7KTp2.png
    VMlC.png

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    archeolog wrote:
    Witaj kochana w naprotechnologicznym świecie, ja mam podobnie jak ty z hormonkami, na prolaktynę biorę bromergon, nawet czuję się po nim świetnie, na prolaktynę biorę luteinę 100, witaminę D w kroplach, a na cukier mam brać glucophage i oczywiście różne preparaty na śluz. Doktorka nam powiedziała, że mamy poczekać 3, 4 miesiące żeby te leki zaczęły działać i może w tedy zajdę w ciążę. Nie wiem, nie jestem lekarzem, ale może poczekaj te 3, 4 miesiące, żeby te leki się wchłonęły, napisz kochana co ci dał na tą prolaktynę, bo ja miałam luteinę najpierw 50, ale była dla mnie za słaba, więc podwyższyła na 100. Trzymam kciuki i życzę dwóch kreseczek ;)
    Na prolaktyna dostałam 2x100 Luttagen od P+3 przez 10 dni. Tak myśle zrobić poczekać minimum 3 m-Ce i dać jak coś sie ciąć

Po Laparoskopi
    Po Histeroskopia
    9.2015 przygoda z Napro
  • Maczek Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luttagen to jest progesteron. To jak luteina, tylko inaczej się zazywa.
    Nie wiem, czy suplementacja progesteronu ma coś do zbijania prolaktyny.

Vesper lubi tę wiadomość

K7KTp2.png
    VMlC.png

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maczek wrote:
    Luttagen to jest progesteron. To jak luteina, tylko inaczej się zazywa.
    Nie wiem, czy suplementacja progesteronu ma coś do zbijania prolaktyny.
    Na zbicie prolaktyny mam dostinex

Po Laparoskopi
    Po Histeroskopia
    9.2015 przygoda z Napro
  • Riri Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane przedwczoraj zrobiłam test wyszła bladzutenka druga kreska, robiłam go w 25 dc i popołudniu a raczej wieczorem..... Po tych wszystkich moich przejściach.. Boję się rozczarować drugi postanowiłam zrobić w dniu miesiączki jak jej nie dostanę... Z tymże boli mnie podbrzusza jem nospe a i tak boli

archeolog, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

• Maczek Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak długie masz zwykle cykle?

K7KTp2.png
    VMlC.png
  • Riri Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28,27...

• Maczek Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli dzisiaj jest 27. dc, tak? To może siknij jutro? Chyba że wolisz jeszcze zaczekać.

Riri lubi tę wiadomość

K7KTp2.png
    VMlC.png
  • Riri Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co tak myślałam właśnie..sikne jutro... Zastanawia mnie to że nie mam żadnych objawów dlatego może to moja wczesna panika...chcę mi się spać ale to też może być aura pogodowa...

‹‹ 226 227 228 229 230 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ