METODA NAPROTECHNOLOGI
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Hejka! A wiesz co u Was nie gra? Dlaczego się nie udaje? Ja dziś postanowiłam skończyć z napro. U mnie ewidentnie przyczyną jest niedrożność i napro nic tu nie wskóra03.2015 - początek starań
13.01.17r - laparoskopia ( niedrożne jajowody, endometrioza 1 st.- naprawione)
Czekamy na efekty -
Margolciak wrote:hej dziewczyny
ja mam cały czas dylemat. czy spróbować jeszcze stymulacji w Bocianie czy uderzyć w naprotehnologie u doktora Wasilewskiego w Białymstoku, nie wiem kompletnie co robić -
właśnie też się zastanawiam na połączeniem tych dwóch rzeczy tylko jak się zapatruje obserwacja śluzu wg napro podczas stymulacji? może tak być?
właśnie nie wiem do końca co u nas nie tak... zwłaszcza że mamy jedną córkę, z którą udało się bardzo szybko z pomocą ziół ojca sroki, a teraz już w maju mija 2 lata. ja bez leków mogę nie mieć @ i pół roku. na pewno mam problem z owu. w wieku 19 lat leżałam w szpitalu na badaniach i PCO zostało wykluczone. parametry tarczycy w normie i prolaktyna też. Po metforminie szybko nam się udało, jednak była to biochemiczna i od tamtej pory nic
w Bocianie robili badanie nasienia i wyszła morfologia 2%. Suplementuję męża i chce żeby powtórzył, czy rzeczywiście jest tak cienko czy był to jednorazowy wyskok.Zosia (TGA) 2014 Aniołek 2016
Po ponad dwóch latach jesteś
-
nick nieaktualnyHej Dziewczyny,
ja leczę się póki co tylko u naprotechnologa.
Kosztowało mnie to zbyt dużego rozdwojenia jażni: zwykła lekarka namawiała tylko na IUI, a napro znowu, że ta metoda nie jest skuteczna.
Póki co poczekam..
Też się zastanawiałam nad ziołami ojca Sroki, ale jak pomyślę o parzeniu tego to...mi się nie chce
Pozdrówka! -
monia10291 wrote:Hejka! A wiesz co u Was nie gra? Dlaczego się nie udaje? Ja dziś postanowiłam skończyć z napro. U mnie ewidentnie przyczyną jest niedrożność i napro nic tu nie wskóra
Monia, a nie udroznili jajowodow?
25.02.2023 synek
20.08.2020 córka -
Podczas laparoskopii udrożnili ale mam wrażenie że to cholerstwo lubi się odnawiać i nie ma gwarancji że znowu nie zarosły. Trzeba będzie to pewnie jeszcze raz sprawdzić.03.2015 - początek starań
Czekamy na efekty -
Hmm, jezeli nie mialas infekcji, to raczej w tak krotkim czasie nie zarosna. Ja mialam rok temu i tez to proponowalam mojej napro lekarce, zeby jeszcze raz zrobic, ale twierdzi, ze to malo prawdopodobne. Ale poczekam jeszcze 3 miesiace i ja na to namowie25.02.2023 synek
20.08.2020 córka -
Szczerze to ja może raz w życiu miałam grzyba którego oczywiście wyleczyłam i tak myślę skąd te zrosty się wzięły? Dlatego teraz schizuję że się odnowiły ot tak03.2015 - początek starań
Czekamy na efekty -
Hej Bea,
u mnie Naltrexone do 4,5 mg, kwas foliowy, kwas omega 3. Poza tym na tarczyce selen i Euthyrox 25 mg. I co miesiac Pregnyl + Progesteron. Oprocz tego, mam stosowac diete nisko glikemiczna (PCO). Jak sprawdze glukoze i insuline, to moze Metformina. No i porobilam testy na nietolerancje. A cos o czym ja osobiscie nie slyszalam, to mam zrobic test na stres (kortyzol i cos tam jeszcze) a potem zobaczymy
Bede naciskac na HSG do 3 miesiecy. Immunologii jeszcze nie sprawdzalam, i caly czas sie nad tym zastanawiam.25.02.2023 synek
20.08.2020 córka -
nick nieaktualnyMonia widzisz nie ma reguły z tą niedrożnością. Ja idąc na hsg spodziewałam się, że mogą być niedrożne, bo mam mega tendencje do infekcji. Grzybica lub infekcje łączone kilka razy w roku a w przeciągu ostatnich 8 miesięcy 3 razy! Ale tak dużo tylko dlatego, że mój lekarz nie umiał mnie dobrze wyleczyć i infekcja była tylko zaleczana. A tu na majowym hsg wszystko drożne i macica czysta, więc szok. Ja też już nie wiem skąd w takim razie robią się zrosty i niedrożność
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2017, 17:21
-
monia10291 wrote:U mnie naltrexone, wit C, D, luttagen, dostinex Ale skończył mi się w zeszłym tygodniu więc nie jem
-
Po laparoskopii szybko doszłam do siebie i żałuję że ją odwlekałam.żadnych objawów endo nie miałam. Nawet brzuch mnie nie bolał podczas@. Póki co w ciąży nie jestem03.2015 - początek starań
Czekamy na efekty -
Olencja U mnie tak samo. Pierwszy cykl ok a A kolejne z brązowymi plamieniami. Czyżby endomenda wróciła? Chyba trochę za szybko03.2015 - początek starań
Czekamy na efekty